עוגות גבינהשבועות

עוגת גבינה פירורים

יולי 15, 2021 90 Comments

עוגת הגבינה הזו כבשה אותי עוד אי שם בשנות השמונים או אולי קודם ואני סתם לא זוכרת,

ומהפעם הראשונה שאכלתי אותה היא הפייבוריטית שלי. ואיך שהוא, כמו עוד הרבה איכשהואים,

לא עלה מתכון שלה לבלוג. לא המצאתי אותה, יש אלפי גרסאות ברשת, ובכל זאת, כל אחת טיפי שונה

והנה גם הגרסה שלי עולה לבלוג. אחת המשימות הקשות שלי היא לצלם עוגות ומאפים אחרי שהם מוכנים.

כבר מ 2013 אני מצלמת תמונות לבלוג, עושה את זה לא רע בכלל אבל עם המון מאמצים, אף פעם לא

היתה לי עמדה מספיק טובה לצילום והייתי מטיילת עם מאפים בבית עד שהייתי מוצאת את

המקום הכי הכי נכון ומואר לצלם , וזה עושה תאמינו לי, ככ הרבה

בלגאן שצריך גם לסדר אחכ.. ומתיש אותי. נכון שזה מספק, הצילום עצמו, אבל להרים כל פעם שולחן צילום

בתוך הבית כשאין פינה קבועה זה ממש מתיש. לקח לי המון זמן להבין איפה הספוט הכי טוב

לצילום בבית ובאילו שעות, ואני תמיד מצלמת שם, כל פעם מאלתרת שולחנון קטן או סטנד, ומתאמצת

טילים לצלם טוב. עד שהגיע נופר, שהתחילה לצלם איתי ככה סתם על הדרך, והיא בכלל הגיע לעבוד

איתי בסדנאות שלי. ואז התחלתי לצלם לספר וביקשתי שתצטרף אליי.

בתחילת הצילומים לספר ידעתי שנצלם ליד החלון המערבי , ולא היתה לי עמדה מסודרת,

וידעתי שיהיה קצת קשה אבל נעשה את זה, יש לי שולחן אחד גבוהה מדי, ואחד נמוך מדי, אבל נסתדר.

שתבינו שגובה השולחן שמצלמים עליו ממש חשוב מבחינת זוית האור שנכנסת מהחלון.

קצת לפני הצילומים לספר החלפנו את כל הריהוט בחדר של המתבגרת, והוצאנו למרפסת שידה גדולה

ושולחן כתיבה קטן מעץ לבן שמצאנו פעם פעם מזמן ברחוב, ואני מתכוונת ללפני בערך 13-14 שנים.

יש לו מגירה מעץ של פעם, מלאה שם בתאים קטנים מעץ והוא הכי מקסים והיה קשה לי ממש להיפרד

ממנו. אבל אין יותר מקום בבית ולפעמים צריך להיפרד. פרסמתי שהכל למסירה והשכנים הגיעו להציץ.

הם לקחו את השידה אבל לא רצו את השולחן כתיבה.. וככה הוא נשאר במרפסת.

כשנופר הגיעה להתחיל לצלם איתי את הספר שלי היא עשתה רגע סיבוב בחוץ כדי להביא איזה שרפרף

שנוכל להניח עליו לוח צילום ולצלם, והיא פגשה את שולחן הכתיבה הלבן שכמעט נפרדתי ממנו יום קודם,

גררה אותו פניהמ הביתה למרות שמתחת לשפם גמגמתי שהוא לא מתאים.

ואז התחלנו לצלם וגילינו עולם!!! אבל ממש עולם, כי השולחן הוא בדיוק בגובה אורך ורוחב הכי מתאימים

לצילומים שהיה לי אי פעם ואני מאושרת שזה קרה.

כמעט כל הספר החדש שלי צולם עליו ואני מאושרת שהוא עדין עומד במרפסת ובכל פעם שאני זקוקה לו

אני מכניסה אותו פנימה לצילום.

איך זה קשור לעוגת גבינה ? זה לא ממש קשור חוץ מהעובדה שהצילומים שלה נעשו על השולחן

הזה והתעלפתי כשראיתי אותם אז בא לי לשתף:-)ֿ

זו עוגה טעימה!!!!! אלוהים כמה שהיא טעימה אי אפשר להפסיק ליישר אותה ולנשנש ממנה

והיא ככ יפה, והטיפ הכי טוב שלי אליכם, להכין אותה מראש, כתבתי מינימום 8 שעות אבל במבחן

הטעימה היא תמיד יותר טעימה יום אחרי .

