חגיםעוגות גבינהקינוחיםשבועות

עוגת ביסקוויטים מוקה

מאי 9, 2021 26 Comments

 

עוגות ביסקוויטים הן כבר מזמן לא רק של ילדים. עוגת הביסקוויטים הנוסטלגית הקלאסית

עברה גלגולים רבים ויש היום עוגות ביסקוויטים מדהימות עם המון טעמים וזה לגמרי קינוח שווה.

אצלינו בבית יש את עוגת הביסקוויטים הקבועה של אמא שלי, וזו לגמרי העוגה שהילדים הכי אוהבים

שאני מכינה להם. השבוע קיבלתי להתנסות בביסקווטים של מקויטיס, שבשונה מהפתי בר

הישראלי מגיעים בצורה עגולה (שרופה על זה) , והחלטתי להכין עוגת ביסקוויטים קצת יותר

משודרגת לקראת שבועות, ולשלב קקאו וקפה בקרם, ולמרות שחשבתי שבני הבית יסלדו

מהצבע ומהרעיון כולו, נרשמה הצלחה גדולה ממש, והיא היתה ממש טעימה לכולם.

הכי חשוב בעוגות ביסקוויטים, לתת להן לעמוד במקרר מספיק זמן לפני שמגישים, יענו

לפחות יום אחד קודם, בזמן הזה הביסקוויטים והקרם משתלבים מושלם, מתרככים ונמסים בפה.

לעומת זאת אם תאכלו עוגת ביסקוויטים שלא ישבה מספיק זמן במקרר קודם, הביסקוויטים

יהיו פחות רכים והטעמים פחות מודגשים. יתרון לעוגיות של מקויטיס! הן מדגנים מלאים,

ופריכות ממש ומאוד טעימות.

עוגת ביסקוויטים מוקה/תבנית עגולה קוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

2 חבילות ביסקויטים מקויטיס

2 מיכלים (500 גר׳) שמנת להקצפה

מיכל(200 גר׳) גבינת שמנת  עם אחוזי שומן גבוהים

2 מיכלים (500 גר׳) גבינה לבנה

80 גר׳ (חבילה) אבקת פודינג וניל

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן

כף תמצית/מחית וניל

כף  אבקת קקאו

1/4 כוס נס קפה מוכן ממים חמים וכף אבקת נס קפה

לעיטור:

אבקת קקאו

אופן ההכנה:

במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוכר לבן לקצפת יציבה.

מוסיפים את גבינת השמנת, גבינה לבנה ופודינג וניל ומקציפים שוב.

מוסיפים אבקת קקאו ואת הנס קפה ומקציפים שוב.

מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה, טובלים עוגיות בחלב משני הצדדים, ומניחים בתחתית עוגיות מקוויטיס.

אם נשארים ״חורים״ חשופים של תבנית אפשר לשבור עוגיות ולהכניס פנימה לכיסוי.

מורחים על גבי העוגיות רבע מכמות בלילת הגבינות.

מניחים מעל הגבינות שוב ביסקויטים טבולים בחלב, ושוב מורחים רבע נוסף מכמות בלילת הגבינה.

ממשיכים כך שוב ביסקויטים בלילה ביסקויטים בלילה.

מכסים בניילון נצמד או בנייר כסף ומכניסים את העוגה למקרר להתייצבות רצוי ללילה מראש.

אם אין לכם לילה הכניסו לארבע שעות מינימום לפריזר ואז למקרר עד הגשה

מקשטים את העוגה באבקת קקאו, אני הוספתי בייגלה מצופה פאדג׳ שוקולד לבן ויצא מוש.

