הבוקר קמתי לפגישה מחוץ לעיר על פרוייקט חדש ומהמם, קמתי מוקדם נסעתי לחדש לק ג'ל,
התלבשתי ממש יפה, הגעתי מוקדם ברבע שעה, עמדתי בצד הכביש והתאפרתי קצת, נסעתי
לכתובת של הפגישה יצאתי מהאוטו, לקחתי את המחשב, נעמדתי מול הדלת של המשרד,
ופתאום עברה לי מחשבה, שהפגישה ב 8/7 ואני בכלל לא בדקתי מה התאריך היום,
פתחתי את הטלפון, ראיתי שהיום ה 7/7…..
הסתובבתי וקיוויתי שאף אחד במשרד לא הסתכל בדיוק מהחלון, נכנסתי לאוטו ונסעתי הביתה.
זה כל כך אופייני לי! ויש לי שני יומנים כן ? ומישהי מהממת שעובדת איתי ומזכירה לי הכל ובכל זאת,
הטירוף של היום יום, העומס, ענייני בריאות בבית (לא שלי, אבל הכל בסדר) והדאגות לפעמים קצת מבלבלים
אותי. אבל מי אני שאתבאס? נקרעתי מצחוק באוטו, התקשרתי לחברה לצחוק על עצמי עוד קצת. חזרתי הביתה,
והנה אני מכינה לכם היום עוגת קינמון ושמנת חמוצה מהממת!
אני אוהבת כל מה שיש בו קינמון, והעוגה שהיו אוכלים אצלינו הכי הרבה בבית זו עוגת הקינמון ואגוזים של אמא
זו קצת שונה, היא גבוה יפיפיה והיא ממש ממש ביתית וטעימה.
כל שלבי ההכנה בוידאו כרגיל כאן
עוגת שמנת חמוצה וקינמון /תבנית קוגלהוף או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
(אופציה לפרווה בסוף המתכון למטה)
מצרכים למתכון:
כוס (200 גר')שמן קנולה
2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל
4 ביצים גודלL
2+3/4 כוסות (550 גר') סוכר לבן
1 כפית תמצית וניל
2 גביעים (400 מ״ל) שמנת חמוצה
1/2 כפית מלח
כפית וחצי אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 כפות קינמון
אופן ההכנה:
משמנים תבנית אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות.
בקערת המיקסר מקציפים ביצים ו 2 כוסות סוכר לבן לקצף תפוח ובהיר
מוסיפים את השמן בזרם איטי וממשיכים להקציף, מורידים את מהירות המיקסר
ומוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה
בקערה מערבבים קמח אבקת אפייה אבקת סודה לשתייה ומלח
מעבירים לקערת המיקסר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
בקערה קטנה מערבבים 3/4 כוס סוכר לבן עם קינמון.
מעבירים 1/3 מבלילת העוגה לתבנית האפייה, מפזרים מעל הבלילה באופן שווה
1/3 מתערובת הקינמון, מעליה שוב 1/3 מכמות הבלילה ושוב 1/3 מתערובת הקינמון
מעל את 1/3 כמות הבלילה שנותרה ומסיימים בתערובת הקינמון שנותרה
אופים ע 60-65 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
מצננים מעט, ומחלצים מהתבנית.
שומרים על העוגה בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עד כארבעה ימים.
*את השמן אפשר להמיר ב 200 גר' חמאה רכה
*לגרסת פרווה המירו את השמנת החמוצה באותה הכמות בקרם קוקוס או מיץ תפוזים.
*שמנת חמוצה אפשר להמיר ביוגורט או לשלב יוגרט ושמנת חמוצה
100 Comments
מאוהבת בבלוג שלך!!!!
כייף לי !
קרן. את אלופה…
הבן חזר מהצבא ורצה עוגה…
הצעתי לו את העוגה הזו עם " תועפות" הסוכר ( הורדנו טיפה לפי עצתך…) התלהב, וביחד הכנו בשעת איכות נפלאה.
