כבר הרבה זמן שרציתי להתשתתף באתגר החודשי של מנטקה אתגר/פרוייקט חודשי של בלוגרים
במסגרתו כל חודש אמורים הבלוגרים לפרסם מתכון עם חומר גלם מסוים
כאשר המשתתפים מגלים מהו חומר הגלם רק בתחילת החודש.
מפאת עומס וחוסר זמן לצערי פספסתי כמה אתגרים עם חומר גלם שאני ממש ממש אוהבת (פקאן למשל)
וצפיתי מהצד בתוצרים המדהימים של בלוגרים אחרים.
החודש האתגר הוא תותים, זמן ותוצר מצויין לקחת חלק באתגר החודשי של מנטקה
כי ממילא כשמגיעה עונת התותים, אני מנצלת אותה (ואותם) עד הסוף..
לאתגר הכנתי עוגת וניל שיש תות, מכינים תערובת וניל פשוטה יחסית לעוגה,
ומערבבים עם פירה תות, תותים טריים טחונים עם סוכר חום.
אפשר לוותר על הסוכר או להפחית, לא ניסיתי כי אני וחמוץ ברוגז.
יצאה עוגה מעולה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת שיש תות וניל/ תבנית אינגליש קייק אחת
מה צריך :
120 גרם חמאה רכה
כוס וחצי (210 גר') קמח לבן רגיל
1 כוס_2 כפות (225 גר') סוכר לבן
1/4 כפית מלח
2 ביצים גודל L
1כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס שמנת חמוצה (3/4 מיכל שמנת )
כוס תותים שטופים ונקיים (אפשר גם קפואים)
2 כפות סוכר חום
הכנה:
במעבד מזון (מג'ימיקס) עם להב פלדה טוחנים תותים עם סוכר חום ומניחים בצד.
מחממים תנור ל 180 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק
ניתן לרפד בנייר אפיה: גוזרים נייר אפיה ברוחב תחתית התבנית ובאורך מעט ארוך יותר
מהתבנית בכדי להשאיר מעט שוליים בצדדים לחילוץ קל.
בקערה בינונית מערבבים קמח,מלח,ואבקת אפיה
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה למשך כשלוש דקות
עד שהתערובת מעט תפוחה ואחידה
מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וממשיכים לערבב
מוסיפים תמצית וניל ומערבבים,
במהירות נמוכה מוסיפים חצי מכמות תערובת הקמח,
חצי מכמות השמנת החמוצה ושוב חצי קמח וחצי שמנת חמוצה ומערבבים
מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים חצי מכמות התערובת לתבנית, מעליה מניחים את תערובת פירה התות
ומעליה שוב את תערובת העוגה שנותרה.
בעזרת סכין מערבבים מעט את התערובת כך שתיווצר צורת ״שיש״ לעוגה.
אופים כ 45-50 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
-העוגה טובה עוד יותר ביום שלמחרת
-מומלץ לשמור לשמור במקרר בגלל הפירות
-את התותים אפשר להמיר בכל פרי יער אחר שאתם אוהבים, אוכמניות,פטל ואפילו חמוציות.
55 Comments
נראה מ-ד-ה-י-ם וינוסה בקרוב מאוד!!
תודה:-)
הי קרן
האם הסוכר החום במתכון הוא סוכר חום בהיר או כהה?
בהיר
שלום קרן, אפיתי את העוגה,העוגה יצא טעימה מאוד, אבל עלתה מעל התבנית של אפיה וברכה לצד, מה דעתך הסיבה?
תבנית קטנה מדי
השתמשת באינגליש חד פעמית ?
הי קרן,
אל אני משתמשת בפירות יער קפואים, להפשיר או לטחון אותם קפואים?
לחילופין, ריבה יכולה לעבוד במקום? באיזו כמות?
תודה רבה 😉
את יכולה לטחון קפואים, ואם את רוצה להמיר בריבה במקום, 5-6 כפות
שבת שלום לאופה היפה והמוכשרת
תיכננתי להכין אבל אזלה החמאה): נראה לך שאפשר להמיר לשמן? ואם כן לכמה?
תודה על כל ההשקעה והמתכונים הנהדרים
בטח שאפשר 1/2 כוס
היי אגם,
במקום ריבה, אפשר דבדבני אמרנה?
בטח שאפשר
יצא מעולה! בדיוק לקפה של שישי ב-17:00
תודה
שמחה לשמוע, היא באמת מושלמת ליד הקפה
🙂
את השמנת חמוצה במה אפשר להחליף?(עדיף פרווה)
שמנת צימחית או קרם קוקוס
העוגה יצא פחוסה ולא אוורירית. התאכזבתי.
לא יודעת למה, אולי ערבוב יתר? היא ממש לא אמורה לצאת פחוסה ולא אוורירית.
