עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה דמעות של מלאך

אוגוסט 16, 2023 31 Comments

צילום: נופר צור

לא מזמן קיבלתי מייל מבחורה שקוראים לה טלי, שביקשה ממני עזרה בלשחזר מתכון שאמא שלה היתה מכינה ,

של עוגת גבינה שהיו לה שלוש שכבות, והשכבה העליונה היתה ״מזיעה״ והיו עליה טיפות שהם קראו להן יהלומים.

אני מקבלת מכם לא מעט בקשות לשחזור מתכונים וזה תמיד כייף שאתם סומכים עליי, לפעמים אתם מחדשים לי ועושים לי ממש היכרות עם

מאפים ועוגות שלא הכרתי ולפעמים אתם מבקשים דברים שאני פחות מבינה או אוהבת, או שיודעת מראש שיהיה לי קשה לשחזר,

לפעמים התיאורים שלכם מזכרון של משהו שאהבתם הם שלכם בלבד ואני ממש לא מצליחה להבין על איזה מאפה מדובר,

ולפעמים הבקשות הם לדברים שאכלתם בחול שאני בכלל לא מכירה.

לאחרונה קיבלתי כמה וכמה בקשות מאשים לעזור להם לשחזר מתכון שאמא או סבתא שאינם בחיים יותר היו מכינות וזה ממש מרגש אותי.

אז החלטתי ליזום פינה חודשית, ובה פעפ בחודש יעלה מתכון לפי בקשות שלכם העוקבים, שאשחזר בו מתכון שאחד מכם ביקש.

טלי, שבזכותה הכנתי את העוגה הזו, סיפרה לי שאמא שלה כבר לא מתקשרת איתה ולכן אין לה אפשרות לקבל ממנה את המתכון.

בהתחלה לא הבנתי למה היא התכוונה, מה זה יהלומים על העוגה??  והחלטתי להיעזר בגוגל בשם של כותרת המייל שהיתה ״דמעות מלאך״

אז נחשפתי לראשונה לשם של העוגה הזו, שהכרתי אותה אבל לא בשם הזה. פשוט קראתי לה עוגת גבינה עם קצף, ואני בדרכ נוהגת להכין אותה

בכלל ללא תחתית של בצק פריך. אז למה קוראים לעוגה הזו עוגת גבינה דמעות של מלאך?

השם מגיע מהטיפות הקטנות שנוצרות מעל המרנג כשהעוגה יושבת במקרר, כמו נטיפי זהב יפיפיים.

שנראו פעם למישהו כמו דמעות. בואו נגיד שזה לגמרי שם של פעם,  והצעירים היום לא יכירו את העוגה בשם הזה.

אני מאוד ממליצה להכין את העוגה יום קודם, היא הרבה יותר טעימה וגם הדמעות נראות בבירור לעין.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגת גבינה דמעות של מלאך/תבנית עגולה בקוטר 24 או 25 ס״מ

מצרכים למתכון:

100 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר

1/4 כוס (50 גר׳) סוכר לבן

1 כפית אבקת אפייה

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

חלמון ביצה

מצרכים למלית:

500 גרם גבינה  עדיף 9% 

1 מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה עדיף אחוזי שומן גבוהים אבל גם 15% יעבוד

1/2 כוס (120 מ״ל) חלב רגיל

1 ביצה+4 חלמונים מביצים L 

1 כוס (200 גר׳)  סוכר לבן

כף תמצית וניל

1 כף אבקת קורנפלור

כפית גרידת לימון ומיץ מחצי לימון 

לקצף:

4 חלבונים מביצים L

4 כפות (40 גר) סוכר לבן

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

מחממים תנור ל 175 מעלות, מרפדים תנבנית בנייר אפייה בתחתית ואפשר גם בשוליים

במעבד מזון או עם הידיים (אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה) מעבדים קמח, אבקת אפייה וסוכר, מוסיפים קוביות חמאה קרה מהמקרר

ומעבדים שוב לפירורים, מוסיפים חלמון ומעבדים שוב לכדור בצק.

מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ובעזרת הידיים משטחים ומהדקים היטב לתחתית,

אם יש לכם הרבה בצק אפשר לעלות גם לדפנות קצת.

מכינים את המלית:

בקערה מערבבים את כל מצרכי המלית פרט לקורנפלור, מערבבים היטב ומסננים את הקורנפלור פנימה. מערבבים שוב ומעבירים

את המלית מעל הבצק בתבנית .

יוצקים את בלילת העוגה לתבנית, ואופים את העוגה למשך 35 דקות. היא אמורה להיות עוד מעט רוטטת במרכז וזה בסדר.

כמה דקות לפני שמוכנה מכינים את הקצף:

במיקסר קמציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב. מוציאים את העוגה מהתנור, מעבירים את הקצף מעל, ומחזירים לאפייה בתנור של

10-15 דקות עד הזהבה קלה של הקצף. מכסים את התנור, ומשאירים את העוגה בפנים כשדלת התנור פתוחה למשך 15 דקות

מוציאים את העוגה, מצננים בטנפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל 8 שעות לפחות לפני הגשה.

