השבוע אני יוצאת לרקוד בסדנה, בנחשולים ליד הים, זה הולך להיות זמן האיכות שלי עם עצמי, ואני
מחכה לזה כל כך. הקרבה לים ברמה שהחדר שלנו ממש על החוף מרגשת אותי והחלטתי אפילו לקחת איתי
צילום: נופר צור
את הגלשן, אבל כהרגלי, קשה לי תמיד להיפרד מהילדים. לא משנה שהם כבר סוסים גדולים,
תמיד המחשבה עליהם חוזרים לבית שאני איננה בו מעציבה אותי. המחשבה עוברת לי ברגע
שאני יוצאת מהבית ופוגשת את החברות שאני נוסעת איתן, אבל זה תמיד מציק כזה. אז כדי שלא יהיו
לי יותר מדי רגשי אשמה הכנתי להם עוגה יפה וגבוה שתעמוד על השיש.
מאז שהתחלתי לאפות לחמים בתבניות קסטן לא נרגעתי, חלמתי בלילה על עוגת שיש ענקית גבוה ויפה
בתבנית כזו והחלטתי ליישם, היה לי קשה לבחור עם מה להתחיל, בא לי ככ הרבה סוגים של עוגות גבוהות,
אבל בדיוק קיבלתי מתנה בקבוק ליקר אמרטו, והחלטתי להתחיל מעוגת שיש אמרטו מושלמת.
הייתי צריכה לרפד טוב את התבנית כי יש לה חורים בתחתית, יש תבניות כאלו גם ללא חורים,
ועמדתי יפה במשימה והצלחתי! והשוס היה, שיש לתבנית מכסה שאמנם לא אפיתי איתו אבל
בקלות יכולתי אחכ לסגור מכסה ולאחסן ככה את העוגה , זה יצא די גאוני!
תבנית קסטן כמו שלי (750 גר) אפשר לרכוש כאן
אם אין לכם תבנית קסטן העוגה הזו טובה בתבנית 24 גבוהה או בתבנית קוגלהוף (סטייל
סיר פלא או תבניות אנג׳ל, אלו שאחכ הופכים והן עומדות על הרגליים שלהן)
העוגה מדהימה, עם טעם עדים של הליקר, שביחד עם השקדים מקבלת מעין טעם מעט מרציפני
והיא פשוט מושלמת.
עוגת שיש שקדים ואמרטו ענקית בתבנית קסטן/ תבנית קסטן 750 או תבנית קוגלהוף גדולה
מצרכים למתכון:
6 ביצים גודל L
2 כוסות (400 גר׳) סוכר לבן
3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה
1/4 כוס ליקר אמרטו (אפשר להמיר ברום)
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב
1 שקית אבקת אפייה (10 גר׳)
כפית מחית וניל
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן
1/2 כוס (50 גר׳) קמח שקדים
150 גר׳ שוקולד מריר מומס
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרדפים בנייר אפייה תבנית קסטן או תבנית עגולה.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 4-5 דק׳ עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
מוסיפים שמן וממשיכים להקציף עוד כדקה, מורידים מעט את המהירות, מוסיפים מחית וניל
ליקר אמרטו וחלב ומערבבים.
בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים, אבקת אפייה, ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מאחדים את שתי התערובת ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
מעבירים 3/4 מכמות הבלילה לתבנית.
ממיסים שוקולד מריר ומערבים אותו עם הבלילה שנותרה בקערה, עד לקבלת תערובת חומה שוקולדית.
מעבירים את בלילת השוקולד מעל בלילת העוגה בתבנית ובעזרת סכין, מערבבים מעט ליצירת
מראה שיש. מכניסים את העוגה לתנור ל 50-60 דק׳ עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מוציאים את העוגה ומצננים. מחלצים בעזרת נייר האפייה מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
**לגרסת פרווה המירו את החלב במיץ תפוזים או מים.
**לגרסת ללא גלוטן: 1.5 כוסות קמח ללא גלוטן+כוס קמח שקדים (במקום הקמח הלבן וקמח השקדים
שמוזכרים במתכון למעלה)
**את ליקר האמרטו ניתן להמיר ברום
57 Comments
קרן כמה זמן להוסיף ? תודה
הכנתי שבועיים ברציפות…עוגה מדהימה…אוורירית…טעימה..נשארת גבוהה וכל כך קלה להכנה. תודה רבה⚘⚘⚘
מתכון מעולה! חוסל ברגע.. אני שמתי רק כוס אחת של סוכר והמתיקות מדוייקת
תודה פנינה יקרה
כמה שמן להוסיף? תודה
3/4 כוס
הי קרן
אפשר להמיר שוקולד מריר בקקאו
אפשר להמיר ב 3-4 כפות קקאו ו 20 גר׳ חמאה לתוך זה
קרן, אפשר להמיר את הליקר (אמרטו או שקדים) בתמצית שקדים?
