ראש השנה

עוגת דבש קפה חלומית עם מרנג אגוזים

ספטמבר 7, 2023 91 Comments

יש באתר מתכון מטורף לעוגת דבש לחה שמאז שהכנתי אותה יש לה המון המון מעריצים שטוענים שגם אלו שלא אוהבים עוגות דבש, אהבו אותה.

היא כל כך טובה, שחשבתי כבר שלעולם לא אוכל להכין עוגת דבש שתתחרה בה, או שתהיה לפחות טעימה כמוה.

אבל אז, הגיעה העוגה הזו, ובלי להשוויץ חלילה:-), או שדווקא כן! התעלפתי ממנה, ואכלתי כמעט את כולה לבד.

וואו איזו עוגה, השמנת מעניקה לה את המרקם הכי רך ונעים שיש, והיא גם השומן היחיד בעוגה. הדבש והקפה משתלבים נהדר,

ואז …. בום!! מעל הכל מרנג אגוזים ודבש שהופך אותה ללא שיגרתית וטעימה בקטע אחר.

זו לא עוגת דבש קלאסית, ואני לא אוהבת תבלינים חזקים בעוגות שלי, אבל היא לגמרי גרסה מדהימה יוצאת דופן ושונה לעוגת דבש.

סומכים עליי? זו עוגת הדבש שלכם השנה !!!! או ההיא מלמעלה 🙂

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עוגת דבש קפה חלומית עם מרנג אגוזים/תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ס״מ

***שימו לב: בעקבות הודעות שקיבלתי ערכתי מספר שינויים קטנים בעוגה, אכתוב אותם בסוגריים, כיון שיש מי שכבר הכין את הגרסה המקורית והיה מאוד מאוד מרוצה )

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

2 מיכלים (סהכ 500 מ״ל)  שמנת להקצפה עם אחוזי שומן גבוהים 38%

3/4 כוס (150 גר׳) סוכר לבן (בגרסה המתוקנת השתמשתי ב 1 כוס סוכר)

3/4 כוס (270 גר׳)  דבש (בגרסה המתוקנת השתמשתי ב 1/2 כוס דבש)

1 כפית מחית/תמצית וניל

כף תמצית קפה (מתכון למטה)

1 שקית (10 גר׳) אבקת אפייה ( 2 כפיות גדושות)

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

למרנג אגוזים:

3 חלבונים מביצים L

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

3-4  כפות דבש (בגרסה המתוקנת השתמשתי ב 2 כפות דבש)

1 כוס (100 גר׳) אגוזי מלך טחונים או קצוצים דק

למחית קפה:

כף גדושה נס קפה מגורען

כף סוכר לבן

כפית מים רותחים

לערבב טוב טוב ולצנן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 160  0באפייה חוזרת חיממתי תנור ל 170 מעלות) מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת ביצים וסוכר לבן למשך 5-6 דקות עד לקבלת קצף גבוהה, חשוב!

מוסיפים דבש, וניל, תמצית קפה ומקציפים עוד מעט, מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים אבקת אפייה וקמח לבן.

מערבבים במהירות איטית עד לקבלת בלילה אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית, ומיישרים. מניחים בצד. שוטפים היטב את קערת המיקסר והמקצף ומייבשים.

מקציפים חלבונים עם סוכר לבן לקצף מבריק ויציב, מוסיפים פנימה את הדבש ואת האגוזים ומערבבים היטב.

מעבירים מעל בלילת העוגה בתבנית את המרנג ומיישרים בעזרת פלטה או כף.

אופים את העוגה למשך 60-65 דקות עד שהמרנג שזוף ויציב, וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו

מצננים, ומגישים.אפשר לעטר באבקת סוכר.

שומרים את העוגה בטמפרטורת החדר כשהיא מכוסה היטב למשך 4 ימים .

לגרסת פרווה ממירים את השמנת בשמנת פרווה ריצ׳ כיום שיש בה אחוזי שומן גבוהים, לשמנת פרווה אחרת מומלץ להוסיף לעוגה 1/4 כוס שמן קנולה .

