עוגות גבינהפוריםשבועות

עוגת גבינה ופרג

יוני 15, 2023 9 Comments

צילום: נופר צור

לא מזמן קראתי ביקורת של מישהו לאחת הבלוגריות שאני מכירה, שאמר שליצור תוכן שאינו מהלב, אלא תוכן שלדעת בלוגרים יביא קהל לאתר

זה לא תוכן שווה. לקח לי כמה ימים לעכל את הביקורת הזו, לחשוב עליה מהרבה זוויות ולהבין, שלא משנה מי יוצר את התוכן ומה הסיבה שבגללה

הוא החליט להכין מנה מסויימת לדף שלו, בסופו של דבר זו היתה ההחלטה שלו, לאחר ששיקלל את כל הדברים שחשובים לו בתוכן.

גם אם נדמה לאנשים מסויימים, שתוכן מסויים הוא ״רק מצטלם״ יפה, בכל זאת יש מי שחשב אחרת, ועמל על ההנגשה שלו לקהל העוקבים שלו,

שהוא, אני מניחה, מאמין בכל ליבו שיאהב.

הרבה פעמים אני מוצאת את עצמי חושבת, מה יאהב הקהל שלי, כי הרי ברור שכשאני מכינה עוגה או מאפה אחר לאתר, אני אחשוב מה יאהב הקהל שלי.

הקהל הוא חלק בלתי נפרד ממה שאני עושה, ולמרות שהבלוג, נדמה שהוא אוסף של מתכונים שאני אוהבת במיוחד (מה שנכון)

הוא גם המון דברים שלמדתי עם השנים שהקהל שלי, שבלעדיו הבלוג לא היה מצליח, אוהב.

ולמדתי גם שעל טעם וריח איו להתווכח, ולא כל המתכונים תמיד יתאימו לכולם וזה בסדר.

וגם אני, רואה לפעמים מתכון שנראה לי להיט, וחלק מהשיקולים שלי של להכניס אותו לאתר, הוא לא רק כי זה ״נראה טוב, מצטלם טוב ויביא הרבה

צפיות וכניסות״, אלא כי גם אנחנו יוצרי התוכן, אוהבים דברים מסויימים שלחלק אחר של אנשים נראים ״סתמיים״

כבר קיבלתי לא מעט ביקורות למתכונים שהוכנו למשל מבצקים מוכנים, סטייל ״מה זה שווה אם לא הכנת את הבצק״

הכוונה היתה לבצק עלים קנוי, סורי לא מכינה בצק עלים לבד למה לי לעבוד קשה?

אבל כן נהניתי להנגיש הכנה של קרואסונים מהירי הכנה מבצק מוכן, וכן, ידעתי שזה יביא הרבה צפיות וכניסות לבלוג, אבל למה לא?

יש מישהו שהוא בעל עסק שלא היה רוצה לראות את העסק שלו מלא באנשים ומשגשג?

עכשיו נחזור לעוגת הפרג:

היא קצת קשורה וקצת לא למה שכתבתי למעלה. כי כשהחלטתי להכין כזו, מיד חשבתי, שאם אכין אותה לא יהיו לה הרבה כניסות

כי לא הרבה אנשים יאהבו שילוב של גבינה ופרג. ואז מצאתי את עצמי בעצם מתחשבת בהקהל שלי 🙂 .

חושבת מה הוא אוהב יותר או פחות וממש רוצה לפנק אותו במתכונים שווים שמתאימים לכולם.

ואני יודעת שיש המון אנשים בקהל שפרג בשבילם זה ביג נו נו אבל אני בכל זאת, מאהבתי העצומה לזהב השחור,

ולעוגות גבינה, החלטתי לקראת שבת להעלות את העוגה הזו לאתר. כי אחרי שהיא ישבה יום במקרר, והבאתי אותה לפגישה חשובה

שהיתה לי, וטעמתי ממנה, ומי שטעם איתי מיד ביקש מתכון, הבנתי כמה זה כייף שהכל בא מהלב, כל סוגי המתכונים,

אלו שמתאימים לכולם והם יותר מיינסטרים, וגם אלו שלא כולם אוהבים אבל אני יודעת שיש מי שכן ושהם פשוט מעולים.

שבת שלום אהובים.

לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגת גבינה ופרג/תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ

מצרכים למתכון:

לבצק פריך :

1 כוס +כף (150 גר) קמח לבן רגיל

100 גר קוביות חמאה מהמקרר

1/2 כוס פחות כף (50 גר) אבקת סוכר

קורט מלח

1 כף מי קרח

למלית:

150 גר׳ פרג טחון טרי

1 כוס (240 מ״ל) חלב רותח

500 גר׳ גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים (אני השתמשתי בגבינת שמנת עיזים 20%  של משק צוריאל )

1 מיכל (250 גר׳) גבינה לבנה 9%

כף גרידת לימון 

1 כוס (200 גר׳)  סוכר לבן

 כפית מחית/תמצית ווניל 

3 ביצים גודל L 

2 כפות (20 גר׳) אבקת קורנפלור

אופן ההכנה: לבצק הפריך:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובדפנות .

