עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת שיש וניל תות

ינואר 1, 2015 55 Comments

כבר הרבה זמן שרציתי להתשתתף באתגר החודשי של מנטקה  אתגר/פרוייקט חודשי של בלוגרים

במסגרתו כל חודש אמורים הבלוגרים לפרסם מתכון עם חומר גלם מסוים

כאשר המשתתפים מגלים מהו חומר הגלם רק בתחילת החודש.

מפאת עומס וחוסר זמן לצערי פספסתי כמה אתגרים עם חומר גלם שאני ממש ממש אוהבת (פקאן למשל)

וצפיתי מהצד בתוצרים המדהימים של בלוגרים אחרים.

החודש האתגר הוא תותים, זמן ותוצר מצויין לקחת חלק באתגר החודשי של מנטקה

כי ממילא כשמגיעה עונת התותים, אני מנצלת אותה (ואותם) עד הסוף..

לאתגר הכנתי עוגת וניל שיש תות, מכינים תערובת וניל פשוטה יחסית לעוגה,

ומערבבים עם פירה תות, תותים טריים טחונים עם סוכר חום.

אפשר לוותר על הסוכר או להפחית, לא ניסיתי כי  אני וחמוץ ברוגז.

יצאה עוגה מעולה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

עלים

 

עוגת שיש תות וניל/ תבנית אינגליש קייק אחת

מה צריך :

120 גרם חמאה רכה

כוס וחצי (210 גר') קמח לבן רגיל

1 כוס_2 כפות (225 גר') סוכר לבן

1/4 כפית מלח

2 ביצים גודל  L

1כפית אבקת אפיה

כפית תמצית וניל איכותית

1/2 כוס שמנת חמוצה (3/4 מיכל שמנת )

כוס תותים שטופים ונקיים (אפשר גם קפואים)

2 כפות סוכר חום

הכנה:

במעבד מזון (מג'ימיקס) עם להב פלדה טוחנים תותים עם סוכר חום ומניחים בצד.

מחממים תנור ל 180 מעלות, ומשמנים תבנית אינגליש קייק

ניתן לרפד בנייר אפיה: גוזרים נייר אפיה ברוחב תחתית התבנית ובאורך מעט ארוך יותר

מהתבנית בכדי להשאיר מעט שוליים בצדדים לחילוץ קל.

בקערה בינונית מערבבים קמח,מלח,ואבקת אפיה

בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים סוכר וחמאה למשך כשלוש דקות

עד שהתערובת מעט תפוחה ואחידה

מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וממשיכים לערבב

מוסיפים תמצית וניל ומערבבים,

במהירות נמוכה מוסיפים חצי מכמות תערובת הקמח,

חצי  מכמות השמנת החמוצה ושוב חצי קמח וחצי שמנת חמוצה ומערבבים

מעט רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים חצי מכמות התערובת לתבנית, מעליה מניחים את תערובת פירה התות

ומעליה שוב את תערובת העוגה שנותרה.

בעזרת סכין מערבבים מעט את התערובת כך שתיווצר צורת ״שיש״ לעוגה.

אופים כ 45-50 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

-העוגה טובה עוד יותר ביום שלמחרת

-מומלץ לשמור לשמור במקרר בגלל הפירות

-את התותים אפשר להמיר בכל פרי יער אחר שאתם אוהבים, אוכמניות,פטל ואפילו חמוציות.

_MG_7777

 

Print Friendly, PDF & Email

55 Comments

דנה מרץ 7, 2016 at 12:27 am

נראה מ-ד-ה-י-ם וינוסה בקרוב מאוד!!

Reply
קרן אגם מרץ 7, 2016 at 7:57 am

תודה:-)

Reply
שני אפריל 27, 2020 at 10:58 am

הי קרן
האם הסוכר החום במתכון הוא סוכר חום בהיר או כהה?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2020 at 11:38 pm

בהיר

Reply
אנה ינואר 5, 2023 at 1:19 pm

שלום קרן, אפיתי את העוגה,העוגה יצא טעימה מאוד, אבל עלתה מעל התבנית של אפיה וברכה לצד, מה דעתך הסיבה?

Reply
קרן אגם ינואר 5, 2023 at 3:27 pm

תבנית קטנה מדי
השתמשת באינגליש חד פעמית ?

