עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת תפוחים עם מרנג

פברואר 10, 2020 23 Comments

אני מקנאה באנשים שאוכלים תפוח כדי לשבוע, אני חייבת להכריז על עצמי כעצלנית תפוחים.

מה זה אומר? זה אומר שכמעט כל יום אני מתחילה את הבוקר עם הבטחה שבמקום פחמימה

אני אוכל תפוח, ואז אני נכנסת למטבח, ומכינה לי כריך. או טוסט טעים כזה עם גבינה צהובה,

או צנים עם ריבה או טחינה, או חמאה! אמאלה נהייתי רעבה.

אני כזו מכורה לפחמימות, שתפוח יכול להשביע אותי בערך לדקה, אבל אני לא מתייאשת,

ויש לי קערה מלאה בתפוחים תמיד על השיש, ולמרות שמרובם יוצאות בסוף עוגות,

אני ממשיכה לחלום שיבוא יום ואני אהיה מלאת כמיהה לתפוח, שיהיה לי משביע וטעים לפחות לחצי יום:-).

את המתכון לעוגה הזו לקחתי מפה

זו היתה התאהבות ממבט ראשון, אולי בגלל התמונה היפה ואולי בגלל שכבר המון זמן אני

מחפש מתכון טוב לעוגת תפוחים ומרנג. אין ספק שבחורף הזה התפוחים חוגגים בבלוג.

עוגת תפוחים עם מרנג/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ או תבנית מרובעת 30*25

(גרסת פרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

לתחתית העוגה:

150 גר' חמאה רכה

225 גר' (כוס+1/8 כוס) סוכר לבן

4 חלמונים מביצים גודל L

כוס (240 מ״ל)חלב

1.5 כפיות אבקת אפייה

2  כוסות (280 גר') קמח לבן רגיל

לתפוחים :

5 תפוחים  מזן גרני סמית קלופיים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות (אפשר כל סוג תפוחים אחר)

כוס (240 מ״ל) מי ברז

כפית תמצית וניל

1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן

2 כפות מיץ לימון

למרנג:

4 חלבונים מביצים גודל L

1 כף חומץ רגיל

קורט מלח

80 גר סוכר לבן (8 כפות)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות, משמנים תבנית ומרפדים בנייר אפייה.

בקערת המיקסר מקציפים חמאה עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים חלמונים

וממשיכים להקציף, ייתקבל קצף צהבהב תפוח. מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים קמח

ואבקת אפייה ואת החלב ומערבבים היטב, מעבירים לתבנית ומישרים, אופים כ 25-30 דקות

עד שהבלילה מתייצבת מעט.

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את מחית התפוחים:

מבשלים את קוביות התפוחים בסיר עם מים, סוכר, תמצית וניל ומיץ לימון, כשהתערובת רותחת

מורידים מעט את האש וממשיכים לבשל עד ריכוך של התפוחים. בעזרת ממחה, או מזלג מרסקים

את התפוחים למחית חלקה, לא נורא אם נשארו קצת גושים.

מכינים את המרנג:

בקערת המיקסר (שטופה ויבשה היטב) מקציפים חלבונים עם מלח, סוכר וחומץ למשך 4 דקות

עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.

מוציאים את העוגה מהתנור, ויוצקים את מלית התפוחים מעל הבצק באופן אחיד,וממשיכים לאפות

עוד כ 15 דקות נוספות .לאחר 15 דקות מחדירים קיסם למרכז העוגה, עד שהוא יוצא עם פירורים לחים עליו.

יוצקים את המרנג מעל התפוחים, אפשר ליישר ואפשר להשאיר קצת מבולגן,

מחזירים לתנור ואופים עוד כ 10 דקות נוספות עד שהמרנג מקבל גוון שזוף.

מוציאים את העוגה, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

**את העוגה שומרים במקרר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים

**לגרסת פרווה המירו חמאה ב 1/2 כוס שמן ואת החלב בחלב סויה או מיץ תפוזים

 

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

גיא פברואר 10, 2020 at 11:20 pm

הי קרן,
אשמח לקבל המרת כמויות לתבנית עגולה גדולה יותר.
המון תודה

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2020 at 8:00 am

לא ציינת לאיזה גודל תבנית אבל אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 24 ולהגדיל ברבע את המצרכים או להשאיר כמויות כמו שהם והעוגה תצא מעט נמוכה יותר

Reply
מילה אפריל 4, 2020 at 3:28 pm

היי קרן,
את מדידת הכמות של הקמח והחלב באיזה כוס? חד פעמי של שתיה חמה?

