עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה ניו יורק משגעת

מאי 17, 2023 23 Comments

כשעבדתי בניו יורק לפני 200 שנה היינו יוצאים כל בוקר לבית קפה אחר באיסט וילג׳ והייתי מזמינה ניו יורק צ׳יז קייק.

האמת שגם בסוף כך ארוחה במסעדה הייתי מזמינה אותה, כי זו פשוט עוגת גבינה חלומית, שמבוססת על המון גבינת שמנת

ולא משנה איפה טעמתי אותה היא תמיד היתה לי טעימה. עברו מלא שנים מאז ואיכשהו לא עלה מתכון של עוגת גבינה ניורקית לבלוג.

החלק הכי כייפי בעוגה זו העובדה שאין פה הפרדות ביצים ואפילו לא הקצפות, רק ערבוב של המצרכים בקערה ואפייה.

שימו לב לכל ההוראות למטה איך לאפות אותה עם אמבט מים בתנור.

את העוגה הכנתי עם גבינת שמנת עיזים חדשה שיצאה למשק צוריאל, והיא בעלת 20% שומן.

אין לה טעם של גבינות עיזים אל תפחדו להשתמש בה היא גבינה מעולה!!  והיא פתרון מעולה לכל אלו שנמנעים מאכילת מוצרי חלב פרה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפרסום בשיתוף משק צוריאל

 

עוגת גבינה ניו יורק משגעת (וקלה להכנה) /תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לתחתית העוגה:

200 גר׳ עוגיות פתי בר

1/2 כפית אבקת קינמון

70 גר׳ חמאה מומסת

למלית הגבינה:

4 מיכלים (800 גר׳) גבינת שמנת עיזים 20% של משק צוריאל

1/2 מיכל (100 מ״ל) שמנת חמוצה רצוי בעלת אחוזי שומן גבוהים

1+1/4 (250 גר׳) סוכר לבן רגיל

2 כפיות תמצית/מחית וניל

5 ביצים גודל L

לציפוי:

מיכל (200 מ״ל) שמנת חמוצה רצוי בעלת אחוזי שומן גבוהים

2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

במעבד מזון טוחנים עוגיות פתי בר לפירורים דקים.

מוסיפים קינמון ואת החמאה המומסת ומעבדים עוד מעט.

מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים. מעבירים את הפירורים לתחתית התבנית ובעזרת תחתית של כוס מיישרים כך שהפירורים יכסו את כל התחתית

מעבירים למקפיא עד לשימוש.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

בקערה טורפים גבינת שמנת, עם סוכר שמנת חמוצה ווניל. מוסיפים את הביצים ושוב טורפים עד שהבלילה אחידה.

מעבירים את מלית העוגה מעל הפירורים שבתבנית.

מניחים את התבנית על נייר כסף גדול ומקפלים אותו סביב שולי התבנית מבחוץ, כך שיקיף את החלק החיצוני של התבנית בערך עד חצי גובה.

מניחים את התבנית של העוגה בתוך תבנית גדולה יותר (תבנית תנור זה מעולה), ומוזגים לתבנית הגדולה מים רותחים מהקומקום בערך כוס כוס וחצי .

אופים את העוגה למשך 60 דקות. הזמן משוער כי אתם צריכים לבדוק שהעוגה רוטטת אבל ממש מעט במרכז ולא יותר מזה.

שימו לב שאם אחרי 1/2 שעה היא מתחילה להשחים מדי להוריד טמפרטורה ל 170 מעלות.

אם יש צורך מוסיפים עוד זמן, לא יקרה כלום לעוגה ותמיד אפשר מעט להוריד טמפרטורה.

כשהעוגה מוכנה, מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר ומצפים את העוגה בחלקה העליון, מיישרים בעזרת פלטה או כף, מכבים את התנור.

משאירים את העוגה בפנים עם דלת פתוחה למשך 30 דקות.

מוציאים ומצננים לחלוטין. מעבירים להתיייצבות במקרר למינימום 8 שעות ורצוי לילה.

