עוגות בחושות

עוגת שיש פרג קקאו

יוני 22, 2016 29 Comments

_MG_7001

אני נדהמת כל פעם מחדש לגלות שיש אנשים שלא אוהבים פרג

אני מתה על פרג. מתה על פרג. מתה על פרג.

כשחשבתי על שם הולם לבלוג בזמנו, עלו לי אסוציאתיות של הדברים שאני הכי אוהבת בעוגות שלי

ופרג היה אחד מהם, וחשבתי לשלב אותו בשם של הבלוג.

נשואה לפרג, נניח.

שם מעולה אגב.

בכל אופן, כל מה שרציתי להגיד לכם, זה שאם אתם לא אוהבים פרג

אז אני מבקשת שתכינו את העוגה הזו.

למה?

כי טעם הפרג בעוגה מאוד מאוד עדין, והיא טעימה גם ללא אוהבי פרג.

ואיך אני יודעת את זה ?

כי ניסיתי!! ממש עשיתי ניסוי בבני אדם.

וספיר, שעברה התעללות פרג, אמרה שטעים לה!

והיא בכלל באה לצלם אותי לעבודת גמר שלה במכללת הדסה ואני דחפתי לה פרג.

מי היה מאמין.

אז ככה:  יש בה מעט פרג, יש בה קקאו יאמי, והיא נורא נורא יפה.

אפילו אני, שמקשטת באבקת סוכר גם את הילדים שלי לפני שיוצאים בבוקר לבצפר

חשבתי לרגע לא להפריע ליופי הזה עם אבקת סוכר.

ואז איבקתי אותה כהוגן.

אבקת סוכר זה גם שם נהדר לבלוג.

עלים

עוגת שיש פרג קקאו/ תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ או תבנית עגולה 20 ס״מ

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן

120 גרם חמאה רכה או שימו לב  1/2 כוס שמן ( ניסיתי את שתי הגרסאות, יאם)

גביע שמנת חמוצה

1+3/4 (245 גרם) כוסות קמח לבן רגיל

כפית וחצי אבקת אפייה

קורט מלח

כפית וחצי תמצית וניל

3/4 כוס (50 גרם) פרג טחון טרי

4 כפות קקאו (40 גרם)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפיה

בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר כשלוש דקות עד לקבלת נפח

מורידים מהירות ומוסיפים חמאה (או שמן), שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים היטב.

מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח ופרג טחון ומערבבים לקבלת תערובת אחידה

מוציאים שליש מהתערובת לקערה בינונית נפרדת

מוסיפים לה את הקקאו ומערבבים היטב עד שהתערובת הופכת לתערובת קקאו כהה.

מעבירים את הבלילה הבהירה לתבנית, מעליה את הבלילה הכהה, ומערבבים בעזרת סכין

13518051_10154318022777700_1391520566_o

בתנועות סיבוביות לקבלת מראה שיש.

אופים כ 40 דק או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים מעט, ומקשטים באבקת סוכר.

את העוגה שומרים עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים.

ותודה לג'ו בראשי המושלמת על דוגמנות הצמרת.

_MG_6957

 

 

 

 

 

_MG_6947

29 Comments

פיית העוגיות יוני 22, 2016 at 6:53 pm

מושלם! כאלה קסומים הצילומים שלך

Reply
קרן אגם יוני 22, 2016 at 7:02 pm

את מושלמת! תודה רבה רבה

Reply
רונית יוני 26, 2016 at 10:28 pm

תודה על המתכון. גם אני מאודדד אוהבת פרג.
אני רגישה למוצרי חלב מה התחליף במקום השמנת החוצה.

Reply
קרן אגם יוני 26, 2016 at 11:14 pm

הי רונית
את יכולה להמיר בחלב סויה או במיץ תפוזים
בהצלחה:-)

Reply
קורין אוגוסט 4, 2016 at 9:49 pm

כמה מיץ תפוזים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2016 at 8:38 am

3/4 כוס

Reply
נאוה יוני 27, 2016 at 6:58 pm

שלום קרן,

האם אפשר להחליף את השמנת בקרם קוקוס או חלב קוקוס?<

Reply
קרן אגם יוני 27, 2016 at 10:29 pm

הי נאוה
את יכולה להמיר בחלב קוקוס באותה הכמות ( גביע שמנת חמוצה =200 גרם)

Reply
נאוה יוני 28, 2016 at 8:11 pm

תודה

Reply
יסכה יוני 30, 2016 at 7:53 am

הי
ניסיתי לעשות את העוגה בגרסת פרווה.
שמתי חצי כוס מיץ תפוזים במקום השמנת חמוצה.
יצא קצת יבש.
הייתי צריכה לדעתך להוסיף עוד שמן או עוד מיץ?

