חגיםפאי וטארטשבועות

פיצה פאי-טארט עגבניות מבצק פריך

מאי 13, 2019 18 Comments

 

כבר כמה שנים שאני מכינה בסדנאות שלי את הפיצה פאי, ומעלה תמונות שלו במדיות החברתיות

וקיבלתי אין סוף בקשות שלכם למתכון.

והאמת שתיכננתי לפרסם אותו כבר מזמן אבל פשוט לא הצלחתי אף פעם לצלם אותו כמו שרציתי,

ומלא זמן חיכיתי לרגע הנכון, והנה הוא הגיע.

במסגרת יום צילום ל EatWith, שצולם במיוחד עבור קידום הסדנאות שלי, עם צלם מקצועי,

החלטתי להכין בין היתר גם את הפיצה פאי ולקוות שמישהו אחר יצליח לצלם  אותו יותר טוב ממני.

ליום הצילום הוזמן איגור, צלם מוכשר ברמות על, שהצליח להוציא את הפאי כל כך חתיך ולהעביר את הטעם

המדהים שלו דרך התמונות, שהחלטתי שהגיע הזמן לפנק אתכם במתכון.

בפעם הראשונה שהכנתי את הפאי, זה היה אחרי שראיתי אותו בבלוג המהמם של עידית

זה היה בתחילת הדרך שלי כאופה ביתית חובבת, וכל מי שטעם ממנו התאהב בו והוא חוסל בשניות.

מאז המשכתי להכין אותו עוד ועוד פעמים, ובכל פעם הוא גורף מחמאות מטורפות ומלא בקשות למתכון.

מקור המתכון מהספר Martha Stewart Baking Handbook של מרתה האגדית והוא לא פחות מגאוני.

אני מכינה אותו קצת שונה מהמקור, עם השנים השתכללתי איתו והוספתי לו יותר גבינה ויותר בצק,

ולרוב אני בכלל לא מצננת את הבצק הפריך אלא פשוט מסדרת אותו על

התבנית (כמו בסעיף 2 במתכון) ומיד אופה ועדיין בלי צינון הוא יוצא מושלם.

זו בעצם הכלאה בין טארט לפיצה, ואפילו ילדים מתים עליו.

השום מוסיף לו ארומה עדינה אבל הוא לא מורגש באופן בולט כך שאין מה להיבהל משימוש בראש שום שלם

ובשום אופן אל תוותרו עליו.

אוטוטו נחגוג שבועות, והוא מתאים מאוד לשולחן החג, ואני מבטיחה לכם שאם תכינו אותו יתעלפו עליכם.

ואם אתם רוצים להצטרף אליי לסדנת שבועות מהממת, בה נלמד להכין מאפים וקינוחים קלילים להכנה לחג

כנסו ללינק הזה לפרטים הורשמה.

פיצה פאי/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס״מ

מצרכים למתכון:

ראש שום שלם משום בינוני

מעט שמן זית

1.5 כוסות  (210 גר׳) קמח לבן רגיל

120 גר׳ חמאה קרה מהמקרר חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח דק

1/4 כוס מים קרים

4-5 עגבניות בינוניות חתוכות לפרוסות שלמות עגולות

10 עלי בזיליקום

150 גר׳ גבינת קשקבל מגורדת (אופציות לגבינות אחרות בסוף המתכון בהערות)

מלח גס

אופן ההכנה:

מתחילים עם השום:

מניחים על נייר כסף ראש שום שלם לא מקולף, מזלפים כמה טיפות שמן זית , עוטפים היטב בנייר כסף

ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 40 דקות, השום מוכן כאשר אתם מחדירים פנימה קיסם או סכין

חדה, ומרגישים שהוא רך כמו פירה. מוציאים ומצננים מעט.

מכינים את הבצק:

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח ומלח

תוך כדי פעולה מוסיפים קוביות חמאה, ומערבבים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורי בצק

(זה אמור להיראות כמו קוסקוס), ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים את המים, קצת בכל פעם

עד שנוצר כדור בצק.אל תתפתו להוסיף את כל המים ונדרשת פה סבלנות, מוסיפים קצת מחכים

רגע לראות מה קורה, ואם יש צורך מוסיפים, ברוב המקרים אצלי לא היה צורך להשתנש בכל כמות המים.

עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומניחים לצינון במקרר.

מחממים תנור ל 200 מעלות.

מכינים פירה שום: מקלפים את שיני השום ומוציאים את התוכן שלהן לקערה קטנה,

הם אמורים ממש להתחלק החוצה מהקליפה, בעזרת מזלג מועכים לפירה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ועכשיו יש לכם 2 אופציות:

  1. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה מקומחים, להסיר את הנייר העליון ולהפוך את הבצק עם הנייר התחתון על התבנית כך שעכשיו הנייר כלפי מעלה והבצק יושב בתוך התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק היטב לתבנית לבסיס ולדפנות.
  2. להניח את גוש הבצק על התבנית בלי לרדד, ולהתחיל למעוך עם הידיים ולהצמיד לדפנות ולתחתית.

