img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות פרי

עוגת תאנים ושקדים בחושה

יולי 25, 2018 | 54 תגובות

img

54 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
נופר
starstarstarstarstar
יולי 26, 2018 בשעה 10:44

עוגת הרושם לשבת הקרובה! ואם אני רוצה את התאנים בתוך העוגה, מתי להוסיף אותן?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 26, 2018 at 10:49 am

אוי את תהני ממנה! אם את רוצה את התאנים בתוך העוגה תסדרי אותם מעל הבלילה לפני הכניסה שלה לתנור,אוסיף גם הערה, תודה!

השב
User Avatar
נטעלי
starstarstarstarstar
יולי 26, 2018 בשעה 10:50

מושלם !!! אכין אותה לשבת !! תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 26, 2018 at 10:58 am

נהדרת

השב
User Avatar
לימור
ינואר 8, 2020 at 7:28 pm

אפשר להשתמש רק בסוכר חום? אין לי לבן

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 8, 2020 at 7:57 pm

בטח באותה הכמות

השב
User Avatar
אלה
starstarstarstarstar
יולי 27, 2018 בשעה 13:57

נראה מעולה!!! אכין מחר. אם אני רוצה להמיר את הקמח התופח לקמח+אבקת אפיה, כמה אבקת אפיה צריך?? המון תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 27, 2018 at 2:32 pm

כפית אבקת אפייה נוסף לחצי כפית שמופיע ממילא במתכון

השב
User Avatar
פנה
יולי 19, 2019 at 5:21 pm

כרגע בתנור אבל למרות שחיכית 19 דקות עם תנור על טורבו סה עדיין שקע... פשוט פעם הבאה לחכות יותר? מריח מעולה!

השב
User Avatar
קרן אגם
יולי 19, 2019 at 7:03 pm

לא ככ הבנתי חיכית 19 דקות לפני שהוספת את התאנים פנימה? מוזר אבל לפעמים אין לזה חוקים.... בטוחה שהיא תצא טעימה גם כך

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
יולי 28, 2018 בשעה 17:09

תודה על בלוג מוווושלם! מה זה אומר תבנית אינגליש סטנדרטית? עשיתי באינגליש חד פעמית וגלש לי ממש

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 31, 2018 at 11:32 am

אינגליש קייק חד פעמית היא לא סטנדרטית :-) הכוונה לאינגליש קייק רב פעמית ממתכת, הן גדולות יותר מהחד פעמי לכן הבלילה גלשה לך. אני מציעה לעולם לא למלא תבנית ביותר מ 3/4, ואם הבלילה גדולה יותר, פשוט להעביר חלק ממנה לתבנית קטנטונת אחרת. (אפשר לקנות אינגליש קייק חד פעמיות פיציות מקרטון, תמיד נחמד שיש כאלו בבית (למשל ברשת פעמית סטור)

השב
User Avatar
אנסטסיה
starstarstarstarstar
יולי 30, 2018 בשעה 19:28

הכנתי בשישי והיא חוסלה כלא היתה!! אפילו מסתייגי לתאנים ליקקו את האצבעות! תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 31, 2018 at 11:32 am

הכי משמח אותי , תודה אנסטסיה

השב
User Avatar
רעות
starstarstarstarstar
יולי 31, 2018 בשעה 10:12

אפשר להכין עם קמח כוסמין ואבקת אפיה?

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 31, 2018 at 11:33 am

אם הכוונה לקמח כוסמין לבן אין שום בעיה. אם הכוונה לקמח כוסמין מלא אז לא הייתי ממירה יותר מ 50% בקמח לבן אחרת תצא לך עוגת חנק-)

השב
User Avatar
עמית
starstarstarstarstar
אוגוסט 1, 2018 בשעה 12:18

נראית מעולה, היא תחזיק לילה מקרר? (אם הכוונה היא להכין בערב ולהגיש ביום שאחרי)

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 1, 2018 at 12:26 pm

ברור:-)

השב
User Avatar
רונית
starstarstarstarstar
אוגוסט 19, 2018 בשעה 01:44

הכנתי ויצאה מאד טעימה! שמתי את התאנים לפני האפיה, אבל הן נשארו למעלה ולא שקעו לתוך העוגה. בפעם הבאה אני רוצה לנסות לשים חצי מהבלילה, לפזר חצי תאנים, ואז את החצי השני של הבלילה והתאנים. יופי של עוגה! תודה על המתכון.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 20, 2018 at 6:21 pm

רעיון נהדר וזה ייצא טעים אני בטוחה, תודה רונית !

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
ספטמבר 21, 2018 בשעה 15:06

יצאה נפלא, הכנתי עם קמח כוסמין לבן, השקעתי מחצית מהתאנים בבלילה, אפיתי עשר דקות ולאחר מכן פיזרתי את היתר למעלה, מעדן, תודה, יש לך בלוג מצוין, כבר הכנתי ממנו לא מעט מעדנים.

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 2, 2018 at 3:38 pm

תודה ליאת

השב
User Avatar
ליאת
starstarstarstarstar
ספטמבר 21, 2018 בשעה 15:07

יצאה נפלא, הכנתי עם קמח כוסמין לבן, שיקעתי מחצית מהתאנים בבלילה, אפיתי עשר דקות ולאחר מכן פיזרתי את היתר למעלה, מעדן, תודה, יש לך בלוג מצוין, כבר הכנתי ממנו לא מעט מעדנים.