העוגה יצאה פצצה,טעימה בטירוף ומי שלא רוצה להכין, שתכין חביתה
חחחחח הצחקת אותי
הי קרן , עוגה מעולה שמתי רק 200 גרם סוכר בבלילה פלוס 3 כפות סוכר עם הקינמון. שמנת עמותה אחת ויוגורט אחד.
טעיםםם
תודה רבה
יצאה לי טעימה סוף. תודה רבה
תודה מירב
כמה אחוזי שומן לשמנת?
לא ממש חשוב
היי, כמה מאפינס בערך יצאו מכל הכמות? תודה
מניחה שלפחות 2 מגשים גדולים
ההיי קרן ,
רציתי לדעת האם לאפות את העוגה בתוכנית טורבו??
לא אופה בטורבו, תמיד חום עליון תחתון אלא אם כן כתוב אחרת
היי קרן,
מאד אוהבת את הסטוריז שלך ואת המתכונים הנהדרים שלך ! וגם אוהבת מתוק… אבל 2 כוסות סוכר נראה לי מלאן:) אפשר
פחות סוכר ? ואם כן, כמה לשים ? המון תודה ויום נהדר! ואל תשכחי להגיע לפגישה מחר 8/7 חחחחח❤️
תודה מיכל! מחר כבא לא אשכח:-) את יכולה להוריד מהכוס של המלית, ולפזר אותה רק מלמעלה 1/4 כוס סוכר עם כף קינמון
בבלילה פחות הייתי מורידה סוכר
יש אפשרות לעשות
עם קמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה ?
ברור, אותה כמות קמח רק לוותר על אבקת האפייה
היי קרן
אם רוצים עם אגוזים, אז קוצצים ומוסיפים לתערובת הסוכר והקינמון?
בשביל להכין בתבנית אינגליש אחת לעשות חצי כמות?
תודה
הי סלעית
כן וכן
עוגה פשוט מעולה!!! ברגע שראיתי את המתכון רצתי להכין והיא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה!!
איזה זריזות, תודה!
היי אם עשיתי את העוגה עם שמנת רגילה ולא חמוצה
לקחתי את התכלת במקום הכתום זה ממש נורא ?
מחכה שתצא מהתנור
לא ככ הבנתי איזו שמנת השתמשת
בטוחה שיצאה טעימה
אין עלייך קרן את אלופה ומקסימה והכל אצלל נעשה בחדוות עשייה ובאהבה וכייף לראות את זה. יש לי שעלה לגבי גרסת הפרווה 2 כוסות מיץ תפוזים בהמרה ליוגורט לא ייצא נוזלי מדי??
עשיתי, חוסלה ביום. מעולה
תודה על המתכון, נראה מגרה!
אפשר לאפות בסיר פלא כמו בתמונה?
והאם אפשר להמיר את הקמח לכוסמין, ואת הסוכר הלבן לסוכר קנים? שיהיו קצת פחות נקיפות מצפון?
אין בעיה בסיר פלא
אפשר כוסמין ואפשר סוכר קנים
מנילה זה כוסמין ישנה את הדובה והמרקם קצת אבל אחלה
היי קרן!
את מהממת קודם כל!
ורציתי לשאול איך אני עושה מהעוגה הזאת חצי בכמות? כי זה ממש כמות גדולה בשבילי … תודה
תודה! מחלקת הכל בחצי
כמות הסוכר שמספיקה לטעמי היא כוס אחת
לא מסכימה רותי, הפחתה של כמות כה גדולה בסוכר תפגום במרקם העוגה והיא לא תצא גבוהה, אם מורידים אני ממליצה לא יותר מ 50 גר׳ סוכר בבלית העוגה.
עוגת קפה של רות סירקיס מלפני למעלה מ 45 שנים. פתאום זו עוגה חדשה ומיוחדת? ועם כמות סוכר מטורפת שאין במתכון המקורי. קצת כבוד למקור
אולי זה לא המתכון המקורי יקירתי?