להכנת הקפה עם אספרסו, להכין אספרסו קצר לערבב עם סוכר ולצמצם על הגז.

להכנת העוגה ללא קפה להוסיף עוד 1/2 כפית וניל

ניתן להמיר במרנג את האגוזים לכל אגוז אחר שאוהבים (פקאן, לוז)

ואפשר להמיר את האגוזים לקוקוס או לשוקולד מגורד

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

91 Comments

מרב ספטמבר 7, 2023 at 5:33 pm

אלופה כתמיד! אין על המתכונים שלך!!!!!

Reply
דינה מולק ספטמבר 7, 2023 at 7:29 pm

בבקשה תאשרי שאפשר להחליף שמנת להקצפה במשהו לא חלבי !!

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:56 pm

כתבתי למטה שמנת פרווה ואפשר קרם קוקוס

Reply
ספיר לוז ראובן ספטמבר 9, 2023 at 6:45 pm

קרן האלופה אפשר להחליף את האגוזים באגוזי פקאן נכון? ואם כן סיני מתוק או רגיל?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 6:48 am

כן אפשר
לא אגוז מתוק

ליאת ספטמבר 15, 2023 at 12:10 pm

הכנתי אותה כרגע, עוד לפני שהכנתי את קציפת החלבונים ראיתי שהיא גבוהה, ועם הקציפה היא מילאה את כל התבנית. עכשיו בתנור היא גולשת לי, והשתמשתי בתבנית בקוטר 26! מה הסיבה? לא שיניתי כלום במידות ובכמויות.

עדן ספטמבר 7, 2023 at 8:01 pm

היי
אפשר את המרנג גם בלי אגוזים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:55 pm

כן אין בעיה

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:57 pm

תודהההה

Reply
שמרית ספטמבר 10, 2023 at 10:47 pm

תודה רבה קרן. ביום שלישי אני מארחת בכיתה שלי את ההורים לאסיפת הורים ומתבלטת אם להכין את העוגת דבש המדהימה שהיא מנצחת או דווקא לחדש עם זאת. מה דעתך? כמו כן האם זה יכול ללכת באינגלייש,קייש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:03 pm

שתיים שלוש אינגליש, ושתיהן מדהימות וואו תעשי אן דן די נו:-)

Reply
Ruthi ספטמבר 12, 2023 at 4:38 pm

נהדרת שאת , שתהייה שנה טובה ומתוקה כמוך !! שלעולם לא תפסיקי לחלק איתנו את הכישרון שלך . חג שמח תודה על מי שאת

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:00 am

תודה רבה רותי

Reply
מור ספטמבר 14, 2023 at 11:45 pm

הכנתי העוגה הייתה מאוד כבדה ושקעה באמצע מאוד מבאס

Reply
פנינה ספטמבר 19, 2023 at 10:35 pm

העוגה יצאה דחוסה מאד. התבאסתי.
האם העוגה שלך נאפתה בתבנית מתפרקת?
אפיתי בהתאם להוראות. די צנחה. הפכתי אותה על צלחת כדי שהמרנג יהיה למעלה.
אשמח לדעת מה הסיבה לדעתך?

Reply
נעמה ספטמבר 15, 2023 at 9:55 am

הבלילה ממש לא מתאימה לקוטר התבנית…
השתמשתי בתבנית 26 והכל גלש בתנור. צריך 28 לכל הפחות.

