פאי וטארטשבועות

טארט בצלים סגולים וגבינות

אוקטובר 26, 2022 40 Comments

צילום: נופר צור

אני יודעת שהכי הכי הכי אנשים אוהבים להכין פשטידות, וזה ברור למה, זה הכי מהיר הכנה, זה בלי בצק, וזה נחשב לפחות ״משמין״

ואני גם ממש אוהבת פשטידות, אבל אני פי אלף יותר אוהבת שהפשטידה שלי יושבת על בצק פריך 🙂 ולזה קוראים טארט או פאי,

ואני הכי הכי הכי אוהבת טארט עם בצל בתוכו, כל סוג, כרישה, בצל לבן או סגול, כולם טעימים לי וכולם משתדכים נהדר למלית גבינות

ולבצק פריך, וגורמים לי לרצות לפרוס מהם כל יום חתכה (הכוונה לחתכה שלוש פעמים ביום ) ולחמם לי בהכי פשוט במיקרו,

אני הכי אוהבת שיש לי טארט כזה במקרר.

השבוע הכנתי את הטארט ולא טעמתי קודם את הגבינה הבולגרית שהשתמשתי בה ,ואכלתי אותה בגדול, כי הוספתי מלח גם לבצק וגם למלית,

הטארט יצא ככ יפה והיה לו ריח שהתעלפתי , וגם מרקם, וחתכתי חתיכה והייתי ממש חמהההה עליה, ודפקתי ביס גדול מהסרטים,

ואמאלה, זה היה מלוח בטירוף ורציתי לירוק אותו והייתי כל כך מאוכזבת, כי הטארט היה כל כך יפה!

ולא יכולתי להגיש אותו ולא היה לי לב לזרוק אותו, אז הוא עדיין עומד במקרר עטוף בנייר כסף כאילו מישהו יאכל אותו, או שיקרה לו נס.

אבל אני בטוחה שתוך יומיים שלושה אני אאלץ להיפרד ממנו סופית.

המתכון כאן כמובן מדוייק יותר ויש בו פחות מלח, אבל שימו לב שכתבתי לכם לבוק את הגבינה הבולגרית שלכם והמליחות שלה לפני.

הוא כל כך טעים הטארט הזה והמתכון של שירה שעובדת איתי ולמרות שיש לי נטיה לשנות מתכונים שנותנים לי, לא נגענו והוא יצא אלוהי.

לשלבי ההכנה בוידאו לחצו כאן

טארט בצלים סגולים וגבינות/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 או 26 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק הפריך:

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן (אפשר להמיר חצי מכמות הקמח בקמח מלא)

1/4 כפית מלח דק

150 גר׳ קוביות חמאה קרות מהמקרר

חופן עלי אורגנו טריים (אפשר זעתר טרי)

2-3 כפות מי קרח

למלית:

2 בצלים אדומים גדולים פרוסים לשמיניות

מעט שמן זית

חומץ בלסמי

1 כוס (240 מ״ל) שמנת להקצפה (אפשר גם שמנת לבישול)

1 כוס (240 גר׳) חלב

3 ביצים גודל L

250 גר׳ גבינה בולגרית (או פטה)

1 כוס (  גר׳) גבינת פרמז׳ן מגורדת (אפשר קשקבל או צהובה אחרת)

לתיבול: מלח, פלפל

לעיטור:

מעט ענפי טימין טריים

אופן ההכנה:

מכינים בצק פריך:

במעבד מזון עם להב פלדה (אפשר גם בקערה עם הידיים) מערבבים קמח, מלח עלי אורגנו טרי וחמאה לפירורי בצק

מוסיפים מים, תחילה כף אחת או שתיים ומעבדים שוב בפולסים קצרים,

ואם יש צורך והבצק לא התאחד לכדור מוסיפים עוד מעט מים ושוב בפולסים קצרים מעבדים, עד לקבלת כדור בצק.

מעצבים את הבצק לדיסקית דקה, עוטפים  בניילון נצמד ומעבירים לצינון קל במקרר.