לא כל העוגות ברשת הן של אות סירקיס ולא ידעתי שהיתה לה כזו. אם כמות הסוכר בעוגה גדולה עבורך את תמיד יכולה להכין עוגה אחרת
היי תודה על המתכון, האם הפחתה בכמות הסוכר תפגע בעוגה? מעולם לא הכנתי עוגה בחושה עם יותר מכוס סוכר ותמיד זה דיי הספיק לרוב גם 3/4 כוס מספיק
אפשר לנסות להוריד זה עניין זה טעם, זה פוגע במרקם ובגובה שלה אבל זה לא בהכרח יפריע
550 גרם סוכר??????
כן, סהכ
אפשר להוריד מהציפוי או להכין עוגה אחרת
קרן בוקר טוב
האם תוכלי להשביר לי עוד פעם על העברה של ה1/3 בלילה עם הקינמון
תודה רבה והמשך יום טוב
הי בטח
מעבירים 1/3 מכמות הבלילה לתבנית
ומעל הבלילה בתבנית מפזרים 1/3 מכמות הסוכר והקינמון. חוזרים על הפעולה שוב עם 1/3 כמות בלילה נוספת מעל שכבת הסוכר קינמון שכבר בתבנית , מעליה שוב סוכר קינמון
ושוב עם 1/3 הבלילה שנותרה בקערה מעל ומסיימים ב1/3 האחרון של הסוכר והקינמון
מקוה שזה ברור
אחלה מתכון לעוגה פשוטה וטעימה אבל..לא הגיע הזמן להוריד את כמויות הסוכר המטורפות!! במתכונים?
אפשר תמיד להוריד בכמות או ללכת על מתכונים עם פחות סוכר, אני תמיד בעד שיהיה מבחר של גם וגם
היי.קודם על תודה ושוב תודה. איזה מתכון שלא ניסיתי ממך יוצא פצצה.את חטאי אני מזכיר אני מורידה טיפה מכמות הסוכר.
מה שרציתי להגיד שיש להשיג היום שמנת חמוצה בגרסה פרווה.לא מרגישים בהבדל באפיה.תנסו
תודה איילה, ממש מעניין אותי איפה את משיגה? של איזו חברה ?
שלום קרן
העוגה טעימה ממש אבל אני לא מצליחה לאפות אותה באופן בו היא לא תעלה על גדותיה ותגלוש:(:(
ניסיתי פעם אחת בתבנית קפיצית 24 ופעם נוספת בתבנית קוגלהוף סיליקון, בשתי הפעמים החלפתי את הקמח הלבן ואבקת האפיה באותה כמות קמח תופח (ראיתי באחת התגובות שכתבת שאין בעיה לעשות כן), פעם אחת אפיתי בלי טורבו ופעם אחת עם ועדיין העוגה עולה על גדותיה ונשפכת למטה…
מה אני עודה לא בסדר?..
מוזר
נסי להוריד חום תנור מעט
ולאפות פשוט בתבנית גדולה יותר
היי קרן, איזה יוגרוט את ממליצה להוסיף עם השמנת חמוצה?
ממש לא משנה:-)
היי קרן:)
אני ממש רוצה להכין את העוגה! כשי לעשות אותה בתבנית קוגלהוף 22 היית עושה 3/4 מהכמות במתכון?
תודה רבה!!
כן
כמה אהבה יש בליבי אלייך. אני זאת שיודעת כי ראיתי אותך גם במציאות שאת גם יפה וגם אופה. כתבו את זה עלייך? חחח תודה על עוד מתכון נפלא רק שאני כמו רבות כאן אפחית משמעותית בסוכר. נשיקות ושבת שלום.
תודה דנה המהממת
הי, אפשר בשתי תבניות אינגליש?
בטח
היי קרן, האם יעבוד ללא מיקסר? בהקצפה במטרפה
בוודאי
האם אפשר במקום קינמון סירופ אמרנה או קקאו?
לא יודעת מה זה סירופ אמרנה, קקאו אחלה
יצא מעולה עם כפיתאחת קקאו וכפית אחת קינמון. זה אחרי שבבית לא החליטו איזה טעם בא להם יותר לעוגה של שבת
גדול!
