img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת שוקולד ריקוטה

אפריל 21, 2015 | 60 תגובות

img

59 תגובות גולשים

User Avatar
מריאנה
starstarstarstarstar
אפריל 15, 2016 בשעה 17:04

היי. הכנתי אבל זמן האפייה לא ממש מדויק. כבר כשקראתי את מתכון זה נראה לי ארוך. כי כל הפואנטה שזה יצא פאדג'י ורטוב מעט. עשיתי אפיה של 40 דקות אבל זה המון זמן. יצאה לי עוגה יבשה. נראה לי זמן סביר לעוגה הזו הוא 30 דקות בערך.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 17, 2016 at 5:15 pm

הי מריאנה, אכן יש הבדלים לפעמים גדולים ביו סוגי התנורים שלנו ולכן תמיד ממליצה לבדוק 20-25 דק לפני זמן האפייה המצויין במתכון אצלי זה כן לוקח 40 דק ועדיין יוצאת נהדרת

השב
User Avatar
בר
starstarstarstarstar
יוני 26, 2016 בשעה 00:24

היי..הכנתי והיא יצאה קצת תפלה לטעמי... השתמשתי בשוקולד 70 אחוז..באיזה שוקולד את משתמשת? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 26, 2016 at 7:46 am

הי בר אני משתמשת בשוקולד 56% או מקסימום 60% בכל המתכונים אחרת זה מריר מדי לטעמי האם הקפדת על שאר הכמויות מדוייקות? היא עוגה מעולה כך שתפלה לא ככ מסתדר לי איתה

השב
User Avatar
גליה ריינר
דצמבר 22, 2023 at 6:14 pm

חבל שלא צוין בתחילת המתכון לא להשתמש בשוקולד מעל 60 אחוז

השב
User Avatar
דגנית
ינואר 7, 2018 at 4:16 pm

אני מסכימה. גם לטעמי היה חסר גוון טעם. אולי קצת ליקר/ רום/יין אדום, או כיוון אחר כפית נס קפה. חוץ מזה העוגה סיפקה את הסחורה: הבית התמלא ניחוח חמים של אפייה, העוגה עלתה יפה בתבנית המלבנית, הסדקים התפוצצו במקום הנכון והמרקם קטיפתי . תודה.

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 7, 2018 at 4:59 pm

זה בהחלט עניין של טעם, אני מגישה אותה עם קצפת מעט ממותקת זו גם אופציה.

השב
User Avatar
בר
starstarstarstarstar
יוני 26, 2016 בשעה 11:08

כן אני משתמשת במשקל דיגיטלי. היא גם יצאה יבשה אחרי 35 דקות..ורק אחרי שכבר הוצאתי מהתנור הסתכלתי בתגובות וראיתי שכתבת לבדוק 25 דקות לפני.. תודה בכל אופן!

השב
User Avatar
הודיה
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2016 בשעה 11:07

פעם ראשונה פה, אתר פשוט יפה ומושקע! רוצה לנסות את העוגה המהממת הזאת, אולי אפשר להחליף את הריקוטה בגבינה רגילה? צריך לסנן אותה? וניתן להמיר את החמאה בשמן? תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 25, 2016 at 11:20 am

תודה הודיה כייף שאת פה:-) את החמאה לא ניתן להמיר בשמן זה יפגום לגמרי במרקם שלה את הריקוטה אפשר להמיר בגבינת טוב טעם או טבורג זה יוצא מצויים גם איתן בהצלחה!

השב
User Avatar
טלי חן
starstarstarstarstar
אוקטובר 4, 2017 בשעה 11:50

הכנתי אותה פעם אחת וכולם ואני במיוחד אהבו אותה. עוגה פשוט מ ו ש ל מ ת!! תודה על מתכון נהדר. מאז אני מכינה אותה ורק אותה כשבא לנו עוגת שוקולד שוקולדית.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 4, 2017 at 11:52 am

שמחה לשמוע, יש לה באמת מרקם מ ו ש ל ם . חג שמח:-)

השב
User Avatar
lee
starstarstarstarstar
אוקטובר 8, 2017 בשעה 11:54

היי קרן, חשבתי להכין את העוגה בתוספת אגוזי מלך, את חושבת שיתאים? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 8, 2017 at 12:01 pm

בהחלט יתאים.

