לחמים ומאפים

מקלות בייגלה ירושלמי במילוי גבינות

יוני 7, 2020 159 Comments

**הפוסט שופץ ועודכן בתאריך 26/10/22

(את המיקסר הזה רכשתי ביוני 2020 אבל כל מה שכתבתי עליו עדיים רלוונטי כמובן )

לא מזמן שידרגתי את המיקסר שלי למיקסר של Davo, שנחשב בגזרת המיקסרים הביתיים

לאחד המובילים, המלך של הזירה הביתית ובצדק, המיקסר עובד בשיטה קצת שונה ממה שכולנו מכירים,

הקערה שלו מסתובבת ולא הראש, יש לו שני סוגים מלושים, והטריק והפטנט הכי הכי שלו,

הוא העובדה שמתחילים את תהליך הלישה תחילה עם נוזלים,

ואת הקמח מוסיפים ממש בסוף, אחרון.  זה היה לי ממש מוזר לעבוד איתו בהתחלה

בעיקר בגלל שאני לא רגילה ובמשך שנים עבדתי עם מיקסר ביתי רגיל.

מהר מאוד התרגלתי אליו, והתחלתי להעריך מאוד עבודה עם בצק שמתחיל דווקא לישה בנוזלים שלו.

השבוע החלטתי לעשות נסיון במיקסר הביתי השני שלי שבו לרוב מתחילים עם הקמח.  לשמחתי, זה עבד מצויין גם פה,

והבנתי שיש איכות גדולה יותר לבצק שמתחיל בנוזלים. לא בטוחה שאני יודעת להסביר למה,

אבל משהו בתהליך עצמו גורם לו להיות הרבה יותר איכותי.

למרות שאת כל מאפי השמרים שלי בבלוג הכנתי באופן המסורתי שמתחיל בקמח ויבשים,

אני ממליצה לכם מאוד להכין את הבצק הזה כפי שמצויין במתכון, ואני מקוה שתבינו על מה אני מדברת.

אחד המאפים שהכי קשה לי לעמוד בפניהם בסדנאות שלי, מקלות הבייגל הממולאים.

את המתכון מצאתי לפני המון זמן ברשת, ששייך לאדי מזרחי , שבמקור ממולא בריקוטה ובכרישה, ומאז אני עושה

עליו אין סוף גרסאות, ממלאה בכל פעם במילוי אחר, וזה תמיד תמיד טעים.

אני אוהבת לשחק לא רק עם המלית אלא גם עם הציפוי, ובסוף הפוסט למטה תמצאו אופציות נוספות מלבד

השומשום הקלאסי. השימוש בקמחי לחם בעיני מאוד משדרג את המאפים, כמו כל מאפה אחר,

זו לא חובה אבל מאוד מומלץ.אפשר כמובן גם להכין את מקלות הבייגלה ללא מילוי כלל,

תמצאו בסוף הפוסט הסבר.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

מקלות בייגלה ירושלמי/כ-15-20 יחידות

מצרכים למתכון:

1 קילו קמח לחם/פיצה/מניחטובה/חלה או קמח לבן רגיל

2+1/4 כוסות (550 מ״ל) מי ברז

1+3/4 כפות (19 גר) שמרים יבשים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1/4 כוס (50 גר) שמן זית

כף (20 גר) מלח דק

למילוי:

300 גר' גבינת טוב טעם/תבור/ריקוטה

150 גר' גבינת קשקבל מגורדת

50 גר' גבינת פטה

אופציונלי: ממרח פסטו לפי המתכון הזה

לציפוי:

כוס וחצי שומשום מעורבב עם 1/2 כפית מלח גס (אופציות נוספות בתחתית הפוסט)

אופן ההכנה:

מערבבים במיקסר 500 מ״ל מים, שמרים יבשים, סוכר, מלח, ושמן זית

מתקינים את וו הלישה ומוסיפים את הקמח לאט לאט, עד שכל הקמח במיקסר, ומניחים למיקסר

לעבוד 2-3 דקות, בשלב הזה תדעו אם חסרים לכם עוד מים או לא, אם יש צורך מוסיפים בכל פעם עוד כף,

אם אין צורך לא מוסיפים, ואם מרגיש לכם שהבצק דביק מדי, תוסיפו מעט קמח.

לשים סהכ 12 דקות. לבסוף מתקבל בצק רך,גמיש וחלק.

מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת בשמן זית, ומגלגלים אותו כך שיצופה שומן על כל צדדיו.

מכסים את הקערה בניילון  נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי שעתיים עד שהבצק

הכפיל את נפחו. ניתן להתפיח את הבצק כמה שעות או לילה במקרר במקום.

כשהבצק תפח, מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשמנים אותה מעט.

קורצים מהבצק עיגולים של 100 גר', מכדררים לכדורים , ומניחים על תבנית התנור.

