עוגות גבינהעוגות שוקולדקינוחיםשבועות

עוגת ביסקוויטים נוטלה

יוני 1, 2022 41 Comments

 

צילום: נופר צור

 

 

אם יש מסורת אחת שאני ממש מתגעגעת אליה, זו עוגת הביסקוויטים שהייתי מכינה לילדים בכל יום שישי בבוקר, שתהיה להם לכל השבת.

זו היתה מסורת של כמה שנים, והיא היתה מהממת, ובעזרתה גם הבנתי כמה ילדים אוהבים את הקבוע שלהם באוכל,

את האוכל בבית שחוזר על עצמו שוב ושוב ולא משעמם. בכל יום שישי שבו לא היתה עוגת ביסקוויטים הם היו מתבאסים.

ואני, שתמיד מנסה לחדש ואופה המון, עם השנים למדתי שבשביל ילדים, לאוכל שבבית יש מקום מאוד חשוב ומרכזי ביציבות שלהם,

ובתחושה שלהם של בית. של המוכר וידוע ונח ומחבק. ובעברית: האוכל של אמא.

כבר כמה שנים שאני לא מכינה להם בכל יום שישי עוגת ביסקווטים אבל לא כי אין למי, או שאני לא יכולה, זה קרה כי במהלך

השנים אני מכינה כל כך הרבה דברים, שלא תמיד ראיתי הצדקה להכין עוגת ביסקוויטים אם ממילא יש בבית עוגות שלי אחרות שמחכות

יפה במקרר שיאכלו אותן. ולפעמים אני מכינה כל כך הרבה עוגות ומאפים באמצע השבוע, שכבר בשישי אני רק רוצה לנוח!

אז השבוע הכנתי עוגת ביסקוויטים נוטלה, ותוך כדי הכנה אפילו שיחקתי קצת עם הפתי בר והכנתי סנדויץ נוטלה שאותו הנחתי בתבנית

במקום רק עוגיות טבולות בחלב, וכשהילדים חזרו מבית הספר והעוגה עוד עמדה על השיש אחרי צילומים, הם היו בשוק!

עוגת ביסקווטים ועוד עם שכבה מטורפת של נוטלה? אמא את גאון!

אם נחזור רגע למוכר והאהוב, לכל אחד יש את הממתקים והממרחים הקבועים אצלו בבית, ואצלנו צנצנת נוטלה ריקה לגמרי

זו מסורת של שנים בארון 🙂

לא משנה כמה הייתי קונה, ולא משנה מתי, ברגע שהייתי פותחת את הצנצנת כדי להשתמש בה, הייתי מגלה צנצנת ריקה.

אז אפשר להגיד שגם זו היתה אצלינו מסורת בבית ועדיין!

קיצר, אנחנו פיפס לפני שבועות, הכנתי לכם עוגה שמכינים בקלות, או שנותנים לילדים להכין, עוגה לעצלנים, עוגה למשקיענים קלילים,

עוגה לאלו שלא אופים, עוגה לאלו שתמיד אבל תמיד מכינים ונזכרים ברגע האחרון, עוגה שתתאים לכל הילדים, ועוגה שהמבוגרים

יריבו עליה עם הילדים 🙂 עוגת ביסקויטים נוטלה הורסת.

צילום: נופר צור

עוגת גבינה ביסקויטים ונוטלה /תבנית קפיצית בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

1.5 שרוולים עוגיות מסוג פתי בר (אפשר להמיר בביסקויט שוקולד או עוגיות לוטוס גם עובד)

צנצנת (350 גר׳) ממרח נוטלה

1 כוס (200 מ״ל) חלב

2 מיכלים (400 גר׳) גבינת שמנת (כל גבינת שמנת תתאים)

1 מיכל (250 ג׳) גבינה לבנה (עדיף 9%)

חבילה (80 גר׳) אבקת פודינג וניל)

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן 

2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה

1 כוס (200 מ״ל) חלב 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם פודינג וניל, סוכר לבן וכוס חלב 

עד לקבלת קרם יציב. מוסיפים גבינת שמנת וגבינה לבנה, מפעילים שוב את המיקסר 

ומערבבים היטב. 

מרפדים תבנית עגולה בתחתית בנייר אפייה, זה יעזור לחלץ את העוגה אחכ לכלי הגשה, 

אבל לא חובה.אפשר גם לרפד בדפנות.