השב
User Avatar
סתיו
starstarstarstarstar
ינואר 6, 2018 בשעה 18:24

היי קרן! :) נשמעת עוגה מושלמת לסופש חורפי!!! אחרי ההקצפה של הביצים והסוכר במיקסר, את שאר הערבובים עושיםמגם במיקסר? או ידנית? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 6, 2018 at 7:51 pm

תודה סתיו, בעקרון אני תמיד ממשיכה לערבב בתוך המיקסר רק מורידה מהירות, אין צורך ללכלך כלים נוספים:-)

השב
User Avatar
מורן
אוקטובר 10, 2021 at 11:46 am

אני רוצה להכין את העוגה הזאת לניסוי עצמי, אבל אני מפחדת שאם אני אכין אותה אז אני מפחדת משתי התרחשויות שיקרו לי בזמן הכנת העוגה האחת, שהעוגה לא תצא לי טעימה, וההתרחשות השנייה שאני מפחדת שתקרה לי היא: שאני אגזים בכמויות מה עושים במקרה כזה?

השב
User Avatar
קסם
נובמבר 20, 2019 at 1:33 pm

היי קרן, העוגה הזאת אחת הקבועות אצלנו בבית! כשהייתי ברומא יצא לי לאכול עוגת ריקוטה שוקולד שבטעם ובמרקם היתה דומה לעוגה שלך אבל היתה עוגת שיש. רעיונות לביצוע?

השב
User Avatar
אנסטסיה
starstarstarstarstar
ינואר 19, 2018 בשעה 11:04

איזה מזל שהצצתי בתגובות... בדקתי אחרי 40 דקות וזה היה בול... עכשיו רק נשאר לחכות למחר

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 19, 2018 at 1:04 pm

מחכה לשמוע אם זללתם בהנאה :-)

השב
User Avatar
רותי
starstarstarstarstar
מאי 4, 2018 בשעה 13:56

הי קרן! פעם ראשונה שאני באתר ומגיבה... העוגה והכתיבה נראו מבטיחות ולכן בחרתי בה כדי לקחת הערב לחברים. לא קראתי תגובות והרגע הוצאתי את העוגה מהתנור לפי הזמן הרשום במתכון. היא תפחה יפה, הריח ממלא את הבית, רק מקווה שלא התייבשה... תודה מראש!!! רותי

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 4, 2018 at 5:42 pm

תודה רותי, שמחה שהצטרפת אליי לבלוג, אני גם מקוה שהיא לא נאפתה יותר מדי, אני אתקן את זמן האפייה המצויין במתכון, ואת יכולה להגיש אותה עם מעט קצפת ממותקת או גלידת וניל בצד, בעיניי היא טובה גם כך.

השב
User Avatar
איילת
starstarstarstarstar
נובמבר 9, 2018 בשעה 15:41

היי קרן, אפשר במקרה עם שמנת מתוקה במקום ריקוטה.. איכשהו?

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 9, 2018 at 10:13 pm

אפשר להחליף ריקוטה בשמנת מתוקה, תתקבל תוצאה שונה אבל לא בהכרח פחות טובה

השב
User Avatar
נופר
starstarstarstarstar
נובמבר 13, 2018 בשעה 04:04

הי קרן, המתכון מעולה והעוגה כל כך טעימה! אני רוצה להכין אותה בתבנית עגולה כעוגת יום הולדת. איך כדאי לשנות את הכמויות? (להכפיל?) תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 13, 2018 at 5:34 pm

הי נופר, את אכן צריכה להכפיל

השב
User Avatar
אורטל
starstarstarstarstar
ינואר 9, 2019 בשעה 20:29

היי קרן, האם אפשר להגדיל את כמות השוקולד בעוגה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 9, 2019 at 8:45 pm

אני לא חושבת שיש צורך, היא שוקולדית מספיק

השב
User Avatar
אורטל
ינואר 9, 2019 at 9:05 pm

אוקיי תודה על התגובה המהירה :)

השב
User Avatar
rona kedmi
starstarstarstarstar
ינואר 27, 2019 בשעה 14:01

היי קרן, תודה על המתכון. כיצד שומרים את העוגה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 27, 2019 at 4:22 pm

במקרר תישמר מצוין

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
מאי 11, 2019 בשעה 09:44

החלפתי את הקמח הלבן בקמח שקדים ואת סוכר הדמררה בסוכר קוקוס, וגם ויתרתי על אבקת הסוכר. הוצאתי אחרי 40 דקות. יצאה מעולה. שוקולדית, עשירה וכיפית. תודה רבה!