עוגת גבינה פירורים/תבנית 24 ס״מ

(או תבני 22 ס״מ עם שוליים גבוהים כמו זו שבתמונה פה

מצרכים למתכון:

לפירורים :

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

150 גר׳ קוביות חמאה מהמקרר

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס (60 גר׳) אבקת סוכר

2 חלמונים

למלית:

2 מיכלים (500 גר׳) שמנת להקצפה 38%

1 מיכל (200 גר׳) שמנת חמוצה רצוי 15% ומעלה

חצי כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1/2 שקית (40 גר׳) אינסטנט פודינג וניל

500 גר׳ גבינה לבנה 5% ומעלה

חצי מיכל (125 גר׳) גבינת שמנת בעלת אחוזי שומן גבוהים

אופן ההכנה:

מתחילים עם הפירורים:

משמנים ומרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה בתחתית ובשוליים (אפשר גם שקף במקום)

וגם מרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה ומחממים תנור ל 180 מעלות.

במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה ומעבדים

בפולסים קצרים, מוסיפים חלמונים ושוב מעבדים בפולסים קצרים ליצירת פירורים.

מהדקים לתחתית תבנית עגולה 24 פירורים עד שהתחתית מכוסה כולה באופן אחיד.

(בדרכ החלוקה היא 2/3 מכמות הפירורים לתחתית ו 1/3 פירורים מעל העוגה)

מעבירים את יתרת הפירורים לתבנית תנור גדולה, באופן שווה, ואופים את התבניות

יחד או בנפרד עד להזהבה כ 15-20 דק׳.אם אין לכם מקום בתנור לשתיהן אפשר לאפות תחילה את

התבנית העגולה ואחכ את התבנית הגדולה עם הפירורים .

כשתבנית התנור הגדולה יוצאת עם הפירורים אפשר בעזרת הידיים לפורר אותם אם הם גדולים מדי.

מצננים לחלוטין את הפירורים בשתי התבניות ומתחילים בהכנת המלית :

במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם סוכר ואינסטנט פודינג עד למרקם קצפת יציבה, מורידים את מהירות המיקסר

ומוסיפים  שמנת חמוצה, גבינה לבנה וגבינת  שמנת ומערבבים במהירות איטית בינונית לתערובת חלקה.

מעבירים את המלית מעל תחתית העוגה בתבנית ומישרים בעזרת פלטה או גב כף.

מפזרים את יתרת הפירורים מעל העוגה באופן שווה ומכניסים לקירור, מינימום 8 שעות ורצוי יום קודם.

העוגה נשמרת עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב.

 

Print Friendly, PDF & Email

90 Comments

נאוה יולי 15, 2021 at 6:27 pm

המרשם הזה משודרג מעולה מכל הקודמים שהכרתי מעולה וקל

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:17 pm

כמה שמשמחת תודה

Reply
ענת מאי 19, 2022 at 8:40 pm

מה עושים כשאין מעבד מזון? 🙁

Reply
Vered מאי 26, 2023 at 7:41 pm

חג שמח,
אשמח לדעת מדוע העוגה לא נאפתה ונשארה נוזלית?

תודה

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 9:41 pm

הי ורד
זו עוגה ללא אפייה

Reply
שני יולי 15, 2021 at 8:50 pm

היי קרן , תודה על המתכונים המופלאים! אפשר להוסיף רוטב פערות יער במקום פירורים מעל? אשמח למתכון לרוטב 🙂 תודה

Reply
קרן אגם יולי 16, 2021 at 2:17 pm

אפשר להוסיף רוטב פירות יער ברוררר
תבשלי פירות יער עם קצת סןכר על האש עם קצת מים לסנן ויש רוטב

Reply
אדל שלום יולי 18, 2021 at 1:00 am

חשוב לציין שזה היה גבינת קרם מסקרןפנה ולא המסקרפונה הרגילה

Reply
עינב ספטמבר 14, 2023 at 5:59 pm

היי
מה אפשר במקום הגבינה השמנה, אין לי ואין מצב שמתקרבת לסופר.
תודה על המתכונים האלופים
וחג שמייח

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:36 am

נסי ריקוטה

Reply
Shimrit יולי 17, 2021 at 11:00 am

היי קרן, נראה מעולה כרגיל
האם יש אפשרות להכין את הפרורים ללא מיקסר עם להב? יש לי מיקסר רגיל או שייקר כזה

Reply
קרן אגם יולי 17, 2021 at 3:28 pm

במיקסר עם וו גיטרה או בידיים בקלות

Reply
שיר נובמבר 28, 2022 at 9:17 am

אם אני רוצה לעשות את העוגה בתבנית קוטר 20ֶ גבוהה, איך נכון להמיר את החומרים?

