עוגות גבינהקינוחיםשבועות

בומב קרם גבינה ולוטוס

ינואר 25, 2023 9 Comments

צילום: נופר צור

אני לא הכנתי בומב בחיי! זו פעם ראשונה שהחלטתי להכין (תיכף אספר לכם למה) ואחרי ההכנה תפסתי את הראש בשתי הידיים ושאלתי

את עצמי, למה לעזעזל לא הכנת בומב קודם? זה כייף חיים!!!

אז מה גרם לי להכין? החברים ממשק צוריאל לקראת שנת עבודה משותפת ב 2023 ביקשו מכל חברי הנבחרת שלהם, להכין מנות מושחתות.

שלחתי להם רשימה של שלושה מתכונים מושחתים שאני ארצה להכין ואחד מהם היה בומב. אמרתי לעצמי, שהם בטוח לא יבחרו את זה,

אז הכנסתי לרשימה רק שיהיה שם, ושכחתי ממנו. ואז הגיעה הבחירה של אנשי המשק, ואני סיננתי מתחת לשפם, שלא הייתי צריכה בכלל להציע.

למה? כי לא הכנתי בומב מימיי והייתי בטוחה שזה יהיה לי מסובך.

ואז הנחיתו עליי משהו חדש! את הבומב אני מכינה אבל לא אוכלת לבד, אלא מעדכנת אותם כשהוא מוכן והם שולחים אותו

לריטה גולדשטיין שגם היא בנבחרת של משק צוריאל השנה. וריטה גולדשטיין כידוע לכולנו, היא אחת הנשים היפות ואנינות הטעם

בארץ בעיני, וזה עוד יותר הכניס אותי לסטרס, רציתי רק שזה יגיע בשלום ושיהיה לריטה טעים.

את הבומב היה קל וכייף ממש להכין, למרות החששות שלי, ברור שהבנתי בסוף שזה משהו שמאוד קל להכין, ובאמת ארזתי אותו יפה

ושלחתי עם שליח לריטה, והיא היתה קצת בשוק מזה שיש בו גם קרם גבינת שמנת עיזים וגם שהוא כל כך טעים!

ומהרגע שהכנתי אותו, אני יושבת וסופרת כמו פולניה טובה את הימים והשעות עד שהמתכון הזה יעלה לאתר, ותוכלו גם אתם להכין אותו.

עכשיו מה השוס? שלא חייבים תבנית בומב. אפשר להשמש בכל קערה שיש בבית, וזה ייצא מעולה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
פוסט ממומן בשיתוף משק צוריאל

צילום: נופר צור

**המתכון בשיתוף משק צוריאל

בומב קרם גבינה ולוטוס/לבומב אחד בתבנית בומב או קערה עגולה בקוטר 22-23 ס״מ ותבנית עוגה בקוטר 22

מצרכים למתכון:

לתחתית הרולדה:

4 ביצים גודל L

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

מעט מלח

1/2 כוס (70 גר׳) קמח לבן רגיל

1/3 כוס (47 גר׳) אבקת קקאו

לקרם גבינה:

1 מיכל (250 גר׳) גבינת מסקרפונה

1 מיכל (200 גר׳)  קרם גבינת שמנת עיזים של משק צוריאל 

כפית מחית וניל

100 גר׳ אבקת סוכר

1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה

1/2 חבילה (75 גר׳)  של שברי עוגיות סנדויץ לוטוס או עוגיות לוטוס רגילות

1/2 חבילה (40 גר) אבקת אינסטנט פודינג וניל

50 גר׳ שוקולד לבן מומס

לציפוי:

1/2 כוס ממרח לוטוס

אופן ההכנה:

מתחילים מהקרם:

במיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת להקצפה ואבקת סוכר לקצפת, מוסיפים  קרם גבינת שמנת, מסקרפונה, פודינג וניל, מחית וניל, ואת השוקולד

הלבן המומס ושוב מפעילים את המיקסר לערבוב קצר עד שהתערובת אחידה.