כשכל העיגולים מוכנים מקמחים אותם מעט ומכסים במגבת. מניחים להתפחה חוזרת של כ 20-30 דקות

עד שהכדורים תפחו. ניתן להתפיח את הכדורים למשך שעתיים שלוש במקרר.

בזמן שהכדורים תופחים מכינים את המלית:

בקערה מערבבים את כל חומרי המלית, טועמים מעט ואם יש צורך מוסיפים מלח.

בשלב הזה ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים כמו בזיליקום, אורגנו, זעתר טרי או אפילו כוסברה או פטרוזיליה.

מערבבים היטב.

מחמים תנור ל 220 מעלות.

על משטח ממש מעט מקומח, מרדדים את כדור הבצק למלבן ארוך, ומניחים אותו כשהצד הרחב פונה אליכם.

(במידה ויש לכם פסטו מורחים על הבצק בשלישל התחתון שלו לרוחב ממרח פסטו לפני הגבינות)

מניחים כף גדושה ממלית הגבינה בתחתית הבצק לכל אורכה, ומקפלים את הבצק מעל המלית ומגלגלים לגליל

ארוך. טובלים במים, ומיד מעבירים לשומשום ומגלגלים כך שהגליל מצופה בשומשום.

מעבירים חזרה לתבנית אפייה ומועכים בעזרת היד את הגליל לרצועה שטוחה.

ממשיכים כך עם כל עיגולי הבצק, ואופים כ 20-22 דקות עד שהבייגלה שחומים בחלקם העליון והתחתון.

מוציאים, מברישים  בשמן זית, ומגישים חם.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**קמח לחם ניתן להמיר בקמח לבן, קמח חלה, קמח פיצה, או קמח כוסמין לבן.

אפשר להכין עם 50% קמחים מלאים ולהוסיף מעט נוזלים לבצק.

**לתערובת השומשום אפשר להוסיף פרג, שבבי בצל, שבבי שום, גרעיני חמניה או דלעת, קצח או אבקת זעתר.

**לתערובת הגבינות אפשר להוסיף זיתים קצוצים, זוקיני מגורד שהוקפץ בשמן זית, או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

**ניתן להמיר לגבינת ריקוטה/כנען במקום טוב טעם, בולגרית או גבינת עיזים במקום פטה וכל סוג של גבינה צהובה

במקום קשקבל.

**להכנת בייגלה לא ממולא:

אפשר לגלגל כל כדור לרצועה ארוכה,לטבול במים ושמושום,למעוך ולהניח על התבנית.

צילום: נופר צור

Print Friendly, PDF & Email

159 Comments

רוית יוני 7, 2020 at 9:39 pm

מושלמים
חייבת לנסות

Reply
מור יוני 9, 2020 at 3:08 am

היי
האם אפשר להשתמש בשמנת חמוצה, גבינה כחולה ומוצרלה מגורדת?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 8:42 am

בטח, אפשר הכלללל
אבל לקחת בחשבון שמנת חמוצה נוזלית יותר
אז ממש מעט ממנה אחרת היא מרטיבה את הבצק וקשה לו להיאפות

Reply
Jossi יוני 10, 2020 at 5:16 pm

נשמה הייתי מציע כשאת מסיימת לכתוב את המתכון תעברי עליו שוב כי יש ים של שגיאות.חוץ מזה המתכון נראה 10.

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 6:11 pm

תודה נשמההההההה אבשלום קור לא היה מקבל את זה

Reply
שירלי יולי 28, 2020 at 6:51 am

אם אני מכינה יום לפני, זה שורד? או שעדיף להקפיא ישר מהתנור ולחמם? או אולי לשמור עליהם במצב מגולגל במקרר ולאפות ביום ההגשה?

Reply
קרן אגם יולי 28, 2020 at 7:21 am

כמה אופציות לשמירה על טריות:
הכי אהובה עליי: לגלגל להקפיא להפשיר ולאפות
אפשר גם להקפיא בעודם טריים להפשיר ולחמם
אפשר גם מקרר אבל לחמם לפני הגשה

Reply
מיטל מאי 14, 2021 at 7:17 am

אם מקפיאים … איך מומלץ לאפות אחר כך?

קרן אגם מאי 14, 2021 at 4:36 pm

להפשיר ולאפות כרגיל

שירי יוני 11, 2020 at 7:04 pm

לא הכנתי עדיין אבל כל מתכון שלך מלא בברכה כי את כל כך רוצה שזה יצליח . את מלאת אנרגיות טובות ונתינה , זה לא מובן מאליו בשבילנו הגולשים ..אני גרה בניו יורק וכל מתכון שלך מזכיר לי את הבית .. זכינו בך !

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 7:37 pm

תודה שירי ריגשת אותי אותי ממש !