מניחים חלב בקערה רחבה וטובלים ביסקוויטים משני הצדדים, טבילה קצרה.

מניחים בתבנית ומרפדים את כל התחתית שלה בעוגיות ביסקוויטים.

אם יש צורך, שוברים ביסקוויטים לשניים כדי להיכנס לפינות.

מעבירים מחצית מכמות הקרם מעל הביסקוויטים. ובעזרת פלטה מיישרים את פני הקרם.

עכשיו, מכינים סנדוויץ ביסקוויטים ונוטלה, כלומר מורחים נוטלה על עוגיה וסוגרים עם עוד עוגיה.

טובלים את הסנדויץ בחלב משני הצדדים ומניחים שכבה של סנדויצים כאלו מעל הקרם שבתבנית.

כך שיכסו את כל שטח הקרם.

מעבירים מעל העוגיות שוב את מחצית הקרם שנותר בקערה ומיישרים בעזרת ספטולה.

במיקרוגל מחממים מעט 1 כוס נוטלה לריכוך. מוזגים מעל שכבת הקרם ובעזרת ספטולה מיישרים

את ציפוי הנוטלה.

מעבירים לצינון במקרר לפחות לשש שעות ועדיף לילה קודם.

להגשה, מחלצים את העוגה מהתבנית, מסירים את נייר האפייה שבצדדים, ומעבירים אותה

לצלחת הגשה. פורסים פרוסות להגשה ומזלפים מעט נוטלה מעט מומסת מעל כל פרוסת עוגה.

בתאבון!

**הפרסום בשיתוף נוטלה
Print Friendly, PDF & Email

41 Comments

שרון יוני 1, 2022 at 10:41 am

אפשר בתבנית מרובעת ?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2022 at 11:32 am

בטח, מלבנית או מרובעת

Reply
עדי גוטרמן יוסף יוני 9, 2022 at 1:15 pm

מה גודל התבנית?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 1:16 pm

24

Reply
שרון יוני 1, 2022 at 10:41 am

אפשר בתבנית מרובעת?

Reply
קורל אוגוסט 3, 2023 at 11:10 am

היי קרן, קודם כל אני מתה על המתכונים שלך! הכל יוצא לי מעולה. אם אני רוצה להמיר לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית לא חד פעמית, קודם כל אם אפשר בזכוכית ואיך להתייחס לכמויות?

Reply
קורל אוגוסט 3, 2023 at 11:12 am

היי קרן, אם אני רוצה להמיר לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית, קודם כל אם אפשר בזכוכית ואיך להתייחס לכמויות?

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2023 at 4:47 pm

לחלק לשניים לפחות

Reply
נוי יוני 1, 2022 at 11:21 am

היי, נראה מדהים!
ניתן להכין ולשמור בהקפאה לשלושה ימים עד ההגשה?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2022 at 11:32 am

כן אפשר להקפיא

Reply
מיכל בוסתן יוני 1, 2022 at 9:07 pm

היי,
לרגישים לאגוזים – זה יכול לעבוד גם עם ממרח אחר? לוטוס למשל?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2022 at 2:58 pm

ברור

Reply
מאיה שוורץ יולי 3, 2022 at 2:20 pm

שלום קרן אני גרה בארהב איזה גבינה אוכל להחליף בגבינת שמנת? האם whipped cheese cream Philadelphia תתאים במקום שמנת?

Reply
קרן אגם יולי 3, 2022 at 2:26 pm

כן תתאים לגמרי

Reply
אלינה יוני 1, 2022 at 10:25 pm

היוש
אפשר להחליף שמנת אחת במסקרפונה? יש לי קופסה מיותרת

Reply
קרן אגם יוני 2, 2022 at 2:58 pm

כן

Reply
הדר שוורצמן יוני 2, 2022 at 7:39 pm

במה אפשר להחליף את גבינת השמנת והגבינה לבנה ?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2022 at 10:17 pm

לא הבנתי למה להחליף!
זה את כל העוגה
אז עדיף אחרת

Reply
Merav Shoham יוני 3, 2022 at 7:45 am

די קרן באמת. אני לא יכולה לבחור מכל המתכונים המטורפים האלו. אני רוצה את הכל!!!!!