מכניסים פנימה שברי עוגיות ובעזרת לקקן מערבבים פנימה.

מרפדים תבנית בומב או קערה בניילון נצמד ומשאירים שוליים מחוץ לקערה, ומעבירים את הקרם פנימה, ובעזרת כף או ספטולה מיישרים.

סוגרים את הקרם עם הניילון שנשאר בחוץ.

מכניסים לקירור במקפיא.

מכינים עוגת שוקולד:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 22 בנייר אפייה.

במיקסר מקציפים למשך 5-6 דק׳ ביצים שלמות עם סוכר לבן ומלח, כשהתערובת תפוחה מאוד מוסיפים פנימה קמח ואבקת קקאו

מערבבים היטב לבלילה אחידה. מעבירים לתבנית אפייה ואופים למשך 20-25 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים לחלוטין.

כשעוגת השוקולד הצטננה, מחלצים אותה מהתבנית, מוציאים את הבומב מהמקפיא, הופכים את עוגת השוקולד ישירות מעל הקרם

בתבנית הבומב, כשהחלק השטוח שלה פונה כלפי מעלה.

מניחים נייר אפייה או שניים אפילו על משטח עבודה ומעליהם רשת צינון.

הופכים את הבומב ישירות על הרשת, ומסירים את הניילון הנצמד.

מחממים במיקרו מעט את ממרח הלוטוס, שיהיה נוזלי אבל לא חם מדי, ומוזגים מעל הבומב, רצוי בתנועה ספירלית בחלק העליון מהמרכז

כלפי חוץ. עד שהלוטוס עוטף את הבומב.

מכניסים ישירות לצינון במקרר. ואחרי שעה שעתיים ניתן כבר להגיש.

**אם אתם לא מעוניינים להכין את העוגה כבומב,תכינו בתבנית עגולה בקוטר 24 ולאפות תחתית עוגת שוקולד ואחרי צינון מעליה את הקרם ואז את הלוטוס.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

את המסקרפונה ניתן להמיר בגבינת שמנת אחרת בעלת אחוזי שומן גבוהים

הבומב יחזיק מעמד במקרר עד שלושה ימים למרות שהוא ככ טעים שלא ברור לי איך:-)

את עוגיות הלוטוס בקרם ניתן להמיר באוריאו או לוותר

את ממרח הלוטוס ניתן להמיר בממרח שוקולד

 

Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

קרן טננבאום פברואר 1, 2023 at 3:52 pm

היי קרן, דבר ראשון באפקט ה-ואו זכית בענק זה נראה מרשים ביותר ישר רצתי למתכון וגיליתי שהתחתית מכילה ביצים ולנו יש אלרגיה לביצים איזה מתכון/עוגה יכולה להיות בסיס מתאים בלי ביצים כתחליף? יש לך רעיון?

Reply
Ana פברואר 1, 2023 at 4:54 pm

היי קרן
במה ניתן להמיר את קרם גבינת שמנת עיזים של משק צוריאל ?

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2023 at 3:50 pm

כל גבינת שמנת אחרת לא משנה איזו וכמה אחוזים

Reply
Drora פברואר 9, 2023 at 5:00 pm

Hello Karen,
It looks beautiful and I’m sure it’s taste delicious
I like all your recipes and the explanations are so easy to follow
Thank you so much from Houston
Texas

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2023 at 4:09 pm

תודה רבה דרורה!

Reply
מרב פברואר 9, 2023 at 6:12 pm

במה אפשר להחליף את הקקאו בתחתית? (בגלל אלרגיה לקקאו) תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 10, 2023 at 4:09 pm

100 גר׳ שוקולד מריר מומס

Reply
אילנה יולי 14, 2023 at 10:01 am

היי קרן! האם ניתן להכין את הבומב ללא הציפוי יום או יומיים לפני ולשמור במקפיא?

Reply
קרן אגם יולי 15, 2023 at 7:27 pm

בטח

Reply

Leave a Comment