עוגות פרי

עוגת תאנים ושקדים בחושה

יולי 25, 2018 52 Comments
עוגת תאנים בחושה

עוגת תאנים בחושה

מכירים את זה שיש לכם רושם על מישהו או משהו, בלי שבאמת הכרתם אותו?

אז כזה עם תאנים.

פרייארית, אני מודה, וחבל קצת בשבילי על השנים המבוזבזות שלי ללא תאנים.

אבל עדיף מאוחר מאשר לעולם לא, ואני כרגע בעיצומו של רומן סוער עם תאנה.

זה התחיל מסלסלה יפה עם רשת אדומה אצל הירקן על הדלפק, והמשיך בעוגת תאנים של יותם אוטולונגי שנתקלתי בה

ברשת (אוקיי, מודה שגם קצת חיפשתי)

הייתי קצת בשוק והמומה כמה הפרי היפה הזה מצטלם עוד יותר יפה על עוגה, ושמתי לי ב טודו ליסט.

ואז חזרתי מיוון, ובמקרר נחה לה קערה עם תאנים שהגבר בבית קנה (כשאני לא בארץ הוא ממש עושה מה שהוא רוצה!)

ושניה לפני שיצאנו לארוחת ערב אצל חברים, החלטתי להכין גאלט שזיפים ואפרסקים,

אבל הם נגמרו באמצע ההכנה אז עברתי לתאנים.

טוב זה היה הדבר הכי טעים שאכלתי! בצק פריך עם תאנים ואבקת סוכר זה כנראה הדבר הטעים ביקום.

אז השבוע כבר רכשתי לעצמי סלסילה גדולה של תאנים, והכנתי ממנה עוגת תאנים ושקדים בחושה.

סידרתי את התאנים מעל העוגה כל כך יפה, והכנסתי לתנור ואחרי רבע שעה ניגשתי להציץ,

ולא היה זכר לתאנים! הן פשוט שקעו לחלוטין לתחתית העוגה, אתם יכולים לראות כאן בתמונה:

עוגת תאנים

היא ממש יפה(וטעימה אמאלה)  אבל רציתי שייראו אותן.

אז הכנתי גרסא נוספת שלה, הפעם הכנסתי את העוגה לתנור ללא התאנים,

ואחרי 10 דקות כשהיא בתנור פתחתי אותו, סידרתי את התאנים מלמעלה, והנחתי לה לתפוח בנחת.

זה עבד! תראו כמה היא יפה.

דעה קדומה זה לגמרי פאסה.

המתכון מבוסס על עוגת תאנים ושקדים של יותם אוטולונגי והיא לקוחה מכאן עם המון שינויים שלי

עוגת תאנים ושקדים בחושה/תבנית אינגליש קייק סטנדרטית

מצרכים למתכון:

100 גר' חמאה רכה

3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן

1/4 כוס(50 גר') שמן קנולה

3 ביצים גודל L

חצי גביע (100 מ״ל) יוגורט 1.5% שומן ומעלה

כפית גרידת לימון

כוס ושליש (186 גר') קמח לבן תופח

1/2 כפית אבקת אפייה

3/4 כוס (75 גר') שקדים טחונים לאבקה

7-8 תאנים חתוכות לרבעים

2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק

במיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה סוכר לבן וחמאה עד לקלבת תערובת בהירה ותפוחה

מוסיפים לאט לאט תוך כדי פעולת המיקסר את השמן, ואז את הביצים.

ממשיכים להקציף עוד כדקה.

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים תוך כדי פעולה, גרידת לימון, יוגורט, קמח, אבקת שקדים ואבקת אפייה.

מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את התערובת לתבנית העוגה ומיישרים מעט.

(***בשלב זה אם לא אכפת לכם שהתאנים יתחבאו בתוך העוגה, סדרו אותם מעל העוגה, פזרו סוכר חום והכניסו לתנור

אם לא, המשיכו עם המתכון כרגיל)

מכניסים לתנור ל 10 דק'.

לאחר כ 10 דק פותחים בזהירות את דלת התנור, מוציאים את העוגה ומסדרים עליה בזריזות את התאנים.

מפזרים באופן שווה מעל התאנים סוכר חום.

מחזירים לתנור ואופים כ 40 דק' נוספות.

מוציאים כאשר קיבם יוצא יבש.

מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר ומגישים

עוגת תאנים

תאנים

הערות למתכון:

**לא מאוהבים בתאנים כמוני? החליפו בכל פרי אחר, תפוחים,אגסים, שזיפים, אפרסקים, ענבים ועוד..

**את השמן ניתן להמיר בעוד כ 20 גר' חמאה

**את החמאה ניתן להמיר בעוד כחצי כוס שמן

**יוגורט ניתן להמיר בשמנת חמוצה או בקרם קוקוס

**שקדים ניתן להמיר באותה הכמות בקמח

עוגת תאנים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

52 Comments

נופר יולי 26, 2018 at 10:44 am

עוגת הרושם לשבת הקרובה!