בגדול הטעם נפלא… רק כנראה לא המרתי נכון

Reply
קרן אגם יוני 30, 2016 at 7:59 am

אולי זמן אפיה ארוך מדי?
להבא נסי להוריד מעט מזמן האפיה ולהוסיף עוד מעט שמן לעוגה

Reply
יסכה יוני 30, 2016 at 8:02 am

אחלה, תודה!
אנסה בהזדמנות שוב…

Reply
קורין אוגוסט 4, 2016 at 9:47 pm

היי קרן, אם אני רוצה להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים, כמה מיץ תפוזים זה שווה ערך לשמנת חמוצה?
ואם אני רוצה להכין בסיר פלא 26 האם להכפיל כמויות?
תודה.

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2016 at 8:23 am

הי קורין
לסיר פלא יש להכפיל כמויות
אם את מחליפה את השמנת החמוצה במיץ תפוזים הכמות היא 3/4 כוס מיץ והייתי מוסיפה עוד מעט שמן לעוגה
בהצלחה:-)

Reply
רחל אוגוסט 5, 2016 at 4:30 pm

היי קרן, הכנתי את העוגה עם שמן במקום חמאה, מעט יותר מחצי כוס ובמקום השמנת הוספתי מיץ תפוזים כהמלצתך, העוגה נפלאה! שבת שלום

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2016 at 4:32 pm

איזה כייף, תודה על הדיווח רחל, שבת שלום

Reply
קרן שוסטר אוגוסט 18, 2016 at 11:01 pm

היי קרן
העוגה פרג קקאו קצת מתפוררת אבל טעימה'VTO TPAE CKH PRD

Reply
קרן אגם אוגוסט 19, 2016 at 3:18 pm

תודה קרן, היא לא אמורה להתפורר, אולי ערבבת אותה יותר מדי זמן?בכל אופן שמחה שיצאה בכל זאת טעימה.
שבת שלום:-)

Reply
רפי אוקטובר 23, 2016 at 5:59 pm

תודה רבה. עשיתי היום. יצא מאד טעים.

Reply
קרן אגם אוקטובר 23, 2016 at 6:05 pm

שמחה לשמוע רפי
חג שמח

Reply
מיטל נובמבר 22, 2017 at 9:33 am

אני מהאנטי פרג! ולא תצליחי לשכנע אותי:) אפשר לדלג על המרכיב הזה בעוגה ולהכין בלי? או שהעוגה תצא נמוכה/חסרת טעם / חסרת משהו בגלל זה ? אם כן על איזה תחליף את יכולה להמליץ ?

Reply
קרן אגם נובמבר 22, 2017 at 10:01 am

את יכולה להכין בלי פרג, הייתי ממירה אותו במשהו אחר כמו שוקולד צ׳יפס נניח.
או להכין כל עוגת שיש אחרת מהבלוג:-)

Reply
אסתר אחימאיר ינואר 17, 2022 at 7:31 pm

מעולה , חיפשתי מתכון לעוגות פרג עם קקאו. וקפץ לי המתכון שלך
למתכון פרווה שגם יצא מצויין החלפתי החמאה בשמן את השמנת במיץ תפוזים סחוט

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2022 at 7:37 pm

תודה אסתר

Reply
שירה מאי 31, 2018 at 5:03 pm

נתקלתי בבלוג הנפלא!
הכל נראה טוב מדי
כשאת כותבת חצי כוס שמן,לאיזה כוס מדידה את מתכוונת?
או לחילופין, כמה מל שמן?

Reply
קרן אגם מאי 31, 2018 at 6:43 pm

ברוכה הבאה שירה, 1/2 כוס שמן=100 גרם.
אני תמיד משתמשת בסט כוסות מידה אוניברסלי.
כדאי שיהיה אחד כזה בבית

Reply
אליס אוגוסט 4, 2020 at 11:52 pm

היי רציתי לשאול אם המתכון יכול להתאים גם לתבנית קוגלהוף 24?

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2020 at 7:46 am

היא תהיה גדולה מדי והעוגה תצא נמוכה
את יכולה להגדיל ב 1/2 את כל כמות המצרכים ואז היא תתאים

Reply
mac פברואר 6, 2022 at 8:17 am

היי קרן..
העוגה נראית נהדר..
לאוהבי הפרג, אפשרי להגדיל את כמות הפרג ל– כוס ולהוריד מעט מכמות הקקאו?

תודה ⚘

Reply

Leave a Comment