Reply
קארין אוקטובר 19, 2020 at 7:28 pm

קרן כל מתכון של מלא בברכה
נהנית מהדרך ובכלל מהתוצאה הסופית הן במראה והן בטעם
מיוחד כמוך
תודה!!!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 19, 2020 at 10:31 pm

תודה קארין יקרה

Reply
נאוה קסלר אוקטובר 29, 2022 at 10:40 am

איך ממלאים בכרישה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 29, 2022 at 1:46 pm

מקפיצים פרוסות כרישה בשמן זית וחמאה ומערבבים עם גבינות

Reply
ענבל יוני 8, 2020 at 7:37 am

היי
לא ככ הבנתי את אופן המילוי של הגלילים והסגירה….
יש לך אולי הדגמה בסרט?

Reply
שי-לי יוני 9, 2020 at 5:00 pm

היי קרן, נראה מושלם ואני חייבת לנסות. אפשר לוותר על ריקוטה/חמד/טוב טעם/ כנען? יש לי שמנת, קוטג', גבינת עיזים וגבינה לבנה. תודה!

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 9:26 pm

כל מה שיש לך נשמע מעולה

Reply
אחינעם אוקטובר 14, 2022 at 2:27 pm

היי, לא מצליחה למצוא את הסרטון אשמח לדעת איך נכון לגלגל לא הצלחתי להבין מההסבר

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2022 at 3:44 pm

הסרטון ירד כבר
יעלה בקרוב שוב
מרדדים כדור למלבן ארוך, מניחים בחלק הארוך בשליש התחתון מלית, ומגלגלים לרצועה ארוכה
טובלים במיםמובשומשום

Reply
עדי יוני 8, 2020 at 9:53 pm

היי אם אני רוצה להמיר את השמרים היבשים לטריים כמה לשים

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 10:04 pm

ממירים ל 50 גר׳ שמרים טריים ואת המלח מוסיפים לקראת הסוף

Reply
לאה מאי 4, 2021 at 8:33 pm

היי קרן מאד נהנות מהמתכונים שלך ובמיוחד מהבייגל הירושלמי רציתי לשאול אם ניתן להקפיא את את מקלות הבייגל הממולאים. לאה

Reply
קרן אגם מאי 5, 2021 at 10:54 pm

הי לאה תודה, כן ניתן להקפיא אחרי מילוי ולפני אפייה, להפשיר ולאפות

Reply
אתי אוקטובר 1, 2021 at 7:28 am

בוקר אור,
האם את מקפיאה אחרי התפחה שניה או שאת מפשירה, מתפיחה ואז אופה?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2021 at 8:16 am

מקפיאה את המקלות כשהם מוכנים ומעוצבים לפני אפייה אין קשר להתפחה כי לא מתפיחים אותם אחרי מילוי
מפשירה ואופה

עדי יוני 8, 2020 at 7:56 am

הי קרן אםשר להשתמש למילוי בסבינת שמנת ?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:07 pm

אפשרי כן

Reply
קרן יוני 8, 2020 at 10:43 am

הכנתי אתמול יצא פשוט מושלם! כל המתכונים שלך מעולים,הכנתי לא מעט מהם בחג האחרון והמחמאות לא הפסיקו להגיע. ואת.. את מהממת מלאת אנרגיות חיוביות מלאת אהבה למה שאת עושה ואין ספק זה בהחלט עובר דרך המסך. תודה ❤️

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:07 pm

זה מה זה כייף לי שכתבת את מה שכתבת, תודה רבה!

Reply
David יוני 10, 2020 at 5:57 pm

היי קרן, האם אפשר שבמתכונים יופיעו הכמויות גם בגר'? הרי ידוע שבאפיה כמו באפיה הכמויות תמיד יהיהו לפי משקל. תודה

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 6:03 pm

הי דוד
למיטב ידיעתי אני כותבת גם בגרמים
מה חסר?

Reply
‫יעל בר נתן מרץ 1, 2021 at 9:00 am

הי קרן
לגבי הקפאה – לגלגל ולהקפיא ולאחר ההפשרה למעוך אותם ? או שלעשות הכל הכל ואז פשוט להקפיא ? האם זקוק להתפחה נוספת אחרי ההפשרה ?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2021 at 3:01 pm

אפשר למעוך אחרי הפשרה , ממילא הם יתפחו קצת בהפשרה

Reply
מרים יוני 8, 2020 at 1:09 pm

שלום קרן, תתחדשי על המיקסרdavo השווה. הביגלה נראים נהדר אך המיקסר שלי מת אחרי שנים רבות ואני בחיפושים מה יש בשוק המיקסרים. אני אופה לחם פעם בשבוע, בקיצור המיקסר צריך לעבוד!! אנא שילחי לי את הדגם של המיקסר שלך. תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:06 pm

המיקסר שלי גדול ויקר מאוד, ל davo יש גם דגמים קטנים, ממליצה לבדוק בגוגל אמרו לי שהם מעולים

Reply
מרים יוני 10, 2020 at 3:03 pm

תודה רבה!

