את נופר הכרתי לפני בערך שלוש שנים כשהסדנאות שלי עוד היו יחסית בחיתולים והיא הגיעה אליי לסדנה.
קשה לי מאוד לזכור את כל מי שמגיע לסדנאות כי מדובר בכמות מטורפת של אנשים אבל היא הגיעה
עם מצלמה ושלחה לי את התמונות אחכ והן היו מושלמות, כך שעוד היינו קצת בקשר. גם בסדנה
אפשר היה להבחין שמדובר בבחורה מאוד מאוד יפה ואת זה כידוע לכם קשה תמיד לשכוח.
פה ושם היינו בקשר באינבטוש מדי פעם, ולפני כמה חדשים, נופר הביאה לי הביתה מתנה מארז
מהמם של אניס מהבר של בן זוגה פימפינלה, אם עוד לא הכרתם זה הזמן להזמין מארז שווווה!
כמו כל המסעדו הברים ועסקי המזון גם הם התחילו לייצר מארזים שווים בעקבות התקופה.
עברו להם כמה חדשים ופרסמתי מודעה שאני מחפשת עוזרת לסדנאות ולצילומים, ונופר פנתה אליי,
ומיד היה לי ברור שאני רוצה אותה בצוות שלי! אמנם היא אמא והיא נכנסה לא במשרה מלאה,
אבל במספר הפעמים שהיא היתה מאז שהתחלנו לעבוד יחד היא ממש עוזרת לי. היא קונדיטורית
במקצוע שלמדה ועבדה וניהלה קונדיטוריה משלה ואני מקבלת ממנה ים של טיפים כל הזמן.
ככה בלי שאשים לב יש מסביבי צוות של עובדים, שאני כל כך אוהבת. את רובם הכרתי כי הם היו אצלי
בסדנה והיה לנו חיבור, ואני גאה בעצמי על היכולת לזהות פוטנציאל אצל אנשים, ולדעת שחיבור טוב
מגיע ישירות מהאינסטינקט של הלב שלי. היום אני ונופר ביום צילום ארוך ותוך כדי עבודה הרגשתי
שאני חייבת עוד להספיק להעלות לכם מתכון לבלוג, ונופר הציעה שנכין גרסה לעוגה הזו, כפי שהיא מכינה
אותה בבית, עם תפוחים מקורמלים, וזה נשמע לי אחלה! ובול למזג האויר האפור שהשתלט על השמש היום.
אז הכנו אותה יחד, והנה היא לפניכם, רכה, מפנקת עם הקרמל וכל כך טעימה! תודה נופר
עוגת תפוחים מקורמלים מדהימה/תבנית עגולה בקוטר 20 ס״מ או תבנית אינגליש קייק גדולה
מצרכים למתכון:
3 ביצים גודל L
1/2 כוס+כף (110 גר') סוכר לבן
מיכל ( 250 גר') שמנת מתוקה להקצפה 38%-32%
כוס ורבע (175 גר׳) קמח לבן
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
לקרמל תפוחים:
2 תפוחים בינוניים קלופים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית תמצית וניל
כפית ג׳ינגר טרי מגורד
100 גר׳ (חצי כוס )סוכר לבן
אופן ההכנה:
מכינים את קרמל התפוחים:
בסיר רחב על להבה גבוהה מניחים סוכר ונותנים לו להתקרמל ע״י נענוע של הסיר או המחבת מדי
30 שניות (לא לערבב עם כף כי אז הסוכר מתגבש לגוש לא חברותי)עד שהכל נמס.
מוסיפים פנימה קוביות תפוחים, קינמון, ג׳ינג׳ר טרי ווניל ובעזרת כף עץ מערבבים,
ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים, ומדי פעם מערבבים. לא להיבהל אם נוצרים גושי קרמל,
בערבוב מתמיד הם נמסים בחזרה.
נותנים לתפוחים להצטנן מעט, ומתחילים בהכנת העוגה.
מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים היטב.
בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר מספר דק'
כאשר הקצפת מתחילה להתייצב, מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף כ 2-3 דק'
נוספות במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם קצפת לבנה יציבה וחלקה.אם התערובת חוזרת
להיות מעט נוזלית זה בסדר, אל תבהלו. מוסיפים פנימה וניל וקינמון מערבבים.
מוסיפים לקערה קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ומיישרים, מניחים את התפוחים המקורמלים מעל הבלילה
ולא שוכחים לשפוך גם את הקרמל שנשאר.
אופים כ 40 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים מעט, מקשטים אם רוצים באבקת סוכר ומגישים.
**את העוגה שומרים במקרר בגלל התפוחים
**שמנת מתוקה ניתן להמיר בקרם קוקוס (מקציפים ביצים ואז מוסיפים את הקרם) או בשמנת צמחית
**את התפוחים אפשר להמיר באגסים, שזיפים או כל פרי שאתם אוהבים
95 Comments
אפשרי לוותר על תמצית וניל?