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 11, 2019 at 11:40 am

נשמע יאממ! תודה על השיתוף

השב
User Avatar
ורדה אייזיק
starstarstarstarstar
יולי 19, 2019 בשעה 12:10

היי קרן, פעם ראשונה שאופה מהאתר. העוגה מצויינת!!! לחה ובמרקם משגע, נראה לי שאחליף אותה במתכון הקבוע שלי. את הריקוטה עירבבתי לשוקולד ואז הוספתי לבלילת הביצים ובסוף את הקמח. אפיתי 40 דקות ב-180 מעלות ויצאה בול. לא התאפקנו וטעמנו כבר אחרי שעתיים. קצרה מחמאות. תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 19, 2019 at 5:07 pm

תודה ורדה אם את אוהבת עוגות שוקולד פשוטות ושובבות נסי את עוגת השוקולד הפשוטה שהיא המתכון האחרון שהעליתי בבלוג היא גם מדהימה

השב
User Avatar
ורדה
starstarstarstarstar
יולי 25, 2019 בשעה 22:26

תודה קרן, אנסה בהחלט

השב
User Avatar
טל
starstarstarstarstar
אוקטובר 6, 2019 בשעה 21:54

היי:) תעבוד לדעתך עם קמח כוסמין?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 7, 2019 at 8:38 am

מלא? לבן ? עם לבן אולי 50% לגבי מלא לא בטוחה.. ואם כן אז לא יותר מ 1/3 כמות

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2020 בשעה 19:37

היי קרן, האם אפשר להכין עם שוקולד לבן?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 2, 2020 at 8:02 pm

מעולם לא ניסיתי אז קשה לי להגיד בודאות שכן

השב
User Avatar
טלי
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2020 בשעה 20:13

אז אני אנסה, ואדווח.

השב
User Avatar
טלי סבו
ינואר 16, 2020 at 6:20 pm

אז סוף סוף ניסיתי....(עם שוקולד לבן. והחלפתי גם מחצית מכמות הקמח בשקדים טחונים) ו... יצא פשוט מעולה!!! (הכנתי כמות וחצי, ב-2 תבניות אינגלישקייק חד פעמיות)

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2020 at 7:16 pm

מעולה את

השב
User Avatar
קארין
starstarstarstarstar
מאי 15, 2020 בשעה 18:40

וואו, עוגה מטריפה! העוגה השנייה שלך שאני מכינה השבוע ושתיהן פשוט מושלמות. אלופה!

השב
User Avatar
ריקי
starstarstarstarstar
יוני 20, 2020 בשעה 16:36

עוגה מעולה עם מרקם מדהים אבל אני מחלקת את הכמות לשתי תבניות אינגליש קייק כי אם לא היא גולשת. האם ניתן להקפיא אותה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 20, 2020 at 10:37 pm

אין בעיה להקפיא כשהיא עטופה היטב

השב
User Avatar
מירוש
starstarstarstarstar
יולי 9, 2020 בשעה 19:12

הי, אפשר להכין את כל הכמות בתבנית עגולה 24-26?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 9, 2020 at 8:08 pm

לתבנית 24 יש להכפיל מצרכים

השב
User Avatar
קורין גורן
אוקטובר 19, 2020 at 11:15 am

אם אין לי סוכר בהיר. עדיף לבן או חום כהה?

השב
User Avatar
Maya Kedem
starstarstarstarstar
ספטמבר 24, 2020 בשעה 18:27

הכנתי אותה! מתכון מעולה הכנתי עם שוקולד מריר 85% יצא סוף הדרך!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 24, 2020 at 6:48 pm

תודה מאיה

השב
User Avatar
ספיר
starstarstarstarstar
אוקטובר 2, 2020 בשעה 13:30

היי קרן! אם יש לי רק ביצים M? חג שמח ❤️

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 16, 2020 at 5:07 pm

להוסיף אחת

השב
User Avatar
לימור אסייג
starstarstarstarstar
ינואר 29, 2022 בשעה 20:51

מ-ע-ו-ל-ה!!! מיד הכנתי כמות כפולה (2 תבניות אינגליש) כי עשתה רושם חבלל"ז, גם לנו לא הייתה סבלנות לחכות ומיד כשהצטננה קצת ניגשנו "לדגום", ממש מצויינת, נדרשו 50 דקות לאפייה, תודה רבה

השב
User Avatar
אלה
starstarstarstarstar
פברואר 8, 2024 בשעה 13:25

עוגה מצויינת , אם אני רוצה להכפיל כמות , כמה זמן בתנור ? אם אני רוצה לחמם לפני הגשה כמה זמן ולכמה מעלות להכניס את העוגה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 8, 2024 at 4:33 pm

הכפלה של המתכון תדרוש תבנית גדולה יותר 24 סמ וזמן האפייה אותו דבר בערך לגבי חימום, מניחה של 15 דקות ב 180 מעלות, לא ניסיתי לחמם אותה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img