מתכוני פרווהעוגות בחושותעוגות שוקולד

עוגת שיש קצפת נוטלה רכה

ינואר 22, 2024 54 Comments

את עוגת השיש קצפת ריבת חלב שלי רובכם מכירים, ואני כבר שנים עושה לה גרסאות שונות.

ובאתר היא מופיעה בכמות לתבנית אינגליש אחת.

אני נשאלת הרבה פעמים איך מכפילים כמויות לתבנית 24 כי זה נשמע המון מצרכים אז יצרתי במיוחד בשביל זה גרסה,

שתתאים לכם בדיוק לתבנית עגולה.

פה השתמשתי בנוטלה אבל אפשר כל ממרח אחר.

שימו לב להערות שלי למטה הן מאוד חשובות להצלחת העוגה. במיוחד ההערה על גובה הבלילה בתבנית.

העוגה הזו רכה, וטעימה כל כך שקשה ממש להפסיק לאכול אותה.

הכנתי לה גרסת קינמון שווה במדור שלי במאקו 

לשלבי הכנה בוידאו לחצו כאן

עוגת שיש קצפת נוטלה רכה/תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

2 מיכלים (סה כ500 מ״ל) שמנת להקצפה 32-38%

1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן

4 ביצים גודל L

1 כפית מחית/תמצית וניל

2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל

1 שקית (10 גר׳) אבקת אפייה (או 2 כפיות יפות)

4 כפות ממרח שוקולד כמו נוטלה או השחר או איזה שאוהבים

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה

במיקסר מקציפים שמנת וסוכר לקצפת יציבה, מוסיפים את הביצים אחת אחת וחשוב להוסיף רק אחת בכל פעם ולהקציף,

אם תוסיפו את כל הביצים יחד התערובת לא תישאר במרקם קצפת. ברגע שאחת נטמעה תוסיפו את השניה וכן הלאה .

מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה וטורפים עוד מעט עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים

מעבירים 2/3 מהבלילה לתבנית ולבלילה שנותרה בקערה מוסיפים ממרח שוקולד ומערבבים היטב.

מעבירים לתבנית, מעל הבלילה הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים  למראה שיש.

אופים כ 40-50 דק עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים, מחלצים מהתבנית, בוזקים אבקת סוכר וטורפים.

**תערבבו טוב את ממרח השוקולד לבלילה, אחרת הבלילה הכהה תנחת לכם לתחתית התבנית .

**אין בעוגה שומן אחר, חצי ליטר שמנת להקצפה זה מספיק שומן 🙂

**אפשר כל ממרח אחר שאוהבים

**אם הבלילה יצאה לכם ענקית, והיא ממלאה יותר מ 3/4 גובה תבנית אני ממליצה לא למלא יותר מזה ולאפו את היתרה

בתבנית אינגליש קייק ליד העוגה העגולה אחרת יש מצב שהיא תגלוש לכם בתנור. תשאירו לה מקום בתבנית לגדול ולתפוח.

**לגרסת פרווה ממירים את השמנת בשמנת פרווה ומשתמשים בממרח שוקולד פרווה.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

54 Comments

נטע משעלי ינואר 22, 2024 at 12:50 pm

הכנתי כשפירסמת את המתכון באינסטגרם יצא מושלםםם

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2024 at 9:45 pm

שמחה לשמוע תודה

Reply
רונית פברואר 20, 2024 at 8:11 pm

במה אפשר להחליף את השמנת להקצפה?

Reply
קרן אגם פברואר 22, 2024 at 3:30 pm

לא ניתן להחליף שמנת, העוגה מבוססת עליה

Reply
שרי ינואר 22, 2024 at 7:21 pm

תודה על המתכון
נראה נפלא , האם אפשר לדעתך להחליף קמח ללא גלוטן? המלצתך לסוג הקמח? או לגוון עם סוגי קמח שונים כגון – שקדים , קמח קוקוס, קורנפלור, קמח תמי- שילוב קמחים או קמח ללא ג כמו תמי? מתמצאת ? תודה על תשובתך ❤️

Reply
קרן אגם ינואר 22, 2024 at 9:44 pm

קמח תמי אחלה ביחס של 1:1

Reply
עדי פברואר 15, 2024 at 11:12 pm

אם אין לי תבנית עגולה
איך אפשר לתבנית אינגלשקייק/תבנית מרובעת אחרת? אם כן איזו תבנית

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:31 am

שתי אינגליש או שלוש זה ממש תלוי בתבניות שלך ובמסה שלהן. תתחילי למלא אותן 3/4 מגובה התבנית ותראי לכמה מתאים

Reply
גל ינואר 23, 2024 at 6:06 pm

היי קרן. האם אפשר להכין את העוגה בתבנית שיש ואם כן אז בכמה תבניות?
תודה

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:06 pm

שלוש

Reply
Danit ינואר 23, 2024 at 6:26 pm

איפה שומרים את העוגה ? במקרר ?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2024 at 2:06 pm

לא צריך מקרר

Reply
לי ינואר 24, 2024 at 2:53 pm

היי, האם אפשר בתבנית של קובנה?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2024 at 6:44 pm

כן

Reply
רוית ינואר 25, 2024 at 2:33 pm

היי רציתי לדעת אם אני רוצה להגיש אותה מחר ואין לי זמן מחר להכין, זה בסדר להכין כבר מהיום?

Reply
קרן אגם ינואר 25, 2024 at 6:42 pm

ברור

Reply
לימי פברואר 3, 2024 at 10:15 am

צריך לחכות עד שהקצפת מתגבשת ואז להוסיף את הביצים?

Reply
קרן אגם פברואר 3, 2024 at 1:50 pm

כן

Reply
אילנה ינואר 26, 2024 at 12:10 pm

אפשר להשתמש בשמנת מתוקה 15% ולקצץ בכמות הסוכר לכוס?