מחממים תנור לחום 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בקערה מערבבים שמיניות בצל עם שמן זית ומעט חומץ בלסמי וקצת מלח

מעבירים לתבנית ואופים בתנור לריכוך למשך כ 30 דק׳.

על נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק הפריך לעיגול גדול מעט מקוטר התבנית.

הופכים את הבצק על התבנית כשהנייר כלפני מעלה ומסירים אותו. מהדקים את הבצק לבסיס ולדפנות.

מניחים את נייר האפייה על התבנית על הבצק ומפזרים משקולת כמו חומוס יבש או שעועית יבשה,

ואופים את הבצק אפייה עיוורת למשך 15-20 דקות.

בינתיים בקערה טורפים ביצים, מוסיפים שמנת וחלב ושוב טורפים, מפוררים פנימה בולגרית ופרמז׳ן ומערבבים.

מתבלים במלח ופלפל שחור (אם הבולגרית שהשמשתם בה מאוד מלוחה תוסיפו מעט מלח, ואם לא מאוד מלוחה אז קצת יותר)

מסירים את נייר האפייה והמשקולת מהבצק, ומניחים את הבצלים הסגולים מעל הבצק באופן שווה, ומוזגים פנימה את מלית הגבינות

מעבירים לאפייה למשך 40 דק׳, עד שהמלית יציבה.מוציאים מהתנור, מפזרים לעיטור עלי טימים טריים

ומגישים חם. שומרים במקרר עטוף היטב עד ארבעה ימים.

**את הבצק אפשר להכין ללא האורגנו

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

40 Comments

שירי אוקטובר 27, 2022 at 11:30 am

נראה מעולה כרגיל. חסר הגרמים של הפרמזן בסוגריים

Reply
עדי אוקטובר 27, 2022 at 12:55 pm

הדרך שלי לבדוק מליחות היא לערבב את כל החומרים מלבד הביצים (כי מגעיל אותי לאכול ביצים חיות), לבדוק את רמת המליחות של הבלילה ולתקן אם צריך, ורק אז להוסיף ביצים. מומלץ.

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2022 at 2:33 pm

טיפ מעולה עדי תודה

Reply
ענת אוקטובר 27, 2022 at 1:07 pm

האם אפשר להכין ולהקפיא מוכן? ולהוציא בבןקר של בראנץ'?

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2022 at 2:32 pm

ברור, ולחמם היטב

Reply
אורה ינואר 30, 2023 at 6:31 pm

היי קרן!
הכנתי את טארט הבצל.
המלית יצאה מאוד נוזלית וקצת נזל מץחתית התבנית.
ככה אמור לצאת?
עכשיו בתנור ומקווה שיתקשה.

Reply
קרן אגם פברואר 2, 2023 at 4:11 pm

לא אמור לצאת ככה לא יודעת להגיד מה השתבש, אולי גם מזגת יותר מדי לתבנית ?
מקוה שיצא טוב

Reply
סיגל אוקטובר 27, 2022 at 3:03 pm

נראה מעולה כרגיל, מאיפה אפשר להשיג עלי אורנו טריים או עלי זעתר טריים?

Reply
טלי אוקטובר 27, 2022 at 6:31 pm

היי, נראה מדהים!!
לא מצאתי את החומץ הבלסמי באופן ההכנה

Reply
קרן אגם אוקטובר 27, 2022 at 7:58 pm

בקערה מערבבים בצל עם שמן זית חומץ בלסמי ומלח, זה כתוב

Reply
יעל אוקטובר 28, 2022 at 8:02 am

היי, אפשר להכין במיקסר את הבצק?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2022 at 8:03 am

בוודאי, וו גיטרה

Reply
מאשה אוקטובר 28, 2022 at 11:57 am

היי,
אפשר להשתמש בצק פילאס תורכי במקום?

Reply
קרן אגם אוקטובר 28, 2022 at 7:40 pm

כן אבל זמן האפייה משתנה

Reply
עדי מאי 30, 2023 at 10:30 pm

היי קרן. תודה על המתכון.
נתקעתי עם גבינה צפתית ורציתי לדעת אם יכולה להחליף את הבולגרית במתכון?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:56 am

כן בטח

Reply
דורית אוקטובר 29, 2022 at 12:53 pm

היי,
הבצק יצא מצויין ומתמסר, אבל כמות המלית רבה מדי, ממה שהתבנית יכולה להכיל. השתמשתי בתבנית טארט 26, ונאלצתי לזרוק רבע מהמלית…חבל על חוסר בדיוק!

