מכירים את זה שיש לכם רושם על מישהו או משהו, בלי שבאמת הכרתם אותו?
אז כזה עם תאנים.
פרייארית, אני מודה, וחבל קצת בשבילי על השנים המבוזבזות שלי ללא תאנים.
אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא, ואני כרגע בעיצומו של רומן סוער עם תאנה.
זה התחיל מסלסלה יפה עם רשת אדומה אצל הירקן על הדלפק, והמשיך בעוגת תאנים של יותם אוטולונגי שנתקלתי בה
ברשת (אוקיי, מודה שגם קצת חיפשתי)
הייתי קצת בשוק והמומה כמה הפרי היפה הזה מצטלם עוד יותר יפה על עוגה, ושמתי לי ב טודו ליסט.
ואז חזרתי מיוון, ובמקרר נחה לה קערה עם תאנים שהגבר בבית קנה (כשאני לא בארץ הוא ממש עושה מה שהוא רוצה!)
ושניה לפני שיצאנו לארוחת ערב אצל חברים, החלטתי להכין גאלט שזיפים ואפרסקים,
אבל הם נגמרו באמצע ההכנה אז עברתי לתאנים.
טוב זה היה הדבר הכי טעים שאכלתי! בצק פריך עם תאנים ואבקת סוכר זה כנראה הדבר הטעים ביקום.
אז השבוע כבר רכשתי לעצמי סלסילה גדולה של תאנים, והכנתי ממנה עוגת תאנים ושקדים בחושה.
סידרתי את התאנים מעל העוגה כל כך יפה, והכנסתי לתנור ואחרי רבע שעה ניגשתי להציץ,
ולא היה זכר לתאנים! הן פשוט שקעו לחלוטין לתחתית העוגה, אתם יכולים לראות כאן בתמונה:
היא ממש יפה(וטעימה אמאלה) אבל רציתי שייראו אותן.
אז הכנתי גרסא נוספת שלה, הפעם הכנסתי את העוגה לתנור ללא התאנים,
ואחרי 10 דקות כשהיא בתנור פתחתי אותו, סידרתי את התאנים מלמעלה, והנחתי לה לתפוח בנחת.
זה עבד! תראו כמה היא יפה.
דעה קדומה זה לגמרי פאסה.
המתכון מבוסס על עוגת תאנים ושקדים של יותם אוטולונגי והיא לקוחה מכאן עם המון שינויים שלי
עוגת תאנים ושקדים בחושה/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית
מצרכים למתכון:
100 גר' חמאה רכה
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
1/4 כוס(50 גר') שמן קנולה
3 ביצים גודל L
חצי גביע (100 מ״ל) יוגורט 1.5% שומן ומעלה
כפית גרידת לימון
כוס ושליש (186 גר') קמח לבן תופח
1/2 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס (75 גר') שקדים טחונים לאבקה
7-8 תאנים חתוכות לרבעים
2 כפות סוכר חום
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק
במיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה סוכר לבן וחמאה עד לקלבת תערובת בהירה ותפוחה
מוסיפים לאט לאט תוך כדי פעולת המיקסר את השמן, ואז את הביצים.
ממשיכים להקציף עוד כדקה.
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים תוך כדי פעולה, גרידת לימון, יוגורט, קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את התערובת לתבנית העוגה ומיישרים מעט.
(***בשלב זה אם לא אכפת לכם שהתאנים יתחבאו בתוך העוגה, סדרו אותם מעל העוגה, פזרו סוכר חום והכניסו לתנור
אם לא, המשיכו עם המתכון כרגיל)
מכניסים לתנור ל 10 דק'.
לאחר כ 10 דק פותחים בזהירות את דלת התנור, מוציאים את העוגה ומסדרים עליה בזריזות את התאנים.
מפזרים באופן שווה מעל התאנים סוכר חום.
מחזירים לתנור ואופים כ 40 דק' נוספות.
