את העוגה הזו הכנתי בחודש אוקטובר כשכבר היינו עמוק בתוך המלחמה, עוד לפני עסקאות החטופים הראשונות,
פנו אליי מהמשפחה של דורון כץ שנחטפה לעזה עם שתי בנותיה. דורון אוהבת מאוד לאפות וידועה כאופה של המשפחה
ושל החברים ומקום העבודה והמשפחה חשבה שכל דבר שיוכל לעזור ברשת כדי להחזיר אותן חשוב, וביקשו ממני להכין להן עוגה.
אני לא מכירה את דורון באופן אישי ולא יודעת מה היא באמת אוהבת לאפות אבל חשבתי שהילדות בטוח מתגעגעות לעוגת שוקולד
טובה, זה תמיד הכי פשוט והכי ביתי שיש.
אז הכנתי עוגת שוקולד שיצאה עסיסית ורכה בטירוף, והתפלתתי יחד עם מדינה שלמה לחזרתן.
לשמחתי הרבה הן חזרו בסבב השבויים הראשונים, והן כבר תקופה נמצאות בארץ.
לא זכיתי לפגוש אותן או לאפות איתן, אני שמחה שיש עוגה אחת שדרכה אולי הצלחתי להגיע לתפילות לחזרתן,
הרבה מאוד אנשים הכינו את העוגה הזו בסופש ההוא וזה חימם את ליבי ואת לב המשפחה.
העוגה עלתה רק בחשבון האינסטגרם שלי ולקח לי זמן להעביר אותה גם לפה אבל מדובר במתכון חובה!
אני מבטיחה לכם שזה המתכון הכי טוב לעוגת שוקולד שתכינו.
ילדים ומבוגרים, יעופו עליה באותה מידה
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
עוגת השוקולד הכי רכה וטעימה שיש/תבנית מלבנית או תבנית עגולה בקוטר 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
5 ביצים גודל L
1 כוס (200 גר׳) שמן קנולה
1/2 מיכל (125 מ״ל) שמנת להקצפה
1 כוס (200 גר׳) סוכר לבן
3/4 כוס (105 גר׳) אבקת שוקולית
1/4 כוס (35 גר׳) אבקת קקאו
1 כוס (140 גר׳) קמח לבן רגיל
1.5 כפיות אבקת אפייה
לציפוי:
1/2 מיכל (125 גר׳) שמנת להקצפה
100 גר׳ שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה
בקערה טורפים ביצים וסוכר, עד לתערובת אחידה
מוסיפים שמן קנולה ושמנת להקצפה וטורפים שוב.
מוסיפים קמח, אבקת אפייה קקאו ושוקולית ובעזרת מטרפה טורפים שוב.
עד שאין יותר גושים.
מעבירים לתבנית אפייה ואופים כ 30-35 דק׳ עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
בזמן שהעוגה בתנור ממיסים על הגז בסיר קטן שוקולד מריר ושמנת
מערבבים טוב לתערובת חלקה. כשהעוגה יוצאת מהתנור פורסים אותה לריבועים, מצפים עם ציפוי השוקולד ומחכים טיפה שהשוקולד ייספג היטב בעוגה.
מגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
את השמנת ניתן להמיר לפרווה בשמנת פרווה או בקרם קוקוס באותה הכמות
**לגרסת פרווה ממירים את השמנת להקצפה בקרם קוקוס או שמנת פרווה באותה הכמות
57 Comments
אם אין לי שוקולית,מה ניתן להןסיף במקום?
שוקולית זה זבל לא ראוי לאכילה או שתיה. זה סוכר עם קקאו מאיכות ירודה ועוד חומרים לא ברורים. במקום קקאו ושוקולית, להמיס שוקולד מריר 60%
אשמח לדעת מה גודל התבנית המלבנית?
אפשר חמאה מומסת במקום שמן?
בטח
איפה מאחסנים?
מחוץ למקרר בכלי אטום
האם ניתן להשתמש בקורנפלור או קמח ללא גלוטן לצליאקים?
