ייייש כבר כמה עוגות תפוזים דומות באתר אבל כל פעם אני משכללת קצת ומשנה את התבנית ויוצאת עוגה דומה וקצת שונה ואני
כל כך אוהבת עוגות תפוזים, לא רק בחורף אבל הן כל כך באות טוב בחורף ובעונה הזו, כשממש קר!
ואני כל הזמן עם מעיל ופוך וחימום בבית, ויש לנו קטע כזה בבית שהחצי שלי רואה שמש, אז הוא חושב שהנה חזר הקיץ
ומיד פותח את כל החלונות, ולאט לאט אני מרגישה איך העצמות שלי הופכות לקרח, ואני סוגרת הכל ומדליקה מזגן
על חום, ואחרי כמה דקות הוא נהיה אדום, ומתחיל להוריד שכבות, ואני ממשיכה לקפוא מקור ולובשת
עוד משהו, כי השמש הזו שקרנית! ואפשר לשבת בשמש בחוץ אבל בבית קר, וכשהשמש מתחילה להיעלם ב 15:00
אני עוד יותר קופאת מקור, ונראה לי שהשנה החורף רק התחיל וכבר קר לי יותר מכל שנה.
האם הזדקנתי???????? ובא לי כל היום להכין מרק, ותה, ועוד תה, ולידו עוגה שתפנק אותי בקור הזה,
כי מישהו חייב לפצות! אז הנה עוגת תפוזים מהממת בסיר ג׳חנון (קטן אמנם אבל יש לכם למטה בסוף
הפוסט המרה לסיר ג׳חנון סטנדרטי) והיא גבוהה וכל כך טעימה, ותעשה לכם הכי חם בלב וריח של אמא בבית.
עוגת תפוזים בסיר ג׳חנון/סיר ג׳חנון בקוטר 18 ס״מ או תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
4 ביצים גודל L
כוס (200 גר') סוכר לבן
1/4 כוס (50 גר׳) סוכר חום בהיר
3/4 כוס (150 גר') שמן קנולה
1 כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים
2 כוסות (280 גר ') קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
4 כפות יוגורט (רצוי יווני)
כף גרידת תפוז
לסירופ:
1/2 כוס מיץ תפוזים
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה, מומלץ אף לרפד בתחתית ובדפנות בנייר אפייה.
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר למשך 4 דקות לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן קנולה, וניל, מיץ תפוזים, גרידת תפוז ויוגורט
מערבבים שוב.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה וומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור (ללא המכסה!) ואופים 30-35 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש
מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים עליה 1/2 כוס מיץ תפוזים
הופכים את התבנית ומחלצים על צלחת הגשה, מקשטים באבקת סוכר.
**לעוגה בתבנית ג׳חנון בקוטר 24 ס״מ י להכפיל מצרכים פי 1.5 (6 ביצים, 6 כפות יוגורט, 3 כוסות קמח וכו…)
**את העוגה שומרים כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים
**סוכר חום אפשר להמיר בסוכר לבן
** לפרווה ניתן להמיר יוגורט ביוגורט סויה/קרם קוקוס/ רבע כוס מיץ תפוזים נוספת
**ניתן להמיר מחצית מכמות הקמח לקמח כוסמים לבן/מלא
**אפשר לוותר על גרידת התפוז אבל חבל 🙂
ק
36 Comments
הי קרן, תודה על המתכון, זה נראה מושלם! שאלה: ברוב העוגות שאני מכינה בתבנית קוטר 20 או 22 אני נתקלת בתופעה של מרכז העוגה עדיין נוזלי והצדדים אפויים ואז נאלצת להוסיף זמן אפיה והצדדים מתייבשים מדיי, איך נמנעים מזה ?
זה עניין לדעתי של תבנית או פיזור חום בתנור, יש מצב שאת צריכה להוריד חום ולאפות יותר זמן
הי קרן תודה על המתכון מה את ממליצה כדי להחליף את שמן הקנולה לשמן"בריא" יותר
שמן זית מזן עדין כמו קורנייקי פיקואל וכאלו.. עם שאר השמנים אין לי נסיון
תודה רבה
האם אפשר לא לשמן את הסיר גחנון ואז להפוך אותו כמו עוגה בסיר הפלא?
