עוגות בחושות

עוגת שמנת חמוצה וקינמון

יולי 7, 2020 52 Comments

הבוקר קמתי לפגישה מחוץ לעיר על פרוייקט חדש ומהמם, קמתי מוקדם נסעתי לחדש לק ג׳ל,

התלבשתי ממש יפה, הגעתי מוקדם ברבע שעה, עמדתי בצד הכביש והתאפרתי קצת, נסעתי

לכתובת של הפגישה יצאתי מהאוטו, לקחתי את המחשב, נעמדתי מול הדלת של המשרד,

ופתאום עברה לי מחשבה, שהפגישה ב 8/7 ואני בכלל לא בדקתי מה התאריך היום,

פתחתי את הטלפון, ראיתי שהיום ה 7/7…..

הסתובבתי וקיוויתי שאף אחד במשרד לא הסתכל בדיוק מהחלון, נכנסתי לאוטו ונסעתי הביתה.

זה כל כך אופייני לי! ויש לי שני יומנים כן ? ומישהי מהממת שעובדת איתי ומזכירה לי הכל ובכל זאת,

הטירוף של היום יום, העומס, ענייני בריאות בבית (לא שלי, אבל הכל בסדר) והדאגות לפעמים קצת מבלבלים

אותי. אבל מי אני שאתבאס? נקרעתי מצחוק באוטו, התקשרתי לחברה לצחוק על עצמי עוד קצת. חזרתי הביתה,

והנה אני מכינה לכם היום עוגת קינמון ושמנת חמוצה מהממת!

אני אוהבת כל מה שיש בו קינמון, והעוגה שהיו אוכלים אצלינו הכי הרבה בבית זו עוגת הקינמון ואגוזים של אמא

זו קצת שונה, היא גבוה יפיפיה והיא ממש ממש ביתית וטעימה.

כל שלבי ההכנה בוידאו כרגיל כאן

עוגת שמנת חמוצה וקינמון /תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

(אופציה לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

כוס (200 גר׳)שמן קנולה

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

4 ביצים גודלL

2+3/4 כוסות (550 גר׳) סוכר לבן

1 כפית תמצית וניל

2 גביעים (400 מ״ל) שמנת חמוצה 

1/2 כפית מלח

כפית וחצי אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

2 כפות קינמון

אופן ההכנה:

משמנים תבנית אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות.

בקערת המיקסר מקציפים ביצים ו 2 כוסות סוכר לבן לקצף תפוח ובהיר

מוסיפים את השמן בזרם איטי וממשיכים להקציף, מורידים את מהירות המיקסר

ומוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה

בקערה מערבבים קמח אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה ומלח

מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

בקערה קטנה מערבבים 3/4 כוס סוכר לבן עם קינמון.

מעבירים 1/3 מבלילת העוגה לתבנית האפייה, מפזרים מעל הבלילה באופן שווה

1/3 מתערובת הקינמון, מעליה שוב 1/3 מכמות הבלילה ושוב 1/3 מתערובת הקינמון

מעל את 1/3 כמות הבלילה שנותרה ומסיימים בתערובת הקינמון שנותרה

אופים ע 60-65 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים מעט, ומחלצים מהתבנית.

שומרים על העוגה בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עד כארבעה ימים.

*את השמן אפשר להמיר ב 200 גר׳ חמאה רכה

*לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה באותה הכמות בקרם קוקוס או מיץ תפוזים.

*שמנת חמוצה אפשר להמיר ביוגורט או לשלב יוגרט ושמנת חמוצה

Print Friendly, PDF & Email

52 Comments

or haver יולי 7, 2020 at 3:21 pm

מאוהבת בבלוג שלך!!!!

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:10 pm

כייף לי !

Reply
לאה ניר יולי 17, 2020 at 6:14 pm

קרן. את אלופה…
הבן חזר מהצבא ורצה עוגה…
הצעתי לו את העוגה הזו עם " תועפות" הסוכר ( הורדנו טיפה לפי עצתך…) התלהב, וביחד הכנו בשעת איכות נפלאה.
העוגה יצאה פצצה,טעימה בטירוף ומי שלא רוצה להכין, שתכין חביתה

Reply
קרן אגם יולי 17, 2020 at 7:15 pm

חחחחח הצחקת אותי

Reply
מירב אוגוסט 7, 2020 at 2:01 pm

יצאה לי טעימה סוף. תודה רבה

Reply
קרן אגם אוגוסט 7, 2020 at 4:07 pm

תודה מירב

Reply
בטי יולי 7, 2020 at 3:41 pm

כמה אחוזי שומן לשמנת?