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 3:31 pm

הי מילה
אני עובדת עם סט כוסות מידה אוניברסלית ורק איתו.
את יכולהל להיעזר במשקל מטבח אם אין לך סט כוסות
כל המתכונים רשומים גם בגרמים

Reply
mila אפריל 4, 2020 at 10:13 pm

אכן משתמשת במשקל..בכמות הקמח והחלב רשום רק כמות הכוסות ללא מ״ל/ גרם..
אשמח שתרשמי

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2020 at 10:18 pm

הוספתי

עליזה פברואר 17, 2020 at 11:31 pm

הי קרן,
ניסית אולי להשאיר את התפוחים כמות שהם ולא להפוך אותם למחית?
המרקם השלם השונה מסקרן.

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2020 at 6:36 am

לא ניסיתי אבל אין סיבה שזה לא יהיה מוצלח.
כדאי לבשל לפני כן את פרוסות התפוחים שיתרככו מעט

Reply
דורי אפריל 1, 2020 at 10:15 pm

תודה!!! הכנתי! טעים טעים, נראה מרשים, וקל להכנה. השילוב האהוב עליי ❤️
עשיתי לפי המתכון ושמתי חומץ למרנג, אבל סתם מתוך עניין: מה התפקיד שלו בכל העסק?

Reply
קרן אגם אפריל 2, 2020 at 7:43 am

שמחה שאהבת! החומץ עוזר לייצוב המרנג
זה עוזר במקרים מסויימים ולפעמים אפשר להסתדר גם בלי

Reply
טל יוני 25, 2020 at 10:05 am

ניתן להקפיא את העוגה בלי המרנג ? ( ולהוסיף אותן אחכ?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2020 at 10:32 am

לא אפשרי, היא צריכה להמשיך אפייה עם הרסק והמרנג

Reply
רויטל ספטמבר 24, 2020 at 10:14 pm

האם אפשר להחליף את שכבת התפוחים בריבת תות ? או בקונפיטורה אחרת ? אם כן, האם מוסיפים עוד משהו מלבד הריבה ובאיזה יחסים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2020 at 11:24 pm

אפשר להמיר לריבה כלשהי לא משנים כלום

Reply
מיכל פברואר 11, 2021 at 9:40 am

היי! יש לי חלבונים מיותרים להשתמש בהם, יעבוד לדעתך לשים בעוגה 2 ביצים במקום 4 חלמונים?
תודה!!

Reply
קרן אגם פברואר 11, 2021 at 12:08 pm

באמת שלא ניסיתי אין סיבה אבל שלא

Reply
גליה ספטמבר 5, 2021 at 11:50 am

היוש!
אדפר להכין את הבסיס יום לפני ואת הבלילה והמרנג להוסיף למחרת? תודה

Reply
עדה דוחובניקוב ספטמבר 6, 2021 at 9:48 am

היי קרן חג שמח ושנה טובה שתהיה לך! לעוגה בקוטר 28 בכמה להכפיל את המצרכים?

Reply
דני יולי 15, 2022 at 9:36 pm

היי קרן תודה על המתכון
האם צריך לסנן את התפוחים לפני שמועכים אותם או צריך גם את הנוזלים?

Reply
קרן אגם יולי 17, 2022 at 9:41 am

אני לא מסננת אבל אם נראה לך שיש כמות נוזלים לא סבירה אז רצוי לסנן

Reply
נטע ספטמבר 21, 2022 at 2:11 pm

היי קרן נראה מעולה!
האם אני יכולה להכין את העוגה יום קודם ואת המרנג בערב החג ולהכניס שוב לתנור ?
או שלא רצוי..

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2022 at 7:26 am

לא מומלץ

Reply
דפנה ספטמבר 16, 2023 at 8:23 am

הכנתי לערב החג. בנראות היא מאוד יפה, שכבה תחתונה טעימה, אבל- שכבת רסק התפוחים היא רסק תפוחים… והמרנג לא נאפה בצורה מיטבית בעשר דק ( היה עדיף כבר מרנג שויצרי במקרה הזה) ויש לו מרקם לא נעים ולא טעים

Reply

Leave a Comment