עוגות בחושותעוגות פרי

מאפינס ריקוטה פרג לימון

ינואר 8, 2021 43 Comments

אני לא שרופה על מאפינס, יש משהו בכמות של המנה הזו שנראה לי תמיד מוזר, זה לא פרוסת עוגה מדוייקת

ואיך שהוא עם השנים פיתחתי אנטי להכנת מאפינס כשלא ממש ברור לי למה, כי לוח ההשראות שלי

בפינטרסט מלא במאפינס מכל הסוגים. השבוע גיליתי שבמקרר מאחורה עומדים להם כמו חיילים

גביעים של ריקוטה, שנשארו לי כי בוטלו כל הסדנאות עקב הסגר, והחלטתי שמאפינס זריזים זו

אחלה התחלה לסיים את כל הריקוטה שבבית. המאפינס לגמרי נולדו משאריות, קצת פרג, לימון,

שקדים אחרונים בשקית, ויצאתי לדרך סקפטית אך מרוצה. האמת? הם טעימים נורא, יפיופים,

הם לא גדולים מדי, כך שמנה אחת היא לגמרי כמו פרוסת עוגה,

והריקוטה בבלילה מוסיפה להם רכות ונעימות בכל ביס.

תותים או פירות יער, שזיפים בקיץ או אפילו קצת בננות או תפוחים יתקבלו פה בברכה.

מאפינס ריקוטה פרג לימון/תבנית שקעים של 9 מאפינס

3 ביצים גודל L

כוס ושתי כפות  (250 גר׳) סוכר לבן

250 גר (מיכל) גבינת  ריקוטה

1/2 כוס שמן קנולה

1.5 כפיות תמצית וניל

כף גריד לימון

160 גר׳ (כוס+2 כפות) קמח לבן

2/3 כוס (66 גר׳) קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

3 כפות פרג טחון טרי

חופן תותים, או אוכמניות

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

בקערה (או בקערת המיקסר) לטרוף ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה מעט.

להוסיך שמן ולהמשיך לטרוף. להוסיף גרידת לימון, וניל וריקוטה ולערבב היטב.

להוסיף קמח, קמח שקדים, פרג ואבקת אפייה ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

לשמן היטב תבנית מאפינס ולרפד בנייר אפייה או מנג׳טים, למלא אותם עד 3/4 גובהה בבלילת

המאפינס, לפזר מעל מניפות תותים או פירות יער, לאפות בתנור כ 25-30 דק׳ עד שקיסם יוצא יבש

ממרכז המאפינס. לקשט באבקת סוכר ולהגיש.

**המאפיניס נשמרים לארבעה ימים במקרר (בגלל הפירות) בכלי אטום

**סוכר לבן אפשר להמיר בסוכר חום

**קמח לבן להמיר בכוסמים לבן או חצי חצי קמח מלא

**אפשר לוותר על השקדים ולהוסיף במקום קוקוס או עוד קמח לבן  באותה הכמות לדעתי לא כדאי לוותר.

Print Friendly, PDF & Email

43 Comments

סיגל ינואר 8, 2021 at 1:29 pm

נראה מעולה, אפשר עם גבינה לבנה רגילה לא ריקוטה?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 3:06 pm

כן

Reply
ליהי ינואר 8, 2021 at 1:36 pm

במה אפשר להחליף את הפרג או שאפשר לוותר עליו? אין לי פרג בבית

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 3:06 pm

לוותר עליו

Reply
דניאל ינואר 8, 2021 at 2:28 pm

היי קרן, דבר ראשון את מהממת, בגללך כל יומיים אני במטבח מודה לך מאודדדד
דבר שני, האם ניתן לשים את הבלילה בתבנית אחרת במקום מאפינס? תודה רבה!

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 3:06 pm

תודה! אפשר אינגליש קייק

Reply
גל ינואר 8, 2021 at 11:06 pm

היי,
קודם כל תודה על המתכון.
האם קמח שקדים זה בעצם שקדים טחונים? ואם לא אז האם ניתן להשתמש השקדים טחונים במתכון?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 7:04 am

זה לגמרי שקדים טחונים

Reply
שירי ינואר 9, 2021 at 10:07 am

ואפשר להחליף בשקדים פרוסים?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 11:32 am

בבלילה? לא. אפשר לקשט בשקדים פרוסים מעל

רינה שורץ ינואר 8, 2021 at 7:34 pm

אפשר להשתמש בגרגרי פרג לא טחון?

