עוגות פרי

עוגת תאנים ושקדים בחושה

יולי 25, 2018 14 Comments
עוגת תאנים בחושה

עוגת תאנים בחושה

מכירים את זה שיש לכם רושם על מישהו או משהו, בלי שבאמת הכרתם אותו?

אז כזה עם תאנים.

פרייארית, אני מודה, וחבל קצת בשבילי על השנים המבוזבזות שלי ללא תאנים.

אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא, ואני כרגע בעיצומו של רומן סוער עם תאנה.

זה התחיל מסלסלה יפה עם רשת אדומה אצל הירקן על הדלפק, והמשיך בעוגת תאנים של יותם אוטולונגי שנתקלתי בה

ברשת (אוקיי, מודה שגם קצת חיפשתי)

הייתי קצת בשוק והמומה כמה הפרי היפה הזה מצטלם עוד יותר יפה על עוגה, ושמתי לי ב טודו ליסט.

ואז חזרתי מיוון, ובמקרר נחה לה קערה עם תאנים שהגבר בבית קנה (כשאני לא בארץ הוא ממש עושה מה שהוא רוצה!)

ושניה לפני שיצאנו לארוחת ערב אצל חברים, החלטתי להכין גאלט שזיפים ואפרסקים,

אבל הם נגמרו באמצע ההכנה אז עברתי לתאנים.

טוב זה היה הדבר הכי טעים שאכלתי! בצק פריך עם תאנים ואבקת סוכר זה כנראה הדבר הטעים ביקום.

אז השבוע כבר רכשתי לעצמי סלסילה גדולה של תאנים, והכנתי ממנה עוגת תאנים ושקדים בחושה.

סידרתי את התאנים מעל העוגה כל כך יפה, והכנסתי לתנור ואחרי רבע שעה ניגשתי להציץ,

ולא היה זכר לתאנים! הן פשוט שקעו לחלוטין לתחתית העוגה, אתם יכולים לראות כאן בתמונה:

עוגת תאנים

היא ממש יפה(וטעימה אמאלה)  אבל רציתי שייראו אותן.

אז הכנתי גרסא נוספת שלה, הפעם הכנסתי את העוגה לתנור ללא התאנים,

ואחרי 10 דקות כשהיא בתנור פתחתי אותו, סידרתי את התאנים מלמעלה, והנחתי לה לתפוח בנחת.

זה עבד! תראו כמה היא יפה.

דעה קדומה זה לגמרי פאסה.

המתכון מבוסס על עוגת תאנים ושקדים של יותם אוטולונגי והיא לקוחה מכאן עם המון שינויים שלי

עוגת תאנים ושקדים בחושה/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

100 גר׳ חמאה רכה

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס(50 גר׳) שמן קנולה

3 ביצים גודל L

חצי גביע (100 מ״ל) יוגורט 1.5% שומן ומעלה

כפית גרידת לימון

כוס ושליש (186 גר׳) קמח לבן תופח

1/2 כפית אבקת אפייה

3/4 כוס (75 גר׳) שקדים טחונים לאבקה

7-8 תאנים חתוכות לרבעים

2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה סוכר לבן וחמאה עד לקלבת תערובת בהירה ותפוחה

מוסיפים לאט לאט תוך כדי פעולת המיקסר את השמן, ואז את הביצים.

ממשיכים להקציף עוד כדקה.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים תוך כדי פעולה, גרידת לימון, יוגורט, קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה.

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית העוגה ומיישרים מעט.

(***בשלב זה אם לא אכפת לכם שהתאנים יתחבאו בתוך העוגה, סדרו אותם מעל העוגה, פזרו סוכר חום והכניסו לתנור

אם לא, המשיכו עם המתכון כרגיל)

מכניסים לתנור ל 10 דק׳.

לאחר כ 10 דק פותחים בזהירות את דלת התנור, מוציאים את העוגה ומסדרים עליה בזריזות את התאנים.

מפזרים באופן שווה מעל התאנים סוכר חום.

מחזירים לתנור ואופים כ 40 דק׳ נוספות.

מוציאים כאשר קיבם יוצא יבש.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים

עוגת תאנים

תאנים

הערות למתכון:

**לא מאוהבים בתאנים כמוני? החליפו בכל פרי אחר, תפוחים,אגסים, שזיפים, אפרסקים, ענבים ועוד..

**את השמן ניתן להמיר בעוד כ 20 גר׳ חמאה

**את החמאה ניתן להמיר בעוד כחצי כוס שמן

**יוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה או בקרם קוקוס

**שקדים ניתן להמיר באותה הכמות בקמח

עוגת תאנים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

אולי תאהבו גם את...

14 Comments

נופר יולי 26, 2018 at 10:44 am

עוגת הרושם לשבת הקרובה!

ואם אני רוצה את התאנים בתוך העוגה, מתי להוסיף אותן?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2018 at 10:49 am

אוי את תהני ממנה!
אם את רוצה את התאנים בתוך העוגה תסדרי אותם מעל הבלילה לפני הכניסה שלה לתנור,אוסיף גם הערה, תודה!

Reply
נטעלי יולי 26, 2018 at 10:50 am

מושלם !!! אכין אותה לשבת !! תודה

Reply
קרן אגם יולי 26, 2018 at 10:58 am

נהדרת

Reply
אלה יולי 27, 2018 at 1:57 pm

נראה מעולה!!! אכין מחר.
אם אני רוצה להמיר את הקמח התופח לקמח+אבקת אפיה, כמה אבקת אפיה צריך??

המון תודה!

Reply
קרן אגם יולי 27, 2018 at 2:32 pm

כפית אבקת אפייה נוסף לחצי כפית שמופיע ממילא במתכון

Reply
קרן יולי 28, 2018 at 5:09 pm

תודה על בלוג מוווושלם!
מה זה אומר תבנית אינגליש סטנדרטית? עשיתי באינגליש חד פעמית וגלש לי ממש

Reply
קרן אגם יולי 31, 2018 at 11:32 am

אינגליש קייק חד פעמית היא לא סטנדרטית 🙂 הכוונה לאינגליש קייק רב פעמית ממתכת, הן גדולות יותר מהחד פעמי לכן הבלילה גלשה לך.
אני מציעה לעולם לא למלא תבנית ביותר מ 3/4, ואם הבלילה גדולה יותר, פשוט להעביר חלק ממנה לתבנית קטנטונת אחרת. (אפשר לקנות אינגליש קייק חד פעמיות פיציות מקרטון, תמיד נחמד שיש כאלו בבית (למשל ברשת פעמית סטור)

Reply
אנסטסיה יולי 30, 2018 at 7:28 pm

הכנתי בשישי והיא חוסלה כלא היתה!! אפילו מסתייגי לתאנים ליקקו את האצבעות! תודה

Reply
קרן אגם יולי 31, 2018 at 11:32 am

הכי משמח אותי , תודה אנסטסיה

Reply
רעות יולי 31, 2018 at 10:12 am

אפשר להכין עם קמח כוסמין ואבקת אפיה?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2018 at 11:33 am

אם הכוונה לקמח כוסמין לבן אין שום בעיה.
אם הכוונה לקמח כוסמין מלא אז לא הייתי ממירה יותר מ 50% בקמח לבן אחרת תצא לך עוגת חנק-)

Reply
עמית אוגוסט 1, 2018 at 12:18 pm

נראית מעולה, היא תחזיק לילה מקרר? (אם הכוונה היא להכין בערב ולהגיש ביום שאחרי)

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2018 at 12:26 pm

ברור:-)

Reply

Leave a Comment