Reply
אדל שלום יולי 18, 2021 at 12:56 am

היי קרן במקום גבינת שמנת רגילה הוספתי את המסקרפונה של גד, יש לה טעם משובח כזה וזה והעוגה פשוט יצא מעולהה

Reply
קרן אגם יולי 18, 2021 at 3:38 pm

שמחה לשמוע

Reply
יעלי אוקטובר 9, 2022 at 2:58 pm

אם אחרי לילה במקרר הוציא את העוגה מהתבנית היא לא תקרוס אחרי כמה שעות?

Reply
קרן אגם אוקטובר 9, 2022 at 4:05 pm

לא אמורה

Reply
lior מאי 27, 2023 at 5:04 pm

מתנצל אבל העוגה לא יוצאת יציבה, אין מספיק אינסטנט והכמות של הגבינה הלבנה גורם לה להיות נוזלית כך שהיא לא יציבה במקרר, רק בהקפאה

Reply
קרן אגם מאי 28, 2023 at 8:48 am

האמת שהכנתי אותה בעצמי לערב חג כך שאם היתה בעיה הייתי יודעת והיא התייצבה לי נהדר אז אולי משהו בגבינות שלך

Reply
מאי ספטמבר 10, 2023 at 1:36 pm

הכנתי אותה לשבת אחד לאחד לפי המתכון יצא מושלם! מרקם נדיר! ללא ספק העובדת גבינה קרה הכי טובה שאכלתי

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:04 pm

כמה שזה משמח
תודה!

רחל יולי 18, 2021 at 9:47 am

בוקר טוב
האם ניתן להקפיא את העוגה ?

Reply
מיטל נובמבר 4, 2022 at 12:03 am

עוגה להיט!
כל מתכון שלך שניסתי יצא מעולה, תודה 🙂

Reply
עפרה עודה יולי 23, 2021 at 11:42 pm

מעניין,טעים.שונה ממה דאני מכירה. לגבי הקמח יש לי רגישות לגלוטין.אפשר למצוא תחליף נכון. מקווה שאני אצליח להכין אותה למופת.

Reply
מיטל נובמבר 4, 2022 at 12:03 am

עוגה להיט!
כל מתכון שלך שניסתי יצא מעולה, תודה 🙂

Reply
קרן אגם נובמבר 4, 2022 at 5:16 am

תודה מיטל

Reply
aleksandra primak יולי 27, 2021 at 10:07 am

האם אפשר להקפיא?

Reply
קרן אגם יולי 27, 2021 at 9:48 pm

אני באופן אישי פחות אוהבת להקפיא עוגות גבינה, אבל אפשרי

Reply
חן יולי 28, 2021 at 9:25 pm

מתכון מושלם ואת מושלמת!!!
לא יכולה לחכות שיגיע כבר הספרררר הביתהההה

Reply
קרן אגם יולי 28, 2021 at 10:26 pm

תודה חן!

Reply
Sandra mattar אוגוסט 1, 2021 at 7:12 pm

המתכון קל ו מעולה הטעם יצא מושלם
תודה קרן
אני הוספתי מעל מלית אוכמניות
ו במקום ההפירורים באותו מתכון עישתי תחתית כמו פאי ו אפיתי כי לא יתא לי פירורים

Reply
קרן אגם אוגוסט 2, 2021 at 10:45 am

תודה סנדרה

Reply
שירה אוגוסט 12, 2021 at 7:23 pm

רוצה להכין לשבת! 🙂 אפשר לשים קמח תופח במקום קמח רגיל+אבקת אפייה? מה בעצם ההבדל?

Reply
קרן אגם אוגוסט 12, 2021 at 9:35 pm

אין הבדל אפשרי

Reply
נטשה חרנם אוגוסט 13, 2021 at 7:07 pm

צריך לשמור אותה במקרר, או במקפיא?

