אצלי בבית הילדים ככ בררנים שאת רוב המאפים שלי הם לא אוכלים. במיוחד הגורון הקטן.
עד שמכינים משהו שהוא אוהב אני הכי מאושרת בעולם. השבוע הכנו יחד עוגיות שוקולד צ׳יפס
והוא עף עליהן ואני ככ שמחתי. כאיו העמדתי לו סיר עם קציצות והוא זלל (לא יקרה)
עבר יום והעוגיות נכנסו לקופסא ואיך שהוא נעלמו מהעניים שלי. קיבלתי ממנו טלפון בערב
ישירות ממגרש הכדורגל, להגיד לי שהוא בא הביתה עם חברים ואם נשארו מהעוגיות.
הרגשתי שהוא ממש רוה להשוויץ בהן ולתת לחברים לטעום. כבר הייתי במיטה עם מחשב ועבודה
ואמרתי לו שאני לא חושבת שנשאר, כי לא ידעתי איפה הן. בבוקר קמתי, הוא הלך לבית ספר,
נכנסתי למטבח להתחיל לעבוד פתחתי את הארון ומצאתי את העוגיות.
מכירים את זה שיש מן תחושת החמצה כזו של אמא פולניה? הוא ככ רצה שהחברים שלו
יטעמו מהן ולא התאמצתי למצוא לו אותן. כמעט יצאתי ברגל לבית הספר להביא לו
את העוגיות אבל אז נזכרתי שהוא בן 14.5 ושאם אני עושה לו בושות יש לי צו הרחקה מבית
הספר וממנו. אז חיכיתי לו בבית עם העוגיות. בינתיים הכנתי עוגת שוקולד שהוא אוהב,
אבל התחכמתי עם גנאש עם תפוז מה שאומר שאין סיכוי שהוא נוגע בעוגה.
שניה לפני שהוספתי את התפוזים עוד חשבתי אם לבטל את עניין התפוז, ונזכרתי שיש
לו עוגיות מאתמול. הוא נכנס מבית ספר, ואני הגשתי לו את הקופסא עם העוגיות כאילו
אני מעניקה לו כובע בסיום לימודי משפטים, והסוותי טוב טוב את העוגה עם השוקולד והתפוז
כדי לא לשמוע אותו אומר לי שוב, שאני מבאסת בעוגות עם התפוז הזה:-)
העוגה רכה ולחה והגנאש מוששששלם עם הנגיעה החביבה של התפוז בפנים.
עוגת שוקולד בציפוי גנאש שוקולד חלב תפוז/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
1/4 כוס מים רותחים
50 גר׳ קקאו
כפית אבקת נס קפה גרגירים
כוס+2 כפות (220 גר׳) סוכר חום בהיר
3 ביצים גודל L
150 גר׳ חמאה רכה
50 גר׳ שוקולד מריר מומס
3/4 כוס (200 מ״ל) חלב
כוס+ 3/4 קמח לבן (245 גר׳)
2 כפיות אבקת אפייה
לגנאש שוקולד חלב
200 גר׳ שוקולד חלב
180 מ״ל שמנת להקצפה 38%
גרידת תפוז ממתפוז אחד גדול
אופן ההכנה:
מתחילים עם הגנאש:
בקערה ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שמנת מתוקה ושוקולד חלב. היזהרו לא לשרוף את
השוקולד ותבדקו מדי פעם אם כבר נמס, מערבבים היטב ומוסיפים את גרידת התפוז, מערבבים שוב ומעבירים להצטננות במקרר עד לשימוש.
מחממים תנור ל 180 מעלות ושמנים היטב תבנית אפייה
בקערה בינונית גדולה מערבבים קקאו ואבקת קפה נמס, מוסיפים מים רותחים ומערבבים
לתערובת חלקה. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים שוב, מוסיפים את הסוכר ובעזרת
מטרפה טורפים היטב. מוסיפים את הביצים אחת אחת , וטורפים אחרי כל אחת שהוספתם.
מוסיפים חלב ואת השוקולד המריר המומס ומערבבים היטב. לבסוף מוסיפים אבקת אפייה וקמח.
מערבבים היטב, מעבירים לתבנית ואופים כ 35-40 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה
יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים את העוגה לחלוטין, ומצפים את חלקה העליון בגנאש שוקולד , ומגישים.
שומרים את העוגה במקרר.
**לגרסת פרווה המירו חלב בחלב סויה וחמאה במחמאה, או ב 120 גר׳ שמן קוקוס או שמן קנולה
בגנאש תוכלו להשתמש בשוקולד מריר ובשמנת פרווה או קרם קוקוס באותה הכמות.
**סוכר חום ניתן להמיר בסוכר לבן
55 Comments
הי קרן אהובה
קודם תודה על המתכון נראת עוגה שווה בהחלט!! בסרטון הוספת 4 ביצים במתכון כתוב 3. מחכה לעידכון .
ושוב תודה !!!אוהבת ועוקבת שרופה ❤️
בסטורי השתמשתי בביצים גודל מדיום
ובמתכון ציינתי ביצים גדולות מפה ההבדל
שלום קרן אגם המהממת, האם אפשרי לעשות את עוגת השוקולד תפוז עם סיליקון בצורת קוגלהוף?
גודל התבנית בבקשה, 22, 25
כתוב בכותרת תבנית 24
היוש..
שאלה.. המתכון מתאים לדעתך להכנה כקאפקייקס?
כן בטח
היי, אשמח לדעת אם יש דרך להפוך את העוגה לעוגה שמתאימה לסוכרתיים?
