עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד חלב תפוז

אפריל 6, 2021 55 Comments

 

אצלי בבית הילדים ככ בררנים שאת רוב המאפים שלי הם לא אוכלים. במיוחד הגורון הקטן.

עד שמכינים משהו שהוא אוהב אני הכי מאושרת בעולם. השבוע הכנו יחד עוגיות שוקולד צ׳יפס

והוא עף עליהן ואני ככ שמחתי. כאיו העמדתי לו סיר עם קציצות והוא זלל (לא יקרה)

עבר יום והעוגיות נכנסו לקופסא ואיך שהוא נעלמו מהעניים שלי. קיבלתי ממנו טלפון בערב

ישירות ממגרש הכדורגל, להגיד לי שהוא בא הביתה עם חברים ואם נשארו מהעוגיות.

הרגשתי שהוא ממש רוה להשוויץ בהן ולתת לחברים לטעום. כבר הייתי במיטה עם מחשב ועבודה

ואמרתי לו שאני לא חושבת שנשאר, כי לא ידעתי איפה הן. בבוקר קמתי, הוא הלך לבית ספר,

נכנסתי למטבח להתחיל לעבוד פתחתי את הארון ומצאתי את העוגיות.

מכירים את זה שיש מן תחושת החמצה כזו של אמא פולניה? הוא ככ רצה שהחברים שלו

יטעמו מהן ולא התאמצתי למצוא לו אותן. כמעט יצאתי ברגל לבית הספר להביא לו

את העוגיות אבל אז נזכרתי שהוא בן 14.5 ושאם אני עושה לו בושות יש לי צו הרחקה מבית

הספר וממנו. אז חיכיתי לו בבית עם העוגיות. בינתיים הכנתי עוגת שוקולד שהוא אוהב,

אבל התחכמתי עם גנאש עם תפוז מה שאומר שאין סיכוי שהוא נוגע בעוגה.

שניה לפני שהוספתי את התפוזים עוד חשבתי אם לבטל את עניין התפוז, ונזכרתי שיש

לו עוגיות מאתמול. הוא נכנס מבית ספר, ואני הגשתי לו את הקופסא עם העוגיות כאילו

אני מעניקה לו כובע בסיום לימודי משפטים, והסוותי טוב טוב את העוגה עם השוקולד והתפוז

כדי לא לשמוע אותו אומר לי שוב, שאני מבאסת בעוגות עם התפוז הזה:-)

העוגה רכה ולחה והגנאש מוששששלם עם הנגיעה החביבה של התפוז בפנים.

עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד חלב תפוז/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

1/4 כוס מים רותחים

50 גר׳ קקאו

כפית אבקת נס קפה גרגירים

כוס+2 כפות (220 גר׳) סוכר חום בהיר

3 ביצים גודל L

150 גר׳ חמאה רכה

50 גר׳ שוקולד מריר מומס

3/4 כוס (200 מ״ל) חלב

כוס+ 3/4 קמח לבן (245 גר׳)

2 כפיות אבקת אפייה

לגנאש שוקולד חלב

200 גר׳ שוקולד חלב

180 מ״ל שמנת להקצפה 38%

גרידת  תפוז ממתפוז אחד גדול

אופן ההכנה:

מתחילים עם הגנאש:

בקערה ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שמנת מתוקה ושוקולד חלב. היזהרו לא לשרוף את

השוקולד ותבדקו מדי פעם אם כבר נמס, מערבבים היטב ומוסיפים את גרידת התפוז, מערבבים שוב ומעבירים להצטננות במקרר עד לשימוש.

מחממים תנור ל 180 מעלות ושמנים היטב תבנית אפייה

בקערה בינונית גדולה מערבבים קקאו ואבקת קפה נמס, מוסיפים מים רותחים ומערבבים

לתערובת חלקה. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים שוב, מוסיפים את הסוכר ובעזרת

מטרפה טורפים היטב. מוסיפים את הביצים אחת אחת , וטורפים אחרי כל אחת שהוספתם.

מוסיפים חלב ואת השוקולד המריר המומס ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים אבקת אפייה וקמח.

מערבבים היטב, מעבירים לתבנית ואופים כ 35-40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה

יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים את העוגה לחלוטין, ומצפים את חלקה העליון בגנאש שוקולד , ומגישים.

שומרים את העוגה במקרר.

**לגרסת פרווה המירו חלב בחלב סויה וחמאה במחמאה, או ב 120 גר׳ שמן קוקוס או שמן קנולה

בגנאש תוכלו להשתמש בשוקולד מריר ובשמנת פרווה או קרם קוקוס באותה הכמות.