דובדבנים אמרנה סירופ תיהיה גם טוב ללא תוספת סוכר?
הכנתי את העוגה והיא יצאה מושלמת! (הורדתי קצת סוכר, מודה). אבל בחלק של ה-1/3 קצת הסתבכתי: אחרי שפיזרתי את ה1/3 הראשון של הסוכר והקינמון, וכשבאתי לשים מעליו את ה-1/3 השני של הבלילה, הסוכר והקינמון עלו למעלה והבלילה נשארה למטה. ובעצם לא הצלחתי ליצור את קוים הפנימיים של הקינמון. טיפים? תודה!!
ממה שאני מבינה הכל התערבב לך, אין לי ככ מושג למה, את אמורה למזוז את הבלילה מעל המלית בלי בעיה
הכנתי אותה אתמול ב-21 בלילה וכבר התחסלה חצי תבנית! מעולה ויפהפייה שאין דברים כאלה!
אוקיי אז העוגה יצאה ריחנית מאד, אבל אני חושבת שהאמצע לא אפוי מספיק טוב (הסכין יצאה יבשה אמנם, אבל העוגה עצמה מרגישה לי מעט דביקה) ואילו מלמעלה כבר שחומה מידי. אפיתי בתבנית קוגלהוף מסיליקון על 170 מעלות וטורבו (התנור שלי די חזק), וקמח תופח במקום לבן +אא. מסיבה זו גם חילוץ העוגה מהתבנית לאחר קירור כמובן יצאה לא מושלמת. עצות?
שונאת תבניות סיליקון
בדיוק מהסיבות שהזכרת, האפייה לא אחידה והחילוץ לא פשוט. ממליצה ממש לעבור לאפייה בתבנית מתכת
החילוץ מתבנית אלומיניום יהיה קל יותר? בסיליקון אני ממש מקלפת את התבנית מהעוגה
היי קרן יקרה,העוגה נאפית ברגע זה בתבנית קוגלהוף,נראה לי שאפיה בתבנית כזו דורשת סדר הפוך של הנחת התערובות:קינמון קודם ועליו תערובת בצק כדי שכשנהפוך את העוגה יהיה קינמון קודם
במקרה שלי לכשאהפוך את העוגה הקינמון יהיה בתחתית העגה,מה את אומרת?
אני די מפחדת שתערובת הקינמון תתקרמל מדי ולא ניתן יהיה לחלץ את העוגה ולהפוך אותה כי הכל יידבק, אבל תמיד שווה לנסות פעם אחת כדי לדעת 🙂
היי
מעולה כמו תמיד !
לכמה תבניות אינגליש מתאים ?
2-3
תלוי איזה אינגליש
קרן רק לעדכן שהכנתי בשלוש תבניות חדפ אינגליש קייק מאלומניום, הפחתתי מעט בכמות הסוכר ויצא בול!
אחת העוגות המוצלחות שלך!
תודה מכל הלב
היי קרן
העוגה יצאה טעימה מאד
הדבקתי את כל חברותי ואחותי בהתמכרות לקרן אגם ,מדהים כמה את גאונה באפייה
ולראות אותך ,את הים והריקודים זה ממש טיפול פסיכולוגי
טוב חפרתי יותר מידי
תודה
איזו מחמאה תודה לילי יקרה
הי קרן, גיליתי אותך לאחרונה ומאז כיף לי יותר במטבח!
אם אני רוצה להכין את העוגה עם חמאה במקום השמן- אולי כדאי להתחיל איתה ועם הסוכר במיקסר ורק אחכ להוסיף את הביצים?
שבת שלום!
בדיוק כמו שכתבת 🙂
תודה. בסוף הכנתי בגרסה עם השמן והיא נפלאה! בפעם הבאה נפרגן לה חמאה
בעוגת קינמון וסוכר, אפשר לעשות בטעם שוקולד?
לא הבנתי את השאלה לגבי השוקולד
אני רוצה להכין אבל אין לי בבית חובבי קינמון… חובבי שוקולד לעומת זאת… 🙂
יש דרך להכין את העוגה עם שוקולד במקום קינמון?