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2022 at 1:47 pm

ממתי זורקים מלית שנשארה ועוד מתלוננים על זה?
קחי תבנית פיצית ותאפי ממה שנותר פשטידה קטנה

Reply
בתיה ארגמן נובמבר 20, 2022 at 2:18 pm

היי,
הכנתי אתמול את הקיש – מעולה !!
אבל….. אפיתי בתבנית קיש 28 וגם כאן נשארה הרבה מלית !!
למה אי אפשר לדייק יותר עם הכמויות ?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2022 at 2:30 pm

למה אי אפשר פשוט להגיד תודה על מתכונים? אם נשארנ מלית תאפי אותה כפשטידה בכלי קטן, למה לא לעשות מהלימון לימונדה???????

Reply
ירין מעטוף אוקטובר 29, 2022 at 9:36 pm

הכנתי את הקיש
לא טעמתי
אבל אנשים ממש התעלפו עליו

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2022 at 7:49 am

שמחה לשמוע תודה

Reply
סמדר אוקטובר 31, 2022 at 9:11 pm

הכנתי, אפיתי,
הריח שהתפשט בבית פשוט מעלף!!!.
טועמת כרגע עם כוסית יין לבן וטוב 😉 נהנית מכל ביס!
תודה קרן על המתכון הכל כך טעים הזה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 31, 2022 at 9:13 pm

תודה איזה כייף ! לחיים

Reply
רומי ינואר 18, 2024 at 2:51 pm

היי קרן, נראה מתכון מעולה! אפשר להחליף.בקמח כוסמין? (מלא, לבן או 80%?) מה היחס בכמויות אם כן? תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2024 at 8:58 am

אין בעיה להמיר בכוסמים 80% בלי לשנות כלום

Reply
רומי ינואר 21, 2024 at 3:27 pm

הכנתי, יצא טעים מאוד! תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2024 at 11:46 am

תודה רומי

עיניה שפיר נובמבר 3, 2022 at 11:23 pm

הי ,
האם אפשר לאפות רק את הבצק באפייה עוורת יום קודם ואת שאר הדברים להכין למחרת ?

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2022 at 5:16 am

בטח שאפשר

Reply
טל נובמבר 11, 2022 at 6:36 pm

הי קרן,
האם אפשרי להשתמש בבצק מופשר? עפתי על הנושא בזכותך
אם כן על איזה את ממליצה ומה זמן האפיה?

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2022 at 6:25 am

בטח שאפשר
אני אוהבת מאוד את בצק העלים המופשר,צריך רק לשחק אולי עם זמני האפייה ולראות שהוא מוכן

Reply
תהילה נובמבר 20, 2022 at 1:27 am

בד״כ גרועה בקישים, עשיתי אתמול ויצא מעולה תודה!
אפשר להחליף את בצל בבטטה?

Reply
קרן אגם נובמבר 20, 2022 at 2:32 pm

אני לא הייתי מוותר תעל הטעמים של הבצל, שלבי ביניהם

Reply
הדר מאי 21, 2023 at 9:50 am

קרן יקרה,נהנית מכל מתכון חדש וישן שלך,
יש אפשרות להחליף את החומץ בלסמי במשהו אחר?

Reply
קרן אגם מאי 21, 2023 at 10:28 am

ממש מעט סילאן

Reply
רעיה דצמבר 31, 2022 at 7:22 pm

היי קרן, אפשר להכין ללא גלוטן עם קמח של קופטו?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2023 at 7:09 am

כן

Reply
שיר יולי 19, 2023 at 11:47 am

היי קרן,
האם אפשר להחליף בבצק פריך מוכן? של מעדנות?

Reply
קרן אגם יולי 19, 2023 at 3:30 pm

כן

Reply

Leave a Comment