כבר כמה שנים שאני מכינה בסדנאות שלי את הפיצה פאי, ומעלה תמונות שלו במדיות החברתיות
וקיבלתי אין סוף בקשות שלכם למתכון.
והאמת שתיכננתי לפרסם אותו כבר מזמן אבל פשוט לא הצלחתי אף פעם לצלם אותו כמו שרציתי,
ומלא זמן חיכיתי לרגע הנכון, והנה הוא הגיע.
במסגרת יום צילום ל EatWith, שצולם במיוחד עבור קידום הסדנאות שלי, עם צלם מקצועי,
החלטתי להכין בין היתר גם את הפיצה פאי ולקוות שמישהו אחר יצליח לצלם אותו יותר טוב ממני.
ליום הצילום הוזמן איגור, צלם מוכשר ברמות על, שהצליח להוציא את הפאי כל כך חתיך ולהעביר את הטעם
המדהים שלו דרך התמונות, שהחלטתי שהגיע הזמן לפנק אתכם במתכון.
בפעם הראשונה שהכנתי את הפאי, זה היה אחרי שראיתי אותו בבלוג המהמם של עידית
זה היה בתחילת הדרך שלי כאופה ביתית חובבת, וכל מי שטעם ממנו התאהב בו והוא חוסל בשניות.
מאז המשכתי להכין אותו עוד ועוד פעמים, ובכל פעם הוא גורף מחמאות מטורפות ומלא בקשות למתכון.
מקור המתכון מהספר Martha Stewart Baking Handbook של מרתה האגדית והוא לא פחות מגאוני.
אני מכינה אותו קצת שונה מהמקור, עם השנים השתכללתי איתו והוספתי לו יותר גבינה ויותר בצק,
ולרוב אני בכלל לא מצננת את הבצק הפריך אלא פשוט מסדרת אותו על
התבנית (כמו בסעיף 2 במתכון) ומיד אופה ועדיין בלי צינון הוא יוצא מושלם.
זו בעצם הכלאה בין טארט לפיצה, ואפילו ילדים מתים עליו.
השום מוסיף לו ארומה עדינה אבל הוא לא מורגש באופן בולט כך שאין מה להיבהל משימוש בראש שום שלם
ובשום אופן אל תוותרו עליו.
אוטוטו נחגוג שבועות, והוא מתאים מאוד לשולחן החג, ואני מבטיחה לכם שאם תכינו אותו יתעלפו עליכם.
ואם אתם רוצים להצטרף אליי לסדנת שבועות מהממת, בה נלמד להכין מאפים וקינוחים קלילים להכנה לחג
כנסו ללינק הזה לפרטים הורשמה.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פיצה פאי/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס״מ
מצרכים למתכון:
לממרח שום
ראש שום שלם משום בינוני
מעט שמן זית
נייר כסף
כף חמאה רכה
מעט עלי אורגנו (לא חובה)
לבצק:
1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן רגיל
120 גר' חמאה קרה מהמקרר חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח דק
2-3 כפות מי קרח ( מים קרים מאוד)
(אופציה לא חובה לתוספת לבצק: 20 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגורדת)
4-5 עגבניות בינוניות חתוכות לפרוסות שלמות עגולות
10 עלי בזיליקום
150 גר' גבינת קשקבל מגורדת (אופציות לגבינות אחרות בסוף המתכון בהערות)
מלח גס
אופן ההכנה:
מתחילים עם השום:
מניחים על נייר כסף ראש שום שלם לא מקולף, מזלפים כמה טיפות שמן זית , עוטפים היטב בנייר כסף
ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 40 דקות, השום מוכן כאשר אתם מחדירים פנימה קיסם או סכין
חדה, ומרגישים שהוא רך כמו פירה. מוציאים ומצננים מעט.
מכינים את הבצק:
במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה עם הידיים) מערבבים קמח ומלח (ואם יש לכם פרמז׳ן)
תוך כדי פעולה מוסיפים קוביות חמאה, ומערבבים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורי בצק
(זה אמור להיראות כמו קוסקוס), ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים את המים, קצת בכל פעם
עד שנוצר כדור בצק.אל תתפתו להוסיף את כל המים ונדרשת פה סבלנות, מוסיפים קצת מחכים
רגע לראות מה קורה, ואם יש צורך מוסיפים.
עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד או נייר אפייה ומניחים לצינון במקרר.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
מכינים פירה שום: מקלפים את שיני השום ומוציאים את התוכן שלהן לקערה קטנה,
הן אמורות ממש להחליק החוצה מהקליפה, מוסיפים חמאה ועלי אורגנו, ובעזרת כף מועכים לפירה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ועכשיו יש לכם 2 אופציות:
- לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה מקומחים, להסיר את הנייר העליון ולהפוך את הבצק עם הנייר התחתון על התבנית כך שעכשיו הנייר כלפי מעלה והבצק יושב בתוך התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק היטב לתבנית לבסיס ולדפנות.
- להניח את גוש הבצק על התבנית בלי לרדד, ולהתחיל למעוך עם הידיים ולהצמיד לדפנות ולתחתית.
מורחים את פירה השום על תחתית הבצק באופן אחיד, אני עושה את זה בעזרת פלטה ואפשר עם כף.
מניחים פרוסות עגבניה באופן חופף בצורת ספירלה
מפזרים מעל העגבניות את הגבינה
מעל הגבינה מפזרים את עלי הבזיליקום, מעט מלח גס, ומזלפים כמה טיפות שמן זית
אופים בתנור בערך 40-45 דק' עד שהטארט מזהיב והגבינה שחומה.
מחלצים מהתבנית לצלחת הגשה וטורפים.
**את גבינת הקשקבל אתם יכולים להמיר במוצרלה, פרמזן, גבינת עיזים סטייל פרומעז או אפילו חתיכות ריקוטה
ניסיתי את כולם ובכל הוריאציות הטארט מושלם.
**אם לא חיסלתם אותו ברגע שיצא מהתנור, תוכלו לשמור אותו במקרר עטוף היטב ולחמם מעט לפני הגשה
59 Comments
נראה מדהיםם
האם אפשרי להחליף גם בגבינה צהובה רגילה?
תודה
כן אין בעיה
תודה!
עד כמה ימין ניתן לשים את הבצק במקרר? לפני השלב של הכנת הפאי.
24 שעות אולי קצת יותר
קרן, יצא מוצלח ביותר. תודה על מתכון מצוין- כרגיל..
יש לך רעיון למילויים נוספים?
שבוע טוב
שמחה לשמוע גיל
אפשר לגוון כמובן ובמקום עגבניות להניח פרוסות של קישואים או חצילים צלויים בתנור, או להמיר בעגבניות שרי
אפשר לשחק עם סוגי הגבינות ולהמיר במוצרלה, גבינת עיזים או כל גבינה אחרת שרוצים
היי קרן תודה! אפשר להכין ללא תבנית? כמו פיצה
זה בצק פריך אז בלי תבנית את יכולה להכין כמו גאלט
יש לך פה דוגמא לאיך לקפל את הבצק
https://kerenagam.co.il/גאלט-תפוחים/
תודה רבה! מתמוגגת מהמתכונים שלך(:
תודה ענת!
תודה, נראה נהדר. אני מציע לשים את הבזיליקום עם העגבניות ומתחת לגבינה וכך הוא פחות יישרף. זה אמנם נראה יפה יותר בצילום כך אבל בלתי אכיל בעצם
הי צביקה, תודה על הטיפ, הוא אכיל גם כך אבל אנסה פעם הבאה כמו שציינת
היי קרן, נראה מדהים!
האם אפשרי להכין מראש ולהקפיא?
כן אין בעיה
לחמם ממש היטב לפני הגשה שיהיה חם, וכדי לרענן עדיף לפזר עלי בזיליקום טרי אחרי חימום בתנור
היי קרן אם אני מכינה ערב לפני לארוחת בראנץ.. עדיין יהיה פריך? אחרי חימום הגבינה לא תישרף
יהיה פריך
הגבינה לא תישרף אם תתני חימום קל
היי,
האם ניתן לשמור את הבצק בקירור למשך הלילה?
בהחלט
הי קרן, בא לי להכין הערב את הטארט:)שאלה: מה אפשר במקום השום(יש אלרגיה)אולי טפנאד? .תודה
טפנד או פסטו נטול שום יהיו מצויינים
היי קרן, אפשר להשתמש בפאסטה במקום עגבניות?
פאסטה לא יכול להיות תחליף לעגבניות, את יכולה להמיר אותם בירק אחר
וואו, פשוט אי אפשר להפסיק לאכול…
הפיצה הכי טובה שיכולה להיות!