Reply
ענבל יוני 8, 2020 at 4:18 pm

איזה מילוי אפשר להכין ללא גבינות שיתאים?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 5:04 pm

אפשר לוותר על מילוי או להכין עם ירקות מוקפצים בלבד

Reply
יעל יוני 8, 2020 at 5:26 pm

נראה מדהים!
ינוסה בהזדמנות ראשונה.

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 7:09 pm

תודה יעל

Reply
ליטל יוני 8, 2020 at 6:33 pm

היי קרן, נראה מהמם כרגיל! אם אני רוצה להוסיף כרישה למילוי הגבינות, כמה בערך להוסיף?

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 7:09 pm

תקפיצי 2-3 כרישות קצוצות בשמן זית ובחמאה ותוסיפי גבינות

Reply
ליטל יוני 8, 2020 at 11:22 pm

מעולה, תודה רבה!! 🙂

Reply
יעל ספטמבר 22, 2020 at 12:53 pm

היי. תודה על עוד מתכון מעולה. שאלה לי אלייך – מתי מורחים ביצה על מאפה ומתי טובלים במים כפי שעשית במתכון זה?
תודה

Reply
ענבל יוני 8, 2020 at 8:25 pm

ואוווו. יצא מעולהההה

Reply
קרן אגם יוני 8, 2020 at 9:38 pm

איזה כייף תודה

Reply
רון יוני 8, 2020 at 10:17 pm

היי קרן 🙂
האם ניתן להקפיא שמוכן?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 12:29 am

בהחלט

Reply
יעל יוני 8, 2020 at 10:18 pm

לא עמדתי בפיתוי. רצתי למכולת, קניתי טוב טעם והכנתי. יצא מושלם! וההוראות כל כך מדוייקות והסרטון נהדר… באמת שאי אפשר שלא להצליח. תודה!

Reply
קרן אגם יוני 9, 2020 at 12:30 am

תודה יעל

Reply
מיטל יוני 10, 2020 at 8:24 am

מתכון מעולה!
השתמשתי בקמח לחם עם קמח כוסמין ופשוט יצא נהדר.
אגב, הכי קל לרדד את הכדורים, אם מורחים אותם במעט שמן זית. התוצאה יוצאת מושלמת!!!

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 11:10 am

תודה מיטל , תמיד עם שמן זית -)

Reply
Anat Hoffman יוני 10, 2020 at 9:47 pm

תודה קרן על עוד מתכון מ ע ו ל ה!!! יצא מושלם!

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 9:56 pm

איזה כייף ענת תודה

Reply
תהל אוקטובר 7, 2020 at 1:34 pm

נדיר!!! טעים משו מפחידדדדדדד

Reply
ליה נובמבר 11, 2023 at 10:08 pm

אם אני רוצה להמיר את המילוי גבינות במשהו מתוק נגיד נוטלה המתכון של הבצק נשאר אותו מתכון?

Reply
קרן אגם נובמבר 13, 2023 at 1:01 pm

זה לא בצק לעוגת שמרים אבל לגמרי אפשרי

Reply
איילה יוני 11, 2020 at 5:37 pm

לא צריך לעשות פעולה עם השמרים היבשים לפני שמוסיפים לקמח? (לערבב אותם עם מים לפני?)

Reply
קרן אגם יוני 11, 2020 at 6:58 pm

עם שמרים יבשים אין צורך

Reply
טל רונס יולי 1, 2021 at 9:49 pm

בעקבות טרפת האפיה שתקפה אותי בהשראתך וגרמה לי להתמכר למאפים שלך, הזמנתי את המיקסר הזה, אני מבינה שמתחילים בנוזלים, אבל הם רושמים שלחלות למשל, להשתמש בראש מערוך, ולא בקרס. מוזר לא? מה דעתך?

Reply
קרן אגם יולי 2, 2021 at 7:48 am

חלק מהחן של דאבו זה שלכל אחד מתאימה צורת לישה ועבודה אחרת אני עובדת רק עם וו הלישה

Reply
מיכל מרץ 23, 2024 at 8:36 pm

היי קרן! כל המתכונים שלך מעולים וקלים להכנה ! האם אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר?

