את עוגת השיש קצפת ריבת חלב שלי רובכם מכירים, ואני כבר שנים עושה לה גרסאות שונות.
ובאתר היא מופיעה בכמות לתבנית אינגליש אחת.
אני נשאלת הרבה פעמים איך מכפילים כמויות לתבנית 24 כי זה נשמע המון מצרכים אז יצרתי במיוחד בשביל זה גרסה,
שתתאים לכם בדיוק לתבנית עגולה.
פה השתמשתי בנוטלה אבל אפשר כל ממרח אחר.
שימו לב להערות שלי למטה הן מאוד חשובות להצלחת העוגה. במיוחד ההערה על גובה הבלילה בתבנית.
העוגה הזו רכה, וטעימה כל כך שקשה ממש להפסיק לאכול אותה.
הכנתי לה גרסת קינמון שווה במדור שלי במאקו
לשלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת שיש קצפת נוטלה רכה/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
2 מיכלים (סה כ500 מ״ל) שמנת להקצפה 32-38%
1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן
4 ביצים גודל L
1 כפית מחית/תמצית וניל
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1 שקית (10 גר׳) אבקת אפייה (או 2 כפיות יפות)
4 כפות ממרח שוקולד כמו נוטלה או השחר או איזה שאוהבים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
במיקסר מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה, מוסיפים את הביצים אחת אחת וחשוב להוסיף רק אחת בכל פעם ולהקציף,
אם תוסיפו את כל הביצים יחד התערובת לא תישאר במרקם קצפת. ברגע שאחת נטמעה תוסיפו את השניה וכן הלאה .
מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה וטורפים עוד מעט עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים
מעבירים 2/3 מהבלילה לתבנית ולבלילה שנותרה בקערה מוסיפים ממרח שוקולד ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית, מעל הבלילה הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים למראה שיש.
אופים כ 40-50 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים, מחלצים מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר וטורפים.
**תערבבו טוב את ממרח השוקולד לבלילה, אחרת הבלילה הכהה תנחת לכם לתחתית התבנית .
**אין בעוגה שומן אחר, חצי ליטר שמנת להקצפה זה מספיק שומן 🙂
**אפשר כל ממרח אחר שאוהבים
**אם הבלילה יצאה לכם ענקית, והיא ממלאה יותר מ 3/4 גובה תבנית אני ממליצה לא למלא יותר מזה ולאפו את היתרה
בתבנית אינגליש קייק ליד העוגה העגולה אחרת יש מצב שהיא תגלוש לכם בתנור. תשאירו לה מקום בתבנית לגדול ולתפוח.
**לגרסת פרווה ממירים את השמנת בשמנת פרווה ומשתמשים בממרח שוקולד פרווה.
62 Comments
הכנתי כשפירסמת את המתכון באינסטגרם יצא מושלםםם
שמחה לשמוע תודה
במה אפשר להחליף את השמנת להקצפה?
לא ניתן להחליף שמנת, העוגה מבוססת עליה
תודה על המתכון
נראה נפלא , האם אפשר לדעתך להחליף קמח ללא גלוטן? המלצתך לסוג הקמח? או לגוון עם סוגי קמח שונים כגון – שקדים , קמח קוקוס, קורנפלור, קמח תמי- שילוב קמחים או קמח ללא ג כמו תמי? מתמצאת ? תודה על תשובתך ❤️
קמח תמי אחלה ביחס של 1:1
אם אין לי תבנית עגולה
איך אפשר לתבנית אינגלשקייק/תבנית מרובעת אחרת? אם כן איזו תבנית
שתי אינגליש או שלוש זה ממש תלוי בתבניות שלך ובמסה שלהן. תתחילי למלא אותן 3/4 מגובה התבנית ותראי לכמה מתאים
היי קרן. האם אפשר להכין את העוגה בתבנית שיש ואם כן אז בכמה תבניות?
תודה
שלוש
היי
אפשר ( כדי שהשוקולד לא ישקע- ורוצים עוגה 2 ״קומות״ וגם 2 צבעים) , להניח בתבנית את בלילת השוקולד ומעליה את הוניל בלי לערבב ל״שיש״?
אפשר ואי אפשר לדעת מה תהיה התוצאה
הי קרן
האם אפשר להכין בלי הנוטלה? ואם כן האם מריך להוסיף משהו?
