פאי וטארטשבועות

אצבעות פילו עם גבינה מתוקה

מאי 7, 2021 27 Comments

 

כאילו אין לכם מושג כמה אני מטורפת על בצק פילו עם גבינה מתוקה.

זה אחד הדברים הקלים והטעימים שאפשר הכין, ועכשיו לקראת שבועות, זה אחד הקינוחים הקלים.

זה חג שבו אני תמיד מרגישה במירוץ, באיזו שהיא תחרות כזו, מי מכין את עוגת הגבינה המיוחדת

והטעימה ביותר, ואני בהחלט, לא יודעת לעצב עוגות גבינה, לא יודעת לזלף, לא מדייקת עם שקף,

ורואה ברשת במון מתכונים שנראים אמאלה סוף הדרך, ומתוך ידיעה שזה לא הסטייל שלי,

אני מחפשת שוב ושוב את הדברים שאני אוהבת, את הדברים שהכי קל להכין, שיהיו טעימים

לא פחות ואולי אף יותר מעוגות גבינה מעוצבות מפונפנות עם קישוטים עליהן.

הקינוח הזה לגמרי מתאים לכולם, גם אם אתם מאוד מנוסים באפייה, זה יכול להיות משהו

נוסף לשולחן החג שייתן קונטרה לעוגה אחרת מעוצבת, ובין אתם לא מנוסים באפייה, זה קלאסי

עבורכם כי זה ככ קל להכנה. זה קינוח ממש מהיר ואפשר לאפות אותו בזמן שכולם

עוד אוכלים פשטידות ומאפי גבינה לחג, להוציא חם חם מפוצץ אבקת סוכר ולטרוף!

אז שיהיה בהצלחה וספרו לי איך יצא.

אצבעות פילו עם גבינה מתוקה/12 יחידות

מצרכים למתכון:

6 עלי פילו מופשרים

80 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:

כף גרידת תפוז

מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה 5%

גביע (200 מ״ל) שמנת חמוצה רצוי בעלת אחוזי שומן גבוהים

כפית מחית/תמצית וניל

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות אבקת סוכר

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במיקרוגל בקערה חסינת חום ממיסים חמאה

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה וחלקה.

פורסים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בנדיבות בחמאה מומסת.

מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים עלה נוסף מעליו ומברישים גם אותו. בעזרת סכין או גלגלת פיצה, מחלקים את העלים באמצע

לרוחב לשניים ואז לאורך כך שנוצרים ארבעה מלבנים שווים.

מניחים 2 כפות (אל תתפתו ליותר מזה שכם אז העלים ייפתחו בתנור)

על החלק התחתון של כל מלבן פילו, ומשאירים שוליים נקיים בצדדים.

מקפלים את השוליים שהשארנו משני הצדדים פנימה (2 סמ״) ומגלגלים את כל המלבן עם הגבינה

מניחים על התבנית כשהחלק הפתוח פונה כפי מטה.

חוזרים על הפעולה עם שאר העלים. אופים בתנור כ 20-25 דק׳ עד שאצבעות הפילו זהובות

ושזופות, מוציאים, בוזקים הרבה אבקת סוכר ומגישים חם חם.

**אפשר להמיר ריקוטה בטוב טעם, גבינת שמנת או אפילו גבינה לבנה, אבל אז תצטרכו לפחות עוד 2

כפות פודינג שמייצב את המלית.

**אפשר לוותר על השמנת החמוצה ולהוסיף יותר גבינה כחושה כגון ריקוטה או טוב טעם

או להמיר בגבינה לבנה.

**גרידת תפוז ניתן להמיר בגרידת לימון לפי הטעם.

**אם אין לכם פודינג וניל גם קורנפלור יעשה את העבודה, תוסיפו עוד 1/2 כפית וניל

Print Friendly, PDF & Email

27 Comments

מיה מאי 8, 2021 at 12:47 pm

הי.
אם ממירה גבינת ריקוטה בגבינת שמנת 30% זה בסדר? ואם כן האם צריך באמת להוסיף עוד כפות פודינג?

Reply
קרן אגם מאי 8, 2021 at 9:44 pm

אין צורך להוסיף פודינג וייצא אחלה

Reply
רויטל מאי 16, 2021 at 7:55 pm

קליפת התפוז יצרה מרירות ושמתי פחות מכף.
הנוזל גלש מהפילו מהתנור…
אוהבת את המתכונים שלך מאוד.
את זה המסוים פחות אהבתי

Reply
ניראל אפריל 21, 2023 at 11:32 am

יש לי מלא גבינה כחושה במקום מה אני יכולה לשים במתכון אם אפשר?

Reply
. מאי 9, 2021 at 3:46 pm

לדעתי יש טעות במתכון. גביע הוא לא 20 מ"ל

Reply
קרן אגם מאי 9, 2021 at 8:11 pm

לגמרי שכחתי 0 אחד
הכוונה כמובן ל 200 מ״ל

Reply
חיה מאי 10, 2021 at 9:01 am

היי שמנת חמוצה גביע או 20 מ"ל?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 4:49 pm

גביע!

Reply
יובל מאי 10, 2021 at 1:23 pm

האם ניתן להגיש לא חם? או שזה הורס את הטעם?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 4:47 pm

זה טעים בכל מקרה

Reply
יובל מאי 13, 2021 at 12:09 pm

צריך להפשער את העלים קודם כמו בצק עלים או שניתן לעבוד איתם מהרגע שמוציאים מהקפאה?

Reply
ויוי המאירי מאי 15, 2021 at 1:25 pm

מתה עליך.
כל מה שאני חושבת עליו מוצאת אצלך
והכל אש!!!
תודה ❤❤❤

Reply
קרן אגם מאי 15, 2021 at 5:07 pm

תודה ויוי איזה כייף לי

מיכל מאי 11, 2021 at 5:22 pm

הי קרן, האם גרידת התפוז חובה?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 8:29 pm

משש לא

Reply
רחלי מאי 11, 2021 at 7:35 pm

היי אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 8:28 pm

רצוי לפני אפייה ואז לאפות סמוך להגשה

Reply
מירב מאי 13, 2021 at 10:05 pm

אפשר למלא גם בצק שמרים?

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 4:38 pm

כן גביניות

Reply
אור יוני 18, 2021 at 7:09 pm

כל המלית ברחה לי החוצה ודווקא חשבתי ששמתי מעט ואפילו סגרתי ממש טוב את הפילו על הגבינה…. כנראה שהייתי צריכה עוד יותר לשים מעט גבינה…

Reply
קרן אגם יוני 19, 2021 at 7:12 pm

כן לפעמים זה נראה לא הגיוני ושכמות המלית קטנה מדי אבל היא לגמרי מורגשת בביס

Reply
מירי יולי 13, 2021 at 6:13 am

אפשר להשתמש בצק פילאס?

Reply
קרן אגם יולי 13, 2021 at 4:24 pm

זה ייצא אחרת לגמרי ואולי פחות מתאים

Reply
שרון מאי 3, 2022 at 10:34 am

היי קרן, אפשר להקפיא אחרי ההכנה וישר מההקפאה להכניס לתנור או שצריך להפשיר לפני?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2022 at 2:02 pm

אפשר להקפיא וישר לתנור

Reply
רביטל מאי 31, 2022 at 8:01 am

כמה זמן אפשר לשמור במקרר?

Reply
קרן אגם מאי 31, 2022 at 4:56 pm

אחרי אפייה או לפני? לפני זה יום או להקפיא למלא זמן ואז לאפות

Reply

Leave a Comment