tבכל שנה בשבועות, יש לנו מסורת משפחתית להיפגש אצל דודים שלי במושב, ולפתוח שולחן מטורף לשבועות.
מאפים מלוחים, לזניה, קישים ופאי, פלטת גבינות ענקית, בייגלה מלוחים, מתבלים, סלטים וירקות וגם כמובן פירות, כי מתחילה עונה מדהימה שלהם.
ואצל דודים שלי במושב, יש את החצר הכי יפה ואני ככ אוהבת שהם מארחים אצלם את החג הזה. מה גם שזה חוסך לי מלארח ולהכין הכל לבד:-)
השנה הם הודיעו לנו שהם לא בארץ בשבועות, אמא שלי הודיעה לי שגם היא לא פנויה, וגם אח שלי! השאירו אותי לבד:-)
אז מיד הכרזתי שגם אנחנו נוסעים לנופש, והתחלתי לחפש חופשה בשבועות, שתפצה על העובדה שאף אחד לא מארח אותנו,
הילדים קצת התבאסו כי בכל זאת, מסורת זו מסורת, אבל הבטחתי להם חופשה מהחלומות.
אבל אז אמא שלי התקשרה ואמרה ששבועות זה במוצ״ש, ואפשר לעשות אצלנו שבועות בשישי.וממילא לא מצאתי צימרים חחח.
ותכלס היא צודקת, אז הזמנתי מלא חברים, והתחלתי לתכנן איך אני מסדרת שולחן לבן יפה, עם מלא גבינות פרחים ומאפים.
מלאאאאא מאפים, הכנתי רשימה שתעייך אותי עוד לפני שאתחיל להכין אותה, אבל אני כל כל אוהבת בצקים עם גבינה, מה אוהבת,
מטורפת!! והרעיונות לא מפסיקים לזרום,
אז קבלו את המתכון הראשון שלי לשבועות השנה, את המגש המהמם הזה שאני הולכת להניח במרכז השולחן. רוגעלך הורסים שמניחים
במרכז השולחן ומושכים בלי הפסקה.
רוגעלך חמאת שום עשבי תיבול וגבינות/תבנית מלבנית
מצרכים למתכון:
3.5 כוסות (500 גר׳) גר׳ קמח לחם/קמח פיצה/קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן
כף שטוחה מלח דק
1/4 כוס שמן זית (אפשר להמיר בקנולה)
1-1.5 כוסות (240-360 מ״ל)מי ברז חמימים
למילוי:
300 גר׳ גבינות עיזים קשות של משק צוריאל אני ערבבתי : תם עיזים, גאודה עיזים וגבינת תם ביין אדום
120 גר׳ חמאה רכה
3 שיני שום כתושות
חופן עשבי תיבול קצוצים (השתמשתי בבזיליקום, פטרוזיליה, אורגנו)
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר מערבבים קמח,שמרים יבשים סוכר ומלח, מוסיפים במהירות איטית מחצית מכמות המים,
את שמן הזית, ואז לאט לאט עוד מים עד שהבצק מתגבש, לשים סהכ כ 10-12 דק׳.עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב ומגלגלים אותו בששמן, עד שיצופה מכל צדדיו.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ובמגבת ומתפיחים כשעה וחצי במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מערבבים בקערה חמאה רכה עם שום כתוש עשבי תיבול ושמן זית.
מעבירים את הבצק למשטח נח לעבודה, ומרדדים את הבצק למלבן גדול ודק.
בעזרת כף או ספטולה מורחים בנדיבות על הבצק מחמאת השום שלנו. מפזרים מעל את הגבינות הקשות המגורדות.
בעזרת גלגלת פיצה מחלקים את הבצק לרוחב לשני חלקים שווים ואז כל חלק חותכים למשלושים צרים וארוכים.
מגלגלים כל משולש ללחמניה בצורת רוגעלך ומניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר
אפייה. מניחים את הלחמניות כשהם צמודות זו לזו.
מכסים את הרוגעלך במגבת ומניחים להתפחה ארוכה של שעה.
מחממים תנור ל 180, ואופים בתנור כ 20-25 דק׳ עד שהרוגעלך שחומים.
מוציאים מהתנור ומברישים אותם בעודם חמים בחמאת שום .
מגישים חם
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל
22 Comments
הי קרן, איזה גבינות יותר עדינות ופחות דומיננטיות כמו עזים אפשר להחליף? מחפשת משו שגם ילדיי יאהבו
כל גבינה שאתם אוהבים בבית תעבוד פה טוב
נראה מעולה!
האם ניתן להכין בערב הכל עד שלב האפייה, להשאיר במקרר, ולאפות בבוקר?
אפשר, לכסות בניילון
היי האם ניתן להכין את הבצק ולתת לו לתפוח 24 ש במקרר ? (להכין את הבצק שישי אחרצ ולהתחיל את ההכנה בשבת אחרצ)
כן אפשר בהחלט
הי קרן,
האם אפשר להקפיא לפני אפיה? ואם כן באיזה שלב? לפני התפחה של הרוגלך או אחרי?
היי קרן האם אפשר גם בלי עשבי תיבול?
שלום קרן
האם אפשר מחמצת במקום שמרים? אם כן, כמה?
תודה, אלגריה
מניחה שאין שום בעיה אבל לא יודעת להמליץ על כמות
אם רוצה לוותר על הגבינות ולשים רק חמאה ושום ועידבי תיבול.. מה הכמויות?
היי קרן,האם ניתן להכין הכל לשים במקרר ולאפות בבוקר כדי שיהיה טרי טרי?
כן
האם ישר להכניס לתנור או שהלחמניות צריכות להגיע לטמפ החדר לפני התנור?
ישר לתנור
טוב נתחיל מזה שכל מתכון שלך שלמות!!
אבל אמאל’ה מה זה המאפים ההיסטרים הללו?!? הצלחה מסחררת וממש פשוטים להכנה!!
תודה רבה, אין עלייך! את גאונות האפייה חד משמעית!!
תודה מירית ❤️
היי קרן
העשבי תיבול טריים?
כן
מכינה עכשיו לערב, נראה מעולה וטעים. חג שמח
הבצק הזה יתאים למילוי נוטלה?
יש באתר מלא מתכונים לעוגות שמרים כל אחת מהם מתאימה