אני נדהמת כל פעם מחדש לגלות שיש אנשים שלא אוהבים פרג
אני מתה על פרג. מתה על פרג. מתה על פרג.
כשחשבתי על שם הולם לבלוג בזמנו, עלו לי אסוציאתיות של הדברים שאני הכי אוהבת בעוגות שלי
ופרג היה אחד מהם, וחשבתי לשלב אותו בשם של הבלוג.
נשואה לפרג, נניח.
שם מעולה אגב.
בכל אופן, כל מה שרציתי להגיד לכם, זה שאם אתם לא אוהבים פרג
אז אני מבקשת שתכינו את העוגה הזו.
למה?
כי טעם הפרג בעוגה מאוד מאוד עדין, והיא טעימה גם ללא אוהבי פרג.
ואיך אני יודעת את זה ?
כי ניסיתי!! ממש עשיתי ניסוי בבני אדם.
וספיר, שעברה התעללות פרג, אמרה שטעים לה!
והיא בכלל באה לצלם אותי לעבודת גמר שלה במכללת הדסה ואני דחפתי לה פרג.
מי היה מאמין.
אז ככה: יש בה מעט פרג, יש בה קקאו יאמי, והיא נורא נורא יפה.
אפילו אני, שמקשטת באבקת סוכר גם את הילדים שלי לפני שיוצאים בבוקר לבצפר
חשבתי לרגע לא להפריע ליופי הזה עם אבקת סוכר.
ואז איבקתי אותה כהוגן.
אבקת סוכר זה גם שם נהדר לבלוג.
עוגת שיש פרג קקאו/ תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס״מ או תבנית עגולה 20 ס״מ
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
כוס ורבע (250 גרם) סוכר לבן
120 גרם חמאה רכה או שימו לב 1/2 כוס שמן ( ניסיתי את שתי הגרסאות, יאם)
גביע שמנת חמוצה
1+3/4 (245 גרם) כוסות קמח לבן רגיל
כפית וחצי אבקת אפייה
קורט מלח
כפית וחצי תמצית וניל
3/4 כוס (50 גרם) פרג טחון טרי
4 כפות קקאו (40 גרם)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפיה
בקערת המיקסר מקציפים ביצים וסוכר כשלוש דקות עד לקבלת נפח
מורידים מהירות ומוסיפים חמאה (או שמן), שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים היטב.
מוסיפים קמח, אבקת אפיה, מלח ופרג טחון ומערבבים לקבלת תערובת אחידה
מוציאים שליש מהתערובת לקערה בינונית נפרדת
מוסיפים לה את הקקאו ומערבבים היטב עד שהתערובת הופכת לתערובת קקאו כהה.
מעבירים את הבלילה הבהירה לתבנית, מעליה את הבלילה הכהה, ומערבבים בעזרת סכין
בתנועות סיבוביות לקבלת מראה שיש.
אופים כ 40 דק או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים מעט, ומקשטים באבקת סוכר.
את העוגה שומרים עטופה היטב בטמפרטורת החדר כארבעה ימים.
ותודה לג'ו בראשי המושלמת על דוגמנות הצמרת.
29 Comments
מושלם! כאלה קסומים הצילומים שלך
את מושלמת! תודה רבה רבה
תודה על המתכון. גם אני מאודדד אוהבת פרג.
אני רגישה למוצרי חלב מה התחליף במקום השמנת החוצה.
הי רונית
את יכולה להמיר בחלב סויה או במיץ תפוזים
בהצלחה:-)
כמה מיץ תפוזים?
3/4 כוס
שלום קרן,
האם אפשר להחליף את השמנת בקרם קוקוס או חלב קוקוס?<
הי נאוה
את יכולה להמיר בחלב קוקוס באותה הכמות ( גביע שמנת חמוצה =200 גרם)
תודה
הי
ניסיתי לעשות את העוגה בגרסת פרווה.
שמתי חצי כוס מיץ תפוזים במקום השמנת חמוצה.
יצא קצת יבש.
הייתי צריכה לדעתך להוסיף עוד שמן או עוד מיץ?
בגדול הטעם נפלא… רק כנראה לא המרתי נכון
אולי זמן אפיה ארוך מדי?
להבא נסי להוריד מעט מזמן האפיה ולהוסיף עוד מעט שמן לעוגה
אחלה, תודה!
אנסה בהזדמנות שוב…
היי קרן, אם אני רוצה להחליף את השמנת חמוצה במיץ תפוזים, כמה מיץ תפוזים זה שווה ערך לשמנת חמוצה?
ואם אני רוצה להכין בסיר פלא 26 האם להכפיל כמויות?
תודה.
הי קורין
לסיר פלא יש להכפיל כמויות
אם את מחליפה את השמנת החמוצה במיץ תפוזים הכמות היא 3/4 כוס מיץ והייתי מוסיפה עוד מעט שמן לעוגה
בהצלחה:-)
היי קרן, הכנתי את העוגה עם שמן במקום חמאה, מעט יותר מחצי כוס ובמקום השמנת הוספתי מיץ תפוזים כהמלצתך, העוגה נפלאה! שבת שלום
איזה כייף, תודה על הדיווח רחל, שבת שלום
היי קרן
העוגה פרג קקאו קצת מתפוררת אבל טעימה'VTO TPAE CKH PRD
תודה קרן, היא לא אמורה להתפורר, אולי ערבבת אותה יותר מדי זמן?בכל אופן שמחה שיצאה בכל זאת טעימה.
שבת שלום:-)
תודה רבה. עשיתי היום. יצא מאד טעים.
שמחה לשמוע רפי
חג שמח
אני מהאנטי פרג! ולא תצליחי לשכנע אותי:) אפשר לדלג על המרכיב הזה בעוגה ולהכין בלי? או שהעוגה תצא נמוכה/חסרת טעם / חסרת משהו בגלל זה ? אם כן על איזה תחליף את יכולה להמליץ ?
את יכולה להכין בלי פרג, הייתי ממירה אותו במשהו אחר כמו שוקולד צ׳יפס נניח.
או להכין כל עוגת שיש אחרת מהבלוג:-)
מעולה , חיפשתי מתכון לעוגות פרג עם קקאו. וקפץ לי המתכון שלך
למתכון פרווה שגם יצא מצויין החלפתי החמאה בשמן את השמנת במיץ תפוזים סחוט
תודה אסתר
נתקלתי בבלוג הנפלא!
הכל נראה טוב מדי
כשאת כותבת חצי כוס שמן,לאיזה כוס מדידה את מתכוונת?
או לחילופין, כמה מל שמן?
ברוכה הבאה שירה, 1/2 כוס שמן=100 גרם.
אני תמיד משתמשת בסט כוסות מידה אוניברסלי.
כדאי שיהיה אחד כזה בבית
היי רציתי לשאול אם המתכון יכול להתאים גם לתבנית קוגלהוף 24?
היא תהיה גדולה מדי והעוגה תצא נמוכה
את יכולה להגדיל ב 1/2 את כל כמות המצרכים ואז היא תתאים
היי קרן..
העוגה נראית נהדר..
לאוהבי הפרג, אפשרי להגדיל את כמות הפרג ל– כוס ולהוריד מעט מכמות הקקאו?
תודה ⚘