ואם אני רוצה את התאנים בתוך העוגה, מתי להוסיף אותן?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2018 at 10:49 am

אוי את תהני ממנה!
אם את רוצה את התאנים בתוך העוגה תסדרי אותם מעל הבלילה לפני הכניסה שלה לתנור,אוסיף גם הערה, תודה!

Reply
נטעלי יולי 26, 2018 at 10:50 am

מושלם !!! אכין אותה לשבת !! תודה

Reply
קרן אגם יולי 26, 2018 at 10:58 am

נהדרת

Reply
לימור ינואר 8, 2020 at 7:28 pm

אפשר להשתמש רק בסוכר חום? אין לי לבן

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2020 at 7:57 pm

בטח
באותה הכמות

Reply
אלה יולי 27, 2018 at 1:57 pm

נראה מעולה!!! אכין מחר.
אם אני רוצה להמיר את הקמח התופח לקמח+אבקת אפיה, כמה אבקת אפיה צריך??

המון תודה!

Reply
קרן אגם יולי 27, 2018 at 2:32 pm

כפית אבקת אפייה נוסף לחצי כפית שמופיע ממילא במתכון

Reply
פנה יולי 19, 2019 at 5:21 pm

כרגע בתנור אבל למרות שחיכית 19 דקות עם תנור על טורבו סה עדיין שקע… פשוט פעם הבאה לחכות יותר?

מריח מעולה!

Reply
קרן אגם יולי 19, 2019 at 7:03 pm

לא ככ הבנתי
חיכית 19 דקות לפני שהוספת את התאנים פנימה? מוזר אבל לפעמים אין לזה חוקים….
בטוחה שהיא תצא טעימה גם כך

Reply
דפנה יולי 19, 2019 at 10:08 pm

אוי, התכוונתי לכתוב 10, התפלק שם 9 במקום 0 🙂
יצא טעים כמובן, אהבתי מאד את התוספת של השקדים!

Reply
קרן יולי 28, 2018 at 5:09 pm

תודה על בלוג מוווושלם!
מה זה אומר תבנית אינגליש סטנדרטית? עשיתי באינגליש חד פעמית וגלש לי ממש

Reply
קרן אגם יולי 31, 2018 at 11:32 am

אינגליש קייק חד פעמית היא לא סטנדרטית 🙂 הכוונה לאינגליש קייק רב פעמית ממתכת, הן גדולות יותר מהחד פעמי לכן הבלילה גלשה לך.
אני מציעה לעולם לא למלא תבנית ביותר מ 3/4, ואם הבלילה גדולה יותר, פשוט להעביר חלק ממנה לתבנית קטנטונת אחרת. (אפשר לקנות אינגליש קייק חד פעמיות פיציות מקרטון, תמיד נחמד שיש כאלו בבית (למשל ברשת פעמית סטור)

Reply
אנסטסיה יולי 30, 2018 at 7:28 pm

הכנתי בשישי והיא חוסלה כלא היתה!! אפילו מסתייגי לתאנים ליקקו את האצבעות! תודה

Reply
קרן אגם יולי 31, 2018 at 11:32 am

הכי משמח אותי , תודה אנסטסיה

Reply
רעות יולי 31, 2018 at 10:12 am

אפשר להכין עם קמח כוסמין ואבקת אפיה?

Reply
קרן אגם יולי 31, 2018 at 11:33 am

אם הכוונה לקמח כוסמין לבן אין שום בעיה.
אם הכוונה לקמח כוסמין מלא אז לא הייתי ממירה יותר מ 50% בקמח לבן אחרת תצא לך עוגת חנק-)

Reply
עמית אוגוסט 1, 2018 at 12:18 pm

נראית מעולה, היא תחזיק לילה מקרר? (אם הכוונה היא להכין בערב ולהגיש ביום שאחרי)

Reply
קרן אגם אוגוסט 1, 2018 at 12:26 pm

ברור:-)

Reply
רונית אוגוסט 19, 2018 at 1:44 am

הכנתי ויצאה מאד טעימה! שמתי את התאנים לפני האפיה, אבל הן נשארו למעלה ולא שקעו לתוך העוגה. בפעם הבאה אני רוצה לנסות לשים חצי מהבלילה, לפזר חצי תאנים, ואז את החצי השני של הבלילה והתאנים. יופי של עוגה! תודה על המתכון.

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2018 at 6:21 pm

רעיון נהדר וזה ייצא טעים אני בטוחה, תודה רונית !

Reply
ליאת ספטמבר 21, 2018 at 3:06 pm

יצאה נפלא, הכנתי עם קמח כוסמין לבן, השקעתי מחצית מהתאנים בבלילה, אפיתי עשר דקות ולאחר מכן פיזרתי את היתר למעלה, מעדן, תודה, יש לך בלוג מצוין, כבר הכנתי ממנו לא מעט מעדנים.

Reply
קרן אגם אוקטובר 2, 2018 at 3:38 pm

תודה ליאת

Reply
ליאת ספטמבר 21, 2018 at 3:07 pm

יצאה נפלא, הכנתי עם קמח כוסמין לבן, שיקעתי מחצית מהתאנים בבלילה, אפיתי עשר דקות ולאחר מכן פיזרתי את היתר למעלה, מעדן, תודה, יש לך בלוג מצוין, כבר הכנתי ממנו לא מעט מעדנים.