או האם יש עוגות אחרות באתר שמתאימות לסוכרתיים?
אפשר להמיר לתחליפי סוכר יש כמה סוגים ואני פחות מבינה בהם אבל אני יודעת שהמרה 1:1 עושה את העבודה
אפשר להשתמש בסוכר חום כהה?
במקום כל הסוכר הלבן ? אפשר וייצור מרקם שונה אך טעים
הי קרן, מתי מוסיפים את התפוז? לא רשום בגוף המתכון (רק מיץ או גם קליפה?). תודה רבה ❤️
עם השוקולד והשמנת אחרי המסה מיד מוסיפה תןדה!
קרן, במתכון אין סוכר ??
ברור שיש, סוכר חום מוזכר במצרכים לעוגה
תודה על המתכון? עד כמה הכרחית הגרידת תפוז? אנחנו פחות אוהבים שילוב שוקולד ותפוז.
ממש לא הכרחי
את אמא לתפארת!
חח תודה האם לא כולנו כאלו ?
היי קרן,
יש אפשרות להשתמש באבקה מקפסולה של נספרסו במקום בקפה נמס?
תודה
בטח
שלום קרן אגם המהממת, האם אפשרי לעשות את עוגת השוקולד תפוז עם סיליקון בצורת קוגלהוף?
כן אפשר
היי קרן,
אפשר לוותר על אבקת הקפה?
כן
יש אפשרות לעשות את העוגה ללא גלוטן? למשל, להחליף לקמח קונידטור? אם כן, מה יחס ההמרה?
מניחה שאפש אלא ניסיתי
בעוגות בחושות ההמרה היא 1:1
אני בטוח אכין… יודעת להגיד כמה מ"ל מים? כי יש לי יותר מדי גדלים של כוסות.
בערך 4-5 כפות עד שזה הופך למשחתי
היי לא הבנתי את הקרם שעל העוגה זה הגנאש שהכנת בהתחלה? כי הוא נוזלי ונספג לי בעוגה ולא יצא קרמי כזה
אז היה צריך עוד זמן קירור
היי
עוקבת אחרייך והמתכונים אליפות.
במקרה הזה נראה לי שיש טעויות בכמויות.
50 גר קקאו ו-1/4 כוס מים רותחים לא נותנים שום משחה חלקה. האם הכמויות
נכונות?
המידות נכונות אבל אם חסר קצת מים אז פשוט מוסיפים
האם המתכון יתאים לקאפקייקס? לי נראה שממש כן, מה את אומרת?
בטח שיתאים
❤️
אם אני רוצה לעשות כמה עוגות האם כדאי לעשות במגזר
את הגאנש להקציף
לא הבנתי את השאלה משהו השתבש בספלינג
היי, עוגה מצויינת, אבל ברגע שמאפסנים אותה במקרר, היא מתקשה, וכבר לא יוצאת לחה ורכה, חבללל, זאת עוגה לחורף
ממש, כאשר אין צורך להכניס למקרר.
חימום במיקרו 15 שניות והיא חוזרת לעצמה וטעימה אשששש!
הכנתי אתמול.. יצא וואווו.. טיפ קטן, כשהעוגה נשארת בקירור היא מתקשה מידי.. לכן אחרי שחתכתי פרוסה פשוט חיממתי אותה במיקרו ל15-20 שניות והיא יוצאת רכה אוורירית ונימוחה כאילו עכשיו יצאה מהתנור.. תודה על המתכון קרן!
תודה טליה
תגידי.. אפשר להחליף את הקמח וא. אפיה בקמח תופח?
הכנתי את העוגה וחייבת לציין שהיא הכי פחות טובה ממש שהכנתי מהמתכונים שלך עוד היום. לא אוורירית, מאוד דחוסה ובמיוחד אחרי מקרר. יחסית לעוגה החושה יש המון שלבים וקצת שווה את ההשקעה. מעבר לכך את מדהימה וכל המתכונים שלך מעולים!!
הכנתי את העוגה וחייבת לציין שהיא הכי פחות טובה מכל מה שהכנתי מהמתכונים שלך עוד היום. לא אוורירית, מאוד דחוסה ובמיוחד אחרי מקרר. יחסית לעוגה החושה יש המון שלבים וקצת לא שווה את ההשקעה. מעבר לכך את מדהימה וכל המתכונים שלך מעולים!!
חבל שזו החוויה שלך אולי משהו בתהליך קצת התפקשש לך היא לא אמורה לצאת דחוסה.
יצא מאוד טעים אבל במרקם יבש ומתפורר. אני גרה בארה"ב ומתכונים מהארץ לא יוצאים פה בדיוק נכון. מה כדאי לשנות בפעם הבאה כדי שהעוגה תצא יותר רטובה? תודה!
אולי להוריד קצת זמן אפייה ולהוסיף עוד מעט מים חמים
אפשר גם להוסיף קצת שמן, שתמיד עוזר להוסיף לחות לעוגה
שמתי את השמנת והשוקולד בתוך העוגה, לא יודעת מה יצא מזה אבל בד"כ מפרידים בכותרת משנה את הנאשם בסוף ולא מערבבים עם כול החומרים
כתוב :
לגנאש שוקולד חלב
ומתחת את המצרכים לגנאש
וגם בהוראות ההכנה מתחילים את המתכון בהכנת הגנאש
חשוב ממש לקרוא מתכון מהתחלה ועד סופו לפני שמתחילים לעבוד בדיוק בשביל למנוע מקרים כאלו
את העוגה הזו אופים בחום עליון תחתון?
תמיד
אפשר להשתמש בתבנית קוגלהוף?
בטח