Reply
קרן אגם אוגוסט 14, 2021 at 8:05 am

מקרר

Reply
רעות אוגוסט 14, 2021 at 8:14 pm

היי קרן, העוגה יצאה אליפותת
אבל יום אחרי הקירור יצאה מהעוגה מלא נוזל
מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
נטע אוגוסט 23, 2021 at 12:52 pm

לאיזה גודל תבנית פיירקס העוגה תתאים?
תודה

Reply
mac אוקטובר 2, 2021 at 2:09 pm

היי קרן…
נראה טובבבבב…
מעדיפה לוותר על אבקת הפודינג וניל.. יש תחליף ברמת הוספה של גבינת שמנת או משהו אחר? אם כן, מה המידות?

תודות(:

Reply
רונית מאי 4, 2022 at 7:22 pm

כדאי לסנן את הגבינות לפני? או שלא אמור להגיר נוזלים?

Reply
קרן אגם מאי 5, 2022 at 3:11 pm

אני לא סיננתי אם את חושבת שיש צורך אפשר לסנן

Reply
מירב מאי 31, 2022 at 7:28 pm

יש לי בהיתו 2 מסקרפונה, האם אפשר לשלב בעוגה הזאת ואיך?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2022 at 11:36 am

אפשר במקום גבינת שמנת גבינת מסקרפונה
אפשר גם להמיר חלק מהגבינה הלבנה אבל העוגה תצא מעט כבדה יותר

Reply
הדר מאי 24, 2023 at 8:56 pm

היי קרן! חושבת שיוגורט גריק במקום שמנת חמוצה יתאים כאן?

Reply
Amy נובמבר 29, 2021 at 9:28 pm

אפשר להכין בתבנית עגולה של 26 ס״מ? או שזה גדול מדי

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2021 at 1:31 am

אפשר היא תצא נמוכה יחסית אבל אחלה

Reply
רחל חזן יולי 18, 2022 at 7:03 pm

קרנונה אהובתי כעת מכינה את העוגה המושלמת הזאת, רק לא שלחתי לך הודעה שהיתה תחרות עוגות בעבודה הכנתי אותה וזכיתי במקום ראשון , לא שיניתי כלום בדיוק כפי שרשמת 🙂 נכנס למחברת העוגות שלי, אין כמוך יאלופה

Reply
קרן אגם יולי 18, 2022 at 10:12 pm

רחל אלופה, שימחת ממש

Reply
לאל מאי 24, 2023 at 6:00 am

היוש!
הבסיס והפירורים מחכים במקפיא, ארכיב הכל הערב. אני אופה את העוגה למאמנת שלי שאוהבת לימון, איך וכמה גרידת לימון אשפר לשלב במלית? על מנת שהמרקם עדיין יהיה חלק, עדיף לטחון את הגרידה עם שמנת/ גבינה?
תודה!
חג שמח!

Reply
קרן אגם מאי 24, 2023 at 9:37 am

נסי להוסיף כפה כפות מיץ לימון וכף של גרידת לימון

Reply
נופר פברואר 17, 2024 at 10:41 am

היי, ממליצה להוסיף גרידת לימון או לוותר?

Reply
קרן אגם פברואר 19, 2024 at 4:37 pm

תמיד מוסיף

Reply
קרן דצמבר 26, 2021 at 10:35 pm

היי קרן! תודה על המתכון! חשבתי להכין את העוגה השבוע ורציתי לדעת האם יש אופציה להמתיק את המלית במקום סוכר בחלב מרוכז? ואם כן כמה לשים בערך?

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2021 at 7:40 am

לא חושבת שזה מספיק

Reply
נוגה דצמבר 28, 2021 at 2:10 pm

האם העוגה יוצאת יציבה מספיק ? לא תתפרק בחיתוך/ אשר לחתוך פרוסות ישרות ?
האם כדאי להוסיף אולי ג’לטין לגבינה , ואם כן באיזה כמות ?

Reply
קרן אגם דצמבר 29, 2021 at 11:41 am

אחרי צינון טוב היא לא אמורה להתפרק אבל את יכולה להוסיף מעט ג׳לטין

Reply
שרה מאי 26, 2022 at 12:45 pm

היי קרן. מה כמות הגלטין שאפשר להוסיף?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2022 at 3:52 pm

אני חושבת ש 5-9 גר

Reply
קלי ינואר 23, 2022 at 8:51 am

היי קרן . יש דרך שאני יכולה להשמיט את האינסטנט פודינג? אולי שוקולד לבן? . תודה!

