img
img

נשואה למאפייה
הרצאה של קרן אגם

סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.

אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,

מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.

לפרטים והרשמה img
img img img img img Print

נעים מאוד, קרן 🙂

אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.

מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!

עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…

המשך קריאה….

סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂

ללוח הסדנאות שלי img
פורים

פאי גבינה ופרג

פברואר 16, 2020 | 25 תגובות

img

25 תגובות גולשים

TAG , ,

User Avatar
מיכל
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2020 בשעה 17:52

נראה סוף!! שאלה לגבי הסולת, מה תפקידה בכוח :)? אנחנו לא מחובבי הסולת ותהיתי מה היא מוסיפה מבחינת מרקם וכמה היא מורגשת מבחינת הטעם. האם אפשר לוותר עליה או להחליף אותה במשהו אחר? :) ועוד שאלה, איפה את קונה פרג ואיזה פרג את ממליצה לקנות. האם יש לך dos and don’ts כשזה נוגע לפרג? תודה וסליחה על החפירה

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 16, 2020 at 8:09 pm

הסולת קצת מעבה את הבלילה אבל אפשר גם לוותר עליה, מדובר בכמות קטנה יחסית היא לא מורגשת. פרג אני קונה בחנויות תבלינים (אוהבת את חבשוש בלוינסקי שגם טוחנים במקום) אבל אפשר לקנות בכל חנות ולטחון בבית במטחנת תבלינים אם יש לך, את הפרג טוחנים ושומרים במקפיא אבל אורך חייו קצרים יחסית לאחר שנטחן, גג שלושה חדשים במקפיא. אפשר לאחסן פרג שלם לאורך זמן ארוך יותר אבל אז הוא לא כל-כך טרי.

השב
User Avatar
Merav
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2020 בשעה 18:41

רעיון לתחליף גבינה?

השב
User Avatar
Iris Bar
starstarstarstarstar
פברואר 16, 2020 בשעה 20:25

חובה להכין ימוסה בקרוב מאוד. מכורה לפרג

השב
User Avatar
שלומית
מרץ 22, 2023 at 10:58 am

היי קרן! מתכוונת לנסות את המתכון , נראה מדהים את חושבת שאפשר להקפיא את העוגה אחרי שמוכנה ולהוציא כמה שעות לפני אכילה? אני לוקחת אותה לפיקניק ורוצה שתישאר קרה. תודה!

השב
User Avatar
קרן אגם
מרץ 22, 2023 at 1:47 pm

כן בטח, רק תפשירי בזמן שלא תהיה קפואה בהגשה

השב
User Avatar
שמואל
starstarstarstarstar
פברואר 18, 2020 בשעה 13:06

פרג טחון ניתן לשמור במקפיא גם שנתיים. כמו כן צריך לוותר על הכמות העצומה של הסוכר והקמח הלבן ולהשתמש בכוסמין וללא סוכר. אחת מה שאת מציעה פה זו פורמולציה רעילה ביותר.

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 18, 2020 at 1:26 pm

שלום שמואל נכנסת לבלוג שלי שעוסק באפייה עם דגש על טעימה. יש המון בלוגים ברשת לבישול ואפייה ״בריאים״ מציעה לך לחפש שם מתכונים ללא סוכר וללא קמח אחרת באמת הגעת לכתובת הלא נכונה.

השב
User Avatar
יהודית
דצמבר 15, 2021 at 7:57 am

היי קרן, מתה על הבלוג! מה המרקם של שכבת הגבינה? אני אוהבת עוגות גבינה במרקם קרמי וממש בא לי על השילוב עם הפרג. יש אפשרות לאפות רק את הפרג חלקית, לצנן מעט, לשים את הגבינה ואז לאפות *בחום נמוך* נגיד 150, לעוד חצי שעה ב'? כי ככה המלית גבינה תצא יותר קרמית (בייחוד אם אחליף את הריקוטה בעוד גבינת שמנת..)

