כבר יודעים שיש לי חולשה לעוגות בחושות יפות?
משהו במראה הכל כך פשוט הזה, הביתי החמים והנעים, עושה לי את זה
כשאני רואה עוגה בחושה יפה תמיד יוצאת ממני קריאת התלהבות.
אם יש בה סדקים ו/או אבקת סוכר אני לגמרי שלה.
השנה, אחרי מחשבות רבות מה אכין לפיקניק יום העצמאות
הבנתי שכל מה שבא לי להכין זו עוגה בחושה וטעימה
כזו שיהיה כייף לאכול ( וליישר) עם הקפה או התה של אחרי האוכל בלי להתאמץ יותר מדי
ואם גם אתם כמוני, זו העוגה בשבילכם .
עוגת שוקולד רכה וטעימה (שתשמח אם תכינו אותה יום קודם )/ תבנית אינגליש קייק באורך 30 ש״מ
מה צריך :
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
130 גרם קמח (כוס)
250 גרם גבינה ריקוטה ( מאוד אוהבת את זו של גד)
150 גרם סוכר חום בהיר דמררה (3/4 כוס)
3 ביצים גודל L
כפית אבקת אפיה
איך מכינים:
מחממים תנור ל 180 מעלות
בקערה חסינת חום ממיסים חמאה ושוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל
( כל פעם ל 10 שניות, מוציאים, מערבבים , ובמידת הצורך מחזירים לחימום נוסף)
מערבבים בקערה אחרת קמח ואבקת אפיה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה
מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים מעט, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב
מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בתחתית ובדפנות ברצועות נייר אפיה
( גוזרים רצועות נייר אפיה באורך ורוחב התבנית והדפנות,
משמנים את התבנית לפני שמניחים אותן, ואז הרצועות פשוט נדבקות לתבנית)
אופים בתנור כ 55 דקות 40-45 דקות.
העוגה מוכנה שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר
העוגה זקוקה לזמן על מנת להתייצב, לכן אם אתם כמוני ואין לכם סבלנות לחכות
ייתכן ותראו שמרקם העוגה יוצא רטוב מעט, ואם תחכו בסבלנות כמה שעות ואפילו יום שלם
העוגה תתיצב לחלוטין, ואז היא גם הכי טעימה.
60 Comments
היי. הכנתי אבל זמן האפייה לא ממש מדויק. כבר כשקראתי את מתכון זה נראה לי ארוך. כי כל הפואנטה שזה יצא פאדג'י ורטוב מעט. עשיתי אפיה של 40 דקות אבל זה המון זמן. יצאה לי עוגה יבשה. נראה לי זמן סביר לעוגה הזו הוא 30 דקות בערך.
הי מריאנה, אכן יש הבדלים לפעמים גדולים ביו סוגי התנורים שלנו ולכן תמיד ממליצה לבדוק 20-25 דק לפני זמן האפייה המצויין במתכון
אצלי זה כן לוקח 40 דק ועדיין יוצאת נהדרת
היי..הכנתי והיא יצאה קצת תפלה לטעמי…
השתמשתי בשוקולד 70 אחוז..באיזה שוקולד את משתמשת?
תודה
הי בר אני משתמשת בשוקולד 56% או מקסימום 60% בכל המתכונים אחרת זה מריר מדי לטעמי
האם הקפדת על שאר הכמויות מדוייקות?
היא עוגה מעולה כך שתפלה לא ככ מסתדר לי איתה
חבל שלא צוין בתחילת המתכון לא להשתמש בשוקולד מעל 60 אחוז
אין אף מתכון שמציין את אחוזי הקקאו בשוקולד וכשרוצים הלתשמש בשוקולד מעל 60% כדאי להתייעץ קודם
אני מסכימה. גם לטעמי היה חסר גוון טעם. אולי קצת ליקר/ רום/יין אדום, או כיוון אחר כפית נס קפה. חוץ מזה העוגה סיפקה את הסחורה: הבית התמלא ניחוח חמים של אפייה, העוגה עלתה יפה בתבנית המלבנית, הסדקים התפוצצו במקום הנכון והמרקם קטיפתי . תודה.
