בימי שבת, הכי קשה לי ללכת לים. לא סנובית חלילה. סתם בחורה שגרה מעל החוף ונמצאת כל השבוע לבד בחוף.
פתאום בשבת, המוני אנשים פוקדים את החוף שלנו, שכל השבוע עומד ריק ויפה לו ככה אגב שלא תטעו:-)
אבל מגיעים מכל מקום, ואין חניה, ויש מלא מכוניות, ואין פיסת חוף לשבת והכל בלגאן ואני כבר לא בגיל הזה!
אז בכל יום שבת אני מוותרת עליו, וכל היום יושבת ואוכלת את הלב בבית. כי מקומי בים, זה ברור. קיץ וזה… ואני חייבת מלח
בתלתלים וחול על כפות הרגליים. אבל לא! אני לא נשברת, שבת זה לא היום שלי ושל החוף למטה.
אז אני יושבת קצת גרמפי בבית, המתבגרים שקועים בטלויזיה. ומחפשת מה לעשות. ואז אני מתחילה כמובן לאפות.
ושוכחת את הזמן ואת עצמי, כי תמיד בשבתות, יוצאים לי המאפים הכי טובים שיש. תראו בעצמכם.
פאי אגסים כפרי, באמת בלי גינונים, הכי טבעי כמו התלתלים שלי, וטעים בקטע קיצוני.
פאי אגסים בוניל /תבנית פאי או כל תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק:
2 כוסות+2 כפות (300 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 כוס פחות כף (90 גר׳) סוכר לבן
170 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר
1/4 כוס (50 מ״ל) מי קרח או מי קרים מאוד
למילוי:
1/2 כוס ריבה מכל סוג שאוהבים (אני השתמשתי במשמשים ביתית)
5 אגסים קלופים וחצויים ונקיים מליבה
כפית מחית/תמצית וניל
כף ברנדי
חופן שקדים פרוסים
כף סוכר וניל
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
לבצק:
בקערה עם הידיים או במעבד מזון עם להב פלדה ואפשר גם במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים קמח, סוכר לבן וקוביות חמאה
קרות,עד ליצירת פירורי בצק. מוסיפים 2-3 כפות מי קרח ומעבדים. אם הבצק לא מתאחד מוסיפים עוד כף מים בכל פעם עד שהוא מתאחד לכדור,
רך, ונעים. מחלקים אותו לשני חלקים שווים, עוטפים בניילון ומניחים לצינון במקרר.
לאגסים:
ממלאים חצי כוס מים במחבת רחבה או בסיר שטוח, ומוסיפים תמצית וניל וברנדי. מערבבים.
מניחים את חצאי האגסים בפנים כשהחלק החתוך פונה כלפי מטה.
מבשליל על אש בינונית עד שהאגסים מעט מתרככים. תזהרו לא לבשל יותר מדי.
מסירים מהאש ומצננים מעט.
מחממים תנור ל 180 מעלות.
על משטח נח לעבודה מניחים נייר אפייה ומקמחים אותו מעט. בעזרת מערוך מרדדים חלק בצק אחד כך שיהיה מעט גדול יותר מקוטר התבנית.
הופכים את הבצק עם נייר האפיה על התבנית, כך שהנייר נשאר למעלה והבצק כלפי מטה, מסירים את הנייר בעדינות ומהדקים את
הבצק לתחתית התבנית ולדפנות.
מוציאים את האגסים מהמים ומנערים עודף נוזלים. ומניחים בקערה.
בעזרת ספטולה או כף, מורחים באופן שווה על הבצק את הריבה שבחרתם.
מניחים את כל חצאי האגסים כשחלקם החתוך פונה כלפי מטה. מפזרים שקדים פרוסים ואת סוכר הוניל באופן שווה.
על נייר אפייה מעט מקומח, מרדדים את חלק הבצק השני וחוזרים על הפעולה. הפעם הבצק יישב מעל האגסים
ויכסה אותם לחלוטין בתבנית. מסירים את הנייר ומסדרים את הבצק היטב בשוליים.
בעזרת סכין חדה מסמנים איקס קטן מעל כל אגס.
אופים כ 45-50 דק׳.
מצננים מעט ומקשטים באבקת סוכר. מגישים .
**את האגסים ניתן להמיר בכל פרי אחר שאתם אוהבים.
**את הריבה אפשר להמיר במייפל אם אין לכם, ואפשר לערבב את המייפל עם אבקת שקדים זה יאמי.
**לפרווה המירו את החמאה המחמאה או נטורינה.
9 Comments
נראה מדהים!! אפשר לוותר על הברנדי? מה מטרתו?
נותן ארומה, אפשר לוותר
נראה מזליל ואשמח לנסות.
מעוניינת לשאול האם ניתן להכין את הבצק ללא גלוטן ?
אפשר להמיר קמח רגיל בקמח ללג ביחס של 1:1
אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום קמח לבן?
רק קמח שקדים לא יעבוד, אפש רלהמיר רבע כמות בקמח שקדים
הייי, בדיוק בהכנות
תהיתי, בשביל מה האיקס מעל כל אגס?
אפשר להמנע או הכרחי?
הי, אם אני מכינה עם משמשים במקום אגסים, גם אותם צריך לבשל? תודה רבה
אין צורך לבשל משמשים קודם הם מאוד רכים ממילא