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:10 pm

לא ממש חשוב

Reply
Shiran יולי 7, 2020 at 4:56 pm

ההיי קרן ,
רציתי לדעת האם לאפות את העוגה בתוכנית טורבו??

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:11 pm

לא אופה בטורבו, תמיד חום עליון תחתון אלא אם כן כתוב אחרת

Reply
מיכל יולי 7, 2020 at 5:06 pm

היי קרן,
מאד אוהבת את הסטוריז שלך ואת המתכונים הנהדרים שלך ! וגם אוהבת מתוק… אבל 2 כוסות סוכר נראה לי מלאן:) אפשר
פחות סוכר ? ואם כן, כמה לשים ? המון תודה ויום נהדר! ואל תשכחי להגיע לפגישה מחר 8/7 חחחחח❤️

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:12 pm

תודה מיכל! מחר כבא לא אשכח:-) את יכולה להוריד מהכוס של המלית, ולפזר אותה רק מלמעלה 1/4 כוס סוכר עם כף קינמון
בבלילה פחות הייתי מורידה סוכר

Reply
סמדר יולי 28, 2020 at 7:55 pm

יש אפשרות לעשות
עם קמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה ?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2020 at 8:54 pm

ברור, אותה כמות קמח רק לוותר על אבקת האפייה

Reply
סלעית יולי 7, 2020 at 5:18 pm

היי קרן
אם רוצים עם אגוזים, אז קוצצים ומוסיפים לתערובת הסוכר והקינמון?
בשביל להכין בתבנית אינגליש אחת לעשות חצי כמות?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:14 pm

הי סלעית
כן וכן

Reply
פלג יולי 7, 2020 at 8:27 pm

עוגה פשוט מעולה!!! ברגע שראיתי את המתכון רצתי להכין והיא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה!!

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 10:13 pm

איזה זריזות, תודה!

Reply
איילת יולי 8, 2020 at 6:28 am

אין עלייך קרן את אלופה ומקסימה והכל אצלל נעשה בחדוות עשייה ובאהבה וכייף לראות את זה. יש לי שעלה לגבי גרסת הפרווה 2 כוסות מיץ תפוזים בהמרה ליוגורט לא ייצא נוזלי מדי??

Reply
יעל יולי 8, 2020 at 9:06 am

תודה על המתכון, נראה מגרה!
אפשר לאפות בסיר פלא כמו בתמונה?
והאם אפשר להמיר את הקמח לכוסמין, ואת הסוכר הלבן לסוכר קנים? שיהיו קצת פחות נקיפות מצפון?

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 10:08 am

אין בעיה בסיר פלא
אפשר כוסמין ואפשר סוכר קנים
מנילה זה כוסמין ישנה את הדובה והמרקם קצת אבל אחלה

Reply
שני יולי 8, 2020 at 9:40 am

היי קרן!
את מהממת קודם כל!
ורציתי לשאול איך אני עושה מהעוגה הזאת חצי בכמות? כי זה ממש כמות גדולה בשבילי … תודה

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 10:07 am

תודה! מחלקת הכל בחצי

Reply
רותי יולי 8, 2020 at 11:47 am

כמות הסוכר שמספיקה לטעמי היא כוס אחת

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 2:54 pm

לא מסכימה רותי, הפחתה של כמות כה גדולה בסוכר תפגום במרקם העוגה והיא לא תצא גבוהה, אם מורידים אני ממליצה לא יותר מ 50 גר׳ סוכר בבלית העוגה.

Reply
חיה יולי 9, 2020 at 12:29 am

עוגת קפה של רות סירקיס מלפני למעלה מ 45 שנים. פתאום זו עוגה חדשה ומיוחדת? ועם כמות סוכר מטורפת שאין במתכון המקורי. קצת כבוד למקור

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 7:43 am

אולי זה לא המתכון המקורי יקירתי?
לא כל העוגות ברשת הן של אות סירקיס ולא ידעתי שהיתה לה כזו. אם כמות הסוכר בעוגה גדולה עבורך את תמיד יכולה להכין עוגה אחרת

Reply
Rachely Zarfaty יולי 8, 2020 at 5:26 pm

היי תודה על המתכון, האם הפחתה בכמות הסוכר תפגע בעוגה? מעולם לא הכנתי עוגה בחושה עם יותר מכוס סוכר ותמיד זה דיי הספיק לרוב גם 3/4 כוס מספיק

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 8:14 pm

אפשר לנסות להוריד זה עניין זה טעם, זה פוגע במרקם ובגובה שלה אבל זה לא בהכרח יפריע

Reply
רחל תמרי יולי 8, 2020 at 5:43 pm

550 גרם סוכר??????