Reply
שלי יוני 15, 2022 at 6:16 pm

היי!
שוקולד השחר יעבוד ?

Reply
BATSHEVA GILLAT יוני 4, 2022 at 2:15 am

Dear Karen,

I apologize for writing here in English. ( I don’t have Hebrew key board, I live in the US )
I enjoyed reading what you wrote about traditions in your family. I love following you on Instagram and LOVE your recipes. I would like to thank you for adding me to your mailing list. I am l0oking forward to checking my email every day!!!
Chag Shavuot Sameach filled with health and cheeses!
Love,
Batsheva Gillat

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 8:30 am

חג שמח בת שבע תודה רבה רבה !

Reply
לילוש יוני 7, 2022 at 4:01 pm

היי קרן 🙂
באיזה גודל תבנית עגולה מומלץ לעשות את העוגה ?
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם יוני 7, 2022 at 8:48 pm

קוטר 24,כפי שכתוב

Reply
Ortal יוני 7, 2022 at 5:11 pm

קרן עוגה מעולה.. נטרפה בחג.
והקטע עם הסנדויץ' שוקולד באמצע גאוני ביותרררר

תודה

Reply
קרן אגם יוני 7, 2022 at 8:48 pm

ישששש! תודה

Reply
נועה יוני 27, 2023 at 8:51 pm

היי כבר פעם חמישית אולי שעושה אותה, בעלי חולה עליה. אבללל אף פעם לא מצליחה למרוח כמו שצריך את הנוטלה למעלה בלי שזה ימרח לי עם השכבה למטה..תמיד יוצא לא לגמרי 100.. למרות שמחממת את הנוטלה..יש לך פתרון בשבילי?

Reply
נאגם יוני 9, 2022 at 11:26 am

היי, קרן, קודם כל תודה לך על כל המתכונים, אני כל יום מדפדפת באתר שלך ומיישמת דברים חדשים, רציתי לשאול לכמה זמן אפשר לשמור את העוגה במקפיא?

Reply
קרן אגם יוני 9, 2022 at 1:16 pm

גם חודש

Reply
Shelly Ziv יוני 15, 2022 at 6:17 pm

היי!
האם שוקולד השחר יעבוד?
תודה!

Reply
קרן אגם יוני 15, 2022 at 6:21 pm

ברור שיעבוד

Reply
שיר אוקטובר 1, 2022 at 5:01 pm

היי, נראה מעולה! גם שמנת חמוצה תתאים?

Reply
קרן אגם אוקטובר 1, 2022 at 7:24 pm

באופן חלקי כן

Reply
ליטל נובמבר 17, 2022 at 4:58 pm

היי קרן,ֶתודה על מתכונים מעולים. אשמח לדעת איזה שמנת אפשר להשתמש? (במה את משתמשת בדרכ) תודה.

Reply
שרית נובמבר 30, 2022 at 12:47 pm

שלום האם אפשר למעלה במקום נוטה לשים גנאש שוקולד?

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2022 at 7:39 pm

כן בטח

Reply
אלה אפריל 24, 2023 at 8:48 pm

אני קצת חדשה בעוגות גבינה. האם גבינת שמנת רגילה, 25 אחוז שומן תתאים? מסדרת הגבינות של שופרסל. כתוב גם גבינה לבנה למריחה.
צריך לסנן את הגבינות?
אציין גם שכל מתכון שלך תמיד יוצא אשש את אלופה 🙂 תודה!

Reply
מיכל מאי 25, 2023 at 9:27 pm

עוגה מעולה! תודה על עוד מתכון מנצח

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:33 pm

תודההה

Reply
ילנה ינואר 3, 2024 at 10:30 pm

קרן יקרה,
זו עוגה כלכך טעימה. עושה אותה כבר מספר פעמים ויש הצלחה רבה.
העניין הוא שהשכבה למעלה אצלי מאוד שונה משלך.
נוטלה מתערבב עם הגבינה ומתקשה מהר ואז נוצר מראה לא הכי אסתטי כמו בתמונות שלך. מה ניתן לעשות?

Reply
קרן אגם ינואר 4, 2024 at 4:30 pm

תקפיאי את העוגה עם הגבינה לפני הוספת הנוטלה מלמעלה

Reply

Leave a Comment