עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת תפוזים בסיר ג׳חנון

דצמבר 27, 2021 24 Comments

צילום: נופר צור

ייייש כבר כמה עוגות תפוזים דומות באתר אבל כל פעם אני משכללת קצת ומשנה את התבנית ויוצאת עוגה דומה וקצת שונה ואני

כל כך אוהבת עוגות תפוזים, לא רק בחורף אבל הן כל כך באות טוב בחורף ובעונה הזו, כשממש קר!

ואני כל הזמן עם מעיל ופוך וחימום בבית, ויש לנו קטע כזה בבית שהחצי שלי רואה שמש, אז הוא חושב שהנה חזר הקיץ

ומיד פותח את כל החלונות, ולאט לאט אני מרגישה איך העצמות שלי הופכות לקרח, ואני סוגרת הכל ומדליקה מזגן

על חום, ואחרי כמה דקות הוא נהיה אדום, ומתחיל להוריד שכבות, ואני ממשיכה לקפוא מקור ולובשת

עוד משהו, כי השמש הזו שקרנית! ואפשר לשבת בשמש בחוץ אבל בבית קר, וכשהשמש מתחילה להיעלם ב 15:00

אני עוד יותר קופאת מקור, ונראה לי שהשנה החורף רק התחיל וכבר קר לי יותר מכל שנה.

האם הזדקנתי???????? ובא לי כל היום להכין מרק, ותה, ועוד תה, ולידו עוגה שתפנק אותי בקור הזה,

כי מישהו חייב לפצות! אז הנה עוגת תפוזים מהממת בסיר ג׳חנון (קטן אמנם אבל יש לכם למטה בסוף

הפוסט המרה לסיר ג׳חנון סטנדרטי) והיא גבוהה וכל כך טעימה, ותעשה לכם הכי חם בלב וריח של אמא בבית.

צילום: נופר צור

עוגת תפוזים בסיר ג׳חנון/סיר ג׳חנון בקוטר 18 ס״מ או תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

כוס (200 גר') סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר חום בהיר

3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה

1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים

2 כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל

2 כפיות אבקת אפייה

כפית תמצית וניל

4 כפות יוגורט (רצוי יווני)

כף גרידת תפוז

לסירופ:

1/2 כוס מיץ תפוזים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה

במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה, וניל, מיץ תפוזים, גרידת תפוז ויוגורט

מערבבים שוב.

מוסיפים קמח, אבקת אפייה וומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור (ללא המכסה!) ואופים 30-35 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש

מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים עליה 1/2 כוס מיץ תפוזים

הופכים את התבנית ומחלצים על צלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר.

**לעוגה בתבנית ג׳חנון בקוטר 24 ס״מ י להכפיל מצרכים פי 1.5 (6 ביצים, 6 כפות יוגורט, 3 כוסות קמח וכו…)

**את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים

**סוכר חום אפשר להמיר בסוכר לבן

** לפרווה ניתן להמיר יוגורט ביוגורט סויה/קרם קוקוס/ רבע כוס מיץ תפוזים נוספת

**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח כוסמים לבן/מלא

**אפשר לוותר על גרידת התפוז אבל חבל 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email

24 Comments

יעל זינגר דצמבר 27, 2021 at 12:03 pm

הי קרן, תודה על המתכון, זה נראה מושלם! שאלה: ברוב העוגות שאני מכינה בתבנית קוטר 20 או 22 אני נתקלת בתופעה של מרכז העוגה עדיין נוזלי והצדדים אפויים ואז נאלצת להוסיף זמן אפיה והצדדים מתייבשים מדיי, איך נמנעים מזה ?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2021 at 7:38 am

זה עניין לדעתי של תבנית או פיזור חום בתנור, יש מצב שאת צריכה להוריד חום ולאפות יותר זמן

Reply
אמיר דצמבר 30, 2021 at 11:03 am

הי קרן תודה על המתכון מה את ממליצה כדי להחליף את שמן הקנולה לשמן"בריא" יותר

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2021 at 3:28 pm

שמן זית מזן עדין כמו קורנייקי פיקואל וכאלו.. עם שאר השמנים אין לי נסיון

Reply
אמיר מנטקה דצמבר 31, 2021 at 4:54 pm

תודה רבה

Reply
איילת זהבי דצמבר 27, 2021 at 7:36 pm

האם אפשר לשים שמנת מתוקה או שמנת חמוצה במקום יוגורט??

