חגיםעוגות גבינהשבועות

ריבועי עוגת גבינה לימון

יוני 4, 2019 14 Comments
ריבועי עוגת גבינה ולימון

ריבועי עוגת גבינה ולימון

החג הזה עשה לי סחרחורת של עוגות גבינה מכל הסוגים עוד לפני שהוא התחיל,

יש כל כך הרבה עוגות ברשת, המון המצאות וורסיות שונות לעוגות גבינה וכולן נראות טובות.

אני אוהבת עוגות גבינה קלילות יחסית ולא כבדות, ותמיד תמיד אעדיף עוגת גבינה של פעם על פני כל ניו יורק צ׳יזקייק

בעיקר כי אני לעולם לא אסתפק בחתיכת עוגת גבינה אחת, אז עדיף שהיא תהיה קלילה יחסית.

השף הלבן יצאו עם מוצר חדש שנקרא מלית למאפים, וניתן להתשמש במוצר למאפים מתוקים או מלוחים.

במסגרת שיתוף פעולה, הכנתי ריבועי עוגת גבינה לימונית, והן יצאו כל כך טעימות שאפילו היה לי חבל לחלק לשכנים

שזה בדרך כלל מה שאני עושה עם שאר המאפים שלי.

הריבועים קלילים להכנה, והארומה הלימונית בחום הזה נותנת משב רענן בפה.

ריבועי עוגת גבינה לימון/תבנית מלבנית 33*27 או כל תבנית בינונית מרובעת

מצרכים למתכון:

לתחתית:

200 גר׳ ביסקויטים טחונים דק (26 יחידות פתי בר)

100 גר׳ חמאה מומסת

למלית הגבינה:

1 אריזה מלית גבינה למאפים של השף הלבן

(ניתן להמיר ב :250 גר׳ גבינה לבנה+גביע גבינת שמנת 200 גר׳)

250 גר׳ גבינה לבנה 9%

250 גר׳ גבינת טוב טעם (אפשר להמיר בכנען או ריקוטה)

3 ביצים גודל L

כוס (200 גר׳) סוכר לבן

כפית מחית/תמצית וניל

3 כפות קורנפלור

3 כפות מיץ לימון

גרידת לימון מלימון אחד בינוני

לציפוי:

250 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה

200 גר׳ גבינת שמנת

4 כפות אבקת סוכר

כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה

בקערה מערבבים ביסקויטים טחונים וחמאה, עד לקבלת תערובת פירורית לחה

מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית באופן שווה, ומכניסים לקירור.

בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה

מעבירים את הבלילה לתבנית מעל התחתית ובעזרת פלטה מיישרים.

אופים כ 55-60 דק׳ עד שהבלילה יציבה.

מצננים כשעה על השיש ומעבירים למקרר לקירור מוחלט של 3-4 שעות

מכינים את הציפוי:

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה

מוסיפים גבינת שמנת וגרידת לימון ומערבבים היטב

מורחים את הציפוי על גבי העוגה באופן אחיד ומיישירים בעזרת פלטה.

מחזירים לקירור לשעתיים לפחות לפני שמגישים.

 

Print Friendly, PDF & Email

14 Comments

שרי יוני 4, 2019 at 8:16 am

הי קרן,
מה אפשר לשים במקום מלית גבינה למאפים?
תודה שרי

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 12:44 pm

הי שרי, הוספתי עכשיו במתכון עצמו, גביע (250 גר׳) גבינה לבנה.+גביע( 200 גר׳) גבינת שמנת

Reply
אולגה גולדמן יוני 4, 2019 at 3:16 pm

היי קרן, האם אפשר לשדרג למעלה עם ג'ל ודובדבנים?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 3:47 pm

כן בטח

Reply
אורה יוני 5, 2019 at 12:05 pm

הי
לא הבנתי , במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה

מוסיפים גבינת שמנת וגרידת לימון ומקציפים הכל ביחד? או שמוסיפים ידנית לקצף
תודה

Reply
קרן אגם יוני 5, 2019 at 12:22 pm

אחרי הקצפת השמנת המתוקה לקצפת אפשר להוריד מעט את מהירות המיקסר ואז להוסיף כבינת שמנת ולימון ולהמשיך לערבל מעט

Reply
Ora Tzabar יוני 6, 2019 at 4:58 pm

תודה
איזו תבנית אחרת תתאים?
חיפשתי לקנות , לא מצאתי בגודל הזה.

Reply
קרן אגם יוני 6, 2019 at 5:44 pm

כל תבנית מרובעת או מלבנית תתאים, אם היא גדולה או קטנה יותר ממה שרשום זה ישפיע על גובה הריבועים וזה הכל

Reply
יפעת יוני 6, 2019 at 7:53 am

אפיתי, הורדתי טיפונת מהסוכר, בההחלט עוגה מושלמת.
תודה רבה
וחג שמח

Reply
קרן אגם יוני 6, 2019 at 7:59 am

שמחה ממש לשמוע יפעת חג שמייח

Reply
אריאלה יוני 7, 2019 at 6:43 am

האם אריזת ״בלילה להכנת עוגת גבינה״ של השף הלבן גם תתאים?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2019 at 6:57 am

אני מניחה שכן

Reply
אריאלה יוני 7, 2019 at 3:30 pm

תודה על תשובתך.
שמתי לב שיש הבדל בכמות האריזה. באריזה לאפיית העוגה הכמות היא 850 גרם. רציתי לדעת האם אני עדיין צריכה להוסיף את הגבינות שציינת במתכון (טוב טעם, גבינה לבנה)?

Reply
קרן אגם יוני 7, 2019 at 3:45 pm

נכון, את יכולה לוותר על גבינה הלבנה ולהשאיר את הטוב טעם אחרת הכמות תהיה קטנה מדי

Reply

Leave a Comment