Reply
קרן אגם ינואר 26, 2024 at 4:22 pm

לא

Reply
לירון אפריל 26, 2024 at 9:13 pm

יש לי רק קמח תופח ..האם לותר על א. האפייה או להפחית בכמות?

Reply
אילנה ינואר 26, 2024 at 4:38 pm

תןדה

Reply
דנה ינואר 28, 2024 at 7:18 am

הכנתי בשישי יצאה נדירה רכה בטירוף. תודה על עוד מתכון מנצח

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2024 at 11:10 am

תודה דנה

Reply
אתי ינואר 30, 2024 at 2:00 pm

היוש!
אפשרי לאפות את העוגה בתנור נינג'ה קטן על פונקציה של אפייה לחצי שעה? היא תצא אותו דבר מבחינת רכות וגובה?

Reply
קרן אגם ינואר 30, 2024 at 9:42 pm

לא אמורה להיות בעיה רק לבדוק שהגובה של התבנית התנור לא נגביל את העוגה

Reply
ענת פברואר 8, 2024 at 7:34 am

איך 2 כוסות זה 280 גר?הרי כוסות היא 200

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 7:54 am

כוס קחמ 140 גר
כוס סוכר 200 גר
סוכר שוקל יותר מקמח

Reply
Moshe פברואר 1, 2024 at 9:41 am

היי, ניתן להמיר נוטלה במחית נוגט? אם כן, באיזה יחס?

תודה!

Reply
קרן אגם פברואר 1, 2024 at 2:08 pm

אותו יחס

Reply
טליה פברואר 3, 2024 at 7:19 pm

הכנתי לשבת ושמתי כמו שכתוב 300 גרם סוכר ויצא מתוק מידיי!! יש סוכר גם בשמנת וגם בממרח הנוטלה, באמת צריך 300 גרם? יש סיכוי שיש טעות בכתיבה?

Reply
קרן אגם פברואר 4, 2024 at 8:46 pm

אולי השתמשת בשמנת מתוקה ?
לא כתוב שמנת מתוקה כתוב שמנת להקצפה ומתיקות באופן כללי זה עניין של טעם

Reply
טליה אפריל 4, 2024 at 3:25 pm

באמת שמתי שמנת מתוקה! לא ידעתי שיש הבדלים בניהם.תודה על ההכוונה!

Reply
מירי אורן פברואר 8, 2024 at 8:28 am

היי קרן,
העוגה נפלאה באמת. אולם עצה קטנה שלי כוס סוכר מספיק לכל עוגה החצי ממש מיותר.
המלצה נוספת להאשיר את העוגה הנפלאה הזו ,להוסיף שוקולד קצוץ גס או מטבעות שוקולד.
מברכת אותך על כל התכונים הנפלאים.
מירי

Reply
קרן אגם פברואר 8, 2024 at 4:35 pm

הפחתה של סוכר בעוגה תגרום לעוגה לצאת נמוכה , לא אוורירית וקצת תפלה, לכן ביחס למצרכים אחרים יש בה יותר. זה טעם אישי כמובן
זו דעתי. שמחה שאהבת

Reply
איתי פברואר 11, 2024 at 6:20 pm

היי, לאפות בטורבו או חום עליון-תחתון?

Reply
קרן אגם פברואר 12, 2024 at 12:53 pm

חום עליון תחתון

Reply
אור מרץ 21, 2024 at 9:10 pm

אפשר לחלק את כל המתכון בחצי בשביל אינגליש קייק אחת?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2024 at 9:50 pm

כן בטח

Reply
גל פברואר 14, 2024 at 2:32 pm

היי. הכנתי עם שוקולד השחר ויצא מעולה.
אפשר במקום ממרח כלשהו להוסיף בננות מעוכות?
תודה

Reply
אלי פברואר 16, 2024 at 10:51 pm

מתכון מושלם. הוספתי אגוזים קצוצים ואשתי עפה על העוגה.
לי פחות הפתיע אחרי שנה שכל שבוע אופה מהמתכונים שלך שהם כל כך מדוייקים ומעולים
אלופה

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:26 am

תודה אלי

Reply
רננה פברואר 17, 2024 at 9:05 am

הכנו אתמול, מושלם
הטעם והמירקם
מאמצים כעוגת הבית

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2024 at 9:25 am

תודה רננה

Reply
נרגס פברואר 20, 2024 at 3:54 pm

הי אני לא ראיתי שיש שמן במתכון זה לא טעות ?

Reply
קרן אגם פברואר 20, 2024 at 4:11 pm

יש מספיק שמנת הלקצפה 38%

Reply
טליה פברואר 29, 2024 at 10:16 am

האם את ממליצה על גרסת הפרווה? או שזה חצי כח?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:47 am

פחות מומלצת,הייתי מחכה לארוחה חלבית

Reply
שי מרץ 7, 2024 at 7:50 pm

היי קרן
נראה שיצא מעולה העוגה ממש תפחה מדהים בתנור וכשהוצאתי היא צנחה באמצע. מדוע זה קורה?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:25 pm

אולי לא היתה מוכנה

Reply
אביב מרץ 21, 2024 at 8:07 am

להקציף את החלבון עם סוכר ואז להוסיף את החלמון אחד אחד?

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2024 at 9:53 pm

לא כתוב להקציף ביצים בנפרד

Reply
לירון אפריל 26, 2024 at 9:16 pm

היי
יש לי רק קמח תופח.
האם להוסיף.א.אפייה בכל זאת או להפחית בכמות?

Reply
קרן אגם אפריל 27, 2024 at 10:17 am

לא להוסיף אבקת אפייה

Reply

Leave a Comment