תודה
קמח ללג זה מעולה
תודה על המתכון ורק מספרת לך שהכנתי את העוגה עם קמח כרגיל שהוא ללא גלוטן והעוגה פשוט עפה..רכה ןטעימה ברמות
אז תודה על מתכון רל וטעים
תודה ורד שמחה מאוד לשמוע
ניתן להשתמש בתבנית אלומיניום סטנדרטית המרובעת הרגילה?
מתכון מעולה! ממש נהנת ממנו
תודה ג׳ני
כן
שלום, האם ניתן להשתמש בשוקולית בטעם פסק זמן, כלומר, האם יוצא פחות טוב אם משתמשים בזה?
נראה לי שייצא אחלה
תודה על המתכון, מה אפשר לשים במקום שוקולית?
תודה עוגה נפלאה
תודה נינה
5 בצים בתנית 22 ?
המתכון כמו שכתוב, אם זה יותר מדי ביצים בשבילך תעברי לעוגות אחרות באתר יש עוד עוגות שוקולד עם פחות ביצים
היי קרן! אני משתמשת בקמח תופח האם כוס אחת מספיקה תודה
כמו שכתוב במתכון
זו עוגה שאני מכינה אותה כבר שנים. בהחלט משתמשת בקמח תופח.
תודה
לתבנית אלומיניום גדולה , פשוט להכפיל בהכל כמויות?
כן
היי קרן
הכוונה למטרה ידנית או שאפשר מיקסר ידני?
מה שבא לך
היי
הכנתי חומרים לעוגה , וראיתי שיש לי רק 4 ביצים , אין לי אפשרות לצאת לקנות , יעבוד עם 4 ביצים ?
מניחה שכן
תודה על המתכון. במה אפשר להחליף את השוקולית?
כמה כפות קקאו ורבע כוס סוכר לבן
תודה על המתכון, מה אפשר לשים במקום שוקולית
עוד קצת קקאו ועוד רבע כוס סוכר
האם אפשר בלי שמנת?
אפשר חלב במקום או מיץ תפוזים או מים
היי
את אופה בטורבו או רגיל ?
חום עליון תחתון
היי, האם הכמות מתאימה ל-2 תבניות אינגליש קייק?
לגמרי
יש לי תבנית לב בקוטר 24, זה יכול להתאים?
היא תצא נמוכה אבל זה אפשרי וזמן אפייה מתקצר
היי קרן.מה גודל התבנית המלבנית? כי יש לי תבנית מרובעת 24 על 24.הם יתאים? אשמח לתשובתך
שלום. מה גודל התכנית המלבנית שהעוגה מתאימה? אם יש לי תבנית 32 על 26 זה יתאים?
כן
עוגה נהדרת
עשיתי עם קקאו ללא שוקולית
יצא מעולה
תודה קרן על מתכונים נפלאים !
תודהה יעל
היי קרן,
בשל רגישות ללקטוז הכנתי עם קרם קוקוס במקום שמנת ויצא נדירר
תודה על מתכון טעים וקל!
שמחה לשמוע
ערב טוב
העוגה נראית נפלא. אני צריכה לשים תמונה מעל העוגה, ולכן לא יכולה לחתוך את העוגה לפני ציפוי השוקולד.
האם גם ללא חיתוך היא תהיה רכה?
תודה
כן
הכנתי בתבנית מלבנית 20*30
בלי שוקולית, חוצמזה הכל לפי המתכון.
יצא מעולה.
תודה קרן על המתכונים הפשוטים והטובים שלך. תמיד כיף להכין ולאכול.
ותודה שהקדשת לדורון ובנותיה, אמן שעד פסח ישובו כל שאר החטופים ️
תודה רבה מורן
תודה רבה על המתכונים הטעימיםםםם
איך אפשר להמיר את המתכון לפסח
משתמשמת בקמח מצה/תפ"א/קורנפלור
יצא טעים?
תודה רבה!
קמח תופח של אסם מעולה