זה בהחלט עניין של טעם, אני מגישה אותה עם קצפת מעט ממותקת זו גם אופציה.
אחלה. תודה.
כן אני משתמשת במשקל דיגיטלי.
היא גם יצאה יבשה אחרי 35 דקות..ורק אחרי שכבר הוצאתי מהתנור הסתכלתי בתגובות וראיתי שכתבת לבדוק 25 דקות לפני..
תודה בכל אופן!
פעם ראשונה פה, אתר פשוט יפה ומושקע! רוצה לנסות את העוגה המהממת הזאת, אולי אפשר להחליף את הריקוטה בגבינה רגילה? צריך לסנן אותה?
וניתן להמיר את החמאה בשמן?
תודה רבה!
תודה הודיה כייף שאת פה:-)
את החמאה לא ניתן להמיר בשמן זה יפגום לגמרי במרקם שלה
את הריקוטה אפשר להמיר בגבינת טוב טעם או טבורג זה יוצא מצויים גם איתן
בהצלחה!
הכנתי אותה פעם אחת וכולם ואני במיוחד אהבו אותה. עוגה פשוט מ ו ש ל מ ת!! תודה על מתכון נהדר. מאז אני מכינה אותה ורק אותה כשבא לנו עוגת שוקולד שוקולדית.
שמחה לשמוע, יש לה באמת מרקם מ ו ש ל ם . חג שמח:-)
היי קרן, חשבתי להכין את העוגה בתוספת אגוזי מלך, את חושבת שיתאים? תודה
בהחלט יתאים.
היי קרן! 🙂
נשמעת עוגה מושלמת לסופש חורפי!!!
אחרי ההקצפה של הביצים והסוכר במיקסר, את שאר הערבובים עושיםמגם במיקסר? או ידנית?
תודה!
תודה סתיו, בעקרון אני תמיד ממשיכה לערבב בתוך המיקסר רק מורידה מהירות, אין צורך ללכלך כלים נוספים:-)
אני רוצה להכין את העוגה הזאת לניסוי עצמי, אבל אני מפחדת שאם אני אכין אותה אז אני מפחדת משתי התרחשויות שיקרו לי בזמן הכנת העוגה האחת, שהעוגה לא תצא לי טעימה, וההתרחשות השנייה שאני מפחדת שתקרה לי היא: שאני אגזים בכמויות מה עושים במקרה כזה?
היי קרן,
העוגה הזאת אחת הקבועות אצלנו בבית!
כשהייתי ברומא יצא לי לאכול עוגת ריקוטה שוקולד שבטעם ובמרקם היתה דומה לעוגה שלך אבל היתה עוגת שיש. רעיונות לביצוע?
יש אצלי בבלוג עוגת שיש דבש ריקוטה מעולה את יכולה לוותר על הדבש ולהמיר בסוכר למרות שהיא מושלמת כמו שהיא :
https://kerenagam.co.il/עוגת-שיש-דבש-ריקוטה-ושוקולד/
איזה מזל שהצצתי בתגובות… בדקתי אחרי 40 דקות וזה היה בול… עכשיו רק נשאר לחכות למחר
מחכה לשמוע אם זללתם בהנאה 🙂
הי קרן!
פעם ראשונה שאני באתר ומגיבה… העוגה והכתיבה נראו מבטיחות ולכן בחרתי בה כדי לקחת הערב לחברים.
לא קראתי תגובות והרגע הוצאתי את העוגה מהתנור לפי הזמן הרשום במתכון. היא תפחה יפה, הריח ממלא את הבית, רק מקווה שלא התייבשה…
תודה מראש!!!
רותי
תודה רותי, שמחה שהצטרפת אליי לבלוג,
אני גם מקוה שהיא לא נאפתה יותר מדי, אני אתקן את זמן האפייה המצויין במתכון, ואת יכולה להגיש אותה עם מעט קצפת ממותקת או גלידת וניל בצד, בעיניי היא טובה גם כך.
היי קרן, אפשר במקרה עם שמנת מתוקה במקום ריקוטה.. איכשהו?
