מי שעוקב אחרי באינסטוש יודע שלאחרונה קיבלתי מקרר יפה כזה שעומד במטבח ומלא במוצרי חלב עיזים,
החל מחלב עיזים, לכל סוגי הגבינות שמשק צוריאל מציעים, והאמת שלא הייתי מודעת לעובדה שיש אנשים שחלב עיזים בשבילם הוא פתרון נהדר,
כי הם רגילים לחלב רגיל, וזה מציל אותם. לאט לאט התחלתי להשתמש יותר ויותר במוצרים שלהם, ולהבין, שלמרות הסטיגמה
שיש למוצרי חלב עיזים, של טעם חזק וריח חזק, המוצרים שלהם מאוד מאוד עדינים, והחלב, שאיתו אני כבר שותה קבוע את הקפה של הבוקר,
מאוד עדין וקרמי, לא משתלט ולא משאיר טעם לוואי. כנל לגבי היוגורט, זה שאני אוכלת בבוקר עם הפירות וזרעי הצ׳יה או עם הגרנולה,
הוא היוגורט שלהם, ואני יכולה לספר לכם, שאמא שלי, מאז שאני עובדת עם משק צוריאל, מבקשת ממני בכל ביקור שלי אצלה,
להביא לה יוגורט שלהם, והיא התמכרה אליו.
אז במשק ביקשו ממני לייצר מתכון עם חלב עיזים, ואין את קרן אגם ביותר טוב ממאפי שמרים!
אז הכנתי בצק עם החלב, וקצת יוגורט, ויצא לי בצק מדהים! כזה שאתם הכי הכי רוצים להחזיק ביידים שלכם ולעוף עליו ובעיקר על עצמכם.
לעולם לא יימאס לי משילוב של רוטב פסטו ביתי לגבינה שנמתחת מתוך המאפה, אני יכולה לשלב את שניהם באין סוף מאפים
ועדיין תמיד להיות מופתעת ולרצות לתת ביס אינסופי כשהמאפה יוצא מהתנור. את פיתות הטריק האלו הכנתי עם כוונה בכלל
לטגן אותן על מחבת, כמו פיתות יוגורט, אבל זה לא צלח, ומהמחבת הן יצאו מהר מדי כשהגבינה לא נמסה, והבצק לא מאוד מוכן מבפנים.
אחסוך מכם את תחושת הכשלון שאחזה בי באותו הרגע, כי אלו דברים שקורים המון בהכנות, ובהחלט כאן בא לידי ביטוי
צוות שיודע להציל את המצב:-)
אז הוחלט ברוב קולות להעביר אותן לתנור חם חם עם קובית חמאה מעל כל פיתה, ולמרות קולות הסקפטיות שלי מסביב, הראשונה שיצאה
הבהירה לנו שזה בדיוק מה שהיינו אומורות לעשות איתן. היא יצאה תפוחה ושזופה, שמנמנה ונוטפת חמאה, ולנו רק נשאר לחצות אותה
באמצ עלשניים ולנגוס בה. (וכמובן לתת לה סקוויז כזה לגבינה הרכה שתציץ מבחוץ)
יש לכם במתכון פירוט לאופן האפייה, על תבנית תנור חמה או בלי, זה יקבע אם הפיתות יותר או פחות יתנפחו (טעימות כך או כך)
ויש לינק למתכון לרוטב פסטו, שאני מזכירה לכם שאין כייף גדול מלהכין את הרוטב בבית, ולשמור צנצנת נהדרת כזו במקרר.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פיתות טריק ממולאות בפסטו ומוצרלה
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) קמח לחם/פיצה/קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
כף מלח דק
3 כפות (30 גר׳) סוכר לבן
1/4 כוס שמן זית
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב עיזים של משק צוריאל
5 כפות יוגורט עיזים של משק צוריאל
למילוי:
רוטב פסטו ביתי על פי המתכון הזה
כוס מוצרלה מגורדת
עלי זעתר/טימין/אורגנו טריים
30 גר׳ קוביות חמאה קרה
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים 3/4 מכמות חלב העיזים, (את היתרה שומרים בצד לשימוש לפי הצורך)
שמרים יבשים סוכר ומלח, מתקינים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח,
לשים במהירות איטית בינונית ותוך כדי לישה מוסיפים שמן זית, ואת היוגרט.ממשיכים ללוש ואם יש צורל מוסיפים את יתרת החלב שהשארנו
בצד, המטרה שלנו היא לייצר בצק אלסטי וגמיש ולא יבש, הכי טוב כזה שנדבק במרכז שלו מעט לתחתית הקערה.
לאחר כ 10 דק׳ לישה, כשהבצק כבר חלק ויפה, מעבירים אותו לקערה משומנת בשמן זית ומגלגלים אותו בתוך השמן, כך שיצופה
על כל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
(ניתן להתפיח לילה במקרר)
על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק, לעובי של 3 מ״מ, ובעזרת כוס או קורצן (השמשתי בקורצן בקוטר 8 ס״מ)
קורצים עיגולים. את שאריות הבצק מסירים ומניחים בצד.
מחממים תנור ל 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.
(טיפ: אני אוהבת לחמם תבנית אפייה בתנור ואז להניח עליה את המאפים בלי נייר אפייה. זו בחירה שלכם)
מניחים כפית ממרח פסטו במרכז עיגול, ומעליו חופן גבינת מוצרלה, מפזרים קצת עלי זעתר או אורגנו טריים.
סוגרים עם עיגול בצק נוסף, ומהדקים את השוליים אחד לשני.(כל התמונות למעלה)
חוזרים על הפעולה עם כל העיגולים, ואז מרדדים שוב את שאריות הבצק שנותרו וממשיכים באותה הדרך.
מניחים את כל המאפים בתנור על תבנית אפייה ומעל כל פיתה מניחים קוביית חמאה.
אופים את הפיתות למשל 7-10 דק׳ עד להשחמה. הן מעט מתנפחות (תלוי מאוד בהמון גורמים אז אל תתבאסו אם לא תפחו לכם,
הן עדיין יהיו סופר טעימות)
מוציאים ומגישים חם.
**הפוסט בשיתוף משק צוריאל
**ניתן להתמש בכל סוג חלב או יוגורט
**את מלית הפסטו מוצרלה ניתן להמיר בכל מלית אחרת שאוהבים וכל סוג גבינה אחר שאוהבים ממשפחת הצהובות
**להמרה לקמח מלא אני לא ממליצה להמיר יותר מ 50% קמח ולהוסיף מעט חלב למתכון
12 Comments
מה דעתך על שימוש באבן שמוט?
דעתי חיובית
האם יעבוד עם מחמצת במקום עם שמרים?
בוודאי שכן אבל לא יודעת להגיד כמה מחמצת
חלב עיזים מתאים לרגישים ללקטוז?
לא לנמנעים לגמרי, אבל לרגישים כן
יצא נחמד 🙂
עשיתי עם חלב ויוגורט רגיל
מאוד טעימות. בדיוק הכנו פסטו, היה המון בזיליקום בעציץ, וזה היה פשוט מושלם. הכנו עם חצי מהקמח מלא. תודה רבה
הפיתות יצאו ממש טעימות אבל הן נפתחו ולא נשארו כמו פיתות. איך הייתי צריכה לסגור את זה?
להדק בצדדים קצת
הידקתי כמובן. אבל הכל נפתח 🙁
איזו כמות יוצאת בערך אם עושים עיגולים בקוטר 8סמ כמו שכתבת?