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2024 at 7:20 am

בטח

Reply
דני יוני 12, 2020 at 3:20 pm

את מדהימה , אחרי שנים עשית לי חשק לחזור לאפות . הכל נראה ככ אותנטי ומאהבה .
שאלה, אפשר לדעתך להכין יום לפני וזה עדיין יהיה יאמי?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 4:32 pm

תודה דני, אם מכינים יום קודם אני ממליצה להקפיא ואז להפשיר ולחמם

Reply
שי יוני 29, 2020 at 9:22 pm

היי מהממת, האם ניתן להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר להתפחה במקרר 12 שעות?
תודה…

Reply
קרן אגם יוני 29, 2020 at 10:42 pm

כן אין בעיה

Reply
הילה יוני 12, 2020 at 7:22 pm

זה נראה מושלם והכי בא לי להכין מקלות בייגלה, אלא שזכוכית התנור שלי התפוצצה, ואני צריכה לקנות תנור חדש ואם חדש אז רחב (90 סמ). האם תוכלי לעזור לי בהמלצה על תנור?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 7:37 pm

אני עובדת עם תנורים ממש ישנים
חפשי דלונגי יש להם דגמים גדולים וטובים

Reply
ליאת יוני 12, 2020 at 7:28 pm

את יכולה לעזור לי להמיר 500 מל מים לכוסות?
והאם ניתן להשתמש במילוי הגבינות בבצק הבייגלה הירושלמי המסורתי (שלך)?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2020 at 7:36 pm

כוס זה 240 מל אז מדובר על שתי כוסות וקצת
מילוי הגבינות מתאים גם לבייגלה הקלאסיים

Reply
דנה יוני 13, 2020 at 4:49 pm

היי קרן! הבצק כבר מוכן ותיכף מכינים כדורים
האם צריך התפחה אחרי עיצוב הצורה ולפני הכניסה לתנור?

Reply
קרן אגם יוני 13, 2020 at 5:10 pm

לא צריך

Reply
דנה ברק יוני 14, 2020 at 11:10 am

תודה!! הכנתי ויצא מ-ע-ו-ל-ה!!!
המילוי לגמרי ברח החוצה, יש טיפים איך לסגור את הבייגל יותר טוב?

קרן אגם יוני 14, 2020 at 2:18 pm

קודם כל אני שרופה על מילוי שבורח זה חלק מהיופי
אבל להבא ממליצה להוריד מעט מכמות המילוי כך הבייגלה יתגלגל יותר פעמים סביב עצמו ויסגור את המלית טוב יותר

Dana יוני 13, 2020 at 9:37 pm

יצא מעולה גם בגרסה ללא גלוטן!
הכנתי עם קמח מולינו כחול (הוספתי עוד מים 500מל מים ל500 גר קמח, והתפחה אחת בלבד אחרי יצירת הכדורים).
חוסל ע"י צליאקים ולא צליאקים כאחד.
תודה על מתכון מעולה וסרטון שמאד עוזר!

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 7:48 am

את כל כל משמחת אותי ששיתפת ואם זה בסדר אשמח לפרסם את זה בתוך הפוסט עצמו

Reply
DANA יוני 14, 2020 at 12:41 pm

בשמחה. רק לדייק: לקמח מולינו ללא גלוטן צריך להגדיל את כמות המים. לקילו קמח כ-900 מל מים (ואם לא דביק מספיק יש להוסיף עוד כ100 מל מים)

Reply
קרן אגם יוני 14, 2020 at 2:18 pm

תודה דנה

Reply
ענת יוני 15, 2020 at 10:41 pm

קרן תודה רבה מתכון מדהים יצא מושלם

Reply
קרן אגם יוני 16, 2020 at 9:20 am

איזה כייף תודה

Reply
ברכה יוני 18, 2020 at 9:02 am

שלום קרן! האם אפשר להקפיא את הבייגלה ליפני האפייה?

Reply
קרן אגם יוני 18, 2020 at 9:27 am

בטח

Reply
ליטל אוקטובר 26, 2022 at 6:09 pm

אפשר להכין את הבצק ביד בלי מיקסר? ואם כן מה לשים קודם וכמה זמן לישה?
תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 26, 2022 at 7:56 pm

אפשר ללוש ידנית , למשך 10 דקות לפחות עד לקבלת בצק רך חלק וגמיש

Reply
דנה יוני 19, 2020 at 5:40 pm

יצא מושלם, ומדויק כמו כל המתכונים שלך… תודה❤️

Reply
מירב יוני 24, 2020 at 8:38 pm

די קרן, אי אפשר שכל המתכונים שלך יהיו מושלמים, אנחנו רק משמינים פה.
כרגיל יצא טעים ממש 🙂

Reply
קרן אגם יוני 24, 2020 at 10:08 pm

חח תודה מירב

Reply
פנינה סיון יוני 27, 2020 at 12:53 pm

הי קרן
הכנתי כבר פעם שנייה את הבייגלה הממולאים בגבינות מהמתכון שלך. שלמות!!!!
תודה
אבל יש לי שאלה… המילוי בורח לי באפייה החוצה… יש לך טיפ בשבילי שזה לא יקרה?