Reply
קרן אגם ינואר 8, 2021 at 8:15 pm

אפשר

Reply
זאנט פדידה ינואר 9, 2021 at 7:24 pm

היי קרן ממי אפשר לוותר על הקמח אני ללא גלוטן או שאפשר בקמח ללא גלוטן במקום הקמח

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 9:31 pm

אפשר קמח ללא גלוטן

Reply
merav ינואר 9, 2021 at 10:35 am

הי קרן
האם ניתן להמיר השמן בחמאה ומה יחסי הכמות?

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 11:31 am

100 גר חמאה

Reply
Shiry Hershcovich ינואר 9, 2021 at 11:37 am

תודה, נראה מעולה! רצה לנסות

Reply
Efrat Chadad ינואר 9, 2021 at 8:28 pm

יצאו מעולה!!!!

Reply
מיכל ינואר 11, 2021 at 5:25 pm

הי קרן, האם חייבים גרידת לימון?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 6:49 pm

לא חובה בכלל, אפשר לוותר על הלימון או במקום זה גרידת תפוז

Reply
שרון ינואר 10, 2021 at 8:08 am

הי נראה מעולה!!
כמה גרם שמן?(סליחה, לא יודעת אך להתארגן על 1/2 כוס)

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 8:18 am

100 גר

Reply
אליאן ינואר 10, 2021 at 4:47 pm

היי האם אפשר לוותר על הפרג או להחליף במשהו אחר?
וגם, עשיתי בסופ"ש את לחם היוגורט בסיר יצא כל כך יפה שהיה חבל לחתוך אןתו. אבל בסוף אכלנו. טעים טעים. תודה

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 7:41 pm

תודה, אכן הלחם בסיר יצא שוס.אפשר להמיר פרג בקוקוס או פשוט להשמיט מהמתכון

Reply
אביב ינואר 10, 2021 at 5:41 pm

עכשיו הכנתי, יצא מושלם !!! תודה על כל הטעים הזה שאת משתפת

Reply
מיכל ינואר 16, 2021 at 1:29 am

היי 🙂
הכנתי היום, ויצא ממש טעים, רק קצת מושי בפנים.
איפה יכולתי לטעות? (עשיתי ממש לפי המתכון)

Reply
קרן אגם ינואר 16, 2021 at 7:38 am

אולי עוד טיפה זמן אפייה

Reply
Michal Monet ינואר 16, 2021 at 8:34 am

תודה

Reply
אורית פברואר 18, 2021 at 3:11 pm

הכנתי היום בפעם השניה! טעם ממכר! תודה

Reply
קרן אגם פברואר 18, 2021 at 3:47 pm

תודה אורית

Reply
חגית הרוש ינואר 10, 2021 at 8:25 pm

איך אני יכולה לראות שוב הסרטון?

Reply
קרן אגם ינואר 11, 2021 at 8:25 am

הוא כבר לא קיים יותר

Reply
תרזה ינואר 12, 2021 at 2:31 am

האם אפשר לחתוך את כמות הסוכר בחצי?
האם לא יוצא מתוק מדיי?

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2021 at 12:16 pm

הפחתה של מחצית מכמות הוסגר תייצר מרקם אחר ותפל ו וזה מאפינס לא ייתפחו , הם ממש לא מתוקים מדי

Reply
תרזה ינואר 12, 2021 at 12:18 pm

תודה רבה.

Reply
ענת ינואר 17, 2021 at 8:00 pm

היי קרן, סליחה על השאלה המציקה 🙂 אבל אפשר להחליף ריקוטה ביוגורט?

Reply
mac ינואר 23, 2021 at 7:45 pm

מתכון מעולללההההה!!
גם כמאפינס וגם עוגה!!
תודה לך קרן(:

Reply
מאיה כדיר ינואר 28, 2021 at 3:26 pm

הי קרן,
מוודאת, הכמות של הרכיבים מספיקה ל-9 מאפינס?

Reply
יאנה ינואר 29, 2021 at 4:11 pm

היי קרן, האם ניתן להשתמש באוכמניות קפואות?

Reply
קרן פברואר 5, 2021 at 3:16 pm

יצא פשוט מושלם!!!!

Reply
גבי יוני 21, 2021 at 10:41 am

עשיתי בדיוק כמו במתכון, בלי המרות או הנחות ויצא מצויין! תודה!

Reply
YORI אפריל 4, 2022 at 9:50 am

היי קרן
אפשר לאפות כעוגה במקום מאפינס ?(ולא שיש לי משהו עקרוני נגד מאפינס)

Reply
קרן אגם אפריל 4, 2022 at 2:40 pm

בוודאי
זמן אפיייה משתנה

Reply

Leave a Comment