עוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שוקולד ריקוטה

אפריל 21, 2015 24 Comments

כבר יודעים שיש לי חולשה לעוגות בחושות יפות?

משהו במראה הכל כך פשוט הזה, הביתי החמים והנעים, עושה לי את זה

כשאני רואה עוגה בחושה יפה תמיד יוצאת ממני קריאת התלהבות.

אם יש בה סדקים ו/או אבקת סוכר אני לגמרי שלה.

השנה, אחרי מחשבות רבות מה אכין לפיקניק יום העצמאות

הבנתי שכל מה שבא לי להכין זו עוגה בחושה וטעימה

כזו שיהיה כייף לאכול ( וליישר) עם הקפה או התה של אחרי האוכל בלי להתאמץ יותר מדי

ואם גם אתם כמוני, זו העוגה בשבילכם .

עלים

עוגת שוקולד רכה וטעימה (שתשמח אם תכינו אותה יום קודם )/ תבנית אינגליש קייק באורך 30 ש״מ

מה צריך :

150 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

130 גרם  קמח (כוס)

250 גרם גבינה ריקוטה  ( מאוד אוהבת את זו של גד)

150 גרם סוכר חום בהיר דמררה (3/4 כוס)

3 ביצים גודל L

כפית אבקת אפיה

איך מכינים:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערה חסינת חום ממיסים חמאה ושוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל

( כל פעם ל 10 שניות, מוציאים, מערבבים , ובמידת הצורך מחזירים לחימום נוסף)

מערבבים בקערה אחרת קמח ואבקת אפיה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ומעט בהירה

מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים מעט, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב

מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בתחתית ובדפנות ברצועות נייר אפיה

( גוזרים רצועות נייר אפיה באורך ורוחב התבנית והדפנות,

משמנים את התבנית לפני שמניחים אותן, ואז הרצועות פשוט נדבקות לתבנית)

אופים בתנור כ 55 דקות 40-45 דקות.

העוגה מוכנה שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים עליו.

מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר

העוגה זקוקה  לזמן  על מנת להתייצב, לכן אם אתם כמוני ואין לכם סבלנות לחכות

ייתכן ותראו שמרקם העוגה יוצא רטוב מעט, ואם תחכו בסבלנות כמה שעות ואפילו יום שלם

העוגה תתיצב לחלוטין, ואז היא גם הכי טעימה.

_MG_9006

_MG_9001

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

24 Comments

מריאנה אפריל 15, 2016 at 5:04 pm

היי. הכנתי אבל זמן האפייה לא ממש מדויק. כבר כשקראתי את מתכון זה נראה לי ארוך. כי כל הפואנטה שזה יצא פאדג'י ורטוב מעט. עשיתי אפיה של 40 דקות אבל זה המון זמן. יצאה לי עוגה יבשה. נראה לי זמן סביר לעוגה הזו הוא 30 דקות בערך.

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2016 at 5:15 pm

הי מריאנה, אכן יש הבדלים לפעמים גדולים ביו סוגי התנורים שלנו ולכן תמיד ממליצה לבדוק 20-25 דק לפני זמן האפייה המצויין במתכון
אצלי זה כן לוקח 40 דק ועדיין יוצאת נהדרת

Reply
בר יוני 26, 2016 at 12:24 am

היי..הכנתי והיא יצאה קצת תפלה לטעמי…
השתמשתי בשוקולד 70 אחוז..באיזה שוקולד את משתמשת?

תודה

Reply
קרן אגם יוני 26, 2016 at 7:46 am

הי בר אני משתמשת בשוקולד 56% או מקסימום 60% בכל המתכונים אחרת זה מריר מדי לטעמי
האם הקפדת על שאר הכמויות מדוייקות?
היא עוגה מעולה כך שתפלה לא ככ מסתדר לי איתה

Reply
דגנית ינואר 7, 2018 at 4:16 pm

אני מסכימה. גם לטעמי היה חסר גוון טעם. אולי קצת ליקר/ רום/יין אדום, או כיוון אחר כפית נס קפה. חוץ מזה העוגה סיפקה את הסחורה: הבית התמלא ניחוח חמים של אפייה, העוגה עלתה יפה בתבנית המלבנית, הסדקים התפוצצו במקום הנכון והמרקם קטיפתי . תודה.

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2018 at 4:59 pm

זה בהחלט עניין של טעם, אני מגישה אותה עם קצפת מעט ממותקת זו גם אופציה.