Reply
אפרת דצמבר 18, 2019 at 3:33 pm

הי קרן,
אל אני משתמשת בפירות יער קפואים, להפשיר או לטחון אותם קפואים?
לחילופין, ריבה יכולה לעבוד במקום? באיזו כמות?
תודה רבה 😉

Reply
קרן אגם דצמבר 18, 2019 at 5:20 pm

את יכולה לטחון קפואים, ואם את רוצה להמיר בריבה במקום, 5-6 כפות

Reply
צילה מאי 15, 2020 at 7:10 pm

שבת שלום לאופה היפה והמוכשרת
תיכננתי להכין אבל אזלה החמאה): נראה לך שאפשר להמיר לשמן? ואם כן לכמה?
תודה על כל ההשקעה והמתכונים הנהדרים

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 11:55 pm

בטח שאפשר 1/2 כוס

Reply
אנה דצמבר 20, 2022 at 2:47 pm

היי אגם,
במקום ריבה, אפשר דבדבני אמרנה?

Reply
קרן אגם דצמבר 20, 2022 at 8:43 pm

בטח שאפשר

Reply
נופר מרץ 11, 2016 at 8:23 pm

יצא מעולה! בדיוק לקפה של שישי ב-17:00
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 11, 2016 at 11:14 pm

שמחה לשמוע, היא באמת מושלמת ליד הקפה
🙂

Reply
דורין נובמבר 24, 2016 at 3:04 pm

את השמנת חמוצה במה אפשר להחליף?(עדיף פרווה)

Reply
קרן אגם נובמבר 24, 2016 at 3:56 pm

שמנת צימחית או קרם קוקוס

Reply
isabella אפריל 1, 2017 at 7:51 am

העוגה יצא פחוסה ולא אוורירית. התאכזבתי.

Reply
קרן אגם אפריל 1, 2017 at 10:55 am

לא יודעת למה, אולי ערבוב יתר? היא ממש לא אמורה לצאת פחוסה ולא אוורירית.
אני מכינה אותה כל הזמן.

Reply
ה ינואר 7, 2018 at 10:09 pm

העוגה יצאה טעימה מאוד
חושבת שכדאי לציין באיזה טמפרטורה החמאה צריכה להיות, כי זה משנה לגמרי את המרקם ואת יכול ההרכבה של העוגה.
אני מניחה שהתכוונת לרכה

Reply
קרן אגם ינואר 7, 2018 at 10:58 pm

נכון
הכוונה היתה לחמאה רכה
אוסיף גם במתכון.

Reply
עינב מאי 12, 2019 at 9:56 pm

חבל שלא תיקנת את המתכון…
כי אני עשיתי אותה כעת ולא שמתי לב לתגובות כאן, ולא ניחשתי שהכוונה הייתה לחמאה רכה. המרקם של הבליחה היה יחסית נוקשה על מנת להרכיב אותו בצורה טובה עם התותים שיצאו במרקם נוזלי יחסית.
לגבי הטעם לא יודעת להגיד עדיין. עוגה משויישת זה לא בדיוק יצא לי כי נאלצתי ממש לערבב איכשהו את נוזל התותים עם עיסת העוגה, אבל מקווה שמבחינת טעם איכשהו הצליח

Reply
קרן אגם מאי 12, 2019 at 10:06 pm

הי עינב
אכן שכחתי לציין במתכון, ועושה זאת עכשיו.
לרוב, בעוגות בחושות כשמשתמשים בחמאה היא צריכה להיות רכה, חשוב לדעת.
אני מקוה שבכל זאת יצאה טעימה.

Reply
ענת מרץ 17, 2018 at 8:17 am

אפשר לעשות את העוגת מקמח כוסמין מלא לדעתך?

Reply
קרן אגם מרץ 17, 2018 at 10:17 am

לא הייתי ממירה את כל הכמות בכוסמין מלא, רק חצי ממנה, או את הכל מכוסמין לבן

Reply
נעמה אפריל 20, 2020 at 3:13 pm

היי קרן, המון זמן רוצה להכין אותה ועכשיו יש לי שארית מחית תותים במקרר 🙂
מתחשק לי שהיא תהיה קצת שקדית כזאת, יעבוד להמיר חלק מהקמח בקמח שקדים לדעתך?

