img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת שיש וניל תות

ינואר 1, 2015 | 56 תגובות

img

56 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
דנה
starstarstarstarstar
מרץ 7, 2016 בשעה 00:27

נראה מ-ד-ה-י-ם וינוסה בקרוב מאוד!!

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 7, 2016 at 7:57 am

תודה:-)

השב
User Avatar
שני
אפריל 27, 2020 at 10:58 am

הי קרן האם הסוכר החום במתכון הוא סוכר חום בהיר או כהה?

השב
User Avatar
אנה
ינואר 5, 2023 at 1:19 pm

שלום קרן, אפיתי את העוגה,העוגה יצא טעימה מאוד, אבל עלתה מעל התבנית של אפיה וברכה לצד, מה דעתך הסיבה?

השב
User Avatar
אפרת
דצמבר 18, 2019 at 3:33 pm

הי קרן, אל אני משתמשת בפירות יער קפואים, להפשיר או לטחון אותם קפואים? לחילופין, ריבה יכולה לעבוד במקום? באיזו כמות? תודה רבה ;)

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 18, 2019 at 5:20 pm

את יכולה לטחון קפואים, ואם את רוצה להמיר בריבה במקום, 5-6 כפות

השב
User Avatar
צילה
מאי 15, 2020 at 7:10 pm

שבת שלום לאופה היפה והמוכשרת תיכננתי להכין אבל אזלה החמאה): נראה לך שאפשר להמיר לשמן? ואם כן לכמה? תודה על כל ההשקעה והמתכונים הנהדרים

השב
User Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2020 at 11:55 pm

בטח שאפשר 1/2 כוס

השב
User Avatar
אנה
דצמבר 20, 2022 at 2:47 pm

היי אגם, במקום ריבה, אפשר דבדבני אמרנה?

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 20, 2022 at 8:43 pm

בטח שאפשר

השב
User Avatar
נופר
starstarstarstarstar
מרץ 11, 2016 בשעה 20:23

יצא מעולה! בדיוק לקפה של שישי ב-17:00 תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 11, 2016 at 11:14 pm

שמחה לשמוע, היא באמת מושלמת ליד הקפה :-)

השב
User Avatar
דורין
starstarstarstarstar
נובמבר 24, 2016 בשעה 15:04

את השמנת חמוצה במה אפשר להחליף?(עדיף פרווה)

השב
author Avatar
קרן אגם
נובמבר 24, 2016 at 3:56 pm

שמנת צימחית או קרם קוקוס

השב
User Avatar
isabella
starstarstarstarstar
אפריל 1, 2017 בשעה 07:51

העוגה יצא פחוסה ולא אוורירית. התאכזבתי.

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 1, 2017 at 10:55 am

לא יודעת למה, אולי ערבוב יתר? היא ממש לא אמורה לצאת פחוסה ולא אוורירית. אני מכינה אותה כל הזמן.

השב
User Avatar
ה
starstarstarstarstar
ינואר 7, 2018 בשעה 22:09

העוגה יצאה טעימה מאוד חושבת שכדאי לציין באיזה טמפרטורה החמאה צריכה להיות, כי זה משנה לגמרי את המרקם ואת יכול ההרכבה של העוגה. אני מניחה שהתכוונת לרכה

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 7, 2018 at 10:58 pm

נכון הכוונה היתה לחמאה רכה אוסיף גם במתכון.

השב
User Avatar
עינב
מאי 12, 2019 at 9:56 pm

חבל שלא תיקנת את המתכון... כי אני עשיתי אותה כעת ולא שמתי לב לתגובות כאן, ולא ניחשתי שהכוונה הייתה לחמאה רכה. המרקם של הבליחה היה יחסית נוקשה על מנת להרכיב אותו בצורה טובה עם התותים שיצאו במרקם נוזלי יחסית. לגבי הטעם לא יודעת להגיד עדיין. עוגה משויישת זה לא בדיוק יצא לי כי נאלצתי ממש לערבב איכשהו את נוזל התותים עם עיסת העוגה, אבל מקווה שמבחינת טעם איכשהו הצליח

השב
User Avatar
ענת
starstarstarstarstar
מרץ 17, 2018 בשעה 08:17

אפשר לעשות את העוגת מקמח כוסמין מלא לדעתך?

השב
author Avatar
קרן אגם
מרץ 17, 2018 at 10:17 am

לא הייתי ממירה את כל הכמות בכוסמין מלא, רק חצי ממנה, או את הכל מכוסמין לבן

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
אפריל 20, 2020 בשעה 15:13

היי קרן, המון זמן רוצה להכין אותה ועכשיו יש לי שארית מחית תותים במקרר :) מתחשק לי שהיא תהיה קצת שקדית כזאת, יעבוד להמיר חלק מהקמח בקמח שקדים לדעתך?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 20, 2020 at 4:00 pm

בטח זה מומלץ , אפשר חצי חצי

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
מאי 1, 2020 בשעה 13:34

קרן אפשר המלצה על מיקסר חזק יעל

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 1, 2020 at 3:05 pm

תעקבי אחרי הסטורי שלי באינסטוש יש גם בהיילייטס המלצות

השב
User Avatar
בטי
starstarstarstarstar
מאי 15, 2020 בשעה 12:09

הי קרן, אפשר משמשים במקום תותים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2020 at 3:18 pm

ברור

השב
User Avatar
דפני
starstarstarstarstar
מאי 15, 2020 בשעה 12:55

במה אפשר להמיר את החמאה והשמנת החמוצה כדי שהעוגה תהיה פרווה?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2020 at 3:17 pm

שמן קנולה ומיץ תפוזים

השב
User Avatar
דפני
מאי 15, 2020 at 11:20 pm

תודה רבה!