Reply
חיה אןיש ספטמבר 7, 2023 at 7:34 pm

הי
אפשר קרם קוקוס במקום שמנת פרווה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:56 pm

מניחה שכן

Reply
קרן ספטמבר 13, 2023 at 1:32 pm

היי קרן, האם מתאים ןהכנה בסיליקון קוגלהוף?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 1:42 pm

בעקרון כן

Reply
שרה ספטמבר 12, 2023 at 12:45 pm

היי, נראה מעולה! רק לא הבנתי איפה ומתי נכנסת המחית קפה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:03 am

אחרי הקצפה עם הדבש

Reply
maya scwartz ספטמבר 8, 2023 at 1:59 am

מה אפשר לשים במקום אגוזים?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:54 pm

לוותר או שוקולד מגורד

Reply
גאולה ספטמבר 12, 2023 at 11:25 pm

אפשר להחליף את הקמח לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:00 am

כן

Reply
יעל עדני adni ספטמבר 8, 2023 at 10:04 am

את אומרת להכניס את הביצים לשמנת ולהקציף, אז להוסיף עוד ביצים למרנג? וכמה אם כן? אין לי תמצית קפה יש תחליף?

Reply
ליאת דר ספטמבר 9, 2023 at 12:50 pm

היי,
אפשר להשתמש באספרסו במקום הקפה המגורען?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 6:47 am

כן ממליצה לצמצם אותו עם סוכר על האש קצת

Reply
Zohar Tiran ספטמבר 10, 2023 at 6:07 pm

הי קרן, שקדים טחונים גם יעבוד במקום אגוזים או שלא מסתדר מבחינת הטעם?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:04 pm

בוודאי

Reply
יעל עדני adni ספטמבר 8, 2023 at 10:08 am

את אמרת להכניס את הביצים לקצפת, אז איה ביצים למרנג? ואם כן כמה? יש תחליף לתמצית קפה אין לי תודה♥️

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:53 pm

ארבע ביצים לקצפת ועוד שלושה חלמונים למרנג

Reply
ליטל וייס פרייזלר ספטמבר 8, 2023 at 1:31 pm

אם אני רוצה לעשות עם קמח ללא גלוטן, עם איזה קמח כדאי להשתמש?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:53 pm

לא ככ מכירה את כולם אבל יודעת שמולינו מעולה

Reply
נעה אוקטובר 4, 2023 at 7:50 pm

העוגה יצאה מדהיםםםם!!!
אם אני רוצה להכין רק את השכבה התחתונה ללא המרנג-כמה זמן תנור צריך ובאיזה חום?
המון תודה!!

Reply
רוית ספטמבר 8, 2023 at 3:39 pm

אני חושבת שיש טעות במתכון, שמתי 2 מיכלי שמנת מתוקה והתבנית היתה קטנה מדי לכל העוגה. אפילו תבנית בקוטר 28 לא הספיקה לכל הכמות, העוגה גלשה בתנור.
אולי צריך לשים רק מיכל אחד של שמנת מתוקה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:52 pm

אין טעות המתכון סופר מדוייק
להבא אם י לך בלילה גדולה מדי אל תמלאי יותר מ 3/4 תבנית ואת היתרה בתבנית קטנה יותר כמו אינגליש וככה תרוויחי שתי עוגות

Reply
Yonit ספטמבר 8, 2023 at 4:21 pm

הייי, אני ממש אשמח להצעה מה אני עושה עם שלושת החלמונים שנותרו? חוצמזה, מתכון פגז חד משמעית הולכת להכין לערב חג!

Reply
קרן אגם ספטמבר 8, 2023 at 4:51 pm

הי יונית תודה
אפשר להשתמש לשקשוקה או להכין בצק לאלפחורס

Reply
אלון ספטמבר 13, 2023 at 1:14 pm

אין לי מיקסר. יש לי כזה בלנדר ידני .
האם הוא יוכל לשמש תחליף למיקסר?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 1:40 pm

אם הוא טוב וחזק ויקציף טוב אז כן

Reply
אליס ספטמבר 14, 2023 at 8:52 pm

שמנת צמחית של יוטבתה 21% זה בסדר? או צריך עדיין להוסיף את השמן?