Reply
קרן אגם אפריל 20, 2020 at 4:00 pm

בטח זה מומלץ , אפשר חצי חצי

Reply
יעל מאי 1, 2020 at 1:34 pm

קרן
אפשר המלצה על מיקסר חזק
יעל

Reply
קרן אגם מאי 1, 2020 at 3:05 pm

תעקבי אחרי הסטורי שלי באינסטוש יש גם בהיילייטס המלצות

Reply
בטי מאי 15, 2020 at 12:09 pm

הי קרן, אפשר משמשים במקום תותים?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:18 pm

ברור

Reply
דפני מאי 15, 2020 at 12:55 pm

במה אפשר להמיר את החמאה והשמנת החמוצה כדי שהעוגה תהיה פרווה?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:17 pm

שמן קנולה ומיץ תפוזים

Reply
דפני מאי 15, 2020 at 11:20 pm

תודה רבה!

Reply
מירי מאי 15, 2020 at 2:50 pm

היי קרן
אפשר במקום השמנת חמוצה יוגורט רגיל או יוגורט עיזים?

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 3:14 pm

כן

Reply
עדי פברואר 13, 2022 at 6:14 am

היי קרן.. ניסיתי להכין את העוגה והיא יצאה לי דחוסההה.. גם התערובת עצמה הייתה קשה וכששפכתי לתבנית הייתי צריכה לסדר אותה עם כף מרוב שלא הייתה נוזלית.. עשיתי בול לפי המתכון! וו גיטרה זה כמו היד של קפטן הוק או עם k כזאת בתוך העיגול? תודה

Reply
קרן אגם פברואר 13, 2022 at 7:49 am

התערובת לא ככ נוזלית אבל זה לא קשור לאיכות העוגה
מקוה שיצאה טעימה

Reply
ענבר מאי 15, 2020 at 5:23 pm

נשארו לי תותים טריים שהיו במצב עצוב, אך עדיין אכילים. טחנתי אותם במוט בלנדר עם סוכר חום. מכיוון שהמחית היתה נוזלית הוספתי לה מעט מהבלילה, כדי שהמחית לא תיפול לתחתית התבנית.
הגדלתי כמויות לתבנית עגולה.
יצאה טעימה מאוד, נימוחה, אוורירית (הוספתי עוד מעט אבקת אפיה ממה שצויין במתכון).
נהנינו !! תודה רבה על מתכון מעולה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 15, 2020 at 5:58 pm

נשמע מהמם!תודה

Reply
הילה מאי 18, 2020 at 6:32 am

היי קרן,
מלבד הסוכר במחית התותים
אין צורך להוסיף גם סוכר לבלילת העוגה?
תודה רבה 🙂

Reply
קרן אגם מאי 18, 2020 at 6:57 am

כתוב אחד ורבע כוסות סוכר

Reply
Tal מאי 29, 2020 at 8:19 am

היי קרו
אם רוצים יותר מתבנית אחת אפשר להכפיל כמות צרכים?

Reply
קרן אגם מאי 29, 2020 at 10:24 am

כן

Reply
Iris R Spector יוני 10, 2020 at 9:31 pm

עשיתי את העוגת וניל וחלבה יצא משהו!! הבא זה וניל שיש!!

Reply
קרן אגם יוני 10, 2020 at 9:57 pm

מהמם, בהצלחה

Reply
שרית אוגוסט 28, 2020 at 10:53 am

היי,
חום טורבו או עליון תחתון ?

Reply
קרן אגם אוגוסט 28, 2020 at 4:06 pm

עליון תחתון

Reply
סיוו אוגוסט 18, 2021 at 1:02 pm

הי, האם בגלל הפרי כדאי לשמור את העוגה במקרר? או אם היא תחוסל תוך 3 ימים בחוץ זה בסדר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2021 at 1:47 pm

במקרר

Reply
עדי דצמבר 17, 2021 at 2:34 pm

נראה מדהים! תמיד עוגות שיש במקרר פחות טעימות.. אפשר לשמור אותה בחוץ? ורם במקרר אז לחמם במיקרו?

Reply
קרן אגם דצמבר 17, 2021 at 4:46 pm

במזג האויר הזה אפשר בחוץ אבל אם חם אז מקרר בגלל התותים

Reply
טארט קרם ריקוטה ותותים - נשואה למאפייה ינואר 10, 2022 at 1:21 pm

[…] מהם עוגה, או עוד עוגה , או שטרודל ,ולקנות להם חבילת תותים […]

Reply
אתי פברואר 7, 2022 at 9:01 am

היי קרן,
התחלתי עם ה״פירה תות״ אבל יצא לי נוזלי מאוד… איפה טעיתי?

Reply
ספיר ינואר 18, 2023 at 8:58 pm

האם אפשר להשתמש בחמאה רגילה של תנובה?

Reply
קרן אגם ינואר 18, 2023 at 9:52 pm

ברור

Reply

Leave a Comment