השב
User Avatar
מירי
starstarstarstarstar
מאי 15, 2020 בשעה 14:50

היי קרן אפשר במקום השמנת חמוצה יוגורט רגיל או יוגורט עיזים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2020 at 3:14 pm

כן

השב
User Avatar
עדי
פברואר 13, 2022 at 6:14 am

היי קרן.. ניסיתי להכין את העוגה והיא יצאה לי דחוסההה.. גם התערובת עצמה הייתה קשה וכששפכתי לתבנית הייתי צריכה לסדר אותה עם כף מרוב שלא הייתה נוזלית.. עשיתי בול לפי המתכון! וו גיטרה זה כמו היד של קפטן הוק או עם k כזאת בתוך העיגול? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
פברואר 13, 2022 at 7:49 am

התערובת לא ככ נוזלית אבל זה לא קשור לאיכות העוגה מקוה שיצאה טעימה

השב
User Avatar
ענבר
starstarstarstarstar
מאי 15, 2020 בשעה 17:23

נשארו לי תותים טריים שהיו במצב עצוב, אך עדיין אכילים. טחנתי אותם במוט בלנדר עם סוכר חום. מכיוון שהמחית היתה נוזלית הוספתי לה מעט מהבלילה, כדי שהמחית לא תיפול לתחתית התבנית. הגדלתי כמויות לתבנית עגולה. יצאה טעימה מאוד, נימוחה, אוורירית (הוספתי עוד מעט אבקת אפיה ממה שצויין במתכון). נהנינו !! תודה רבה על מתכון מעולה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 15, 2020 at 5:58 pm

נשמע מהמם!תודה

השב
User Avatar
הילה
starstarstarstarstar
מאי 18, 2020 בשעה 06:32

היי קרן, מלבד הסוכר במחית התותים אין צורך להוסיף גם סוכר לבלילת העוגה? תודה רבה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 18, 2020 at 6:57 am

כתוב אחד ורבע כוסות סוכר

השב
User Avatar
Tal
starstarstarstarstar
מאי 29, 2020 בשעה 08:19

היי קרו אם רוצים יותר מתבנית אחת אפשר להכפיל כמות צרכים?

השב
author Avatar
קרן אגם
מאי 29, 2020 at 10:24 am

כן

השב
User Avatar
Iris R Spector
starstarstarstarstar
יוני 10, 2020 בשעה 21:31

עשיתי את העוגת וניל וחלבה יצא משהו!! הבא זה וניל שיש!!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 10, 2020 at 9:57 pm

מהמם, בהצלחה

השב
User Avatar
שרית
starstarstarstarstar
אוגוסט 28, 2020 בשעה 10:53

היי, חום טורבו או עליון תחתון ?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 28, 2020 at 4:06 pm

עליון תחתון

השב
User Avatar
סיוו
starstarstarstarstar
אוגוסט 18, 2021 בשעה 13:02

הי, האם בגלל הפרי כדאי לשמור את העוגה במקרר? או אם היא תחוסל תוך 3 ימים בחוץ זה בסדר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 18, 2021 at 1:47 pm

במקרר

השב
User Avatar
עדי
starstarstarstarstar
דצמבר 17, 2021 בשעה 14:34

נראה מדהים! תמיד עוגות שיש במקרר פחות טעימות.. אפשר לשמור אותה בחוץ? ורם במקרר אז לחמם במיקרו?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 17, 2021 at 4:46 pm

במזג האויר הזה אפשר בחוץ אבל אם חם אז מקרר בגלל התותים

השב
User Avatar
אתי
starstarstarstarstar
פברואר 7, 2022 בשעה 09:01

היי קרן, התחלתי עם ה״פירה תות״ אבל יצא לי נוזלי מאוד… איפה טעיתי?

השב
User Avatar
ספיר
starstarstarstarstar
ינואר 18, 2023 בשעה 20:58

האם אפשר להשתמש בחמאה רגילה של תנובה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 18, 2023 at 9:52 pm

ברור

השב
User Avatar
ליעד
starstarstarstarstar
דצמבר 16, 2024 בשעה 06:22

היי קרן, עשיתי את העוגה , השתמשתי בריבת פירות יער במקום תותים לפי הכמויות שרשמת, שמנת צמחית במקום שמנת חמוצה ושמן במקום חמאה, אך הרחבה ירדה לתחתית העוגה כולה... יצאה טעימה מאוד אגב, מה אפשר לעשות כדי שהריבה תישאר בתוך העוגה בצורת שיש ולא תיפול?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 16, 2024 at 8:33 am

עוגה על בסיס שמן מחזיקה פחות את התוספות ובטח ובטח כמו ריבה זה רק לערבב את הריבה עם שליש מהבלילה ואז להחזיר

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img