בקערה בינונית מניחים את הפרג, מוזגים מעליו חלב רותח, מערבבים קצת,  ומניחים בצד.

במעבד מזון עם להב פלדה או בקערה עם הידיים מערבבים קמח, אבקת סוכר את המלח וקוביות חמאה לפירורים

מוציאים 1/3 מכמות הפירורים לקערה נפרדת ומניחים בצד.

מוסיפים כף מי קרח לבצק שבמעבד מזון ועם הידיים מעט מועכים לריכוך הפירורים, לא צריך להגיע למצב של בצק אחיד,

אלא להשאיר במצב פירורי מאוד רך.

מעביירם את הבצק לתבנית האפייה, ובעזרת הידיים מהדקים את פירורי הבצק לתחתית לכיסוי מלא ואחיד.

מחוררים מעט את תחתית הבצק עם מזלג ומכניסים לאפייה מוקדמת (אין צורך במשקולת) למשך 15 דקות עד שהבצק מתייצב ומעט משתזף.

בזמן שהבצק בתנור:

בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת עם גבינה לבנה, סוכר, גרידת לימון ווניל

מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב, מוסיפים קורנפלור ושוב מערבבים.

מעבירים פנימה את מלית הפרג שהספיקה בזמן הזה לשתות את כל החלב,

ומערבבים מעט, לא חייבים ערבוב מלא, אפשר להשאיר קצת טקסטורת שיש, ככה יהיו חלקים בעוגה של יותר

פרג בביס, אני שרופה על זה.

מעבירים את המלית מעל הבצק שבתבנית ומפזרים את הפירורים שהשארנו בצד מעל.

אופים 40-50 דקות ב 170 מעלות עד שהעוגה מתייצבת אך מעט רוטטטת במרכז שלה.

מכבים את התנור ומשאירים פתח קטן בדלת, ומצננים את העוגה למשך 30 דקות.

מוציאים, מצננים לחלוטין ומכניסים את העוגה עטוופה היטב למקרר ללילה אחד לפחות.

אל תשכחו לפני שאתם אוכלים אותה להתכונן לטעם גן עדן !

לסרטון עם שלבי ההכנה לחצו כאן
Print Friendly, PDF & Email

9 Comments

מורן יוני 15, 2023 at 4:22 pm

קרןןןן זה נראה מטורף ואני אוהבת פרג ידועה ברבים השבת אכין זה בהחלט מעניין לנסות את השילוב ואצלך מורגש שהכול מגיע מהלב

Reply
קרן אגם יוני 17, 2023 at 11:53 am

תודה מורן

Reply
Iris יולי 21, 2023 at 5:18 pm

קרן יקרה! איזו שמחה!! לפני עשרים שנה אכלתי בקונדיטוריה בגרמניה עוגת גבינה ופרג.. מהרגע שהגבתי בביס הראשון ידעתי זו העוגה האהובה עליי בעולם! מאז לא. פסקתי לחפש אחר מתכון. ועכשיו את מניחה אותו כאן לפני תודה עכשיו יהיה לי מתכון לעוגת היום הולדת שלי

Reply
קרן אגם יולי 22, 2023 at 10:30 am

איזה כייף איריס, אני הכרזתי עליה כאחת העוגות הטובות באתר

Reply
רעות אוקטובר 27, 2023 at 2:42 pm

היי קרן אחרי שהבצק יצא מ15 דקות בתנור, מיד להכניס למקרר בעודו חם ולעבוד על המלית?

Reply
אורית אפק פברואר 8, 2024 at 4:24 pm

עוגה מושלמת! הכנתי ולא הפסקתי לזלול שילוב מקורי וגאוני בין הגבינה לפרג! מומלץ מאד מאד לנסות.

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 4:32 pm

תודה אורית

Reply
משה דביר אפריל 10, 2024 at 8:16 pm

העוגה טעימה ומוצלחת. אם זאת יש לי שתי הערות למתכון הכתוב, למיטב הבנתי המלח שמופיע במרכיבי הבצק אמור להיכנס יחד עם הקמח אבקת הסוכר והשאר למעבד, אך זה נשמט מההדפסה. הערה שניה היא לגבי הכותרת "בזמן שהבצק במקרר" אני מניח שהכוונה בזמן שהבצק בתנור ומכאן נובעת השאלה של רעות למעלה.

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:05 am

תודה על ההערה משה הכל תוקן

Reply

Leave a Comment