כן תוסיפי וניל לעוגה שיהיה טעם
איפה שומרים את העוגה ? במקרר ?
לא צריך מקרר
היי, האם אפשר בתבנית של קובנה?
כן
היי רציתי לדעת אם אני רוצה להגיש אותה מחר ואין לי זמן מחר להכין, זה בסדר להכין כבר מהיום?
ברור
צריך לחכות עד שהקצפת מתגבשת ואז להוסיף את הביצים?
כן
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 15% ולקצץ בכמות הסוכר לכוס?
לא
יש לי רק קמח תופח ..האם לותר על א. האפייה או להפחית בכמות?
תןדה
הכנתי בשישי יצאה נדירה רכה בטירוף. תודה על עוד מתכון מנצח
תודה דנה
היוש!
אפשרי לאפות את העוגה בתנור נינג'ה קטן על פונקציה של אפייה לחצי שעה? היא תצא אותו דבר מבחינת רכות וגובה?
לא אמורה להיות בעיה רק לבדוק שהגובה של התבנית התנור לא נגביל את העוגה
איך 2 כוסות זה 280 גר?הרי כוסות היא 200
כוס קחמ 140 גר
כוס סוכר 200 גר
סוכר שוקל יותר מקמח
היי, ניתן להמיר נוטלה במחית נוגט? אם כן, באיזה יחס?
תודה!
אותו יחס
הכנתי לשבת ושמתי כמו שכתוב 300 גרם סוכר ויצא מתוק מידיי!! יש סוכר גם בשמנת וגם בממרח הנוטלה, באמת צריך 300 גרם? יש סיכוי שיש טעות בכתיבה?
אולי השתמשת בשמנת מתוקה ?
לא כתוב שמנת מתוקה כתוב שמנת להקצפה ומתיקות באופן כללי זה עניין של טעם
באמת שמתי שמנת מתוקה! לא ידעתי שיש הבדלים בניהם.תודה על ההכוונה!
היי קרן,
העוגה נפלאה באמת. אולם עצה קטנה שלי כוס סוכר מספיק לכל עוגה החצי ממש מיותר.
המלצה נוספת להאשיר את העוגה הנפלאה הזו ,להוסיף שוקולד קצוץ גס או מטבעות שוקולד.
מברכת אותך על כל התכונים הנפלאים.
מירי
הפחתה של סוכר בעוגה תגרום לעוגה לצאת נמוכה , לא אוורירית וקצת תפלה, לכן ביחס למצרכים אחרים יש בה יותר. זה טעם אישי כמובן
זו דעתי. שמחה שאהבת
היי, לאפות בטורבו או חום עליון-תחתון?
חום עליון תחתון
אפשר לחלק את כל המתכון בחצי בשביל אינגליש קייק אחת?
כן בטח
היי. הכנתי עם שוקולד השחר ויצא מעולה.
אפשר במקום ממרח כלשהו להוסיף בננות מעוכות?
תודה
מתכון מושלם. הוספתי אגוזים קצוצים ואשתי עפה על העוגה.
לי פחות הפתיע אחרי שנה שכל שבוע אופה מהמתכונים שלך שהם כל כך מדוייקים ומעולים
אלופה
תודה אלי
הכנו אתמול, מושלם
הטעם והמירקם
מאמצים כעוגת הבית
תודה רננה
הי אני לא ראיתי שיש שמן במתכון זה לא טעות ?
יש מספיק שמנת הלקצפה 38%
האם את ממליצה על גרסת הפרווה? או שזה חצי כח?
פחות מומלצת,הייתי מחכה לארוחה חלבית
היי קרן
נראה שיצא מעולה העוגה ממש תפחה מדהים בתנור וכשהוצאתי היא צנחה באמצע. מדוע זה קורה?
אולי לא היתה מוכנה
להקציף את החלבון עם סוכר ואז להוסיף את החלמון אחד אחד?
לא כתוב להקציף ביצים בנפרד
היי
יש לי רק קמח תופח.
האם להוסיף.א.אפייה בכל זאת או להפחית בכמות?
לא להוסיף אבקת אפייה
אין עליך !!!!!הצלת אותי עם העוגת ניראה מדהים וגבוהה כל המתכונים שלך מככבים אצלי וגורפת מלא מחמאות
תודה מזל
הי, אני חדשה אצלך בבלוג, מתכוונת להכין לראשונה את המתכון 🙂 כמה ביצים גודל M לשים אם אין לי L?
להוסיף אחת