עוגות גבינהקינוחיםשבועות

טירמיסו לימון זה הדבר האמיתי

יוני 21, 2023 34 Comments

אני לא זוכרת מה היתה הסיבה שגרמה לי להכין טירמיסו לימון, כי זה משהו שאני הרבה שנים רואה ברשת אבל כנראה שזה חלחל פנימה לאט

לאט עד שהחלטתי שאני חייבת לנסות להכין כזה, ועכשיו אני מפנה שאלה לאיטלקים! למה לא גיליתם לי שזה הדבר האמיתי?

למה כשאומרים טירמיסו אומרים את זה על טירמיסו מסקרפונה וקפה? אתם לא בסדר!!!

טירמיסו לימון זה אחד הדברים הכי הכי הכי טעימים שיש, ואני סתם מקטרת, אני אוהבת גם טירמיסו רגיל אבל זה?

מה זו השלמות הזו, זה הביס הכי חלומי שקיים.

קיצר, הכנתי וצילמתי ולא עלינו יצאתי לניחום אבלים מאובזרת בטירמיסו לימון, הגעתי לשבעה, השמועה על הטירמיסו התפשטה ברגע,

ולאחר 10 דקות יכולתי רק לדמיין ששם עמד פעם קינוח שנקרא טירמיסו לימון. אז החמצמץ הזה המתיק לחברים שלי שישבו שבעה.

העברתי את גור אדם לחדר של אור, סידרתי לו מיטה וחדר משלו, כי טירמיסו לימון מעכשיו הוא דייר קבע בבית שלנו שמעתם ?

אני מציעה לכם לעשות בדיוק כמוני, לנסות את זה ולחזור לדווח אם אתם חושבים כמוני.

לסרטון וידאו ושלבי ההכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

**הפרסום בשיתוף משק צוריאל

טירמיסו לימון זה הדבר האמיתי/תבנית מלבנית 20*30

מצרכים למתכון:

2 חבילות בישקוטים

כוס (240 מ״ל) חלב

לקארד לימון:

1+1/4 כוסות (250 גר׳) סוכר לבן

2 כפות (20 גר׳) אבקת קורנפלור

3 ביצים גודל L

1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון

50 גר׳ חמאה

לקרם גבינה:

3 מיכלים (600 גר׳)גבינת שמנת עיזים 20% של משק צוריאל

2.5 מיכלים (600 מ״ל) שמנת להקצפה

2-3 כפות אבקת סוכר

כפית תמצית/מחית וניל

50 גר׳ שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:

מתחילים בקארד לימון כי הוא צריך להצטנן היטב אז עדיף להתחיל איתו כמה שעות קודם ואפילו יום לפני

בסיר בינוני מערבבים על אש בינונית סוכר ביצים קורנפלור וטורפים לאיחוד החומרים

מוסיפים מיץ לימון ומאחדים שוב, הכי נח עם מטרפה

מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.

מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד להמסה ועד שהמסה אחידה.

מעבירים לכלי אחר שהוא לא הסיר, לקופסא או קערה ומניחים ניילון נצמד על הקרם או שקית סנדויץ, זה יימנע את הקרום שלו.

מעבירים לצינון במקרר, הקרם יחזיק מעמד לכמה ימים .

מכינים קרם גבינה:

במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים גבינת שמנת עיזים

ואת השוקולד הלבן המומסו חצי כוס של קארד לימון ,ומערבבים עד שהמסה אחידה וחלקה.

טובלים בישקוטים בחלב ומרפדים את התבנית בשכבת בישקוטים ראשונה

מעבירים מחצית מהקרם מעל הבישקוטים, ובעזרת פלטה או כף מיישרים. מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בחלב

מעבירים את יתרת הקרם מעל הבישקוטים (אפ אתם רוצים להשאיר קצת קרם לזילוף בסוף תשאירו קצת קרם בצד)

שוב בעזרת פלטה או כף מיישרים, ומעבירים את כל הקארד לימון מעל הקרם. מיישרים, ומזלפים קצת קרם לקישוט מעל הקארד לימון.

מעביירם לצינון במקרר למשך 8 שעות לפחות ועדיף לילה.

למחרת מגישים ומתעלפים!

 

Print Friendly, PDF & Email

34 Comments

אלכסנדר עליזה יוני 21, 2023 at 8:46 pm

הי יקרה, לא רשום בקרם אבקת סוכר

Reply
קרן אגם יוני 21, 2023 at 9:02 pm

תודה עליזה הוספתי עכשיו
2-3 כפות

Reply
הילה יוני 22, 2023 at 3:32 am

היי! אם אני פחות מחבבת את הטעם של גבינת עיזים, חושבת שיעבור עם גבינת שמנת?

Reply
קטרינה יוני 22, 2023 at 5:53 am

מה אפשר במקום ביצים

Reply
inbal יוני 22, 2023 at 11:53 am

האם אפשר להמיר גבינת שמנת עזים לגבינת שמנת?