הי קרן
אפשר להכין את העוגה ללא ליקר בכלל? להוסיף משהו אחר במקום?
מיץ תפוזים
הי קרן, אין לי אמרטו, יש לי ליקר דבש.. גם יכול ללכת כאן?
מניחה שכן
מעולה שנתת אופציה ללא גלוטן. מכינה לשבת. נראית מעולה. תודה קרן
היי קרן אפשר להמיר חצי קמח וחצי קמח שקדים?
העוגה נראית נפלאה תודה רבה על מתכונים מצויינים
כן נלי, אפשר
קרן !! אפשר להמיר את היקר אמרטו Cream ?
תודה
לא הבנתי במה רצית להמיר את האמרטו
אפשר במקום ליקר/רום לשים קוניאק וקצת תמצית שקדים?
באיזו תבנית אפשר לאפות במקום קסטן? עגולה גבוהה עם חור בסדר?
כן על הכל
Hi Karen can you use potato flour and almond flour for gluten free ? Thanks
Yes
היי קרן,
אפשר ברנדי במקום ליקר אמרטו?
מחית וניל…מה אפשר במקום? (כי אין לי כרגע).
תודה
אפשר ברנדי
ואפשר סוכר או תמצית וניל
קרן יקרה נהנית מאד ממתכונחיך, וגם מהסיפור בפרומו
קוגלהוף, תבנית עגולה אחרת אין מצבלנייר אפיה. אז פדוט חשמן היטב את התבנית בשמן או חמא
תודה נגה
כן
פשוט לשמן
במקום ליקר או רום, ניתן להוסיף תמצית וניל טהור?
אפשר להמיר את החלב בחלב שקדים?
היי, אפשר להמיר את החלב במים ואת הליקר במשקה אלכוהולי אחר, יין אפילו? או שיצא טעם אחר לגמרי? תודה רבה:)
אפשר באינגליש קייק? אם כן מה הכמויות?
שתי אינגליש
היי קרן, האם ניתן להחליף את הסוכר במייפל טבעי ולהקציף איתו את הביצים ? וגם האם ניתן להחליף את הקמח הלב בקמח כוסמין מלא ?
אי אפשר להמיר סוכר במייפל רק באופן חלקי
תודה
שבת שלום
יש לך מתכון ללחם בתבנית הזו?
כן לחפש באתר
לחם קסטן
לחם ארומה
היכן ניתן לקנות קמח שקדים?
בכל סופר מוכרים במחלקה של מוצרי אפייה, אפשר גם לטחון לבד בבית במעבד מזון
אנחנו אוהבים מרציפן מאוד ומיהרתי להכין את העוגה. התלבטתי אם להפחית מכמות הסוכר הגבוהה ולצערי לא עשיתי זאת. העוגה במרקם נהדר אבל כל כך מתוקה שלא מורגש טעם מלבד מתוק. שמתי אמרטו ושקדים כפי שרשום ושוקולד מריר 55%
אני ככ לא מסכימה איתך! העוגה ממש לא מתוקה מדי, זה לגמרי עניין של טעם, אם תפחיתי בכמות הסוכר העוגה לא תצא אוורירית וגבוהה.
האם ליקר אגוזי לוז מתאים?
כן
איזה תוכנית אפייה? טורבו?
חום עליון תחתון
נראה נפלא! האם תוכלי לחלוק מה גודל התבנית בס״מ/אינצ׳ים?
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים
אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים?
אי אפשר להמיר את כל הכמות של הקמח הלבן
אפשר לשלב עם שקדים וקמח ללג
עוגה נהדרת!! הכנתי בסיר פלא, עם קצת ברנדי במקום אמרטו, יצא מהמם
תודה רבה
תודה
היי
אני אופה כבר שנים רבות. כיום אני קונה את המוצרים שלי מחברת בייק אנד קייק. חומרי גלם לאפייה הם המוצרים העיקריים אצלי במטבח.
באיזה מוצרים אתם משתמשים? ומאיפה אתם קונים אותם?
כל המוצרים שיש אצלי בבית הם מהאתר הזה – http://www.bakeandcake.co.il
היי,
נראה כמו אחלה מתכון.
יש מצב להחליף את החלב במים עם שוט אספרסו? ממש אוהבת את השילוב של שקדים עם קפה …
נשמע מעולה
במקום מים או מיץ תפוזים אפשר להמיר את החלב בחלב שיבולת שועל?
מניחה שכן
איך היא יוצאת אחרי הקפאה?
תמיד יש לי עוגות קפואות בפריזר, מחפשת עוד עוגות שיוצאות נהדר אחרי הקפאה.
נהדרת