תודה
אפשר כן אבל אם יש סוכר
הכנתי את העוגה עם חצי קמח כוסמין מלא וחצי קמח לבן ויצאה מעולה
הג'ינג'ר הכרחי או שאפשר בלי?
בוודאי שאפשר בלי
אפשר לפזר מעל שקדים?
בטח
אישתי אמרה שיצא לי פגז…הלך עליי♂️
אפשר לאפות בתבנית 22 ?
כן אין בעיה
מבקשת להמיר לקמח שיפון מלא. זה יצליח? להוסיף עוד נוזלים?
לא ממליצה להמיר קמח שיפון בעוגה בחושה ועוד בכמות כזו, אפשר לשלב כרבע כוס ולא יותר
מה אפשר במקום שמנת מתוקה, לפוורה?
קרם קוקוס או שמנת פרווה או מיץ תפוזים
נראת מדהים!
יש תחליף לביצים?
אפשר להמיר לקמח כוסמין?
כן
האם אפשר להוסיף עוד תפוחים ? (נגיד 3?)
זה מאוד יכביד על האפיה שלה והיא תצטרך אולי עוד זמן
אפשר להחליף את השמנת מתוקה לשמנת חמוצה?
יהיה צריך להוסיף בנוסף גם שמן כי השמנת לא תספיק מבחינת שומן
עוגה מדהימה כמו כל המתכונים שלך! יש לי שאלה קטנה – עשיתי את העוגה בתבנית של 24 ומן הסתם היא יצאה קצת נמוכה. להבא פי כמה כדאי להכפיל כמויות? 1.5?
כן בדיוק
אשמח לדעת ספציפית למתכון הזה,איך מכפילה ב:1.5. הכוונה כמה מכל דבר.
איזה תחליף מומלץ במקום השמנת למי שרגיש לחלב? אם אני רוצה לאפות בתבנית עגולה גדולה 28 ס"מ, אז להכפיל כמויות?
שמנת צמחית היא תחליף מעולה ויש צורך בהכפלה
עוגה מעולה!
והשילוב עם הג'ינ'ר הטרי – נהדר לטעמי.
בפעם הבאה אני אנסה גם עם אגסים
זו מחמאההההההההה ממך וויני תודה
האם אפשר להוסיף עוד תפוחים ?
אפשר , זה עלול להכביד על המלית ואז זמן האפייה מתארך
אפשר קמח שקדים במקום, להפוך ללא גלוטן?
אפשר חצי חצי קמח שקדים וקמח ללא גלוטן או קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
היי קרן.
אני רוצה להכין את העוגה אם קרם קוקוס.
כמה גרם קוקוס צריך לשים?
יש לי מיכל 400
לדעתי זה בדיוק הכמות כי ממילא את משתמשת רק בחלק הסמיך
היי קרן:)
הכנתי את העוגה והתפוחים צנחו לי למטה, איפה טעיתי?
אולי הם היו כבדים מדי לבלילה זה תלוי במסה של התפוחים
מתכון נדיר וטעים.
המון תשבוחות מהסובבים!
ובלי קשר נראה לי שבצער רב אצטרך להתחיל להכין עוד מתכונים מהאתר המעולה שלך.
לי אישית הרגיש חוסר בתפוחים אז בפעם הבאה אקרמל יותר תפוחים, אשים חצי בלילה, אוסיף חצי מהתפוחים, מעליהם את שאר הבלילה ואת יתרת התפוחים מעל.
הכי כייף שאהבת
קח בחשבון שכמות גדולה יותר של תפוחים עלולה להכביד על הבלילה ולשקוע למטה, שזה לא רע בעיניי
אכן עוגה מצוינת. אבל אצלי התפוחים משום מה שקעו לתחתית. עדיין טעים אבל פחות ייצוגי. אציין שהכנתי באנגליש קייק ולמרות שחתכתי את התפוחים קטן הם כנראה היו כבדים מהמסה המוקצפת ??!?? הצעות?
יש מצב שבגלל שבאינגליש…
או קיי. אנסה בעגולה בפעם הבאה. תודה
היי אפשר קמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה ? ואם רוצים עוגה גדולה יותר צריך להכפיל הכל ? תודה
אפשר קמח תופח אין בעיה, אם רוצים עוגה גדולה אז בהחלט יש להכפיל מצרכים
האם זה משנה איזה תפוחים?
ממש לא
נראה מדהים, אצלי בבית מתיפוחים. באיזה תפוחים השתמשת.? גרנד סמיט?
כן אבל זה לא כסה קריטי הסוג שלהם
הייי אין צורך בשמן?
השומן מגיע מהשמנת המתוקה
היי קרן..