Reply
קרן אגם יוני 24, 2023 at 8:56 am

כן

Reply
Neriya Borovich יוני 27, 2023 at 9:32 pm

היי
מה אפשר לשים במקקופ החמאה??? שמן קוקוס אולי?

Reply
‫לאה יוני 22, 2023 at 12:56 pm

הי קרן
לא כתוב כמה אבקת סוכר בקרם הגבינה. אשמח שתוסיפי או תכתבי כאן. תודה

Reply
קרן אגם יוני 24, 2023 at 8:56 am

3 כפות, את יכןלה לרענן את הדף זה יופיע לך

Reply
אורלי יוני 22, 2023 at 5:59 pm

ניתן להחליף אץ גבינץ העיזים עם מסקרפונה ואם כן. מה תהיה הכמות ? ב

Reply
קרן אגם יוני 24, 2023 at 8:55 am

אפשר להמיר באותה הכמות לכל גבינת שמנת אחרת

Reply
בני. ישוב יולי 1, 2023 at 11:31 am

היי קרן,
בחרתי במתכון המדהים של טירמיסו לימון לעוגת יומולדת לבתי הבכורה (שאגב היא כבר סבתא) . תודה על מתכונייף הנפלאים והמדוייקים

Reply
קרן אגם יולי 5, 2023 at 8:09 am

תודה בני מזל טוב

Reply
אנט אוגוסט 21, 2023 at 11:53 am

היי הכנתו את העוגה הטעימה אך נשאר לי המון מהמלית לאחר שעשיתי בשתי תבניות. האם ניתן לעשות חצי כמות בכל המרכיבים?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2023 at 5:26 pm

אין בעיה להכין חצי מתכון

טליה יוני 23, 2023 at 3:09 am

היי 🙂 בסרטון את מוסיפה מיץ לימון לחלב, במתכון לא כתוב.. אשמח לכמות בבקשה..
הקארד לימון שלי במקרר, מחכה למחר מקווה שיצא טעים

Reply
חן יולי 17, 2023 at 6:15 pm

היי קרן, אשמח לדעת אם ניתן להכין ללא ביצים או האם ניתן להמיר אותן למשהו אחר?

Reply
קרן אגם יולי 18, 2023 at 10:19 am

ממליצה לחפש ברשת מתכון לקארד לימון טבעוני ולהשתמש בו

Reply
טל גז יוני 25, 2023 at 10:09 am

היי קרן,
האם לדעתך ניתן להכין את העוגה עם התחתית מהמתכון עוגת טירמיסו קפה שלך?

Reply
קרן אגם יוני 25, 2023 at 8:20 pm

בטחחחח

Reply
אביטל ינואר 25, 2024 at 8:27 pm

ניתן להשתמש בתערובת פירות קפואים איכשהו במקום הלימון?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 7:13 am

לא ככ הבנתי את השאלה, זה טירמיסו לימון הוא ממש מבוסס על לימון

Reply
אביטל ינואר 27, 2024 at 3:33 pm

נכון, הכנתי עם לימון והיה מעולה.
תהית האם ניתן להשתמש באיזושהי תצורה גם בפירות קפואים שישבו במקפיא, לעשות מהם קרם דומה ללימון, כדי לגוון.

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2024 at 11:12 am

מניחה שאת יכולה לטחון אותם ולהכין מהם איזה שהוא קרם אבל זה באמת כבר מתכון אחר

ליא יוני 30, 2023 at 1:37 pm

הי
האם אפשר להשתמש הגבינה קצת פחות משמינה?
כמו כן, האם יש גרסת פרווה?

Reply
קרן אגם יוני 30, 2023 at 1:39 pm

גבינת שמנת 5%
אין גרסת פרווה לעוגת גבינה

Reply
אפרת יולי 10, 2023 at 4:41 pm

היי, נראה מעלף! במתכון רשום 3 ביצים וגם בהכנה כתוב לשים ביצים, אבל ראיתי איפשהו בתגובה באינסטגרם שרשמת רק חלמונים.. אז מה נכון? תודה רבה!

Reply
קרן אגם יולי 11, 2023 at 4:43 am

שלוש ביצים

Reply
מירב אוקטובר 4, 2023 at 1:32 pm

הי קרן, האם אפשר להחליף גבינת עיזים במסקרפונה ?

Reply
חוה דצמבר 9, 2023 at 7:46 am

מתכון פסיכי פסיכי פסיכי!!!!!
וואוו אמאל׳ה, מי חשב שעוגת לימון יכולה להיות כזאת טעימה????
תודה רבה על המתכון המעולה קרן, אין עלייך 🙂

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2023 at 7:50 am

תודה חוה מהממת

Reply
חן מרץ 17, 2024 at 8:54 am

היי,
אפשר להכין את המתכון כקינוח כוסות? ואם כן לכמה כוסות קטנות יספיק?

Reply
קרן אגם מרץ 19, 2024 at 5:56 pm

אפשר
מתאים לבערך 10 כוסות

Reply

Leave a Comment