שוב תודה על מתכונים נהדרים- זה הסבב טארט פיצה השני שלנו 😉
איזה כייף לכם! מכינה כזה מחר
אפשר במקום עגבניות למרוח רוטב עגבניות?
כן אין בעיה
היי קרן,נהנית לעקוב אחרי הסטוריז שלך
האם יש אופציה להחליף את החמאה בשומן בריא יותר כמו שמן קוקוס למשל?
תודה שמחה שאת עוקבת
אני לא הצלחתי עדיין להגיע למרקם שווה כמו עם החמאה לא משמן קוקוס ולא עם שמן זית קשה לי להמליץ. ממש ממליצה לנסות את הבצק כמו שהוא
שלום קרן. נראה מושלם
האם ניתן להשתמש בבצק בקמח ללא גלוטן?
מניחה שכן לא ניסיתי. אם יש לך נסיום עם קמחים ללא גלוטן לכי על זה
אפשר להמיר את החמאה בחמאת קוקוס? ואם כן מה היחס?
לא ניסיתי להמיר ספרי מלוח בשמן קוקוס
מידות ההמרה הן 100 גר שמן קוקוס
הי קרן
האם הפאי מתאים לקמח מלא בלבד? אם כן אז פשוט להוסיף עוד נוזלים?
או שזה לא ייצא טעים ואכין מתכון אחר מותאם….
תודה. פשוט יש לי אורחת שלא יכולה לאכול קמח לבן
האמת, שבדרך כלל אני מכינה אותו רק מכוסמין מלא, בלי לשנות כלום, יוצא פצצה!!!
היי קרן, תודה על מתכונים מושלמים!!
האם לדעתך אפשר לשלב בין גבינת קשקבל ופרמזן?
תודה רבה שוב
בטח!
היי קרן 🙂 הכנתי היום לראשונה בעקבות המתכון הזה בצק פריך. מסיבה לא ידועה הבצק יצא לי לא כ״כ אפוי. יש לך רעיון מה גרם לזה כדי לשפר בפעם הבאה? תודה!
המלית אותה מלית? אולי להבא לסנן קודם את העגבניות שירטיבו פחות, ולאפות יותר זמן
היי
הכנתי עכשיו את הטארט, הבצק היה מצוין לעבודה. אבל הייתה לי שאלה, שמתי לב שכשהוצאתי מהתנור… החלק התחתון היה רטוב מהרגיל ונוזלי (בטח בגלל העגבניות), כיצד ניתן לסנן את העגבניות כך שיהיו פחות רטובות לעבודה עם הבצק. אולי בכלל יש לך איזה טיפ אחר מלבד לסנן כך, שלא תהיה עוד תוספת של עבודה
אולי באמת אצלך העגבניות היו מאוד רכות עם הרבה נוזלים אני משתדלת להשתמש בעגבניות יציבות. אפשר למלא בפסטו וחצילים במקום עגבניות, גם הולך מצויין
היי, יש לי רק שום קלוף בבית ולא ראש שום 🙂
האם אפשר לעשות את אותו התהליך איתם כמו עם הראש שום?
כן אין בעיה
היי קרן, אפשר להמיר את בקמח לבן בקמח כומסין?
אני אוהבת ממש להמיר לכוסמין, ממליצה לשלב חצי חצי לבן ומלא
אפשר להכין ללא תבנית עגולה? מה החלופה?
אפשר על אבן שמוט?
זה פאי מבצק פריך לא פיצה אמיתית מבצק שמרים לכן אבן שמוט לגמרי לא תעבוד פה. תוכלי להחליף את התבנית לכל תבנית שתרצי
היי קרן אהובה,
מפחדת שייצא טעם שום חזק מידיי אין מצב לעשות מיחוי של פיצה רגילה,
כלומר רוטב עגבניות גבינות ותוספות? או שזה יריב מידיי את הבצק? אולי לעשות לו חצי אפייה קודם?
סומכת עלייך מה שאת אומרת:)
טעם הטארט מאוד עדין, אבל אפשר מה שרוצים
דחוף פליז!!!כמה מעלות אופים את הטארט?
190
הי!
מתכון נפלא, הכנתי עשרות פעמים!
עכשו אין לי מיקסר.. אפשרי להכין את הבצק בבלנדר?
מיקסר עם וו גיטרה
מעבד מזון עם להב פלדה
או עם הידיים בקערה
הכנתי – יצא טעים מאוד!!!
תודה קרן
תודה גיל
היי, האם אפשר להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן?
כן