ימים אחרונים לפירות הקיץ, ואני חייבת להספיק עוד לאפות עם הטעימים טעימים האלו.
אני טיפוס של קיץ, הכי אוהבת קיץ.
גדלתי קרוב לים, בין החולות בסיני, ומאז ועד היום הים והקיץ הם חלק בלתי נפרד ממני
אוהבת את המים, אוהבת את השמש, אוהבת בגדים קצרים ושמלות לבנות מתנפנפות
אוהבת את הצבע השזוף של העור,
אוהבת לחזור מהים מלאה במלח, להתקלח ולהרגיש את האויר הנעים בשיער
אוהבת כפכפים ולהיות יחפה.
ואוהבת עוגות פרי בקיץ.
נכון, לפעמים מסננת קללה קטנה כשחם
למשל, כשנכנסת לאוטו אחרי שעמד בשמש כמה שעות ומהמזגן יוצא רק אויר חם
והזיעה מטפטפת בתוך החולצה למטה
אבל מוכנה לקבל את זה ולהתפשר, כל זמן שיש קיץ.
כשהחורף מתחיל לאט לאט להגיע מרגישה איך הצבע בפנים שלי הופך לאפור
לא אוהבת בגדים ארוכים, לא מחבבת בכלל מגפיים ונעליים.
לא אוהבת כשקר לי, ושונאת את השיער שלי בחורף.
אז אני נפרדת מהקיץ שאוטוטו כבר לא כאן בעוגת שזיפים קייצית וטעימה,
אני בטוח אתגעגע עד לקיץ הבא.
נצלו את הימים האחרונים שלהם ותכינו גם, תיכף הם אינם.
וטיפ קטן שקיבלתי היום, לקנות עכשיו כמות גדולה של שזיפים, לחתוך לשניים, ולהקפיא.
כך אפשר יהיה להכין עוגות שזיפים גם בחורף.
עוגת שזיפים עם קרמבל שקדים ופיסטוקים / לתבנית עגולה בקוטר 20 ס״מ או אינגליש קייק גדולה
מצרכים למתכון:
8 שזיפים בינוניים חצויים לשניים ונקיים מחרצנים
140 גרם חמאה רכה
2 ביצים
3/4 כוס סוכר חום בהיר (170 גרם)
2 כפיות אבקת אפיה ( 6 גרם)
כוס ורבע פחות כף קמח (170 גרם)
כף ברנדי
50 מיליליטר חלב פושר
לקראמבל :
1/3 כוס שקדים טחונים לאבקה (30 גרם )
1/3 כוס פיסטוקים טחונים לאבקה (30 גרם )
4 כפות קמח (40 גרם)
3 כפות סוכר חום בהיר ( 30 גרם)
25 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 170 מעלות
מתחילים מהקרמבל:
בקערה בינונית מערבבים שקדים, פיסטוקים, סוכר וקמח
מוסיפים קוביות חמאה ישירות מהמקרר ובעזרת הידיים והאצבעות מפוררים יחד עד לקבלת
תערובת פירורית.
מכסים ומכניסים למקרר
לעוגה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים ביצים, אחת אחת ( מוסיפים אחת ואחרי שנטמעה מוסיפים את השניה)
מערבבים את החלב עם הברנדי ומוסיפים תוך כדי ערבול
מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים 1/3 מכמות התערובת לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה
מסדרים מעל חצאי שזיפים כשהחלק החתוך כלפי מעלה,
מפזרים מעט מפירורי הקראמבל מעל
מעבירים לתבנית את שארית תערובת העוגה ומסדרים שוב מעל את חצאי השזיפים שנותרו
מפזרים את תערובת הפירורים באופן אחיד מעל השזיפים
מכניסים לתנור ואופים כ 50-55 דקות
העוגה מוכנה כאשר הפירורים למעלה הזהיבו לגמרי וקיסם יוצא עם מעט פירורים עליו.
מוציאים מהתנור, מצננים מעט, משחררים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
* אפשר במקום שזיפים להשתמש בפירות כמו אפרסקים נקטרינות או תפוחים
*אם אין לכם/לא אוהבים פיסטוקים אפשר להשמיט לחלוטין בקראמבל
20 Comments
עשיתי אתמול – יצאה מעולה!
שמחה לשמוע, תודה:-)
היי, אם רוצים לאפות בתבנית 24 בכמה צריך להכפיל את המצרכים?
תודה רבה (:
מספיק שתכפילי ב 50% אני חושבת שזה יספיק
להכין עם פירות יער קפואים יצא טוב לדעתך?
בטח
מעדכן שיצא מצוייין
תודה רבה שמחה לשמוע
היי קרן
מתכנן להכין אותה מחר עם תאנים
מה דעתך ??
תודה על הכל
ברק
דעתי חיובית
היי,
יש אפשרויות אחרות במקום ברנדי?
תודה 🙂
אפשר לוותר עליו
היי קרן,
אם אני מכין בנוסף עוד תבנית קטנה ממש,
יכול לעדות עם 210 חמאה, 3 ביצים ,235 ג קמח , 3 כפות ברנדי ו75 מיליליטר חלב ?
תודה ממש על הכל
יכול לנסות
היי קרן,
אפשר בלי ברנדי? אין לי ..
אפשר לוותר על בברנדי
היי קרן,
אם אני רוצה להכין רק את הקראמבל כקינוח לצד מוס מסויים- הכמות מספיקה? או להכפיל כמויות?
והאם בגלל שאני לא מכין את העוגה- אז פשוט ברגע שהבצק מוכן להכניס לתנור?
הי, אנ יממליצה להכפיל כי הכנתי את העוגה הזו ממש מזמן ואני לא זוכרת אם הקראמבל יספיק לתבנית קראמבל שלמה.
וכן, מכינים, ואופים
היי אגם❤️
אפשר להוסיף או במקום החלב לשים גבינה ריקוטה או מסקרפונה לעוגה?
אפשר גבינה במקום