Reply
דגנית ינואר 7, 2018 at 10:43 pm

אחלה. תודה.

Reply
בר יוני 26, 2016 at 11:08 am

כן אני משתמשת במשקל דיגיטלי.
היא גם יצאה יבשה אחרי 35 דקות..ורק אחרי שכבר הוצאתי מהתנור הסתכלתי בתגובות וראיתי שכתבת לבדוק 25 דקות לפני..
תודה בכל אופן!

Reply
הודיה אוקטובר 25, 2016 at 11:07 am

פעם ראשונה פה, אתר פשוט יפה ומושקע! רוצה לנסות את העוגה המהממת הזאת, אולי אפשר להחליף את הריקוטה בגבינה רגילה? צריך לסנן אותה?
וניתן להמיר את החמאה בשמן?

תודה רבה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2016 at 11:20 am

תודה הודיה כייף שאת פה:-)
את החמאה לא ניתן להמיר בשמן זה יפגום לגמרי במרקם שלה
את הריקוטה אפשר להמיר בגבינת טוב טעם או טבורג זה יוצא מצויים גם איתן
בהצלחה!

Reply
טלי חן אוקטובר 4, 2017 at 11:50 am

הכנתי אותה פעם אחת וכולם ואני במיוחד אהבו אותה. עוגה פשוט מ ו ש ל מ ת!! תודה על מתכון נהדר. מאז אני מכינה אותה ורק אותה כשבא לנו עוגת שוקולד שוקולדית.

Reply
קרן אגם אוקטובר 4, 2017 at 11:52 am

שמחה לשמוע, יש לה באמת מרקם מ ו ש ל ם . חג שמח:-)

Reply
lee אוקטובר 8, 2017 at 11:54 am

היי קרן, חשבתי להכין את העוגה בתוספת אגוזי מלך, את חושבת שיתאים? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 8, 2017 at 12:01 pm

בהחלט יתאים.

Reply
סתיו ינואר 6, 2018 at 6:24 pm

היי קרן! 🙂
נשמעת עוגה מושלמת לסופש חורפי!!!
אחרי ההקצפה של הביצים והסוכר במיקסר, את שאר הערבובים עושיםמגם במיקסר? או ידנית?
תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2018 at 7:51 pm

תודה סתיו, בעקרון אני תמיד ממשיכה לערבב בתוך המיקסר רק מורידה מהירות, אין צורך ללכלך כלים נוספים:-)

Reply
אנסטסיה ינואר 19, 2018 at 11:04 am

איזה מזל שהצצתי בתגובות… בדקתי אחרי 40 דקות וזה היה בול… עכשיו רק נשאר לחכות למחר

Reply
קרן אגם ינואר 19, 2018 at 1:04 pm

מחכה לשמוע אם זללתם בהנאה 🙂

Reply
רותי מאי 4, 2018 at 1:56 pm

הי קרן!
פעם ראשונה שאני באתר ומגיבה… העוגה והכתיבה נראו מבטיחות ולכן בחרתי בה כדי לקחת הערב לחברים.
לא קראתי תגובות והרגע הוצאתי את העוגה מהתנור לפי הזמן הרשום במתכון. היא תפחה יפה, הריח ממלא את הבית, רק מקווה שלא התייבשה…
תודה מראש!!!
רותי

Reply
קרן אגם מאי 4, 2018 at 5:42 pm

תודה רותי, שמחה שהצטרפת אליי לבלוג,
אני גם מקוה שהיא לא נאפתה יותר מדי, אני אתקן את זמן האפייה המצויין במתכון, ואת יכולה להגיש אותה עם מעט קצפת ממותקת או גלידת וניל בצד, בעיניי היא טובה גם כך.

Reply
איילת נובמבר 9, 2018 at 3:41 pm

היי קרן, אפשר במקרה עם שמנת מתוקה במקום ריקוטה.. איכשהו?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2018 at 10:13 pm

אפשר להחליף ריקוטה בשמנת מתוקה, תתקבל תוצאה שונה אבל לא בהכרח פחות טובה

Reply
נופר נובמבר 13, 2018 at 4:04 am

הי קרן, המתכון מעולה והעוגה כל כך טעימה!
אני רוצה להכין אותה בתבנית עגולה כעוגת יום הולדת. איך כדאי לשנות את הכמויות? (להכפיל?)
תודה רבה!

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2018 at 5:34 pm

הי נופר, את אכן צריכה להכפיל

Reply

Leave a Comment