עוגות שמריםראש השנה

שושני שמרים בקלאווה

יולי 15, 2019 5 Comments

 

התבנית באדיבות עדי ניסני

בלי קשר למגורים שלי ביפו, ולכך שיש ברחבי העיר כמה מקומות שבהם מוכרים בקלאווה וכנאפה

הרי כולנו גדלנו על הממתקים מהמטבח הערבי, ונדמה שכולנו מוכנים לנסוע ממש רחוק רק כדי לאכול

את הכנאפה או הבקלאווה שמישהו גילה לאחרונה אי שם בגליל, או בירושלים, באבו גוש או בשטחים.

אנחנו הכי אוהבים לספר לאחרים שגילינו מקום לממתקים האלו אי שם, ומרגישים כאילו גילינו את אמריקה

והכי אוהבים להשוויץ אחרי שאכלנו בקלאווה וכנאפה בחצי מחיר, כי הרי אנחנו לא פראיירים!

יש את אלו שלא אוהבים בקלאווה ויש את אלו שלא אוהבים כנאפה, אני מאלו שאוהב את שניהם,

ויכולה בקלות לרדת על מגש שלם לבד, ואם יש משהו שאני לא אוהבת, בדיוק כמו עם שווארמה ופלאפל:

אני שונאת לקנות בקלאווה ולהתאכזב.

מעולם לא הכנתי בבית בקלאווה אמיתית או כנאפה (אני חייבת!)

אבל השבוע, בזמן שאני מכינה עוגת שמרים, עלה בי געגוע לבקלאווה והחלטתי להכין מאפה שמרים

שיזכיר לי בטעם בקלאווה.

שפני הנסיונות שלי היו אנשים שהגיעו לסדנה, וכולנו התעלפנו מהטעם.

אז כמה כללים חשובים להצלחה

**אם אין לכם מי ורדים אל תכינו, אחרת אלו יהיו סתם (לא סתם ברור) שושני שמרים עם אגוזים וקינמון

**אם אין לכם מספיק אגוזים-אל תכינו, כי אחרת אלו יהיו סתם (סתםםםםםםם) שושני שמרים קינמון

**אם לא תעמיסו על השושנים את כל הסירופ סוכר, אלו יהיו סתם שושני שמרים!

בדיוק כמו שאתם אוכלים בקלאווה, עמוסה בסירופ סוכר, גם כאן זה הקטע.

אפשר להכין את השושנים בתבנית מרובעת מלבנית או עגולה,

ככה או ככה זו מנה היסטרית שאפשר להגיש למרכז השולחן כקינוח לכולם.

מוכנים להתחיל?

שושני שמרים בקלאווה/תבנית עגולה קוטר 26 ס״מ או תבנית מרובעת בינונית

(המרה לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

5 כוסות (700 גר׳) קמח לבן רגיל

1.5 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר לבן

2 ביצים גודל L

130 גר׳ חמאה רכה

1/2 כפית מלח

1 כוס (240 מ״ל) חלב

לציפוי:

ביצה טרופה עם 2 טיפות חלב

למילוי:

2.5 כוסות (250 גר׳) תערובת אגוזים (לא קלויים) טחונים במעבד מזון

1/3 כוס (65 גר׳) סוכר חום בהיר

כפית גדושה אבקת קינמון

120 גר׳ חמאה רכה

לסירופ סוכר:

3/4 כוס (180 מ״ל) מים

3/4 כוס  (150 גר׳) סוכר לבן

3-4 טיפות תמצית מי ורדים

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

במהירות איטית מוסיפים סוכר,ביצים, חמאה מלח ולבסוף חלב.

לשים כ 8-10 דק' עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת.

מניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

מכינים את מלית הבקלאווה:

מערבבים היטב תערובת אגוזים טחונים עם סוכר חום וקינמון

לאחר שהבצק תפח, מוציאים אויר, ומעבירים למשטח מקומח.

מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 1/2 ס״מ

בעזרת ספטולה מורחים את החמאה הרכה על פני הבצק

מפזרים מעל באופן אחיד ושווה את תערובת האגוזים

חותכים את הבצק לאורכו לרצועות שוות ברוחב כ 5 ס"מ

אם המלבן שלכם ממש גדול תחצו אותו לרוחב לשניים

מגלגלים כל רצועה לשבלול, ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפייה, שומרים על מרווחים קטנים

מניחים להתפחה כ 40 דק' נוספות, מכוסה במגבת.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מברישים את השושנים בביצה טרופה

אופים כ 30-35 דק' עד לקבלת מאפה שחום.

לסירופ סוכר:

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים,

מורידים את האש לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל כ 10 דק' נוספות עד לקבלת סירופ

מוסיפים מי ורדים, מערבבים ומכבים את האש.

משקים היטב את השושנים  בסירופ סוכר עם המון נדיבות מיד כשיוצאים מהתנור.

**אתם בקלות יכולים להכין את העוגה בגרסת פרווה והיא תצא מעולה

המירו חמאה בבצק ב 1/2 כוס שמן קנולה, חלב במים, ועל הבצק תוכלו למרוח שמן או מחמאה.

**תערובת האגוזים יכולה לכלול כל אגוז שאתם אוהבים ואני ממליצה לכם לגוון ביניהם:

פקאן, אגוזי מלך, אגוזי לוז, ש׳דים ופיסטוקים.

 

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

יפית יולי 17, 2019 at 10:42 am

אלופת האלופות

Reply
ניצה הוכמן יולי 17, 2019 at 12:15 pm

כל מה שיש לי לומר זה: וואי וואי וואי!
אין מילים !

Reply
קרן אגם יולי 17, 2019 at 8:06 pm

תודה ניצה !

Reply
Lois Gourley יולי 24, 2019 at 4:36 am

Do you have an English translation?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2019 at 8:56 am

Only google translate for now

Reply

Leave a Comment