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2022 at 9:15 am

האינסטנט מייצב את העוגה את חייבת משהו לייצב

Reply
טליה מאי 27, 2022 at 5:05 pm

אם אני רוצה פחות קצפת ושהעוגה תהיה נמוכה יותר אני יכולה פשוט להחסיר חצי מכל המרכיבים של הקצפת? או פשוט רק להוריד כמות של השמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2022 at 12:57 pm

תורידי שמנת אחד

Reply
יעל יוני 2, 2022 at 11:47 am

היי קרן, האם אפשר לדעתך להכין אותה יומיים מראש? נניח להכין היום שתהיה מוכנה לשבת לערב חג? או שפחות טעים?
תודה רבה מראש!!

Reply
קרן אגם יוני 2, 2022 at 2:56 pm

בוודאי

Reply
לאה יוני 1, 2022 at 9:49 am

היי תודה רבה אם אני רוצה להמיר לביסוויטים פטיבר כמה לטחון גרם לדעתך ?

Reply
קרן אגם יוני 1, 2022 at 11:34 am

300-400 גר

Reply
Lara יוני 3, 2022 at 1:13 pm

היי. אפשר בעיקרון להכין בתבנית פיירקס מרובעת/מלבנית? ברור לי שתצא נמוכה יותר אבל רוצה לחתוך לריבועים בהמשך. תודה:)

Reply
קרן אגם יוני 3, 2022 at 3:06 pm

בטח

Reply
שירה יוני 4, 2022 at 11:22 am

תגידי מאפיונרית, אפשר תבנית 26?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2022 at 12:57 pm

ברור שאפשר רק שהיא תצא נמוכה מהתמונה כמובן
לא בעייתי מבחינתי

Reply
דנה אוקטובר 7, 2022 at 4:55 pm

האם אפשר שמנת מתוקה אחת במקום 2?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2022 at 4:56 pm

אפשר אבל ממליצה להשלים מזה עם אולי יוגורט או גבינה לבנה

Reply
דנה אוקטובר 7, 2022 at 6:56 pm

יצא לי קצת נוזלי (לא ממש מוצק), אני חוששת להוריד את הרינג. אפשר להקפיא אותה? ואם כן מתי להוציא לפני ההגשה והאם למקרר או החוצה ?

Reply
קרן אגם אוקטובר 7, 2022 at 11:53 pm

אפשר להקפיא ולהוציא כמה שעות לפני למקרר (עדיף לילה) או על השיש לשעה

Reply
קים נובמבר 12, 2022 at 3:50 pm

מתכון מעולה פשוט וקל האורחים עפים מהעוגה !! תודה

Reply
קרן אגם נובמבר 12, 2022 at 4:15 pm

תודה קים

Reply
הילי מאי 23, 2023 at 10:10 am

יצא הכי מושלם שיש! עכשיו אותגרתי להכין לאלרגי לביצים, אם מורידה חלמונים מה לשים?

Reply
אורלי מאי 23, 2023 at 6:39 pm

האם ניתן להכניס מיד להקפאה ואז להפשיר יום לפני במקרר ?

Reply
קרן אגם מאי 23, 2023 at 7:56 pm

כן

Reply
ורד מאי 27, 2023 at 7:50 pm

שלום רב,
אשמח להבין מדוע העוגה לא נאפתה ונשארה נוזלית?
תודה

Reply
נופר פברואר 20, 2024 at 11:13 am

זו עוגה ללא אפיה!!!!

Reply
רבקה יוני 2, 2023 at 4:06 pm

הי, מאיפה הצלחות הכחולות-לבנות? תודה רבה!

Reply
קרן אגם יוני 2, 2023 at 8:08 pm

אוסף יד שניה

Reply
רבקה יוני 4, 2023 at 2:40 pm

תודה

Reply
אביה יוני 21, 2023 at 10:29 pm

קרןןן באמצע להכין ונשברה הקצפת! יש מה לעשות?

Reply
נופר פברואר 17, 2024 at 10:42 am

היי, ממליצה להוסיף גרידת לימון או לוותר?

Reply
עדן נובמבר 8, 2023 at 5:54 pm

היי קרן אפשר להשתמש ב32% שומן?

Reply
קרן אגם נובמבר 9, 2023 at 12:38 pm

בטח

Reply
לאה מרץ 24, 2024 at 11:05 pm

היי! במה אפשר להחליף את הגבינה הלבנה? נמצאים בחו״ל ואין פה 🙂 תודה רבה!

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2024 at 7:19 am

גבינת שמנת

Reply

Leave a Comment