חגיםעוגות גבינהעוגות פריפאי וטארטשבועות

שבלול פאי גבינת ריקוטה ודובדבנים

מאי 31, 2016 20 Comments

מבחוץ הוא נראה כמו שבלול בצק מלוח

עד שמפדרים אותו באבקת סוכר ופורסים ממנו פרוסה

אז מתגלים הדובדנים היפים האלו וברור שהמלית שלו מתוקה.

אצלי, כשזה מגיע לבצק פריך, למכורת בצק כמוני לא משנה מה תשימו בפנים

העיקר שיהיה הרבה בצק פריך מלמטה ומלמעלה ואני שוכחת לגמרי:

שיום קודם הפסקתי לאכול גלוטן.

וסוכרים.

שרבקה הנטורופתית אמרה לא קמח לבן

שנשבעתי שהיום אני אוכל רק ירקות

שקמתי בבוקר עם קילו מיותר והבטחתי לעצמי להוריד אותו מיד.

יש מן קצר כזה במח ברגע שהעיניים שלי רואות בצק פריך,

לא זוכרת כלום ולא רואה אף אחד ממטר

דוחפת כל הדרך למאפה, מעמיסה 4 פרוסות וטורפת!

בפאי הזה יש מלא בצק כמו שאני אוהבת, ועוד עם שקדים!

ומלית עדינה ולימונית, לא מתוקה מדי של גבינת ריקוטה ודובדבנים

אפשר לאכול אותו חמים עם כדור גלידה ליד ואפשר לאכול אותו ככה כמו שהוא עם מלא אבקת סוכר

עלים

 

פאי שבלול גבינת ריקוטה ודובדבנים/תבנית פאי או תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק :

200 גרם חמאה קרה

3 כוסות קמח

1/3 כוס שקדים טחונים לאבקה

מיכל שמנת חמוצה

3 כפות סוכר

ביצה

למלית :

300 גרם דובדבנים מגולענים וחצויים

קופסא גבינה ריקוטה ( 250 גר)

1/2 כפית גרידת לימון

1/2 כוס ( 100 גר') סוכר לבן

גרגרי וניל ממקל אחד או כפית תמצית וניל

2 כפות קורנפלור מנופה

2 ביצים גודל M

להברשה:

ביצה טרופה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את בצק הפאי:

למעבד מזון מכניסים קמח, סוכר ושקדים טחונים ומערבבים

מוסיפים פנימה קוביות חמאה קרה ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית

מוסיפים שמנת חמוצה וביצה ומערבבים בפולסים קצרים עד שנוצר בקערת המערבל בצק אחיד שנפרד מהדפנות

אם יש צורך מוסיפים מעט קמח בכל פעם ומערבבים עד לקבלת תוצאה רצויה

מחלקים את הבצק לשני חלקים, משטחים כל חלק לדיסקית ועוטפים בניילון נצמד

מכניסים למקרר לשעה לפחות

בינתיים מכינים את המלית :

בקערה מערבבים גבינה, סוכר, וביצים

מוסיפים לתערובת גרידת לימון, גרגרי וניל, מנפים פנימה את הקורנפלור ומערבבים לקבלת תערובת אחידה

מכסים בניילון נצמד מכניסים למקרר להתייצבות

לאחר כשעה מוציאים את בצק הפאי

מחממים תנור ל 180 מעלות

מרדדים כל חלק לעלה ברוחב 25 ס״מ ובאורך 30 ס״מ

בעזרת סכין או גלגלת פיצה מיישרים למלבן ישר

מחלקים את הבצק לשניים לאורכו

מעבירים 3-4 כפות מהמלית לאורך כל עלה

מניחים דובדבנים מעל המלית

מגלגלים כל עלה לשבלול

מעבירים לתבנית מעט משומנת את השבלול הראשון ומסדרים אותו בהיקף החיצוני של התבנית

ממשיכים כך עם שלושת שבלולי הבצק הנוספים  עד שכל התבנית מלאה

_MG_6349

מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור ל 40-45 דק

עד שבצק הפאי מקבל צבע חום עמוק

מוציאים, ומצננים מעט.

מקשטים באבקת סוכר, ומגישים

-אם לא אכלתם את כולו מיד, מעבירים למקרר ומוציאים לפני ההגשה

-אם אין לכם אפשר לוותר על השקדים בבצק ולהוסיף קמח במידת הצורך

-את אותו הדבר אפשר לעשות עם פירות אחרים שאוהבים, ולהקפיד לחתוך אותם קטן כמו דובדבנים

_MG_6360

 

 

_MG_6384

13313909_10154262307252700_1001302126_o

Print Friendly, PDF & Email

20 Comments

מעיין יוני 1, 2016 at 8:54 am

נראה מעולה!!
אם אשתמש בביצים L?
איך זה ישפיע על התוצאה?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2016 at 8:58 am

תודה!! אפילו לא בטוחה כמה התמונות ממחישות את היופי הזה
אין בעיה להשתמש בביצים L
בהצלחה ומחכה לרשמים

Reply
רותם ליברזון יוני 1, 2016 at 5:45 pm

קרן אני חייבת להכין את הפאי השבלולי ההורס הזה!! מטריף

Reply
קרן אגם יוני 1, 2016 at 9:37 pm

תודה אהובה תכיני

Reply
יעלי יולי 14, 2020 at 7:10 pm

קרן,
אפשר להכין את הבצק ולמחרת את השאר?