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2021 at 7:37 am

בטח שאפשר

Reply
עדי גולדמן געש דצמבר 30, 2021 at 6:07 pm

הי הכנתי היום בתבנית אינגליש קייק יצאה טעימה מאוד תודה על עוד מתכון מצויין

Reply
אדוה דצמבר 31, 2021 at 3:40 pm

היי קרן, לא מצליחה להבין מדוע העוגה יורדת. האם תוכלי לתת לי טיפ או שניים בעניין…

Reply
קרן אגם דצמבר 31, 2021 at 4:51 pm

ממליצה לא לאפות בטורבו
ואולי היא לא מוכנה?
לפעמים עוגות קצת מאבדות גובה ונפח וזה בסדר השאלה היא כמה
וגם… לוודא שאת מקפידה על כל כמות המצרכים המדויייקת

Reply
לילך ינואר 2, 2022 at 9:58 am

הי קרן,
משום מה העוגה לא נאפתה ככ בחלק התחתון שלה, יצאה קצת דחוסה בחלק התחתון. יש לך מושג למה?
הקפדתי על כמויות, אפיתי בסיר ג'חנון במידה הנכונה, חום התנור וכו'.

תודה,
לילך א.

Reply
קרן אגם ינואר 2, 2022 at 1:54 pm

אין לי ככ רעיון חוץ מחום תנור אולי לא מדוייק ותבנית לא תקינה

Reply
דליה ינואר 2, 2022 at 2:25 pm

אין סיר לג׳חנון, במה אפשר להחליף? תודה.

Reply
חנית כהן ינואר 2, 2022 at 2:31 pm

גם אני מצטרפת לשאלה: מה יכול להחליף סיר ג'חנון? תודה

Reply
נעה טרן ינואר 2, 2022 at 6:08 pm

הי קרן, תודה על המתכון.
האם שמים בעוגה כוס מיץ תפוזים והחצי כוס ששופכים בסוף האפייה היא תוספת?
או חצי כוס בהכנה וחצי כוס בסיום ההכנה?

Reply
קרן אגם ינואר 3, 2022 at 7:59 am

כוס שלמה לעוגה
חצי כוס נוספת לסירופ

Reply
קרין ינואר 3, 2022 at 8:54 am

האם אפשר להכין בתבנית פיירקס? בטח לא תצא גבוהה אבל זה מה יש..:))

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2022 at 7:06 am

בטח שאפשר

Reply
אורלי ינואר 8, 2022 at 5:41 pm

הי קרן
נהנית תמיד מהמתכונים ומהבלוג ,גם לי העוגה עלתה יפה וברגע שהוצאתי נפלה וכאילו לא נאפתה בחלק התחתון, עשיתי בתבנית אורכית מברזל .אפיתי כ45 דק והיא היתה יפה וזהובה ה בחלק העליון .
חשבתי אולי לנסות בפעם הבאה בטורבו ,ראיתי שלאחת מהתגובות לא המלצאת טורבו.
תודה אורלי

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2022 at 2:54 pm

זה לא שאני לא ממליצה אבל אני באופן אישי בתנור הביתי לא אופה בטורבו, מוזמנת כמובן לנסות

Reply
אלינור ינואר 11, 2022 at 4:33 pm

בדיוק מה שקרה לי. החלק העליון אפוי ויפה והחלק התחתון דחוס.משום מה זה קורה לי הרבה לאחרונה ובמתכונים נוספים. מה יכולה להיות הסיבה ?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2022 at 4:46 pm

נסי לבדוק את גופי החימום בתנור או להחליף תבנית

Reply
קרן ינואר 16, 2022 at 2:53 pm

האם אפשרי להחליף שמן בחמאה? ואם כן כמה?

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2022 at 3:04 pm

באופן אישי, אני חושבת שעוגה זו יותר טובה עם שמן, אבל המרה בהחלט אפשרית, העוגה תצא פחות אוורירית וגבוהה.
150 גר׳ חמאה

Reply

Leave a Comment