**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן

 

 

55 Comments

עדי כהן אפריל 6, 2021 at 6:41 pm

הי קרן אהובה
קודם תודה על המתכון נראת עוגה שווה בהחלט!! בסרטון הוספת 4 ביצים במתכון כתוב 3. מחכה לעידכון .
ושוב תודה !!!אוהבת ועוקבת שרופה ❤️

Reply
קרן אגם אפריל 6, 2021 at 8:46 pm

בסטורי השתמשתי בביצים גודל מדיום
ובמתכון ציינתי ביצים גדולות מפה ההבדל

Reply
קרן אפריל 30, 2022 at 7:31 pm

שלום קרן אגם המהממת, האם אפשרי לעשות את עוגת השוקולד תפוז עם סיליקון בצורת קוגלהוף?

Reply
אחלי אפריל 7, 2021 at 12:19 pm

גודל התבנית בבקשה, 22, 25

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 12:53 pm

כתוב בכותרת תבנית 24

Reply
לימור דיין יוני 17, 2021 at 10:58 pm

היוש..
שאלה.. המתכון מתאים לדעתך להכנה כקאפקייקס?

Reply
קרן אגם יוני 17, 2021 at 11:05 pm

כן בטח

Reply
לילך ספטמבר 24, 2021 at 2:33 pm

היי, אשמח לדעת אם יש דרך להפוך את העוגה לעוגה שמתאימה לסוכרתיים?
או האם יש עוגות אחרות באתר שמתאימות לסוכרתיים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 6:30 am

אפשר להמיר לתחליפי סוכר יש כמה סוגים ואני פחות מבינה בהם אבל אני יודעת שהמרה 1:1 עושה את העבודה

Reply
שמואל יולי 2, 2021 at 9:14 am

אפשר להשתמש בסוכר חום כהה?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2021 at 1:16 pm

במקום כל הסוכר הלבן ? אפשר וייצור מרקם שונה אך טעים

Reply
Nurit Sabag אפריל 7, 2021 at 6:46 am

הי קרן, מתי מוסיפים את התפוז? לא רשום בגוף המתכון (רק מיץ או גם קליפה?). תודה רבה ❤️

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:42 am

עם השוקולד והשמנת אחרי המסה מיד מוסיפה תןדה!

Reply
Adi אפריל 9, 2021 at 1:21 pm

קרן, במתכון אין סוכר ??

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2021 at 1:45 pm

ברור שיש, סוכר חום מוזכר במצרכים לעוגה

Reply
חגית אפריל 9, 2021 at 2:50 pm

תודה על המתכון? עד כמה הכרחית הגרידת תפוז? אנחנו פחות אוהבים שילוב שוקולד ותפוז.

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2021 at 5:15 pm

ממש לא הכרחי

Reply
רויטל אלמקייס אפריל 7, 2021 at 2:49 pm

את אמא לתפארת!

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:04 pm

חח תודה האם לא כולנו כאלו ?

Reply
שני אפריל 7, 2021 at 3:04 pm

היי קרן,
יש אפשרות להשתמש באבקה מקפסולה של נספרסו במקום בקפה נמס?
תודה

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:04 pm

בטח

Reply
קרן אפריל 30, 2022 at 7:33 pm

שלום קרן אגם המהממת, האם אפשרי לעשות את עוגת השוקולד תפוז עם סיליקון בצורת קוגלהוף?

Reply
קרן אגם מאי 1, 2022 at 1:44 am

כן אפשר

Reply
קוני אפריל 7, 2021 at 8:31 pm

היי קרן,
אפשר לוותר על אבקת הקפה?

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2021 at 11:00 am

כן

Reply
Hadas Waissler אפריל 10, 2021 at 1:18 pm

יש אפשרות לעשות את העוגה ללא גלוטן? למשל, להחליף לקמח קונידטור? אם כן, מה יחס ההמרה?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2021 at 6:36 pm

מניחה שאפש אלא ניסיתי
בעוגות בחושות ההמרה היא 1:1

Reply
שירה אפריל 7, 2021 at 11:19 pm

אני בטוח אכין… יודעת להגיד כמה מ"ל מים? כי יש לי יותר מדי גדלים של כוסות.

Reply
קרן אגם אפריל 8, 2021 at 11:00 am

בערך 4-5 כפות עד שזה הופך למשחתי

Reply
שלי אפריל 9, 2021 at 11:23 am

היי לא הבנתי את הקרם שעל העוגה זה הגנאש שהכנת בהתחלה? כי הוא נוזלי ונספג לי בעוגה ולא יצא קרמי כזה

Reply
קרן אגם אפריל 9, 2021 at 1:44 pm

אז היה צריך עוד זמן קירור

Reply
שרית אפריל 10, 2021 at 9:30 am

היי
עוקבת אחרייך והמתכונים אליפות.
במקרה הזה נראה לי שיש טעויות בכמויות.
50 גר קקאו ו-1/4 כוס מים רותחים לא נותנים שום משחה חלקה. האם הכמויות
נכונות?