Reply
קרן אגם יולי 8, 2020 at 8:13 pm

כן, סהכ
אפשר להוריד מהציפוי או להכין עוגה אחרת

Reply
etzik יולי 9, 2020 at 7:30 am

קרן בוקר טוב
האם תוכלי להשביר לי עוד פעם על העברה של ה1/3 בלילה עם הקינמון
תודה רבה והמשך יום טוב

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 7:41 am

הי בטח
מעבירים 1/3 מכמות הבלילה לתבנית
ומעל הבלילה בתבנית מפזרים 1/3 מכמות הסוכר והקינמון. חוזרים על הפעולה שוב עם 1/3 כמות בלילה נוספת מעל שכבת הסוכר קינמון שכבר בתבנית , מעליה שוב סוכר קינמון
ושוב עם 1/3 הבלילה שנותרה בקערה מעל ומסיימים ב1/3 האחרון של הסוכר והקינמון
מקוה שזה ברור

Reply
רות יולי 9, 2020 at 10:11 am

אחלה מתכון לעוגה פשוטה וטעימה אבל..לא הגיע הזמן להוריד את כמויות הסוכר המטורפות!! במתכונים?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 2:34 pm

אפשר תמיד להוריד בכמות או ללכת על מתכונים עם פחות סוכר, אני תמיד בעד שיהיה מבחר של גם וגם

Reply
איילה יולי 9, 2020 at 8:24 pm

היי.קודם על תודה ושוב תודה. איזה מתכון שלא ניסיתי ממך יוצא פצצה.את חטאי אני מזכיר אני מורידה טיפה מכמות הסוכר.
מה שרציתי להגיד שיש להשיג היום שמנת חמוצה בגרסה פרווה.לא מרגישים בהבדל באפיה.תנסו

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 10:00 pm

תודה איילה, ממש מעניין אותי איפה את משיגה? של איזו חברה ?

Reply
מורן יולי 9, 2020 at 9:36 pm

היי קרן, איזה יוגרוט את ממליצה להוסיף עם השמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם יולי 9, 2020 at 9:58 pm

ממש לא משנה:-)

Reply
מעיין יולי 10, 2020 at 9:17 am

היי קרן:)
אני ממש רוצה להכין את העוגה! כשי לעשות אותה בתבנית קוגלהוף 22 היית עושה 3/4 מהכמות במתכון?
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם יולי 10, 2020 at 4:19 pm

כן

Reply
דנה יולי 10, 2020 at 9:11 pm

כמה אהבה יש בליבי אלייך. אני זאת שיודעת כי ראיתי אותך גם במציאות שאת גם יפה וגם אופה. כתבו את זה עלייך? חחח תודה על עוד מתכון נפלא רק שאני כמו רבות כאן אפחית משמעותית בסוכר. נשיקות ושבת שלום.

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 7:20 am

תודה דנה המהממת

Reply
גלי יולי 11, 2020 at 6:00 pm

הי, אפשר בשתי תבניות אינגליש?

Reply
קרן אגם יולי 11, 2020 at 6:01 pm

בטח

Reply
מיה יולי 20, 2020 at 2:19 pm

היי קרן, האם יעבוד ללא מיקסר? בהקצפה במטרפה

Reply
קרן אגם יולי 20, 2020 at 4:35 pm

בוודאי

Reply
דבי יולי 22, 2020 at 3:31 pm

האם אפשר במקום קינמון סירופ אמרנה או קקאו?

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 3:36 pm

לא יודעת מה זה סירופ אמרנה, קקאו אחלה

Reply
דבי יולי 22, 2020 at 3:58 pm

דובדבנים אמרנה סירופ תיהיה גם טוב ללא תוספת סוכר?

Reply
סינטיה יולי 22, 2020 at 6:04 pm

הכנתי את העוגה והיא יצאה מושלמת! (הורדתי קצת סוכר, מודה). אבל בחלק של ה-1/3 קצת הסתבכתי: אחרי שפיזרתי את ה1/3 הראשון של הסוכר והקינמון, וכשבאתי לשים מעליו את ה-1/3 השני של הבלילה, הסוכר והקינמון עלו למעלה והבלילה נשארה למטה. ובעצם לא הצלחתי ליצור את קוים הפנימיים של הקינמון. טיפים? תודה!!

Reply
קרן אגם יולי 22, 2020 at 11:56 pm

ממה שאני מבינה הכל התערבב לך, אין לי ככ מושג למה, את אמורה למזוז את הבלילה מעל המלית בלי בעיה

Reply

Leave a Comment