Reply
קרן אגם יוני 27, 2020 at 3:04 pm

אני שרופה עליו כשהוא בורח
לדעתי זה חלק מהקסם
אם את רוצה שפחות יברח שימי פחות מלית ואז הבצק יתגלגל יותר פעמים סביב עצמו ויסגור את המלית בפנים אבל אז גם תהיה פחות מלית

Reply
ריקי יולי 2, 2020 at 2:42 pm

היי קרן
אפשר להשתמש בבצק הזה להכנת מיני בייגלה ירושלמי. שמתי לב שבמתכון של המיני בייגלה יש קצת שינויים קלים.

Reply
קרן אגם יולי 2, 2020 at 3:59 pm

אפשר אין בעיה

Reply
עינב יולי 4, 2020 at 6:19 pm

יצא מושלם. חד משמעית.

Reply
שרה מאי 24, 2023 at 10:20 pm

אם רוצה להכין אותם בלי לאפות ולאפות לפני ההגשה. אפשרי שיחכו לפני האפייה כמה שעות במקרר? אם כן, יצריך התפחה בחוץ לפני הכנסה לתנור? תודה

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 10:47 am

אפשר במקרר ואין צורך להתפיח בחוץ
מהמקרר ישיר לתנור

Reply
Efrat Levy Izhari Adv יולי 25, 2020 at 9:11 am

אם שכחתי לשים מלח בבצק, רעיונות?
בכלליות יש לו תפקיד מלבד טעם?

Reply
קרן אגם יולי 25, 2020 at 2:29 pm

כן, ייצא תפל ואולי קצת חיוור
אם יש אפשרות אז להוסיף וללוש שוב
אם לא אז להוסיף מלח בבלילה

Reply
הדס אוגוסט 14, 2020 at 9:24 am

הי קרן
וואוו איזה טעים ומושלם הבייגלה יצא!!
הקפאתי חצי מהבצק איך אני מפשירה אותו ?
כמה זמן זה לוקח?
ולאיזה עוד מאפים הוא יכול להתאים ?
תודה ❤️

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2020 at 9:35 am

מפשירים בטמפרטורת החדר שעתיים בערך, הבצק מתאים גם ללחמניות ולחלות או סמבוסקים

Reply
Ora Shalom-Berger ינואר 10, 2021 at 4:14 am

גם בקנדה נהנים מהמתכון המושלם והטיפים שלך. תודה!!!

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 7:42 am

חובקת עולם שכמותי ! תודה

Reply
נורית פרץ אוגוסט 31, 2020 at 1:03 pm

אני פעם ראשונה נחשפתי לאתר שלך מדפדפת כבר שעה במתכונים שלך .

כל מתכון פשוט תענוג היום אני כבר אשתמש בשני מתכונים שלך.

כל הכבוד

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2020 at 1:19 pm

תודה נורית

Reply
חן ספטמבר 10, 2020 at 10:32 am

היי קרן!
הכנתי ויצא פשוט מושלם, אין מתכון שלך שלא קוצר מלא מחמאות!
אני רוצה להכין שוב ולהקפיא,
באיזה שלב מומלץ להקפיא, לפני או אחרי האפייה?
וכשאני רוצה לאפות – ישר מהמקפיא להכניס לתנור?
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 11:09 am

לגלגל אחרי מילוי ולהקפיא, להפשיר ולאפות

Reply
חן ספטמבר 10, 2020 at 1:36 pm

תודה רבה!

Reply
יעל ספטמבר 22, 2020 at 12:56 pm

היי קרן.
תודה על עוד מתכון מושלם.
ולשאלתי – מתי מורחים ביצה על מאפה ומתי מורחים במים כפי שעשית במתכון זה?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 22, 2020 at 1:34 pm

זה עניין של העדפה יעל, אין חוקים.
אני לא מורחת ביצה אם אין ביצים בבצק. מיותר בעיניי

Reply
Ela Weiss אוקטובר 5, 2020 at 3:31 pm

וואי נראה מושלם!!
קמח לחם מלא של הטחנות גם יעבוד?
תודה מראש

Reply
קרן אגם אוקטובר 5, 2020 at 8:53 pm

ברור שיעבוד!

Reply
מירי אוקטובר 10, 2020 at 3:05 pm

יצא מושלם!!!תודה רבה לך על המתכונים המושלמים!

Reply
אביב אוקטובר 13, 2020 at 9:26 pm

יצא פשוט מושלם!
תודה על המתכון:)

Reply
שקד אוקטובר 21, 2020 at 12:29 pm

היי קרן,
אפשר להתפיח במקרר? אם כן כמה זמן הכי הרבה אפשר למשוך איתו בקירור?
תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 21, 2020 at 3:39 pm

עד 20-22 שעות

Reply
נועה דצמבר 18, 2020 at 3:12 pm

יעבוד לאפות בטאבון?