Reply
קרן אגם יולי 14, 2020 at 9:33 pm

כלומר להתפיח את הבצק לילה קודם? בטח! במקרר

Reply
ספי יוני 9, 2016 at 5:22 pm

היי קרן,האם אפשרבמיקסר וו גיטרה?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2016 at 4:50 pm

הי ספי, הכוונה אם אפשר להכין את הבצק במיקסר עם וו גיטרה?
אין בעיה רק שאופן ההכנה במיקסר עם וו גיטרה שונה:
משתמשים בחמאה רכה, לא נוזלית
מתחילים בערבוב החמאה והסוכר, עד לקבלת תערובת קרמית בהירה.
מוסיפים לקרם החמאה את הביצה והשמנת החמוצה, יחד עם חלק מהקמח והשקדים, וממשיכים לעבד עד שמתקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את שאר הקמח ומעבדים רק עד שהבצק אחיד
אפשר לעזור לו מעט עם הידיים.
בהצלחה!

Reply
אפרת יוני 10, 2016 at 3:20 pm

העוגה נראית כל כך מגרה, שהחלטתי שזו תהיה עוגת השבועות שאכין השנה. הבעיה היא שכל גבינות הריקוטה נחטפו ממדפי הסופר (בכמה סופרים שונים!)
האם ניתן להחליף את הריקוטה בגבינה אחרת? חשבתי על מסקרפונה, או על מסקרפונה בשילוב גבינה לבנה "טוב טעם". מה דעתך?
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 10, 2016 at 4:40 pm

הי אפרת, אין בעיה להחליף ריקוטה , הייתי משלבת בין גבינה לבנה לטוב טעם
לא חושבת שמסקרפונה תתאים פה
בהצלחה! אשמח לשמוע איך יצאה

Reply
טל עברי יוני 10, 2016 at 4:37 pm

לא מופיע סוכר וניל ברשימת המצרכים לבצק… הכוונה שקית סוכר וניל עם הקמח?

Reply
קרן אגם יוני 10, 2016 at 4:45 pm

הי טל
המילה וניל התגנבה לשם בטעות, אני אתקן גם במתכון, הכוונה לסוכר רגיל כפי שמופיע ברשימת המצרכים
ותודה על ההערה.

Reply
טל עברי יוני 10, 2016 at 4:57 pm

הבנתי את זה אח״כ…. שמתי כבר שקית סוכר וניל אז הוספתי רק שתי כפות סוכר. מעניין איך יצא…
עוד משהו ששמתי לב אליו בכמה מתכונים שלך (אני מכורה לעוגת התותים הבחושה, מתכוונת לנסות גירסא עם נקטרינות) – כדאי לרשום את רשימת המצרכים ע״פ סדר ההכנה (לדוגמא כאן – סוכר לפני שמנת חמוצה)
תודה!
טל

Reply
קרן אגם יוני 10, 2016 at 5:02 pm

זה ייצא מצוין עם שקית סוכר וניל לא בעייתי כלל.
לקחתי לתשומת ליבי את ההערה על רשימת המצרכים, תודה רבה!
ולגבי התותים הבחושה… אם את מתכוונת לנסות עם נקטרינות זה יכול להיות מצויין , אבל אם עוד לא ניסית את העוגה הזו
http://kerenagam.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%99%D7%A5-%D7%95%D7%A9%D7%A7%D7%93%D7%99%D7%9D/
אז קודם תנסי את הנקטרינות איתה כי היא באמת אחת העוגות שאני חוזרת אליהן שוב ושוב.
בהצלחה!
מחכה לרשמים:-)

Reply
טל עברי יוני 11, 2016 at 4:46 pm

יצא מהמם וטעים! נשארה לי רולדה אחת אז אפילו הרווחנו עוד עוגה קטנה 🙂
תודה!!

Reply
קרן אגם יוני 11, 2016 at 11:29 pm

שמחה מאוד לשמוע! וראיתי את התמונות המהממות

Reply
תמר ממון ספטמבר 27, 2016 at 8:37 pm

היי, שרשמת דובדבנים מגולענים וחצויים האם מדובר בטריים או מעובדים\משומרים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 27, 2016 at 8:48 pm

היו אז דובדבנים טריים בשוק, את יכולה במקום להתשמש בדובדבנים משומרים, לא לשכוח לסנן את הנוזלים

Reply
נועה ינואר 13, 2017 at 8:19 pm

יצא טעים מאוד, רק היה חסר איזה קורט מלח בבצק.

Reply
אור יוני 23, 2022 at 2:41 pm

היי קרן!
נראה מוש מתכננת להכין עכשיו
האם העוגה טובה גם יומיים אחרי?

Reply

Leave a Comment