אפשר בסיר אבל כדאי לשמן
האם אפשר לשים שמנת מתוקה או שמנת חמוצה במקום יוגורט??
בטח שאפשר
הי הכנתי היום בתבנית אינגליש קייק יצאה טעימה מאוד תודה על עוד מתכון מצויין
היי קרן, לא מצליחה להבין מדוע העוגה יורדת. האם תוכלי לתת לי טיפ או שניים בעניין…
ממליצה לא לאפות בטורבו
ואולי היא לא מוכנה?
לפעמים עוגות קצת מאבדות גובה ונפח וזה בסדר השאלה היא כמה
וגם… לוודא שאת מקפידה על כל כמות המצרכים המדויייקת
הי קרן,
משום מה העוגה לא נאפתה ככ בחלק התחתון שלה, יצאה קצת דחוסה בחלק התחתון. יש לך מושג למה?
הקפדתי על כמויות, אפיתי בסיר ג'חנון במידה הנכונה, חום התנור וכו'.
תודה,
לילך א.
אין לי ככ רעיון חוץ מחום תנור אולי לא מדוייק ותבנית לא תקינה
אין סיר לג׳חנון, במה אפשר להחליף? תודה.
גם אני מצטרפת לשאלה: מה יכול להחליף סיר ג'חנון? תודה
הי קרן, תודה על המתכון.
האם שמים בעוגה כוס מיץ תפוזים והחצי כוס ששופכים בסוף האפייה היא תוספת?
או חצי כוס בהכנה וחצי כוס בסיום ההכנה?
כוס שלמה לעוגה
חצי כוס נוספת לסירופ
האם אפשר להכין בתבנית פיירקס? בטח לא תצא גבוהה אבל זה מה יש..:))
בטח שאפשר
קרן מלכת העולמות (אימוג'י מאוהב)- מותר בסיר ג'חנון קוטר 20 ס"מ?
מהממת, אפשר בהחלט
הי קרן
נהנית תמיד מהמתכונים ומהבלוג ,גם לי העוגה עלתה יפה וברגע שהוצאתי נפלה וכאילו לא נאפתה בחלק התחתון, עשיתי בתבנית אורכית מברזל .אפיתי כ45 דק והיא היתה יפה וזהובה ה בחלק העליון .
חשבתי אולי לנסות בפעם הבאה בטורבו ,ראיתי שלאחת מהתגובות לא המלצאת טורבו.
תודה אורלי
זה לא שאני לא ממליצה אבל אני באופן אישי בתנור הביתי לא אופה בטורבו, מוזמנת כמובן לנסות
בדיוק מה שקרה לי. החלק העליון אפוי ויפה והחלק התחתון דחוס.משום מה זה קורה לי הרבה לאחרונה ובמתכונים נוספים. מה יכולה להיות הסיבה ?
נסי לבדוק את גופי החימום בתנור או להחליף תבנית
האם אפשרי להחליף שמן בחמאה? ואם כן כמה?
באופן אישי, אני חושבת שעוגה זו יותר טובה עם שמן, אבל המרה בהחלט אפשרית, העוגה תצא פחות אוורירית וגבוהה.
150 גר׳ חמאה
לפי התגובות לגבי החלק התחתון: האם להניח את סיר הג'חנון על רשת הגריל, או על תבנית? חושבת אולי שזו יכולה להיות הסיבה..?
אני מניחה על הרשת במרכז התנור
היי קרן
הכנתי את העוגה, היא יצאה ממש יפה מהתנור אבל משום מה היא נפלה קצת אחרי שהוצאתי אותה.
את יודעת למה אולי? יש עוד מישהי שזה קרה לה?
תודה
זה קורה לפעמים תלוי בגודל הסיר ובעוד גורמים
גם אצלי מעט מצטמקת אחרי ועדיין יפיפה
צריך לשמן את הסיר?
כתוב:
מחממים תנור לחום 180 מעלות, ומשמנים היטב תבנית אפייה, מומלץ אף לרפד בתחתית ובדפנות בנייר אפייה.
העוגה יצאה מושלמת כמו כל המתכונים שלך קרן האלופה, אבל נדרשו לה 50 דקות של אפיה. כנראה התנור שלי התעייף..
אולי הסיר שלך קטן יותר, ולכן היא דרשה יותר זמן אפיה, העיקר שיצאה טעימה