אחד הדברים שאני הכי אוהבת בנסיעות לחול, זה לעבור בשווקים במדינות אחרות ולהתלהב מסוגים שונים של פירות
ערימות של משמשים בכמה גדלים וצורות באירופה, 8-9 זנים של בננות בהודו וכו… הכי בקטע של לקנא למה להם יש ולנו לא?
אז זהו, שפעם בארץ היה סוג אחד מכל פרי, והיום לשמחתי השווקים כבר מלאים בסוגים שונים של אותו הפרי כמו למשל, שזיפים, היום
תמצאו בשווקים כמה וכמה סוגים ממנו, החל ממיני שזיפים, לסגולים, צהובים, אדומים וכו…
ובכל פעם שאני נתקלת בזן אחר של פרי שאני מאוד אוהבת ויש ממנו סוג חדש, החגיגה גדולה, ובא לי לקנות מהכל.
גם עונות הפרי השתנו והתארכו והיום פירות קיץ שפעם היינו קונים ארבעה חדשים בשנה כבר
נמכרים למשך חצי שנה ואף יותר וזה כייף גדול, וחלקם אף נמכרים בארץ בחורף.
את העוגה הזו מכינים בדרך קצת לא שגרתית כי קודם מקרמלים את הפירות בתנור עם סוכר וחמאה אבל תאמינו לי שזה משתלם ושווה כל
רגע! היא לא עוגה שגרתית היא מיוחדת והכי כייף לטרוף אותה עם כדור גלידה וניל על העוגה החמה. בתיאבון .
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שזיפים הפוכה/ תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ או תבנית מלבנית בקוטר
מצרכים למתכון:
60 גר׳ חמאה רכה
80 גר׳ סוכר לבן
12 שזיפים חצויים ללא גרעין (אם משתמשים במיני שזיפים תצטרכו 20)
לבלילת העוגה:
4 ביצים גודל L
80 גרם סוכר לבן
כף מיץ לימון
כפית מחית/תמצית וניל
1/2 כוס +כף (80 גר׳) קמח לבן רגיל
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות (20 גר׳) שקדים טחונים לאבקה
להגשה:
גלידת וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות
מורחים חמאה רכה על תחתית התבנית לכיסוי מלא,ומפזרים סוכר לבן
מניחים על תחתית התבנית חצאי שזיפים כשהחלק החתוך כלפי מעלה
מכניסים לתור ל 20-25 דקות עד שהסוכר מתחיל להתקרמל והשזיפים מגירים נוזלים שמבעבעים.
בקערה טורפים ביצים עם סוכר לבן ומיץ לימון, ווניל.
מוסיפים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה ומערבבים לבלילה אחידה.
מוזגים את הבלילה מעל השזיפים בתבנית, ומחזירים לתנור לאפייה של 20-25 דקות נוספות עד שהעוגה נראית מוכנה וקיסם יוצא יבש ממנה.
הבלילה מאוד נמוכה יחסית וזה קורה די מהר.
מצננים מעט, ובעזרת סכין מפרידים את העוגה מהתבנית בדפנות, והופכים את העוגה על מגש או צלחת הגשה.
מגישים חמים עם גלידת וניל בצד או על העוגה.
**את השזיפים ניתן להמיר במשמשים, אפרסקים , נקטרינות או ענבים
13 Comments
תודה רבה יקירה על המתכונים. אין שום שומן ב עוגה מלבד הביצים . ..לא צריך ?
אם לא כתוב אז אין
יש סיבה שהעוגה כל כך נמוכה? למה לא להכפיל את הכמויות של הבלילה?
יש עוגות שנועדו להיות נמוכות, עוגה נמוכה זה לא דבר רע
נראה ממש מעולה! האם אפשר לדעתך להשתמש בעוד שקדים טחונים במקום הקמח? או להחליף בקורנפלור? כדי להימנע מגלוטן?
לערבב קורנפלור ושקדים
איך הופכים את העוגה לקטוגנית בלי סוכר זה עם סוויטנגו
סוויטנגו
וגם בלי קורנפלור
נסי קמח שקדים
עוקבת ומכינה את המתכונים הטובים והטעימים שלך, הפעם, עוגת השזיפים, יפה אבל הבצק,ממש לא טעים. ולא רק אני הרגשתי בכך.
כל בני במשפחה, שרגילים למאפים טובים, אכלו את השזיפים ואת התחתית, הבצק, השאירו בצלחת ובסוף העוגה הלכה לפח.
חבל,השזיפים, לצערנו לא זולים.
בתיקווה למתכון המוצלח הבא.
נראה מעולה!!! יש לך רעיון איך אפשר להפוך לפרווה? פחות בעניין של מרגרינה…
שמן קנולה