המתכון מעולה!! עוגה טימה טעימה.. הכנתי אותה עם קמח קוסמין 70%..
שאלה– המסה של קרמל התפוחים שקעה כולה.. יש לך אולי מושג למה?
תודה(:
אפשר לעשות בתבנית מרובעת חד פעמית?
קטנה כן
אפשר לעשות בתבנית מרובעת חד פעמית?
קטנה כן
בן הזוג שלי נולד סקפטי לעוגות עם תפוחים.. אבל בכל זאת בחרתי בו כבן זוג לחיים
הכנתי לו את העוגה בשישי והוא אמר שהוא מרגיש שהוא אוכל עננים מתוקים
תודה קרן, את אישה מופלאה ומיוחדת! (וגם העוגה.. כמובן)
זה כל כך משמח ! תודה
נראה לך שאפשר להוסיף אגוזי מלך למתכון ואם כן אז מתי? עם התפוחים המקורמלים או כשמוסיפים את הקמח לבלילה? תודה
אפש ר להוסיף אגוזים לתוך התפוחים אחרי קירמול
אם יש לי ביצים מדיום אז לשים 4?
כן
נראית מדהימה. לתבנית 24 צריך להכפיל כמויות? תודה.
בלי שאלות לתחליפים, בלי הצעות ייעול פשוט רוצה לומר תודה על מתכון מושלם!
תודה נעה
תודה על המתכון,יצא טעים מאוד!!
תודה לורן
הי קרן העוגה נראית מעולה, האם אפשרי להכין בתבנית קוגלהוף בשביל להתפנפן לחג(: ואם כן, מה ההבדל בכמויות ואיך אפשר להימנע ממצב שהתפוחים ישקעו בתחתית התבנית קוגלהוף תודה ושנה טובה
העוגה יצאה די מתפרקת ולא יציבה כשחותכים. יש לך מושג למה?
היא עוגה קצת רטובה ואולי חתכת אותה בעודה חמה
ואוו תקשיבי עוגות תפוחים תמיד היה הפחד הכי גדול שלי ואך פעם לא העזתי להכין!!
הפעם החלטתי שחייב לנסות..והיה שווה כי העוגה יצא פשוט מושלמתת!
תודה רבה וחג שמח!!
שמחה לשמוע
עוגה מושלמת!!!!! אני מכינה אותה בלופים.
אליפות
תודה יפעת
היי מתכונים מדהימים!!
האם אני יכולה להשתמש בתפוח אדום?
תודה רבה
כן בטח
אין שמן האם המתכון תקין ?
השומן מגיע מהשמנת להקצפה
הי חייבת להודות לך על עוד מתכון מעולה ..הכנתי עם רסק תפוחים במקום ביצים וקרם קוקוס במקום שמנת מתוקה ערבבתי את התפוחים בתוך הבלילה והשקעתי חתיכות של מרציפן ויצא אש!!
נשמע מעולה!
היי קרן, את מדהימה והעוגות שלך מושלמות!!
❤ תודה רבה
תודה יפעת
אפשר להמיר ג'ינג'ר בכמה טיפות לימון?
כן
היי קרן.
חג שמח.
בבקשה תני לי טיפים להכנת העוגה, ללא גלוטן. תודה ושנה טובה ומתוקה לכולנו.
ממירים את הקמח לקמח ללא גלוטן או לתערובת של קמח תפוחי אדמה וקמח שקדים
העוגה יצאה מעולה, תודה! שאלה קטנה- העוגה העלתה גובה יפה בתנור ואז כשיצאה מהתנור הגובה ירד משמעותית
מה יכולה להיות הסיבה לכך??
אולי הורדת בסור? אולי אפית בורבו < ואולי התבנית מראש נמוכה
הי
הוספתי את הביצים כולן לקצפת כמו שכתוב, המשכתי להקציף עוד כמה דקות וזה לא נהיה יציב.. זה נורא?
אולי היה צריך להוסיף את הביצים אחת אחת?
מקוה שהיא יצאה סבבה , לא נראה לי שזו בעיה
עוגה פשוט מושלמת.
הכנתי כמו במתכון, ואחר כך עם משמשים וטימין וגרידת לימון.
מושלמת.
תודה דלית
אם ממירה את השמנת במיץ תפוזים יש צורך לשים שמן?
כן בטח, כי השמנת עם אחוזי שומן גבוהים
תודה על המתכון הנעים והמפורט.. כבר מנסה ואשתדל לכתוב מה הייתה החוויה..
היי קרן, אם אני משתמשת בשמנת צמחית 21%, יש צורך להוסיף שמן ? כדי שיהיו אחוזי שומן גבוהים יותר ? אם כן- כמה והאם להוסיף או להמיר חלק מהשמנת בשמן ?
תודה
כמה כפות