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 30, 2018 at 11:22 am

שמחה לשמוע ליאת תודה!

השב
User Avatar
דינה
נובמבר 20, 2019 at 2:47 pm

הי קרן, אם רוצים לעשות בתבנית עגולה, איזה גודל תבנית? תודה

השב
User Avatar
קרן אגם
נובמבר 20, 2019 at 2:48 pm

תבנית עגולה קטנה 22 סמ

השב
User Avatar
נעמה
starstarstarstarstar
יולי 22, 2019 בשעה 08:21

נראית מעולה! את חושבת שתעבוד גם עם תאנים מוקפאות, אם מטביעים אותן בבלילה? תודה :)

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 22, 2019 at 11:02 am

בטח

השב
User Avatar
Dana Abramson
יולי 30, 2019 at 12:04 pm

הכנתי את העוגה. החלפתי א. שקדים בקוקוס והיא פשוט מצויינת. אחת הטעימות. תודה.

השב
User Avatar
נעמה
אוגוסט 10, 2019 at 4:32 pm

חוזרת לספר שיצאה מצויינת! הספקתי להכין כבר פעמיים לפי דרישת הקהל. תודה לך

השב
User Avatar
גליה
starstarstarstarstar
אפריל 2, 2020 בשעה 23:27

מתחשק לי להכין את העוגה המושלמת הזו וחשבתי לשלב תותים במקום תאנים. לדעתך זה יצליח? האם לפשר סוכר וניל מעל במקום חום? תודה!!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 2, 2020 at 11:30 pm

תותים וסוכר לבן זה מעולה

השב
User Avatar
שלי
starstarstarstarstar
יולי 14, 2020 בשעה 17:03

אפשר את המתכוו לגאלט תאנים? תודה:)

השב
author Avatar
קרן אגם
יולי 14, 2020 at 9:28 pm

לא הבנתי איפה ראית את המתכון לגאלט תאנים כי לא הכנתי מעולם

השב
User Avatar
שלי
יולי 14, 2020 at 9:31 pm

כתבת: ושניה לפני שיצאנו לארוחת ערב אצל חברים, החלטתי להכין גאלט שזיפים ואפרסקים, אבל הם נגמרו באמצע ההכנה אז עברתי לתאנים. טוב זה היה הדבר הכי טעים שאכלתי! בצק פריך עם תאנים ואבקת סוכר זה כנראה הדבר הטעים ביקום. אז הבנתי שהכנת:)

השב
User Avatar
שלי
starstarstarstarstar
יולי 14, 2020 בשעה 22:44

מגניב! תודה

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
אפריל 23, 2021 בשעה 16:27

היי ניתן להחליף את התאנים הטריות בריבת תאנים?

השב
author Avatar
קרן אגם
אפריל 24, 2021 at 8:48 am

לא ניסיתי אני מניהח שאפשר לשלב ריבה בעוגה

השב
User Avatar
אריג׳
starstarstarstarstar
אוגוסט 23, 2021 בשעה 18:14

שלום קרן, אם אני רוצה להכין בתבנית 24, האם להכפיל כמויות? כולל ביצים? תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 24, 2021 at 3:54 pm

אני לא ככ אוהבת להכפיל זה לא תמיד יוצא טוב אבל אם את מכפילה תורידי ביצה אחת

השב
User Avatar
יעל
starstarstarstarstar
אוגוסט 29, 2021 בשעה 11:55

הי, האם אפשרי להקפיא את העוגה?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוגוסט 29, 2021 at 12:10 pm

אפשר

השב
User Avatar
נופר
starstarstarstarstar
ספטמבר 10, 2021 בשעה 18:05

יכול להיות שהתאנים ששמתי מעל הבלילה מפריעות לעוגה להאפות?היא נשארה ממש רכה. בחרתי בגרסה של לשים תאנים על הליילה ואז לאפות הכל יחד.... תודה מראש :)

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 10, 2021 at 11:11 pm

הפירות לא אמורים להשפיע, אבל ייתכן ואצלך העוגה היתה צריכה עוד קצת זמן אפייה

השב
User Avatar
נופר חצבני
ספטמבר 11, 2021 at 8:41 pm

תודה רבה. העוגה נאפתה שעה בערך ויצאה טעימה מאוד ☺️ פעם הבאה אנסה לשים חלק מהפירות באמצע העוגה.

השב
User Avatar
רעות
starstarstarstarstar
ספטמבר 24, 2021 בשעה 12:18

אני מחפשת גרסה ללא חלב. האם אפשר להמיר את החמאה במחמאה / מרגרינה? ובמה אפשר להמיר את השמנת? תודה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 26, 2021 at 6:31 am

אפשר להמיר במחמאה או נטורינה ואת השמנת בקרם קוקוס שמנת פרווה או מיץ תפוזים

השב
User Avatar
מיטל
starstarstarstarstar
ינואר 23, 2024 בשעה 22:23

היי קרן, רק רציתי להודות לך על המתכון הזה. אני מכינה את העוגה הזאת כמעט כל שבוע ואני מכורה אליה ולעוגות נוספות שלך. זה מתכון מעולה!

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 24, 2024 at 2:05 pm

כייף לשמוע מיטל תודההה

השב
User Avatar
שי
starstarstarstarstar
אוקטובר 1, 2024 בשעה 21:21

אפשר לעשות כמות כפולה בתבנית עגולה סטנדרטית?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 3, 2024 at 10:36 pm

כן

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img