 

Print Friendly, PDF & Email

31 Comments

טליה אוגוסט 16, 2023 at 6:20 pm

האם הבצק צריך זמן אפיה לבד?
לא צויין מה עושים איתו לפניי יציקת הבלילה

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2023 at 1:57 pm

בכוונה לא צויין כי הוא מחכה לבלילה ולא נאפה לפני

Reply
נוסטלגי אוגוסט 16, 2023 at 7:06 pm

העוגה הנ"ל נקראת דמעות של זהב בגלל הטיפות הזהובות שמצטברות עליה

Reply
חניתה אוגוסט 17, 2023 at 1:06 am

תודה. היה כדאי לעבור על המרשם ולתקן טעויות כתיבה ונוסח

Reply
נאוה אוגוסט 20, 2023 at 10:31 am

חבל לקטר, אפשר להבין לבד, קיבלת מתכון בחינם עם הרבה אהבה ורצון טוב. לא כולם מושלמים כמוך. תודה רבה לקרן המקסימה שהטעויות הן חלק מהקסם של כולנו.

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2023 at 11:22 am

♥️

Reply
סמדר אוגוסט 18, 2023 at 9:00 am

היוש
לא הבנתי מה זה לכסות את התנור
אשמח להסבר

Reply
לילך אוגוסט 20, 2023 at 3:41 pm

הי קרן. העוגה ממש יפה!
האם לדעתך אפשר להכין אותה בלי תחתית? או עם תחתית ביסקוויטים וחמאה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2023 at 5:29 pm

אפשר להמיר את התחתית לביסקויטים וחמאה או ללא תחתית כלל

Reply
ספיר אוגוסט 24, 2023 at 8:19 pm

היי, המתכון נראה מעולה אבל כתוב גם גרידת לימון מלימון שלם, וגם כפית גרידת לימון וחצי מיץ לימון. מה נכון?

Reply
קרן אגם אוגוסט 25, 2023 at 9:30 am

תוקן רק לכפית גרידת לימון ומיץ מחצי לימון

Reply
חוה אוקטובר 4, 2023 at 3:02 pm

סמדר- לכבות… (ה-ס׳ וזה-ב׳ קרובות במקלדת)

Reply
אלי אוגוסט 18, 2023 at 10:59 am

הי קרן
מה הכוונה למשפט "מכסים את התנור"? שנמצא בפיסקה האחרונה.
תודה

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2023 at 1:56 pm

מכבים

Reply
יעל אוגוסט 20, 2023 at 10:58 am

תודה על המתכון.
הכנתי, יצאה טעימה מאד, אבל לא מזיעה. אין דמעות של מלאכים 🙁
(את העוגה האיש שלי זוכר מהעוגות שסבתא שלו היתה מכינה)

Reply
קרן אגם אוגוסט 20, 2023 at 11:22 am

שמחה שיצאה טעים
מעניין למה לא היו לה טיפות זהב

Reply
הודיה אוגוסט 20, 2023 at 4:10 pm

חיפשתי מתכון כזה כבר תקופה… איזה כיף שפרסמת!

אפשר לדעתך לוותר על הבסיס שיהיה ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2023 at 5:29 pm

אפשר לוותר על הבסיס אין בעיה

Reply
רעות ספטמבר 22, 2023 at 5:02 pm

אז שוב עשיתי אותה… הפעם בתבנית בקוטר קטן יותר למשפחה הגרעינית וגם הפעם פשוט טעימה ומהממת!!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2023 at 1:34 pm

תודה רעות

Reply
שלומית אוגוסט 21, 2023 at 9:38 am

תודה רבה,
אשמח לדעת על אפשרות לעוגה הזו ללא גלוטן וללא חלב פרה…אם אפשר.

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2023 at 5:27 pm

ללא גלוטן פשוט להוריד את התחתית או להכין אותה מעוגיות לאל גלוטן
לגבי הגבינות אפשר להמיר לגבינות עיזים של משק צוריאל זה ייצא צצויין מנסיון

Reply
דבור שדה אוגוסט 29, 2023 at 5:15 pm

אשמח לתשובה ,אחרי ש עוגה אפויה כתבת לכסות התנור ולהשאיר אותו פתוח 15 דקות,האם הכוונה לכסות העוגה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 31, 2023 at 9:55 am

לכבות את התנור

Reply
הדס אוגוסט 31, 2023 at 11:21 am

"עוגת גבינה – טיפות" היתה עוגת הגבינה של סבתא שלי – המתכון שיש לי (שנקרא אצלי " עוגת גבינה – סבתא רחלה") מאוד דומה…
לפני כמה זמן נתקלתי פתאום בסרטון של בשנתן מתכון לעוגת גבינה פולנית מסורתית שהוא קרא לה "סרניק". גם מאוד דומה למה שיש כאן (גבינה קצת אחרת אבל אותו רעיון). בקיצור תכינו ותהנו

Reply
רעות ספטמבר 17, 2023 at 8:46 pm

היי קרן!
המתכון מטורף!!! עשיתי לראש השנה והתעלפו עליו. כולם!! ובמיוחד אני שעוגת גבינה בכל צורה שהיא תתקבל בברכה!!
תודה רבה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 19, 2023 at 7:27 am

יווו זה ככ משמח לשמוע! תודה

Reply
דנה אוקטובר 6, 2023 at 5:49 am

היי, אפשר להמיר גבינה לבנה בגבינת שמנת? נראה מושלם תודה!

Reply
קרן אגם אוקטובר 14, 2023 at 8:04 am

בטח

Reply
מעין נובמבר 17, 2023 at 7:21 am

היי קרן, מאוד אוהבת את המתכונים שלך, תודה רבה
הכנתי גם את העוגה הזו, בפעם הראשונה יצאה לי מאוד מאוד נוזלית ולא אפויה
בפעם השניה הורדתי בכמות החלב ואפיתי מעל לשעה ויצא נפלא
ממליצה לכולם לבדוק היטב לפני שמוציאים מהתנור

Reply
קרן אגם נובמבר 19, 2023 at 4:04 pm

תודה מעין

Reply

Leave a Comment