החג הזה עשה לי סחרחורת של עוגות גבינה מכל הסוגים עוד לפני שהוא התחיל,
יש כל כך הרבה עוגות ברשת, המון המצאות וורסיות שונות לעוגות גבינה וכולן נראות טובות.
אני אוהבת עוגות גבינה קלילות יחסית ולא כבדות, ותמיד תמיד אעדיף עוגת גבינה של פעם על פני כל ניו יורק צ'יזקייק
בעיקר כי אני לעולם לא אסתפק בחתיכת עוגת גבינה אחת, אז עדיף שהיא תהיה קלילה יחסית.
השף הלבן יצאו עם מוצר חדש שנקרא מלית למאפים, וניתן להתשמש במוצר למאפים מתוקים או מלוחים.
במסגרת שיתוף פעולה, הכנתי ריבועי עוגת גבינה לימונית, והן יצאו כל כך טעימות שאפילו היה לי חבל לחלק לשכנים
שזה בדרך כלל מה שאני עושה עם שאר המאפים שלי.
הריבועים קלילים להכנה, והארומה הלימונית בחום הזה נותנת משב רענן בפה.
ריבועי עוגת גבינה לימון/תבנית מלבנית 33*27 או כל תבנית בינונית מרובעת
מצרכים למתכון:
לתחתית:
200 גר' ביסקויטים טחונים דק (26 יחידות פתי בר)
100 גר' חמאה מומסת
למלית הגבינה:
1 אריזה מלית גבינה למאפים של השף הלבן
(ניתן להמיר ב :250 גר' גבינה לבנה+גביע גבינת שמנת 200 גר')
250 גר' גבינה לבנה 9%
250 גר' גבינת טוב טעם (אפשר להמיר בכנען או ריקוטה)
3 ביצים גודל L
כוס (200 גר') סוכר לבן
כפית מחית/תמצית וניל
3 כפות קורנפלור
3 כפות מיץ לימון
גרידת לימון מלימון אחד בינוני
לציפוי:
250 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה
200 גר' גבינת שמנת
4 כפות אבקת סוכר
כפית גרידת לימון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה
בקערה מערבבים ביסקויטים טחונים וחמאה, עד לקבלת תערובת פירורית לחה
מעבירים לתבנית, מהדקים היטב לתחתית באופן שווה, ומכניסים לקירור.
בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה
מעבירים את הבלילה לתבנית מעל התחתית ובעזרת פלטה מיישרים.
אופים כ 55-60 דק' עד שהבלילה יציבה.
מצננים כשעה על השיש ומעבירים למקרר לקירור מוחלט של 3-4 שעות
מכינים את הציפוי:
במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה
מוסיפים גבינת שמנת וגרידת לימון ומערבבים היטב
מורחים את הציפוי על גבי העוגה באופן אחיד ומיישירים בעזרת פלטה.
מחזירים לקירור לשעתיים לפחות לפני שמגישים.
39 Comments
הי קרן,
מה אפשר לשים במקום מלית גבינה למאפים?
תודה שרי
הי שרי, הוספתי עכשיו במתכון עצמו, גביע (250 גר׳) גבינה לבנה.+גביע( 200 גר׳) גבינת שמנת
יש לי מסקרפונה אם זה יעזור
מעולה
היי קרן
לאיזה קוטר תבנית עגולה יכול להתאים?
תודה 🙂
24
גודל התבנית לא סביר זה גדול מידי העוגה יוצאת ממש נמוכה שמתי 250 גרם פתי בר וזה בקושי הספיק לתבנית וגם הגבינה יצאה ממש ממש נמוכה
היי קרן
אני לא מצליחה להבין את כמות הגבינות האם ייתכן שהכל יחד כמעט ק" ג גבינות?
כן יש פה מסה גדולה של גבינה
האם אפשר להכין את הציפוי בזמן הכנת העוגה ולשים אותו 3 שעות אחרי שהעוגה מתקררת?
האם אפשר להכין את הציפוי בזמן הכנת העוגה ולשים אותו 3 שעות אחרי שהעוגה מתקררת?
תודה
היי קרן, האם אפשר לשדרג למעלה עם ג'ל ודובדבנים?
כן בטח
האם גבינת כנען לא עושה גושים בתוך העוגה?
הי
האם אפשר בסיס פרורים עם חמאה?
תודה
בטח
הי
לא הבנתי , במיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה
מוסיפים גבינת שמנת וגרידת לימון ומקציפים הכל ביחד? או שמוסיפים ידנית לקצף
תודה
אחרי הקצפת השמנת המתוקה לקצפת אפשר להוריד מעט את מהירות המיקסר ואז להוסיף כבינת שמנת ולימון ולהמשיך לערבל מעט
תודה
איזו תבנית אחרת תתאים?
חיפשתי לקנות , לא מצאתי בגודל הזה.
כל תבנית מרובעת או מלבנית תתאים, אם היא גדולה או קטנה יותר ממה שרשום זה ישפיע על גובה הריבועים וזה הכל
היי קרן, אפשר לשים במקפיא המקום במקרר בשביל לקצר זמן קירור?
אפשר לייצב מעט במקפיא אבל לא ממליצה להקפיא לגמרי, לא ככ אוהבת להקפיא ולהפשיר עוגות גבינה
אפיתי, הורדתי טיפונת מהסוכר, בההחלט עוגה מושלמת.
תודה רבה
וחג שמח
שמחה ממש לשמוע יפעת חג שמייח
חייבים לשים נייר אפייה? אני קוצה לקחת את העוגה סתבנית כפי שהיא וזה פיות יפה כשיש נייר אפייה
האם אריזת ״בלילה להכנת עוגת גבינה״ של השף הלבן גם תתאים?
אני מניחה שכן
תודה על תשובתך.
שמתי לב שיש הבדל בכמות האריזה. באריזה לאפיית העוגה הכמות היא 850 גרם. רציתי לדעת האם אני עדיין צריכה להוסיף את הגבינות שציינת במתכון (טוב טעם, גבינה לבנה)?
נכון, את יכולה לוותר על גבינה הלבנה ולהשאיר את הטוב טעם אחרת הכמות תהיה קטנה מדי
לא הבנתי את כמויות הגבינה במקום המארז של השף הלבן
כפי שכתוב להמיר את הגביע של השף הלבן ב :250 גר' גבינה לבנה+גביע גבינת שמנת 200 גר' סהכ 450 גר
היי שוב יש לי גבינת מסקרפונה אם זה יעזור במקום גבינה טוב טעם
חני
כן אפשר
עוגה מעולה !
תודה רבה קרן על המתכון
שנחה לשמוע תודה
היי קרן, רציתי לשאול אם בשלב של הכנסת העוגה לשלוש- ארבע שעות במקרר אפשר במקום להכניס ללילה במקרר? ומשם להמשיך?
כן
היי קרן,
הכנתי את העוגה כמה פעמים ויצא מושלם כל פעם!!
את חושבת שיהיה אפשר להכין אותה בלי תחתית? לאפות ישר בתבנית?
תודה רבה!!
בטח