מוציאים כאשר קיבם יוצא יבש.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים
הערות למתכון:
**לא מאוהבים בתאנים כמוני? החליפו בכל פרי אחר, תפוחים,אגסים, שזיפים, אפרסקים, ענבים ועוד..
**את השמן ניתן להמיר בעוד כ 20 גר' חמאה
**את החמאה ניתן להמיר בעוד כחצי כוס שמן
**יוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה או בקרם קוקוס
**שקדים ניתן להמיר באותה הכמות בקמח
54 Comments
עוגת הרושם לשבת הקרובה!
ואם אני רוצה את התאנים בתוך העוגה, מתי להוסיף אותן?
אוי את תהני ממנה!
אם את רוצה את התאנים בתוך העוגה תסדרי אותם מעל הבלילה לפני הכניסה שלה לתנור,אוסיף גם הערה, תודה!
מושלם !!! אכין אותה לשבת !! תודה
נהדרת
אפשר להשתמש רק בסוכר חום? אין לי לבן
בטח
באותה הכמות
נראה מעולה!!! אכין מחר.
אם אני רוצה להמיר את הקמח התופח לקמח+אבקת אפיה, כמה אבקת אפיה צריך??
המון תודה!
כפית אבקת אפייה נוסף לחצי כפית שמופיע ממילא במתכון
כרגע בתנור אבל למרות שחיכית 19 דקות עם תנור על טורבו סה עדיין שקע… פשוט פעם הבאה לחכות יותר?
מריח מעולה!
לא ככ הבנתי
חיכית 19 דקות לפני שהוספת את התאנים פנימה? מוזר אבל לפעמים אין לזה חוקים….
בטוחה שהיא תצא טעימה גם כך
אוי, התכוונתי לכתוב 10, התפלק שם 9 במקום 0 🙂
יצא טעים כמובן, אהבתי מאד את התוספת של השקדים!
תודה על בלוג מוווושלם!
מה זה אומר תבנית אינגליש סטנדרטית? עשיתי באינגליש חד פעמית וגלש לי ממש
אינגליש קייק חד פעמית היא לא סטנדרטית 🙂 הכוונה לאינגליש קייק רב פעמית ממתכת, הן גדולות יותר מהחד פעמי לכן הבלילה גלשה לך.
אני מציעה לעולם לא למלא תבנית ביותר מ 3/4, ואם הבלילה גדולה יותר, פשוט להעביר חלק ממנה לתבנית קטנטונת אחרת. (אפשר לקנות אינגליש קייק חד פעמיות פיציות מקרטון, תמיד נחמד שיש כאלו בבית (למשל ברשת פעמית סטור)
הכנתי בשישי והיא חוסלה כלא היתה!! אפילו מסתייגי לתאנים ליקקו את האצבעות! תודה
הכי משמח אותי , תודה אנסטסיה
אפשר להכין עם קמח כוסמין ואבקת אפיה?
אם הכוונה לקמח כוסמין לבן אין שום בעיה.
אם הכוונה לקמח כוסמין מלא אז לא הייתי ממירה יותר מ 50% בקמח לבן אחרת תצא לך עוגת חנק-)
נראית מעולה, היא תחזיק לילה מקרר? (אם הכוונה היא להכין בערב ולהגיש ביום שאחרי)
ברור:-)
הכנתי ויצאה מאד טעימה! שמתי את התאנים לפני האפיה, אבל הן נשארו למעלה ולא שקעו לתוך העוגה. בפעם הבאה אני רוצה לנסות לשים חצי מהבלילה, לפזר חצי תאנים, ואז את החצי השני של הבלילה והתאנים. יופי של עוגה! תודה על המתכון.
רעיון נהדר וזה ייצא טעים אני בטוחה, תודה רונית !
יצאה נפלא, הכנתי עם קמח כוסמין לבן, השקעתי מחצית מהתאנים בבלילה, אפיתי עשר דקות ולאחר מכן פיזרתי את היתר למעלה, מעדן, תודה, יש לך בלוג מצוין, כבר הכנתי ממנו לא מעט מעדנים.