Print Friendly, PDF & Email

26 Comments

חן מאי 10, 2021 at 2:02 pm

גבינת המסקרפונה בתיאור באה במקום גבינת שמנת באחוזי שומן גבוהים ברשימת המצרכים?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 4:52 pm

הכוונה כמובן לגבינת שמנת ולאו דווקא למסקרפונה תודה על ההארה

Reply
שושי גולדמן מאי 10, 2021 at 5:03 pm

הארה כללית :
האם אפשר להעלות תמונה של אריזת הביסקוויטים?
זה לא הפתי בר הנפוץ ולא בישקוטים…

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 7:21 pm

הם מופיעים באחת התמונות למעלה:=)

Reply
מור מאי 10, 2021 at 4:46 pm

האם מדובר בנס קפה רגיל של עלית?
או אפשר כל נס קפה.
השאלה עד כמה זה יהפוך את העוגה ליותר עוגת קפה ממוקה…

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 4:47 pm

לגמרי נס קפה רגיל
העוגה מושלמת כמו שהיא

Reply
רעות מאי 14, 2021 at 5:06 am

האם להכין את הנס עם חלב (כמו שמכינים משקה נס קפה) או רק אבקת נס קפה עם מים??

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 4:36 pm

בלי חלב

Reply
Ilana Danilowitz מאי 10, 2021 at 6:35 pm

Looks delicious – what assortment of cheeses can I use as I live in the USA. תודה

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 7:18 pm

philadelphia is great

Reply
אפרת מאי 10, 2021 at 5:28 pm

מתי מוסיפים פודינג וניל ואת 2 מיכלי הגבינה הלבנה?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 7:20 pm

עם גבינת השמנת, הוספתי עכשיו תודה

Reply
עדי מאי 10, 2021 at 6:36 pm

כמה גר' יש במיכל גבינת שמנת? אנחנו גרים בחו"ל המוצרים והמידות לא אותו דבר כמו בארץ

Reply
קרן אגם מאי 10, 2021 at 7:17 pm

200 גר׳

Reply
יוסי מאי 11, 2021 at 7:43 am

האם צריך לרפד גם את התחתית או רק מהצדדים

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 9:22 am

מספיק מהצדדים אם מגישים את העוגה על תחתית התבנית. אם לא אז מומלץ לרפד את התחתית בנייר אפייה שיושב מעליה שלם ועליו לסגור את הרינג החיצוני כדי להשאיר
״חצאית״ של נייר אפייה שתעזור בהרמה והעברה של העוגה לצלחת הגשה.

Reply
קרן אגם מאי 11, 2021 at 3:20 pm

רק בצדדים

Reply
P מאי 11, 2021 at 12:54 pm

בכמה גרם בישקויטים מדובר?

Reply
שירה מאי 11, 2021 at 8:15 pm

ממש בא לי על עוגת קרם מוקה, אבל אני לא אוהבת גבינות… איך אפשר להכין אותה רק עם פודינג (מבחינת כמויות)?

Reply
רות צקרוב מאי 14, 2021 at 12:22 pm

כמה ימים העוגה יכולה להשאר במקרר טובה לאכילה
והאם אפשר להקפיא חלק ממנה

Reply
קרן אגם מאי 14, 2021 at 4:34 pm

ארבעה ימים
אפשר להקפיא

Reply
Claudia fischbach מאי 20, 2021 at 5:58 am

Hi! I can’t find the recipe of the pistachio and white chocolate cake. Can

Reply
paz מאי 26, 2021 at 8:36 am

עשיתי עם פתי בר שוקולד טבול בחלב+אמרטו+קאלוהה…יצא פשוט מטרף. תודה קרן על כל המתכונים הנפלאים שלך. גרמה להרבה קולות עונג כשנאכלה….

Reply
קרן אגם מאי 26, 2021 at 8:10 pm

נשמע אליפות תודה

Reply
אליהו מאי 4, 2022 at 1:35 pm

האם אפשר לא לטבול את הביסקוויטים? האם הם יכולים להתרכך טבעית מהקרם?
תמיד כשאני מכין, גם כשאני טובל לחלקיק שניה ומנער את יתרת החלב, הביסקוויטים רכים למחרת במרקם לא נעים.
מישהו ניסה ויודע לספר?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2022 at 3:12 pm

אני מניחה שהם יהיו בסדר, אפשר גם להשפריץ עליהם מעט חלב כשהם בתבנית עם שפריצר אם יש לך ואז אתה שולט יותר טוב בכמות הנוזל

Reply

Leave a Comment