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2018 at 11:22 am

שמחה לשמוע ליאת תודה!

Reply
דינה נובמבר 20, 2019 at 2:47 pm

הי קרן,
אם רוצים לעשות בתבנית עגולה, איזה גודל תבנית?
תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2019 at 2:48 pm

תבנית עגולה קטנה 22 סמ

Reply
נעמה יולי 22, 2019 at 8:21 am

נראית מעולה! את חושבת שתעבוד גם עם תאנים מוקפאות, אם מטביעים אותן בבלילה?
תודה 🙂

Reply
קרן אגם יולי 22, 2019 at 11:02 am

בטח

Reply
Dana Abramson יולי 30, 2019 at 12:04 pm

הכנתי את העוגה. החלפתי א. שקדים בקוקוס והיא פשוט מצויינת. אחת הטעימות. תודה.

Reply
קרן אגם יולי 30, 2019 at 12:44 pm

תודה על העדכון! שמחה שאהבת

Reply
נעמה אוגוסט 10, 2019 at 4:32 pm

חוזרת לספר שיצאה מצויינת! הספקתי להכין כבר פעמיים לפי דרישת הקהל. תודה לך

Reply
גליה אפריל 2, 2020 at 11:27 pm

מתחשק לי להכין את העוגה המושלמת הזו וחשבתי לשלב תותים במקום תאנים. לדעתך זה יצליח? האם לפשר סוכר וניל מעל במקום חום? תודה!!!

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 11:30 pm

תותים וסוכר לבן זה מעולה

Reply
שלי יולי 14, 2020 at 5:03 pm

אפשר את המתכוו לגאלט תאנים?
תודה:)

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:28 pm

לא הבנתי איפה ראית את המתכון לגאלט תאנים כי לא הכנתי מעולם

Reply
שלי יולי 14, 2020 at 9:31 pm

כתבת: ושניה לפני שיצאנו לארוחת ערב אצל חברים, החלטתי להכין גאלט שזיפים ואפרסקים,
אבל הם נגמרו באמצע ההכנה אז עברתי לתאנים.
טוב זה היה הדבר הכי טעים שאכלתי! בצק פריך עם תאנים ואבקת סוכר זה כנראה הדבר הטעים ביקום.
אז הבנתי שהכנת:)

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:37 pm

לא יאומן כמה הזכרון שלי קצר ואת ככ צודקת! עשית לי חשק להכין שוב, עכשיו נזכרת שזה מה שקרה. יש בבלוג מתכון לגאלט תפוחים רק תחליפי בתאנים ויש מצב שמעלה פוסט מסודר על זה בקרוב כי קיבלתי אתמול תאנים!

Reply
שלי יולי 14, 2020 at 10:44 pm

מגניב!
תודה

Reply
מור אפריל 23, 2021 at 4:27 pm

היי
ניתן להחליף את התאנים הטריות בריבת תאנים?

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2021 at 8:48 am

לא ניסיתי אני מניהח שאפשר לשלב ריבה בעוגה

Reply
אריג׳ אוגוסט 23, 2021 at 6:14 pm

שלום קרן, אם אני רוצה להכין בתבנית 24, האם להכפיל כמויות? כולל ביצים? תודה!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 24, 2021 at 3:54 pm

אני לא ככ אוהבת להכפיל זה לא תמיד יוצא טוב אבל אם את מכפילה תורידי ביצה אחת

Reply
יעל אוגוסט 29, 2021 at 11:55 am

הי, האם אפשרי להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 29, 2021 at 12:10 pm

אפשר

Reply
נופר ספטמבר 10, 2021 at 6:05 pm

יכול להיות שהתאנים ששמתי מעל הבלילה מפריעות לעוגה להאפות?היא נשארה ממש רכה.
בחרתי בגרסה של לשים תאנים על הליילה ואז לאפות הכל יחד….
תודה מראש 🙂

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2021 at 11:11 pm

הפירות לא אמורים להשפיע, אבל ייתכן ואצלך העוגה היתה צריכה עוד קצת זמן אפייה

Reply
נופר חצבני ספטמבר 11, 2021 at 8:41 pm

תודה רבה. העוגה נאפתה שעה בערך ויצאה טעימה מאוד ☺️ פעם הבאה אנסה לשים חלק מהפירות באמצע העוגה.

Reply
רעות ספטמבר 24, 2021 at 12:18 pm

אני מחפשת גרסה ללא חלב. האם אפשר להמיר את החמאה במחמאה / מרגרינה? ובמה אפשר להמיר את השמנת?

תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2021 at 6:31 am

אפשר להמיר במחמאה או נטורינה ואת השמנת בקרם קוקוס שמנת פרווה או מיץ תפוזים

Reply
מיטל ינואר 23, 2024 at 10:23 pm

היי קרן, רק רציתי להודות לך על המתכון הזה.
אני מכינה את העוגה הזאת כמעט כל שבוע ואני מכורה אליה ולעוגות נוספות שלך.
זה מתכון מעולה!

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:05 pm

כייף לשמוע מיטל תודההה

Reply

Leave a Comment