השב
User Avatar
אנראם
starstarstarstarstar
פברואר 29, 2020 בשעה 18:27

היי קרן, הכנתי את הפאי היום אבל מלית הפרג יצאה דלילה מדי והתחילה לנזול מהשוליים של התבנית. איך אפשר להתגבר על זה לפעם הבאה?

השב
author Avatar
קרן אגם
פברואר 29, 2020 at 7:26 pm

הי לא כל כך הבנתי איך המלית נזלה מהשוליים, הרי היא יושבת בתוך הבצק הפריך על חלקו התחתון, ואין לה מאיפה לנזול

השב
User Avatar
אנראם
מרץ 1, 2020 at 4:12 am

אין לי מושג :( יש מצב שרידדתי את הבצק דק מדי? או שהוא נסדק ודרכו המלית נזלה?

השב
User Avatar
אנראם
starstarstarstarstar
מרץ 1, 2020 בשעה 07:59

תודה קרן על ההסבר, אני מאוד מעריכה את זה :)

השב
User Avatar
מור
starstarstarstarstar
יולי 25, 2020 בשעה 07:31

יצאה עוגה מדהימה! הורדנו 30 גרם סוכר, לא הכנסנו פקאנים, שקדים ומים קרים. תודה רבה לך על המתכון :)

השב
User Avatar
עידן
starstarstarstarstar
אוקטובר 25, 2020 בשעה 07:52

הי קרן! במידה ואני רוצה לשנות לתבנית פאי 20 ס״מ, את יכולה לשער כמה אני צריך לחתוך בכמויות?

השב
User Avatar
יהודית
starstarstarstarstar
דצמבר 17, 2021 בשעה 09:59

היי קרן האם אפשר להמיר את הקמח בשכבת הגבינה בקורנפלור? וגם, אפשר לאפות על 150 יותר זמן? אני רוצה לקבל שכבת גבינה קרמית

השב
author Avatar
קרן אגם
דצמבר 20, 2021 at 3:42 pm

אפשר להמיר לקורנפלור

השב
User Avatar
שחר
starstarstarstarstar
ספטמבר 15, 2022 בשעה 17:38

אין ביצה הבצק הפריך? הוא לא יתפורר בלי הביצה ?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2022 at 6:30 pm

אין ביצה והוא אחלה

השב
User Avatar
shahar
starstarstarstarstar
ספטמבר 15, 2022 בשעה 19:33

תודה על התשובה אפשר להוסיף ביצה אחת לבצק או למלית גבינה?

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2022 at 7:35 pm

אפשר לבצק לא מבינה למה.... זה המתכון ויצא מעולה למה להוסיף לו ביצה? אשמח להסבר

השב
author Avatar
קרן אגם
ספטמבר 15, 2022 at 7:36 pm

לא הבנתי למה העקשנות לשנות את המתכון ולהוסיף ביצה? למה זה ככ חשוב? אשמח להסבר, ואם זה ממש חשוב אז אפשר בבצק זה ישנה את המרקם שלו כמובן והוא לא יצטרך מים ואולי יותר קמח

השב
User Avatar
אורי
starstarstarstarstar
יוני 24, 2025 בשעה 20:05

יצא מעולה! הכנתי כבר כמה פעמים. בפעם הראשונה לפי המתכון, אח"כ עשיתי עם קצת שינויים לעצלנים - בתחתית ביסקוויטים מרוסקים וחמאה מומסת. במלית גבינה השתמשתי בגבינה 9%, זה עושה שהמלית תצא פחות "כבדה" - כל אחד ומה שהוא מעדיף. ולא שמתי סולת ופקאנים. יצא מושלם בכל הוריאציות :) תודה!!

השב
author Avatar
קרן אגם
יוני 25, 2025 at 8:19 am

נשמע מושלם כל גרסה

השב

אולי גם תאהב/י

לכל המתכונים img