img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
עוגות בחושות

עוגת תפוזים בסיר ג׳חנון

דצמבר 27, 2021 | 36 תגובות

img

36 תגובות גולשים

TAG

User Avatar
יעל זינגר
starstarstarstarstar
דצמבר 27, 2021 בשעה 12:03

הי קרן, תודה על המתכון, זה נראה מושלם! שאלה: ברוב העוגות שאני מכינה בתבנית קוטר 20 או 22 אני נתקלת בתופעה של מרכז העוגה עדיין נוזלי והצדדים אפויים ואז נאלצת להוסיף זמן אפיה והצדדים מתייבשים מדיי, איך נמנעים מזה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 28, 2021 at 7:38 am

זה עניין לדעתי של תבנית או פיזור חום בתנור, יש מצב שאת צריכה להוריד חום ולאפות יותר זמן

השב
User Avatar
אמיר
דצמבר 30, 2021 at 11:03 am

הי קרן תודה על המתכון מה את ממליצה כדי להחליף את שמן הקנולה לשמן"בריא" יותר

השב
User Avatar
קרן אגם
דצמבר 30, 2021 at 3:28 pm

שמן זית מזן עדין כמו קורנייקי פיקואל וכאלו.. עם שאר השמנים אין לי נסיון

השב
User Avatar
איילת זהבי
starstarstarstarstar
דצמבר 27, 2021 בשעה 19:36

האם אפשר לשים שמנת מתוקה או שמנת חמוצה במקום יוגורט??

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 28, 2021 at 7:37 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
עדי גולדמן געש
starstarstarstarstar
דצמבר 30, 2021 בשעה 18:07

הי הכנתי היום בתבנית אינגליש קייק יצאה טעימה מאוד תודה על עוד מתכון מצויין

השב
User Avatar
אדוה
starstarstarstarstar
דצמבר 31, 2021 בשעה 15:40

היי קרן, לא מצליחה להבין מדוע העוגה יורדת. האם תוכלי לתת לי טיפ או שניים בעניין...

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 31, 2021 at 4:51 pm

ממליצה לא לאפות בטורבו ואולי היא לא מוכנה? לפעמים עוגות קצת מאבדות גובה ונפח וזה בסדר השאלה היא כמה וגם… לוודא שאת מקפידה על כל כמות המצרכים המדויייקת

השב
User Avatar
לילך
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2022 בשעה 09:58

הי קרן, משום מה העוגה לא נאפתה ככ בחלק התחתון שלה, יצאה קצת דחוסה בחלק התחתון. יש לך מושג למה? הקפדתי על כמויות, אפיתי בסיר ג'חנון במידה הנכונה, חום התנור וכו'. תודה, לילך א.

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 2, 2022 at 1:54 pm

אין לי ככ רעיון חוץ מחום תנור אולי לא מדוייק ותבנית לא תקינה

השב
User Avatar
דליה
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2022 בשעה 14:25

אין סיר לג׳חנון, במה אפשר להחליף? תודה.

השב
User Avatar
חנית כהן
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2022 בשעה 14:31

גם אני מצטרפת לשאלה: מה יכול להחליף סיר ג'חנון? תודה

השב
User Avatar
נעה טרן
starstarstarstarstar
ינואר 2, 2022 בשעה 18:08

הי קרן, תודה על המתכון. האם שמים בעוגה כוס מיץ תפוזים והחצי כוס ששופכים בסוף האפייה היא תוספת? או חצי כוס בהכנה וחצי כוס בסיום ההכנה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 3, 2022 at 7:59 am

כוס שלמה לעוגה חצי כוס נוספת לסירופ

השב
User Avatar
קרין
starstarstarstarstar
ינואר 3, 2022 בשעה 08:54

האם אפשר להכין בתבנית פיירקס? בטח לא תצא גבוהה אבל זה מה יש..:))

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 4, 2022 at 7:06 am

בטח שאפשר

השב
User Avatar
ענת
ינואר 25, 2022 at 8:45 pm

קרן מלכת העולמות (אימוג'י מאוהב)- מותר בסיר ג'חנון קוטר 20 ס"מ?

השב
User Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2022 at 6:46 am

מהממת, אפשר בהחלט

השב
User Avatar
אורלי
starstarstarstarstar
ינואר 8, 2022 בשעה 17:41

הי קרן נהנית תמיד מהמתכונים ומהבלוג ,גם לי העוגה עלתה יפה וברגע שהוצאתי נפלה וכאילו לא נאפתה בחלק התחתון, עשיתי בתבנית אורכית מברזל .אפיתי כ45 דק והיא היתה יפה וזהובה ה בחלק העליון . חשבתי אולי לנסות בפעם הבאה בטורבו ,ראיתי שלאחת מהתגובות לא המלצאת טורבו. תודה אורלי

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 9, 2022 at 2:54 pm

זה לא שאני לא ממליצה אבל אני באופן אישי בתנור הביתי לא אופה בטורבו, מוזמנת כמובן לנסות

השב
User Avatar
אלינור
starstarstarstarstar
ינואר 11, 2022 בשעה 16:33

בדיוק מה שקרה לי. החלק העליון אפוי ויפה והחלק התחתון דחוס.משום מה זה קורה לי הרבה לאחרונה ובמתכונים נוספים. מה יכולה להיות הסיבה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 11, 2022 at 4:46 pm

נסי לבדוק את גופי החימום בתנור או להחליף תבנית

השב
User Avatar
קרן
starstarstarstarstar
ינואר 16, 2022 בשעה 14:53

האם אפשרי להחליף שמן בחמאה? ואם כן כמה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 16, 2022 at 3:04 pm

באופן אישי, אני חושבת שעוגה זו יותר טובה עם שמן, אבל המרה בהחלט אפשרית, העוגה תצא פחות אוורירית וגבוהה. 150 גר׳ חמאה

השב
User Avatar
יוטבת
מרץ 7, 2024 at 12:24 pm

לפי התגובות לגבי החלק התחתון: האם להניח את סיר הג'חנון על רשת הגריל, או על תבנית? חושבת אולי שזו יכולה להיות הסיבה..?

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 10, 2024 at 12:27 pm

אני מניחה על הרשת במרכז התנור

השב
User Avatar
נועה
starstarstarstarstar
פברואר 11, 2022 בשעה 01:28

היי קרן הכנתי את העוגה, היא יצאה ממש יפה מהתנור אבל משום מה היא נפלה קצת אחרי שהוצאתי אותה. את יודעת למה אולי? יש עוד מישהי שזה קרה לה? תודה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 11, 2022 at 4:08 pm

זה קורה לפעמים תלוי בגודל הסיר ובעוד גורמים גם אצלי מעט מצטמקת אחרי ועדיין יפיפה

השב
User Avatar
אילנית בן חיון
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2022 בשעה 18:38

צריך לשמן את הסיר?

השב
author Avatar
קרן אגם
אוקטובר 26, 2022 at 7:19 am

כתוב: מחממים תנור לחום 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה, מומלץ אף לרפד בתחתית ובדפנות בנייר אפייה.

השב
User Avatar
דינה
starstarstarstarstar
ינואר 26, 2023 בשעה 18:24

העוגה יצאה מושלמת כמו כל המתכונים שלך קרן האלופה, אבל נדרשו לה 50 דקות של אפיה. כנראה התנור שלי התעייף..

השב
author Avatar
קרן אגם
ינואר 26, 2023 at 10:21 pm

אולי הסיר שלך קטן יותר, ולכן היא דרשה יותר זמן אפיה, העיקר שיצאה טעימה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img