אפשר להחליף ריקוטה בשמנת מתוקה, תתקבל תוצאה שונה אבל לא בהכרח פחות טובה
הי קרן, המתכון מעולה והעוגה כל כך טעימה!
אני רוצה להכין אותה בתבנית עגולה כעוגת יום הולדת. איך כדאי לשנות את הכמויות? (להכפיל?)
תודה רבה!
הי נופר, את אכן צריכה להכפיל
היי קרן,
האם אפשר להגדיל את כמות השוקולד בעוגה?
אני לא חושבת שיש צורך, היא שוקולדית מספיק
אוקיי
תודה על התגובה המהירה 🙂
היי קרן,
תודה על המתכון.
כיצד שומרים את העוגה?
במקרר תישמר מצוין
החלפתי את הקמח הלבן בקמח שקדים ואת סוכר הדמררה בסוכר קוקוס, וגם ויתרתי על אבקת הסוכר. הוצאתי אחרי 40 דקות.
יצאה מעולה. שוקולדית, עשירה וכיפית. תודה רבה!
נשמע יאממ! תודה על השיתוף
היי קרן,
פעם ראשונה שאופה מהאתר. העוגה מצויינת!!! לחה ובמרקם משגע, נראה לי שאחליף אותה במתכון הקבוע שלי. את הריקוטה עירבבתי לשוקולד ואז הוספתי לבלילת הביצים ובסוף את הקמח. אפיתי 40 דקות ב-180 מעלות ויצאה בול. לא התאפקנו וטעמנו כבר אחרי שעתיים. קצרה מחמאות. תודה
תודה ורדה
אם את אוהבת עוגות שוקולד פשוטות ושובבות
נסי את עוגת השוקולד הפשוטה שהיא המתכון האחרון שהעליתי בבלוג
היא גם מדהימה
תודה קרן, אנסה בהחלט
היי:) תעבוד לדעתך עם קמח כוסמין?
מלא? לבן ?
עם לבן אולי 50% לגבי מלא לא בטוחה.. ואם כן אז לא יותר מ 1/3 כמות
היי קרן, האם אפשר להכין עם שוקולד לבן?
מעולם לא ניסיתי אז קשה לי להגיד בודאות שכן
אז אני אנסה, ואדווח.
אז סוף סוף ניסיתי….(עם שוקולד לבן. והחלפתי גם מחצית מכמות הקמח בשקדים טחונים)
ו… יצא פשוט מעולה!!! (הכנתי כמות וחצי, ב-2 תבניות אינגלישקייק חד פעמיות)
מעולה את
וואו, עוגה מטריפה! העוגה השנייה שלך שאני מכינה השבוע ושתיהן פשוט מושלמות. אלופה!
עוגה מעולה עם מרקם מדהים אבל אני מחלקת את הכמות לשתי תבניות אינגליש קייק כי אם לא היא גולשת.
האם ניתן להקפיא אותה?
אין בעיה להקפיא כשהיא עטופה היטב
הי, אפשר להכין את כל הכמות בתבנית עגולה 24-26?
לתבנית 24 יש להכפיל מצרכים
אם אין לי סוכר בהיר. עדיף לבן או חום כהה?
לבן
הכנתי אותה! מתכון מעולה
הכנתי עם שוקולד מריר 85% יצא סוף הדרך!
תודה מאיה
היי קרן!
אם יש לי רק ביצים M?
חג שמח ❤️
להוסיף אחת
מ-ע-ו-ל-ה!!! מיד הכנתי כמות כפולה (2 תבניות אינגליש) כי עשתה רושם חבלל"ז, גם לנו לא הייתה סבלנות לחכות ומיד כשהצטננה קצת ניגשנו "לדגום", ממש מצויינת, נדרשו 50 דקות לאפייה, תודה רבה
עוגה מצויינת , אם אני רוצה להכפיל כמות , כמה זמן בתנור ? אם אני רוצה לחמם לפני הגשה כמה זמן ולכמה מעלות להכניס את העוגה ?
הכפלה של המתכון תדרוש תבנית גדולה יותר 24 סמ וזמן האפייה אותו דבר בערך
לגבי חימום, מניחה של 15 דקות ב 180 מעלות, לא ניסיתי לחמם אותה