Reply
קרן אגם אפריל 10, 2021 at 6:37 pm

המידות נכונות אבל אם חסר קצת מים אז פשוט מוסיפים

Reply
בתשבע אפריל 11, 2021 at 10:10 pm

האם המתכון יתאים לקאפקייקס? לי נראה שממש כן, מה את אומרת?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2021 at 10:19 pm

בטח שיתאים

Reply
בתשבע אפריל 11, 2021 at 10:28 pm

❤️

Reply
יורם שרייבר אפריל 22, 2021 at 4:40 pm

אם אני רוצה לעשות כמה עוגות האם כדאי לעשות במגזר
את הגאנש להקציף

Reply
קרן אגם אפריל 23, 2021 at 11:55 am

לא הבנתי את השאלה משהו השתבש בספלינג

Reply
מרים אפריל 12, 2021 at 7:19 pm

היי, עוגה מצויינת, אבל ברגע שמאפסנים אותה במקרר, היא מתקשה, וכבר לא יוצאת לחה ורכה, חבללל, זאת עוגה לחורף
ממש, כאשר אין צורך להכניס למקרר.

Reply
טליה אפריל 15, 2021 at 9:31 pm

חימום במיקרו 15 שניות והיא חוזרת לעצמה וטעימה אשששש!

Reply
טליה אפריל 13, 2021 at 6:41 pm

הכנתי אתמול.. יצא וואווו.. טיפ קטן, כשהעוגה נשארת בקירור היא מתקשה מידי.. לכן אחרי שחתכתי פרוסה פשוט חיממתי אותה במיקרו ל15-20 שניות והיא יוצאת רכה אוורירית ונימוחה כאילו עכשיו יצאה מהתנור.. תודה על המתכון קרן!

Reply
קרן אגם אפריל 13, 2021 at 7:26 pm

תודה טליה

Reply
טליה אפריל 18, 2021 at 2:49 pm

תגידי.. אפשר להחליף את הקמח וא. אפיה בקמח תופח?

Reply
פאני אפריל 14, 2021 at 9:12 am

הכנתי את העוגה וחייבת לציין שהיא הכי פחות טובה ממש שהכנתי מהמתכונים שלך עוד היום. לא אוורירית, מאוד דחוסה ובמיוחד אחרי מקרר. יחסית לעוגה החושה יש המון שלבים וקצת שווה את ההשקעה. מעבר לכך את מדהימה וכל המתכונים שלך מעולים!!

Reply
פאני אפריל 14, 2021 at 9:13 am

הכנתי את העוגה וחייבת לציין שהיא הכי פחות טובה מכל מה שהכנתי מהמתכונים שלך עוד היום. לא אוורירית, מאוד דחוסה ובמיוחד אחרי מקרר. יחסית לעוגה החושה יש המון שלבים וקצת לא שווה את ההשקעה. מעבר לכך את מדהימה וכל המתכונים שלך מעולים!!

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2021 at 4:51 pm

חבל שזו החוויה שלך אולי משהו בתהליך קצת התפקשש לך היא לא אמורה לצאת דחוסה.

Reply
מיכל אפריל 18, 2021 at 5:10 pm

יצא מאוד טעים אבל במרקם יבש ומתפורר. אני גרה בארה"ב ומתכונים מהארץ לא יוצאים פה בדיוק נכון. מה כדאי לשנות בפעם הבאה כדי שהעוגה תצא יותר רטובה? תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2021 at 1:00 pm

אולי להוריד קצת זמן אפייה ולהוסיף עוד מעט מים חמים

Reply
נטע מאי 11, 2021 at 11:08 am

אפשר גם להוסיף קצת שמן, שתמיד עוזר להוסיף לחות לעוגה

Reply
שרון יוני 11, 2021 at 8:24 pm

שמתי את השמנת והשוקולד בתוך העוגה, לא יודעת מה יצא מזה אבל בד"כ מפרידים בכותרת משנה את הנאשם בסוף ולא מערבבים עם כול החומרים

Reply
קרן אגם יוני 11, 2021 at 11:02 pm

כתוב :
לגנאש שוקולד חלב
ומתחת את המצרכים לגנאש
וגם בהוראות ההכנה מתחילים את המתכון בהכנת הגנאש
חשוב ממש לקרוא מתכון מהתחלה ועד סופו לפני שמתחילים לעבוד בדיוק בשביל למנוע מקרים כאלו

Reply
חן מרץ 2, 2022 at 8:09 pm

את העוגה הזו אופים בחום עליון תחתון?

Reply
קרן אגם מרץ 3, 2022 at 10:01 am

תמיד

Reply
רועי ג. מרץ 25, 2022 at 10:00 am

אפשר להשתמש בתבנית קוגלהוף?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2022 at 12:51 pm

בטח

Reply

Leave a Comment