מורחים את פירה השום על תחתית הבצק באופן אחיד, אני עושה את זה בעזרת פלטה ואפשר עם כף.

מניחים פרוסות עגבניה באופן חופף בצורת ספירלה

פיצה פאי טארט עגבניות מבצק פריך

מפזרים מעל העגבניות את הגבינה

 

פיצה פאי טארט עגבניות מבצק פריך

מעל הגבינה מפזרים את עלי הבזיליקום, מעט מלח גס, ומזלפים כמה טיפות שמן זית

פיצה פאי טארט עגבניות מבצק פריך

אופים בתנור בערך 40-45 דק׳ עד שהטארט מזהיב והגבינה שחומה.

מחלצים מהתבנית לצלחת הגשה וטורפים.

**את גבינת הקשקבל אתם יכולים להמיר במוצרלה, פרמזן, גבינת עיזים סטייל פרומעז או אפילו חתיכות ריקוטה

ניסיתי את כולם ובכל הוריאציות הטארט מושלם.

**אם לא חיסלתם אותו ברגע שיצא מהתנור, תוכלו לשמור אותו במקרר עטוף היטב ולחמם מעט לפני הגשה

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

18 Comments

טליה מאי 14, 2019 at 12:50 pm

נראה מדהיםם
האם אפשרי להחליף גם בגבינה צהובה רגילה?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2019 at 11:16 am

כן אין בעיה

Reply
פיצה פאי טארט עגבניות מבצק פריך - בלוגיסרי מאי 18, 2019 at 4:18 pm

[…] לקריאת המתכון המלא […]

Reply
גיל מאי 23, 2019 at 11:45 am

הי קרן,
יש לי תבנית פאי בקוטר 28 )-;
כמה זה נורא? אואיך אני עושה את ההתאמות כך שהכמות תתאים?
אגב, בעקבות הסטורי שלך על שקית רידוד הבצק עשיתי רכישה ובטח רבים אחרים. נראה שכדאי שיתנו לך אחוזים (-:
יש מצב שאת מפרסמת שוב איך משתמשים?
תודה!
גיל

Reply
קרן אגם מאי 23, 2019 at 11:59 am

הי גיל
שמחה שהסטורי שלי היה שימושי אני אדאג להשאיר את זה בהיילייטס:-)
אני חושבת שהכמות תהיה בסדר גם לתבנית 28, אבל אולי כדאי להגדיל ב 1/4 את המצרכים.

Reply
גיל מאי 23, 2019 at 12:45 pm

תודה!

Reply
גיל מאי 26, 2019 at 9:49 am

קרן, יצא מוצלח ביותר. תודה על מתכון מצוין- כרגיל..
יש לך רעיון למילויים נוספים?
שבוע טוב

Reply
קרן אגם מאי 26, 2019 at 11:05 am

שמחה לשמוע גיל
אפשר לגוון כמובן ובמקום עגבניות להניח פרוסות של קישואים או חצילים צלויים בתנור, או להמיר בעגבניות שרי
אפשר לשחק עם סוגי הגבינות ולהמיר במוצרלה, גבינת עיזים או כל גבינה אחרת שרוצים

Reply
ענת מאי 27, 2019 at 8:29 am

היי קרן תודה! אפשר להכין ללא תבנית? כמו פיצה

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 8:51 am

זה בצק פריך אז בלי תבנית את יכולה להכין כמו גאלט
יש לך פה דוגמא לאיך לקפל את הבצק

https://kerenagam.co.il/גאלט-תפוחים/

Reply
ענת מאי 27, 2019 at 10:49 am

תודה רבה! מתמוגגת מהמתכונים שלך(:

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 11:14 am

תודה ענת!

Reply
צביקה מאי 27, 2019 at 9:05 am

תודה, נראה נהדר. אני מציע לשים את הבזיליקום עם העגבניות ומתחת לגבינה וכך הוא פחות יישרף. זה אמנם נראה יפה יותר בצילום כך אבל בלתי אכיל בעצם

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 9:47 am

הי צביקה, תודה על הטיפ, הוא אכיל גם כך אבל אנסה פעם הבאה כמו שציינת

Reply
אלמוג יוני 2, 2019 at 6:41 pm

היי קרן, נראה מדהים!

האם אפשרי להכין מראש ולהקפיא?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2019 at 7:11 pm

כן אין בעיה
לחמם ממש היטב לפני הגשה שיהיה חם, וכדי לרענן עדיף לפזר עלי בזיליקום טרי אחרי חימום בתנור

Reply
משכית יוני 4, 2019 at 10:27 pm

היי,
האם ניתן לשמור את הבצק בקירור למשך הלילה?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 11:09 pm

בהחלט

Reply

Leave a Comment