אני מכינה אותה כל הזמן.
העוגה יצאה טעימה מאוד
חושבת שכדאי לציין באיזה טמפרטורה החמאה צריכה להיות, כי זה משנה לגמרי את המרקם ואת יכול ההרכבה של העוגה.
אני מניחה שהתכוונת לרכה
נכון
הכוונה היתה לחמאה רכה
אוסיף גם במתכון.
חבל שלא תיקנת את המתכון…
כי אני עשיתי אותה כעת ולא שמתי לב לתגובות כאן, ולא ניחשתי שהכוונה הייתה לחמאה רכה. המרקם של הבליחה היה יחסית נוקשה על מנת להרכיב אותו בצורה טובה עם התותים שיצאו במרקם נוזלי יחסית.
לגבי הטעם לא יודעת להגיד עדיין. עוגה משויישת זה לא בדיוק יצא לי כי נאלצתי ממש לערבב איכשהו את נוזל התותים עם עיסת העוגה, אבל מקווה שמבחינת טעם איכשהו הצליח
הי עינב
אכן שכחתי לציין במתכון, ועושה זאת עכשיו.
לרוב, בעוגות בחושות כשמשתמשים בחמאה היא צריכה להיות רכה, חשוב לדעת.
אני מקוה שבכל זאת יצאה טעימה.
אפשר לעשות את העוגת מקמח כוסמין מלא לדעתך?
לא הייתי ממירה את כל הכמות בכוסמין מלא, רק חצי ממנה, או את הכל מכוסמין לבן
היי קרן, המון זמן רוצה להכין אותה ועכשיו יש לי שארית מחית תותים במקרר 🙂
מתחשק לי שהיא תהיה קצת שקדית כזאת, יעבוד להמיר חלק מהקמח בקמח שקדים לדעתך?
בטח זה מומלץ , אפשר חצי חצי
קרן
אפשר המלצה על מיקסר חזק
יעל
תעקבי אחרי הסטורי שלי באינסטוש יש גם בהיילייטס המלצות
הי קרן, אפשר משמשים במקום תותים?
ברור
במה אפשר להמיר את החמאה והשמנת החמוצה כדי שהעוגה תהיה פרווה?
שמן קנולה ומיץ תפוזים
תודה רבה!
היי קרן
אפשר במקום השמנת חמוצה יוגורט רגיל או יוגורט עיזים?
כן
היי קרן.. ניסיתי להכין את העוגה והיא יצאה לי דחוסההה.. גם התערובת עצמה הייתה קשה וכששפכתי לתבנית הייתי צריכה לסדר אותה עם כף מרוב שלא הייתה נוזלית.. עשיתי בול לפי המתכון! וו גיטרה זה כמו היד של קפטן הוק או עם k כזאת בתוך העיגול? תודה
התערובת לא ככ נוזלית אבל זה לא קשור לאיכות העוגה
מקוה שיצאה טעימה
נשארו לי תותים טריים שהיו במצב עצוב, אך עדיין אכילים. טחנתי אותם במוט בלנדר עם סוכר חום. מכיוון שהמחית היתה נוזלית הוספתי לה מעט מהבלילה, כדי שהמחית לא תיפול לתחתית התבנית.
הגדלתי כמויות לתבנית עגולה.
יצאה טעימה מאוד, נימוחה, אוורירית (הוספתי עוד מעט אבקת אפיה ממה שצויין במתכון).
נהנינו !! תודה רבה על מתכון מעולה 🙂
נשמע מהמם!תודה
היי קרן,
מלבד הסוכר במחית התותים
אין צורך להוסיף גם סוכר לבלילת העוגה?
תודה רבה 🙂
כתוב אחד ורבע כוסות סוכר
היי קרו
אם רוצים יותר מתבנית אחת אפשר להכפיל כמות צרכים?
כן
עשיתי את העוגת וניל וחלבה יצא משהו!! הבא זה וניל שיש!!
מהמם, בהצלחה
היי,
חום טורבו או עליון תחתון ?
עליון תחתון
הי, האם בגלל הפרי כדאי לשמור את העוגה במקרר? או אם היא תחוסל תוך 3 ימים בחוץ זה בסדר?
במקרר
נראה מדהים! תמיד עוגות שיש במקרר פחות טעימות.. אפשר לשמור אותה בחוץ? ורם במקרר אז לחמם במיקרו?
במזג האויר הזה אפשר בחוץ אבל אם חם אז מקרר בגלל התותים
[…] מהם עוגה, או עוד עוגה , או שטרודל ,ולקנות להם חבילת תותים […]
היי קרן,
התחלתי עם ה״פירה תות״ אבל יצא לי נוזלי מאוד… איפה טעיתי?
האם אפשר להשתמש בחמאה רגילה של תנובה?
ברור