**אפשר לוותר על ציפוי השמנת ולהכין לעוגה קרם וניל פשוט או קצפת, ולקשט לאחר צינון.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

23 Comments

Meital castro מאי 17, 2023 at 11:18 pm

Omgggg תודה על המתכון הנדיר!!!!
12 כפיות קינמון??
ולגבי הציפוי? מורחים ושוב מכניסים לתנור לצינון ?? קראתי נכון ?

Reply
קרן אגם מאי 18, 2023 at 7:23 am

טעות שלי כמובן זה 1/2 כפית קינמון תודה על ההארה.
ולגבי השמנת אין צורך לאפות שוב אפשר להכניס לכמה דקות לתנור כבוי

Reply
אורית גיל מאי 22, 2023 at 4:41 pm

כמה זמן להשאיר בתנור לאחר האפייה?
תודה על המתכונים הנפלאים שלך.
חג שמח

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 8:03 pm

כמה דקות

Reply
שרון מאי 18, 2023 at 7:18 am

היי האם חייב את אחוזי השומן הגבוהים בגבינות שבעוגה ?

או ניתן להמיר בגבינות עם פחות אחוזים
וברור לי שהמתכון המקורי יותר טעים .. מבקרת לגבי מרקם

Reply
קרן אגם מאי 18, 2023 at 7:22 am

אכן שימוש בגבינות עם אחוזי שומן נמוכים לא יביא לאותה תוצאה, ואולי העוגה תהיה ממש נוזלית אז אני ממליצה להוסיף לה מייצבים כמו קמח או קורנפלור ופודינג וניל

Reply
אלישבע מאי 23, 2023 at 2:43 pm

אפשר להמיר את המתכון כדי שיתאים לתבנית בקוטר של 20 ס"מ?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 7:57 pm

להוריד שליש כמות

Reply
מור מאי 18, 2023 at 11:34 am

נראה טעייים! לנמנעים מחלב פרה יש גם תחליף לחמאה?

Reply
Shelley מאי 22, 2023 at 4:14 pm

הי, מה גודל התבנית?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 7:58 pm

24

Reply
דפנה מאי 23, 2023 at 8:49 am

נראה אש! כבר קניתי מצרכים!
זה סביר להכין בשלישי בערב ולהגיש בחמישי בערב? או שזה יותר מדי זמן מקרר לפני ההגשה?
תודה 🙂

Reply
אילת מאי 25, 2023 at 8:00 am

קרן שאלת רגע אחרון כמעט.. אפשר להכין עם גבינת נפוליאון טבעית נכון? היא לא מלוחה מידי או משהו?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 10:47 am

אפשר

Reply
דיאנה מאי 25, 2023 at 11:15 am

היי האם חייב גבינת שמנת עזים? לא מוצאת אותה.. האם גבינת שמנת 25% נפוליאון תהיה טובה פה ?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 1:52 pm

כן

Reply
לורן מאי 25, 2023 at 12:03 pm

היי קרן
האם אפשר להפוך אותה ללא גלוטן פשוט להשים פתי בר ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם מאי 25, 2023 at 1:52 pm

בטח

Reply
דיאנה מאי 26, 2023 at 4:58 pm

היי! העוגה יצאה מצוינת, טעימה, קרמית ואוורירית, מאוזנת מבחינת מתיקות, ממש מושלמת וגורפת מחמאות. תהליך ההכנה גם מאוד ידידותי ולא מסובך כלל. תודה ! 🙂
תעלומה יחידה שמסקרנת אותי – עשיתי הכל לפי ההוראות ולפי הכמויות – תבנית קוטר 24 בוודאות – אבל הבלילה והציפוי יצאו הרבה מבחינת כמות ברמה שזה הספיק לשתי תבניות קוטר 24… לא שזה רע ההפך זכינו בעוד עוגה אבל סתם מסקרן אותי למה

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 9:42 pm

מאוד מוזר כי אצלי זה הספיק בול

Reply
Hila יולי 12, 2023 at 2:04 pm

טעימה בטירוףףףףףףףף וקלה קלה קלה ( הכי חשוב)!!!!!

Reply
קרן אגם יולי 13, 2023 at 6:58 am

תודההההה הילה

Reply
שני מימון דצמבר 2, 2023 at 9:00 am

אפשר מתכון של הקרם וניל עם שמנת/קצפת

Reply

Leave a Comment