Reply
דפנה צרויה ספטמבר 9, 2023 at 10:13 am

יש תחליף לממרח קפה? אני משמשמשים רק בקפסולות נסםרסו

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 6:46 am

אפשר להכין אותו עם אספרסו מאוד מרוכז וסוכר ולצמצם על האש קצת

Reply
Shim ספטמבר 9, 2023 at 11:10 am

עוגה אחת, 2 כוסות סוכר ודבש…. מטורף, אין מצב שזה לא מתוק מדי

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 6:47 am

לא מתוק מדי
יוצא מעולה

Reply
הלנה ספטמבר 14, 2023 at 12:20 am

היי
2 שמנת מתוקה במקום שמן?
תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 14, 2023 at 7:20 am

כן

Reply
גילה ספטמבר 12, 2023 at 8:55 pm

אם מכינים עם קרם קוקוס
אז איך מתחילים את המתכון?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:00 am

קרם קוקוס החלק הלבן אמור להקציף

Reply
ORLY ספטמבר 9, 2023 at 5:24 pm

הי, הקצפתי שמנת, ביצים וסוכר אך לא נהיתה קצפת בכלל. הכל התפרק לגושים. ניסיתי שוב והקצפתי פחות זמן הפעם אך עדיין לא נהיתה קצפת אלא בלילה ממש נוזלית. אפיתי ככה אך לפעם הבאה רוצה לדעת מה עשיתי לא בסדר. תודה

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 6:45 am

מוזר וקצת לא הגיוני, אולי הקערה שלך לא היתה נקיה?
זה אמור להקציף
בכל אופן גם ללא הקצפה אני מאמינה שהעוגה יוצאת טוב

Reply
יאיר ספטמבר 11, 2023 at 8:19 pm

ראשית, תודה לקרן על המתכון. הוא באמת מאד טעים.
לגבי הסירוב להקציף, שני דברים:
ראשית, שמנת מתוקה מעיקה על החלמונים האווריריים ומקשה על התפיחה.
שנית, אנשים רבים מוציאים את חלבון לטמפ' החדר כי הוא מקציף טוב יותר כשהוא חמים. אבל אז הוא מחמם את השמנת המתוקה והיא תסרב להקציף. לכן זה המקרה שכדאי לותר ולשים הכל קר להקצפה.
ובסוף, גם אם זה לא מקציף, זה יוצא טעים. מוסיפים 1 גר' של אבקת אפיה והיא כבר מפצה על כך.

Reply
ליאת ספטמבר 9, 2023 at 5:46 pm

היי, במה אפשר להחליף את האגוזים כי זה גם לילדים קטנים? משהו מעניין…

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 6:48 am

קוקוס

Reply
שירה ספטמבר 9, 2023 at 9:11 pm

היי, אפשר להכין בלי קפה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 6:48 am

כן ואז להוסיף כף וניל

Reply
קרן ספטמבר 9, 2023 at 11:08 pm

באיזה שמנת פרווה יש מספיק אחוזי שומן שיתאימו ל38 אחוז?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2023 at 6:49 am

ריצ׳
אפשר באחרת ואז להוסיף 1/4 כוס שמן

Reply
Keren and dani ספטמבר 10, 2023 at 1:01 pm

כלומר אם זה ריץ' לא צריך להוסיף שמן? תודה !!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:05 pm

רצ׳ יחסית אחוזי השומן גבוהים אז אני לא חושבת שצריך תוספ ת

Reply
רחלי ספטמבר 11, 2023 at 5:36 am

לאיזה גודל תבנית המתכון הזה מיועד?

Reply
קרן אגם ספטמבר 11, 2023 at 1:01 pm

כפי שכתוב בכותרת, 24 או 26

Reply
מרים ספטמבר 12, 2023 at 11:38 am

קרן, את גאון!
יש לי קופסאות של חלבונים במקפיא (קונדיטורית), וכמה אפשר לאגור?!
נס שאת פה!
רעיון מעולה תמשיכי להתלהב

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:11 am

תודהההה

Reply
Naama ספטמבר 12, 2023 at 11:55 am

היי,
שאלה- המתכון למחית קפה זה בשביל הכף תמצית קפה שיש ברכיבים למתכון?
תודה!