העוגה מושלמת, לא צריך להוריד מכמות הסוכר, אולי רק קצת מהציפוי אבל זה רק אם ממש מתעקשים
אם אוכלים, אז כבר אוכלים (;
אחת האהובות אצלנו בבית
אני מוסיפה פקאן קצוץ באמצע העוגה והריח בכלל מטורף
את א-ל-ו-פ-ה-!
העוגה מושלמת!!!!
שלום קרן,
אם אני רוצה לאפות עם חמאה, באיזה שלב להוסיף אותה?
תודה 🙂
מתחילים בהקתפה של חמאה וסוכר ואז מוסיפים את הביצים
הכנתי היה ריח משגע בבית הילדים חיסלו, לדעתי מתוק מדיי כדאי להוריד לכוס ורבע סוכר ולא לבן
550 גרם סוכר,ל280 גרם קמח ו 4 ביצים,אין כאן פרופורציות מתאימות,מעבר לעובדה שיש כאן מיזם משותף עם יצרניות אינסולין,
גם עם פחות סוכר תצא עוגה טעימה כמו רוב העוגות של קרן
אפשר להוריד בסוכר בלי כל הטקסט המיותר, היא עוגה מדהימה
היי קרן אני חדשה פה…שאלוהת, האם ניתן לאפות את העוגה בסיר פחא עם הרגליים ולהפוך מיד אחרי האפיה בכדי לשמור על הגובה?
בעקרון כן אבל כל הציפוי של הסוכר והקינמון ייפול לך
השכנה החדשה שלי הביאה לנו את העוגה המדהימה הזו …בזכותך אני אוהבת אותה עיכשיו חחח
כייף לשתיכן 🙂
קרן האלופה! העוגה כרגע בתנור, בטוחה שתצא טעימה! לא קרה לי עד כה שהכנתי משהו מהבלוג שלך וחא יצא מוצלח.. קראתי גם תגובות, לא מצליחה להבין את התלונות על כמויות סוכר, לא ראיתי שמכריחים מישהו להכין אם כמות הסוכר לא מתאימה לטעם האישי! מעריכה מרוד את עשייתך וגם קונה בשקט את הספרים שלך ועוד אקנה! תודה רבה!
תודה נטלי מהממת, אכן מי שזה יותר מדי לו מוזמן להוריד
היי קרן, הכנתי את העוגה וכשיצאה מהתנור והצטננה היה לי מרקם ספוגי ולא אפוי, ניסיתי שוב ושמתי בתנור ליותר זמן והיא שוב פעם יצאה לא אפויה, יש לזה סיבה?
אולי את משנה את יחסי המרכיבים בעוגה ?
קרן אהובה יפה וקסומה…אוהבת את האנרגיות שבך.. מתכונים מופלאים..פשוט אליפות שאת..גם אני מאוהבת..תודה עלייך !!❣
תודה שולי יקרה
היי קרן, שאלה לי..
הכנתי את העוגה באותה תבנית בדיוק, נקנתה ממש לפני שבוע. בסוף האפיה הוצאתי מהתנור והפכתי את התבנית כשהעוגה חמה (מבלי לעבור עם סכין ולשחרר מהקצוות), לפי הנחיות שקיבלתי לזה התבנית משמשת- העוגה נמתחת בעודה חמה עד שמשחררים אותה. לא עברו עשר שניות והעוגה נפלה מהתבנית וקרסה לגמרי. כאב לב גמור. מעבר לזה, החתיכות שחילצתי מאוד מאוד טעימות. כמו כל מתכון אחר שלך שניסיתי וניסיתי הרבה(:
אני באמת לא יודעת למה זה קרה, אולי זה פחות התאים עם העוגה הזו…
קרן יקירה
אפיתי את העוגה עם קמח ללא גלוטן וקצת קמח כוסמת ירוקה יצאה רכה ונימוחה ,ממש ניפלאה כניראה שאעשה אותה גם בסופ"ש הזה .תודה על מתכון משגע!!!
שמחה לשמוע