Reply
קרן אגם דצמבר 19, 2020 at 2:17 pm

בטח

Reply
ליאת ינואר 7, 2021 at 9:04 pm

הי קרן, הכנתי כרגע את הבצק לפי סדר הכנסת החומרים שכתבת ( קודם הנוזלים ובסוף הקמח) בהתחלה היה נראה שהבצק מושלם, אבל אחרי כמה דק לישה פתאום הוא נמרח על הדפנות . המשכתי ללוש במיקסר כ 12 דק אבל הבצק היה ממש ממש דביק וקשה היא להוציא אותו לקערה משומנת. מה יכולה להיות הסיבה? האם יצא מזה בייגלה טובים? שמתי בכל מקרה את הבצק במקרר לתפיחה. אשמח לשמוע ממך, ליאת

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2021 at 9:50 pm

היו עודפים נוזלים היית צריכה להוסיף קמח שיאסוף את עצמו, הרבה פעמים זה מסתדר אחרי התפחה מקוה שהסתדר לך

Reply
ליאת ינואר 7, 2021 at 10:22 pm

אעדכן מחר אם יסתדר . תודה על התשובה המהירה ממש !

Reply
ליאת ינואר 9, 2021 at 2:19 pm

יצא מושלם.
איזה מתכונים יש לך, אחד אחד תענוג !!

Reply
Yuval ינואר 8, 2021 at 9:26 pm

היי קרן
חייבת להגיד שאני באמת מכורה למתכונים שלך ברמה !
שאלה קטנה
אם הבנתי את הבצק היום בבוקר ו פתחתי וכדררתי ועיצבתי אבל רוצה לאפות מחר על הבוקר
תופס לילה במקרר?

תודה רבה

Reply
Yuval ינואר 8, 2021 at 9:28 pm

הכנתי והתפחתי

Reply
קרן אגם ינואר 9, 2021 at 7:06 am

פחות ממליצה. אפשר פריזר

Reply
שרית פברואר 13, 2021 at 3:36 pm

יצא מושלם קרן
תודה על המתכונים הנהדרים!!!

Reply
אורי מרץ 4, 2021 at 11:17 am

היי קרן,
תגידי אפשר להשתמש עם הבצק של החלות בייגלה ירושלמי למתכון הזה?

Reply
Jill אפריל 6, 2021 at 9:34 pm

את מדהימה !!

Reply
קרן אגם אפריל 7, 2021 at 7:42 am

תודה!!

Reply
עידית אפריל 29, 2021 at 1:29 pm

היי! איזה סיבה יכולה להיות שיצאו לי נורא נפוחים? קצת כמו חלות ממולאות..
תודה

Reply
קרן אגם מאי 1, 2021 at 12:02 pm

אולי יותר מדי מלית?

Reply
נוי מאי 16, 2021 at 9:06 am

היי קרן 🙂 במתכונים שאת רושמת שאפשר להחליף לריקוטה הכוונה לריקוטה הממרח או לריקוטה הגוש? תודה!!

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:50 pm

לא מכירה ריקוטה בגוש, הכוונה לריקוטה פרסקה או רגילה קלאסית לא למריחה

Reply
לי מאי 17, 2021 at 7:37 pm

וואו עשיתי בערב חג ויצא מוששששלללםםםם תודה לך!!! אין עליך שוב אומר ושוב..
מקור השראה..
שאלה..- אני עושה גם הרבה את המתכון של הבייגל הירושלמי שלך…מדוע ההכנה פה שונה? לא מדברת על עניין המלית…אלא בעניין הבצק (פה סדר השלבים קצת שונה…) מדוע? אני הרגשתי שפה הבצק נעימי יותר…האם יש סיבה שכאן זה כך ובביגל ירושלמי אחרת? תודה

Reply
קרן אגם מאי 18, 2021 at 7:13 am

פה מתחילים עם נוזלים שזו שיטה שהיא יחסית חדשה אצלי, ובעיניי הרבה יותר מוצלחת, מוזמנת לאמץ אותה בחום לכל מאפה שמרים

Reply
נגה בר איל יוני 4, 2021 at 9:05 am

יש איזו מלית מתוקה שאפשר לשים בתוך הבצק?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2021 at 2:26 pm

זה לא ככ בצק לעוגת שמרים

Reply
ליטל ספטמבר 16, 2021 at 2:27 pm

זה טעים בטירוף!!!!!!! נטרף ואת מה שנשאר הקפאתי, וגם בחימום זה מעולה. עשיתי חלק גם עם תערובת של בצל מיובש, פרג, מלח גס – וואו!! מתכון למוזיאון! תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 17, 2021 at 7:08 am