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:03 am

נכון

Reply
מיכל ספטמבר 12, 2023 at 11:44 pm

גם אצלי לא הקציף. כנראה בגלל המיקסר הידני שאינו חזק בעוצמתו כמו המיקסר למומחים. ניסיתי רבע שעה עד שהתייאשתי. מקווה שייצא טוב. אולי במקרה כזה כדאי להקציף את הביצים עם חצי מהסוכר בנפרד מהשמנת עם חצי מהסוכר ואז לקפל אחת לשניה

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:06 am

מקצף ידני צריך להיות חזק כדי להקציף, מיקסר זה לא למומחים, באל ביצ יש מיקסר

Reply
סימה אוקטובר 6, 2023 at 12:21 pm

העוגה יצאה לא מוצלחת, הרגשתי שחבל על כל המצרכים.

Reply
מיכל ספטמבר 13, 2023 at 8:02 pm

אגב, בגלל שזו עוגה מסורתית אני חייבת לציין שרוב העדות נוהגים שלא לאכול אגוזים בראש השנה כי אגוז בגימטריה "חטא". שלא יזכרו עוונותינו לפני בורא עולם ביום זה.

Reply
תמר ספטמבר 14, 2023 at 8:58 am

הי, נראה מעולה!
אני מעדיפה להשתמש בקפה ע"ב אספרסו. איך להכין את תמצית הקפה? תודה!

Reply
פנינה ספטמבר 14, 2023 at 11:37 am

הי,
אפשר לאפות ברינג? אז העוגה תהיה הפוכה המרנג יהיה למטה? כרגע אין לי אופציה אחרת

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:38 am

לא אפשרי

Reply
רותם ספטמבר 14, 2023 at 11:56 am

היי קרן!
נשמע מדהים
אם יש לי שמנת 32% זה נורא?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:38 am

לא נורא בכלל

Reply
דפנה ספטמבר 14, 2023 at 1:09 pm

נראה מתכון מדהים! מתכננת להכין אותו הערב.
בהתחשב התיקונים במתכון, לאיזה מתכון את נצמדת? את ממליצה להכין את הגרסה הראשונה או השניה?
תודה רבה!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:37 am

נסי את השניה למרות שלי, שתיהן הצליחו:-)

Reply
שרה ספטמבר 14, 2023 at 6:45 pm

הכנתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות. יצאו לי 4 תבניות אנגליש קייק אבל כשהעוגות עוד היו בתנור, כל האמצע שקע לבפנים מה יכולה להיות הסיבה?

Reply
טל ספטמבר 14, 2023 at 6:59 pm

האם אפשר להחליף אגוזי מלך בפקאן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:36 am

בטח

Reply
אליס ספטמבר 14, 2023 at 9:01 pm

האם שמנת צמחית של יטבתה 21% שומן מספיקה? או להוסיף שמן?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:35 am

תוסיפי קצת

Reply
ענת ספטמבר 15, 2023 at 12:36 am

העוגה עכשיו בתנור, עקבתי אחר ההוראות באדיקות, אך לאחר כ-20 דקות בתנור המרנג גלש מעל התבנית, וזלג לתחתית התנור. השתמשתי בתבנית 24,
מה הסיבה לכך ??
תודה.

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:33 am

אולי להוריד חום תנור

Reply
מרב ספטמבר 15, 2023 at 7:34 am

אפשרי להכין אותנ בתבנית 26 ? תצא נמוכה מידיי ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:33 am

לדעתי היא תהיה אחלה גם ב 26 ברור שנמוכה מ 24 אבל עדיים שווה. לשים לב שאולי זמן האפייה מתקצר

Reply
Gili ספטמבר 15, 2023 at 10:28 am

אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?

Reply
דורית ספטמבר 24, 2023 at 2:45 pm

הי קרן. אם יש ברשותי רק ביצים m
האם עדיף 5 ביצים? או בכל מקרה להשתמש ב4 מידה m ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 26, 2023 at 9:28 am

כן, להוסיף אחת

Reply

Leave a Comment