סיפורה מעורר ההשראה של קרן אגם.
אופה אלופה, בלוגרית אפייה ומשפיענית רשת, מנחת תכניות טלויזיה,
מחברת ספרי אפייה רבי מכר, שחייה התהפכו בעקבות הדיגיטל.
לפרטים והרשמהנעים מאוד, קרן 🙂
אני אופה ביתית, עם דחף בלתי נשלט לאפיה, שמתעלפת למראה עוגה בחושה פשוטה וטעימה.
מכורה לניירות אפיה, סדקים בעוגה, וגם לאבקת סוכר, פרג, קינמון, עוגות שמרים חמות, וגם לריח שמתפשט בבית כשעוגה נכנסת לתנור!
עם הזמן גיליתי שאני מאוד אוהבת לעמוד מאחורי המצלמה…
המשך קריאה….סדנאות אפייה אצלי בבית
ביפו! לומדים לאפות יחד, ואחכ מנשנשים 🙂
יוני 4, 2019 | 39 תגובות
החג הזה עשה לי סחרחורת של עוגות גבינה מכל הסוגים עוד לפני שהוא התחיל,
יש כל כך הרבה עוגות ברשת, המון המצאות וורסיות שונות לעוגות גבינה וכולן נראות טובות.
אני אוהבת עוגות גבינה קלילות יחסית ולא כבדות, ותמיד תמיד אעדיף עוגת גבינה של פעם על פני כל ניו יורק צ'יזקייק
בעיקר כי אני לעולם לא אסתפק בחתיכת עוגת גבינה אחת, אז עדיף שהיא תהיה קלילה יחסית.
השף הלבן יצאו עם מוצר חדש שנקרא מלית למאפים, וניתן להתשמש במוצר למאפים מתוקים או מלוחים.
במסגרת שיתוף פעולה, הכנתי ריבועי עוגת גבינה לימונית, והן יצאו כל כך טעימות שאפילו היה לי חבל לחלק לשכנים
שזה בדרך כלל מה שאני עושה עם שאר המאפים שלי.
הריבועים קלילים להכנה, והארומה הלימונית בחום הזה נותנת משב רענן בפה.
מצרכים למתכון:
לתחתית:
200 גר' ביסקויטים טחונים דק (26 יחידות פתי בר)
100 גר' חמאה מומסת
למלית הגבינה:
1 אריזה מלית גבינה למאפים של השף הלבן
(ניתן להמיר ב :250 גר' גבינה לבנה+גביע גבינת שמנת 200 גר')
250 גר' גבינה לבנה 9%
250 גר' גבינת טוב טעם (אפשר להמיר בכנען או ריקוטה)
3 ביצים גודל L
כוס (200 גר') סוכר לבן
כפית מחית/תמצית וניל
3 כפות קורנפלור
3 כפות מיץ לימון
גרידת לימון מלימון אחד בינוני
לציפוי:
250 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה
200 גר' גבינת שמנת
4 כפות אבקת סוכר
כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה
בקערה מערבבים ביסקויטים טחונים וחמאה, עד לקבלת תערובת פירורית לחה
מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית באופן שווה, ומכניסים לקירור.
בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים את הבלילה לתבנית מעל התחתית ובעזרת פלטה מיישרים.
אופים כ 55-60 דק' עד שהבלילה יציבה.
מצננים כשעה על השיש ומעבירים למקרר לקירור מוחלט של 3-4 שעות
מכינים את הציפוי:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה
מוסיפים גבינת שמנת וגרידת לימון ומערבבים היטב
מורחים את הציפוי על גבי העוגה באופן אחיד ומיישירים בעזרת פלטה.
מחזירים לקירור לשעתיים לפחות לפני שמגישים.
TAG עוגת גבינה, עוגת לימון, ריבועי עוגת גבינה לימון, שבועות
הי שרי, הוספתי עכשיו במתכון עצמו, גביע (250 גר׳) גבינה לבנה.+גביע( 200 גר׳) גבינת שמנת
יש לי מסקרפונה אם זה יעזור
מעולה
היי קרן לאיזה קוטר תבנית עגולה יכול להתאים? תודה :)
היי קרן אני לא מצליחה להבין את כמות הגבינות האם ייתכן שהכל יחד כמעט ק'' ג גבינות?
כן יש פה מסה גדולה של גבינה
האם אפשר להכין את הציפוי בזמן הכנת העוגה ולשים אותו 3 שעות אחרי שהעוגה מתקררת?
האם אפשר להכין את הציפוי בזמן הכנת העוגה ולשים אותו 3 שעות אחרי שהעוגה מתקררת? תודה
היי קרן, האם אפשר לשדרג למעלה עם ג'ל ודובדבנים?
כן בטח
האם גבינת כנען לא עושה גושים בתוך העוגה?
הי האם אפשר בסיס פרורים עם חמאה? תודה
בטח
הי לא הבנתי , במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה מוסיפים גבינת שמנת וגרידת לימון ומקציפים הכל ביחד? או שמוסיפים ידנית לקצף תודה
אחרי הקצפת השמנת המתוקה לקצפת אפשר להוריד מעט את מהירות המיקסר ואז להוסיף כבינת שמנת ולימון ולהמשיך לערבל מעט
תודה איזו תבנית אחרת תתאים? חיפשתי לקנות , לא מצאתי בגודל הזה.
אפיתי, הורדתי טיפונת מהסוכר, בההחלט עוגה מושלמת. תודה רבה וחג שמח
שמחה ממש לשמוע יפעת חג שמייח
חייבים לשים נייר אפייה? אני קוצה לקחת את העוגה סתבנית כפי שהיא וזה פיות יפה כשיש נייר אפייה
האם אריזת ״בלילה להכנת עוגת גבינה״ של השף הלבן גם תתאים?
אני מניחה שכן
תודה על תשובתך. שמתי לב שיש הבדל בכמות האריזה. באריזה לאפיית העוגה הכמות היא 850 גרם. רציתי לדעת האם אני עדיין צריכה להוסיף את הגבינות שציינת במתכון (טוב טעם, גבינה לבנה)?
היי שוב יש לי גבינת מסקרפונה אם זה יעזור במקום גבינה טוב טעם חני
כן אפשר
עוגה מעולה ! תודה רבה קרן על המתכון
שנחה לשמוע תודה
היי קרן, רציתי לשאול אם בשלב של הכנסת העוגה לשלוש- ארבע שעות במקרר אפשר במקום להכניס ללילה במקרר? ומשם להמשיך?
כן
היי קרן, הכנתי את העוגה כמה פעמים ויצא מושלם כל פעם!! את חושבת שיהיה אפשר להכין אותה בלי תחתית? לאפות ישר בתבנית? תודה רבה!!
בטח
שרי
יוני 4, 2019 בשעה 08:16
הי קרן, מה אפשר לשים במקום מלית גבינה למאפים? תודה שרי