מהממת איזה כייף לשמוע

Reply
לירון גיליס אוקטובר 14, 2021 at 11:15 am

קרן יצא טעים טעים טעים, המתכון והצילומים ככ עשו לי חשק אז הכנתי את הבצק בלילה וקמתי באישון בוקר כדי שיהיה לילדים בזמן לביה"ס, איזה ריח! איזה לוק! איזה טעם! והמלית שזולגת ונהיית קצת קריספי ואפשר לנשנש מהתבנית – גן עדן
גלגלתי חלק מהם לצורת בייגל והם חתיכיים ביותר! חבל שאני אכלתי את הרוב 🙂
הדבר היחיד שלא מושלם זה ששבבי הבצל שהוספתי עם השומשום נשרפו – אני מניחה שכדאי להבא פשוט להוסיף אותם לגבינות? או לוותר בכלל

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2021 at 1:57 pm

שמחה שנהניתם
כן שבבי בצל בציפוי כיון שהם כבר קלויים הם ממש נשרפים אז להבא אפשר להוסיף אותם למלית:או לבצק

Reply
קארין אוקטובר 22, 2021 at 10:44 am

היי קרן,
ממש בא לי להכין את זה,יש לי כוסמין מלא וקמח רגיל,מה אומרת ? לערבב ? רק כוסמין מלא יצא דחוס ? תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 22, 2021 at 11:37 pm

לערבב

Reply
מיטל נובמבר 1, 2022 at 10:28 pm

יצא מושלם, טעים ברמות,בצק פצצה.
קצר מלא מחמאות

Reply
סמדר מרץ 15, 2022 at 3:39 pm

וגם, אני מנסה להבין מה הגודל של כל אחד, מבחינת הפורפורציות? ביחס לדף A4 למשל?

Reply
אודליה מרץ 31, 2022 at 4:08 pm

היי קרן, תודה על מתכונים מעולים! כל מה שהכנתי מהבלוג שלך יצא מוצלח – תודה 🙂
יש לי שאלה לגבי אפיית הבייגל, גם כשזה נראה אפוי, התחתית רטובה מהמילוי, לא נאפית ונשארת בצקית. זה קרה לי גם עם עוד מאפה ממולא, אולי סמבוסק. שפשוט המילוי ממש מרטיב את תחתית הבצק.
איך אפשר להימנע מזה?

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2022 at 4:21 pm

הי
תודה על המחמאות
יש מצב שאת ממלאה יותר מדי מילוי
זה מאוד חשוב ומשנה את מרקם הבצק אחרי אפייה
עוד אופציה ואולי אני טועה, אולי חום התנור שלך התחתון אינו חזק מספיק

Reply
Lilach יוני 1, 2022 at 8:35 pm

הי קרן, אני מתכננת להכין לשבועות את הבייגלה הנ"ל, מתגוררת בשוויץ. אין כאן טוב טעם. יש סיכוי שעם ריקוטה למריחה זה יצליח?
תודה מראש
ומיותר לציין שאת אלופה… כל מתכון שלך חגיגה אצלנו

Reply
קרן אגם יוני 2, 2022 at 2:59 pm

כן ריקוטה למריחה אחלה

Reply
Lilach יוני 3, 2022 at 7:43 am

תודה!

Reply
קרני יוני 3, 2022 at 6:12 am

היי קרן,
אני רוצה להכין חצי מהכמות, מה הכמויות הנכונות לי לשאר המרכיבים לחצי קילו קמח כוסמין לבן ? תודה וחג שמח

Reply
קרן אגם יוני 3, 2022 at 12:22 pm

הל כלחלק לשניים

Reply
קרני יוני 3, 2022 at 11:35 am

היי קרן, אני רוצה להכין חצי מהכמות, חצי קילו כוסמין לבן. את שאר המרכיבים פשוט לחלק לחצי או כמויות אחרות ? תודה לך, את מככבת אצלי הרבה במטבח. חג שמח

Reply
קרן אגם יוני 3, 2022 at 12:20 pm

לחצי הכל

Reply
נעם דצמבר 10, 2022 at 4:55 pm

חום עליון תחתון או טורבו?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2022 at 7:48 am

עליון תחתון

Reply
קארין יוני 12, 2023 at 7:59 pm

הכנתי ויצאו מושלמים! פעם ראשונה שלי פה.. אהבתי ממש

Reply
קרן אגם יוני 13, 2023 at 3:38 pm

תודה קארין

Reply
יעל יולי 2, 2023 at 10:14 pm

היי קרן יקרה
ראשית תודה על מתכון מנצח. אני מכינה אותו מלא ובני המשפחה לא מוותרים עליו. מה שמביא אותי לשאלה- האם ניתן לאפות כמה תבניות יחד? זה יכול ממש לקצר לי תהליכים .. 🙂

Reply

Leave a Comment