אני לא יודעת למה הרבה שנים הייתי אנטי קינוחי כוסות, ופתאום התאהבתי.
לאחרונה יצא לי להעביר כמה סדנאות אפייה לא בבית, במקום שהוא בכלל אולם תצוגה עם תנור קטן יחסית,
ובגלל שהסדנאות רבות משתתפים והתנור קטן החלטתי שבכל פעם שאגיע אכין איתם קינוח אחר בכוסות,שלא מצריך אפייה.
במקום היו כוסות הגשה מאוד יפות, ובפעם הראשונה הכנתי איתם קינוח טירמיסו בכוסות, ובפעם השניה קינוח מסקרפונה
וקרם לימון.
זה יצא ככ טעים שרציתי לזלול מזה עוד ועוד ובעיקר להכין כזה בבית, בכל הזדמנות!
פתאום קינוחי כוסות שפעם נראו לי משהו גימיקי כזה, הפכו להיו משהו ממש קל להכנה ויפה להגשה!
אולי זה הגיל, אולי החכמה שבאה איתו, אולי הפכתי להיות קלה יותר, אבל קינוחי כוסות זה שוס!
כי חוץ מהיופי שלהם בכוס שקופה שמגלה את כל השכבות, ממש קל לשמור אותם במקרר אפילו יום יומיים מראש,
ואין ספק שזה מרהיב וגורף מחמאות.
אז אני שמחה לשתף איתכם פה את הקינוח, אחד הטובים שהכנתי ! (אז מה אם אני אומרת את זה על הכל )
תתכוננו להתאהב!
היתרון הכי גדול במנה:
אפשר להכין את המרכיבים שלה מראש ורק לחבר, זה חוסך המון עבודה.
כמה הערות לפני שמתחילים:
תכינו קודם קארד לימון ותצננו אותו כמה שעות במקרר, אפשר להכין אותו גם ארבעה ימים מראש.
את פירורי הבצק אפשר להכין גם כן כמה ימים מראש ולשמור במקרר
כשאתם אופים אותם תדאגו שהם לא ישחימו מדי, זה ממש משפיע על הרכות שלהם אחכ בביס.
את קרם המסקפרונה תכינו ביום שבו אתם מרכיבים את המנה ורצוי ממש סמוך אליה.
לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן
קינוח כוסות מסקרפונה וקרם לימון/ 4 כוסות בינוניות
מצרכים למתכון:
לקראמבל:
120 גר שקדים טחונים
80 גר׳ (8 כפות )קמח לבן רגיל
60 גר (6 כפות) סוכר לבן
100 גר׳ קוביות חמאה
לקארד לימון:
1+1/4 כוסות (250 גר׳) סוכר לבן
2 כפות (20 גר׳) אבקת קורנפלור
3 ביצים גודל L
1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון
50 גר׳ חמאה
לקרם מסקרפונה:
1.5 מיכלים (300 גר׳ )גבינת מסקרפונה/ או כל גבינת שמנת אחרת בעלת אחוזי שומן מ 25% ומעלה
1.5 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית/מחית וניל
אופן ההכנה:
מתחילים בקארד לימון- הוא צריך להצטנן היטב אז עדיף להתחיל איתו כמה שעות קודם ואפילו יום לפני
בסיר בינוני מערבבים על אש בינונית סוכר ביצים קורנפלור וטורפים בעזרת מטרפה לאיחוד החומרים
מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לטרוף,
מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.
מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד להמסה ועד שהמסה אחידה.
מעבירים לכלי אחר שהוא לא הסיר, לקופסא או קערה ומניחים ניילון נצמד על הקרם או שקית סנדויץ, זה יימנע את הקרום שלו.
מעבירים לצינון במקרר, הקרם יחזיק מעמד לכמה ימים .
לקראמבל:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
מערבבים את כל המצרכים בעזרת הידיים עד ליצירת פירורי בצק (אפשר גם במעבד מזון עם להב פלדה בפולסים קצרים)
מעבירים את הפירורים לתבנית מרופדת בניר אפייה עד שהפירורים משחימים אבל לא יותר מדי. מצננים לחלוטין לפני הרכבת הקינוח.
אחרי צינון פשוט מפוררים בחזרה עם הידיים לפירורים .
לקרם מסקרפונה :
במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים מסקרפונה
ומערבבים עד שהמסה אחידה וחלקה.
מעבירים לשקית זילוף את הקרם ואת הקארד לימון (לא חובה אפשר גם בלי)
הרכבת הקינוח :
בכוסות אישיות מניחים פירורי קראמבל, מזלפים מעל קצת קרם לימון, ממלאים כמעט עד הסוף בקרם מסקרפונה , מזלפים עוד מעט קרם לימון
מפזרים עוד קצת קראמבל מצננים 3-4 שעות לפני ההגשה לפחות, אם תצליחו להתאפק:-)
19 Comments
היי
אפשר להכין את הקארמבל רק מקמח שקדים?
צריך קצת קמח אפשר לערבב עם קורנפלור או קמח ללג
קצת חוששת משימוש בביצה חיה. גם היא עוברת בישול ( אין מדחום לבדוק טמפ' וכו').
איך אפשר לעשות אחרת את הקאר?
נסי לחפש מתכונים לקארד לימון טבעוני ברשת
היי, לכמה כוסות קטנים המתכון יספיק?
8
קרן כמה צריך להכפיל את הכמות אם אני רוצה בתבנית מלבנית בינונית?? אז עשית גם
ואיך חתכת?? זה כאילו פחות לחתוך
זה לא קינוח שחותכים אלא מגישים עם כף גדולה לצלחות או צלוחיות
אפשר להכפיל כמויות
הי קרן
נראה לך שאפשר להכין מראש את הכוסות ולהקפיא? ואז להפשירלפני הגשה?
תודה
אין בעיה להקפיא ייקח הרבה זמן להפשיר אז להניח במקרר אפילו יום מראש
היי, במה אפשר להמיר את הקמח הלבן בפסח? ובאיזה כמות?
לקמח ללג או לוותר על הקראמבל
אפשר להכין את הכל ולשים במקרר יום לפני ההגשה?
האם אפשר להשתמש בקמח תפוחא במקום הקורנפלור?
אם משתמשים באבקת סוכר עדיין צריך לטרוף מעל אש?
הכנתי לפסח,יצא מרשים מאוד וטעים. אני רוצה להכין בתבנית מאחר וצריך לשנע. איך את מציעה לעשות את זה? איזה גודל תבנית? האם עדיף את התחתית להכין בצק ולא פירורים? תודה רבה!
השתמשתי בטעות הקמח בקארד לימון במקום קורנפלור . זה בסדר?
טוב תקשיבי
הכנתי לחג השבועות
יצא נדיר
נדיר זו לא מילה
הלכה הדיאטה
לא עומדת במסקרפונה עם הטעם הלימוני ופירורי השקדים
הצילו!!!
תודהההההה