תודה ליאת
יצאה נפלא, הכנתי עם קמח כוסמין לבן, שיקעתי מחצית מהתאנים בבלילה, אפיתי עשר דקות ולאחר מכן פיזרתי את היתר למעלה, מעדן, תודה, יש לך בלוג מצוין, כבר הכנתי ממנו לא מעט מעדנים.
שמחה לשמוע ליאת תודה!
הי קרן,
אם רוצים לעשות בתבנית עגולה, איזה גודל תבנית?
תודה
תבנית עגולה קטנה 22 סמ
נראית מעולה! את חושבת שתעבוד גם עם תאנים מוקפאות, אם מטביעים אותן בבלילה?
תודה 🙂
בטח
הכנתי את העוגה. החלפתי א. שקדים בקוקוס והיא פשוט מצויינת. אחת הטעימות. תודה.
תודה על העדכון! שמחה שאהבת
חוזרת לספר שיצאה מצויינת! הספקתי להכין כבר פעמיים לפי דרישת הקהל. תודה לך
מתחשק לי להכין את העוגה המושלמת הזו וחשבתי לשלב תותים במקום תאנים. לדעתך זה יצליח? האם לפשר סוכר וניל מעל במקום חום? תודה!!!
תותים וסוכר לבן זה מעולה
אפשר את המתכוו לגאלט תאנים?
תודה:)
לא הבנתי איפה ראית את המתכון לגאלט תאנים כי לא הכנתי מעולם
כתבת: ושניה לפני שיצאנו לארוחת ערב אצל חברים, החלטתי להכין גאלט שזיפים ואפרסקים,
אבל הם נגמרו באמצע ההכנה אז עברתי לתאנים.
טוב זה היה הדבר הכי טעים שאכלתי! בצק פריך עם תאנים ואבקת סוכר זה כנראה הדבר הטעים ביקום.
אז הבנתי שהכנת:)
לא יאומן כמה הזכרון שלי קצר ואת ככ צודקת! עשית לי חשק להכין שוב, עכשיו נזכרת שזה מה שקרה. יש בבלוג מתכון לגאלט תפוחים רק תחליפי בתאנים ויש מצב שמעלה פוסט מסודר על זה בקרוב כי קיבלתי אתמול תאנים!
מגניב!
תודה
היי
ניתן להחליף את התאנים הטריות בריבת תאנים?
לא ניסיתי אני מניהח שאפשר לשלב ריבה בעוגה
שלום קרן, אם אני רוצה להכין בתבנית 24, האם להכפיל כמויות? כולל ביצים? תודה!!
אני לא ככ אוהבת להכפיל זה לא תמיד יוצא טוב אבל אם את מכפילה תורידי ביצה אחת
הי, האם אפשרי להקפיא את העוגה?
אפשר
יכול להיות שהתאנים ששמתי מעל הבלילה מפריעות לעוגה להאפות?היא נשארה ממש רכה.
בחרתי בגרסה של לשים תאנים על הליילה ואז לאפות הכל יחד….
תודה מראש 🙂
הפירות לא אמורים להשפיע, אבל ייתכן ואצלך העוגה היתה צריכה עוד קצת זמן אפייה
תודה רבה. העוגה נאפתה שעה בערך ויצאה טעימה מאוד ☺️ פעם הבאה אנסה לשים חלק מהפירות באמצע העוגה.
אני מחפשת גרסה ללא חלב. האם אפשר להמיר את החמאה במחמאה / מרגרינה? ובמה אפשר להמיר את השמנת?
תודה!
אפשר להמיר במחמאה או נטורינה ואת השמנת בקרם קוקוס שמנת פרווה או מיץ תפוזים
היי קרן, רק רציתי להודות לך על המתכון הזה.
אני מכינה את העוגה הזאת כמעט כל שבוע ואני מכורה אליה ולעוגות נוספות שלך.
זה מתכון מעולה!
כייף לשמוע מיטל תודההה
אפשר לעשות כמות כפולה בתבנית עגולה סטנדרטית?
כן