עוגות בחושות

עוגת שיש שוקולד רובי

פברואר 13, 2023 4 Comments

אני לא בחורה של ולנטיין, אף פעם לא חגגתי את החג הזה, אבל כמות ההשקעה בחג שאני רואה ברשת תמיד מלחיצה אותי שאולי

אני מפספת משהו ? תמיד יש מלא מבצעים לפני החג ואנשים קונים אחד לשני מלא מתנות והכל לבבות בורוד ואדום, וזה פשוט לא עושה לי את זה.

כלומר, אם יש במקום מסויים הנחה לקראת הולנטיינס וזה ממילא משהו שנניח רציתי לקנות אז אני אשמח אבל מעולם לא קניתי הלבשה תחתונה

או עוגה עם לבבות לבן הזוג שלי בחג.

זה לא אומר שאני לא רומנטית! שלא תטעו חלילה. וסביב החג יש המון בקשות למתכונים לולנטיין ואף פעם אין לי מה לתת , כלומר זה מאוד רומנטי בעיני

להביא למישהו עוגת גבינה או שוקולד, או לפנק בעוגיות עם ריבה, או עוגת קינמון, ולאו דווקא בכל מה שקשור ללבבות ורודים.

אבל הפעם שלחו לי תבנית קוגלהוף מנעמן, וביקשו שאכין בה משהו לונטיין, וכל מה שעבר לי בראש זו עוגת שיש קצת ורדרדה, אבל לא קיטש,

כזו שהיא הכי אני בלי להיות יותר מדי ולנטיינית, והחלטתי ליישם אותה עם שוקולד רובי שהיה לי בבית והיא יצאה ככ

טעימה שהצטערתי מיד ששלחתי אותה עם אור לחברה שלה 🙂

כי באמת היה בה משהו ורדרד ורומנטי והייתי מעוניינת להגיש אותה בבית בוולנטיין.

היא רכה ממש ועסיסית וקצת קשה להפסיק ליישר אותה.

שתי הערות:

  1. הוספתי לבלילה הורודה אבקת פטל מיובש שהיתה לי זה לא חובה זה מחדד את הורוד אבל היא טעימה גם בלי.
  2. לחילוץ קל מתבנית סיליקון ממליצה לשמן את התבנית בחמאה רכה או מומסת ולהקפיא אותה למשך 15 דקות לפחות.
  3. אם בא לכם גם תבנית כזו יש לי 20% הנחה באתר של נעמן עם הקוד keren20
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**הפוסט בשיתוף חברת נעמן

עוגת שיש רובי/ תבנית קוגלהוף סיליקון

מצרכים למתכון:

4 ביצים גודל L

1.5 כוסות (300 גר׳) סוכר לבן

3/4 כוס (150 גר׳) שמן קנולה

כפית מחית/תמצית וניל

1 כוס (250 מ״ל) מיץ תפוזים

מעט מלח

2.5 כפיות אבקת אפייה

2.5 כוסות (350 גר׳) קמח לבן

2 כפיות אבקת פטל מיובש (אפשר לוותר אם אין)

125 גר׳ שוקולד רובי

כפית שמן קנולה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית קוגלהוף (בהקדמה לפוסט כתבתי איך יהיה הכי טוב לשמן תבנית סיליקון)

בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר לבן למשך 4-5 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה

מוסיפים שמן קנולה וממשיכים להקציף, מוסיפים מיץ תפוזים ווניל ומערבבים היטב

מוסיפים אבקת אפייה, מעט מלח וקמח לבן ומערבבים עד שבלילה חלקה.

מעביירם 3/4 מהבלילה לתבנית אפייה.

בקערה חסינת חום במיקרוגל ממיסים שוקולד רובי ושמן בפולסים קצרים עד להמסה.

מעבירים את השוקולד לקערה לבלילה שנותרה בצד, מוסיפים אבקת פטל טמערבבים היטב.

מעבירים לתבנית האפייה מעל הבלילה הלבנה ומערבבים בתנועות שיש מעט.

אופים את העוגה למשך 40-45 דקות עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו .

מצננים לפני שמחלצים מהתבנית.

הופכים על צלחת הגשה ומקשטים באבקת סוכר

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**את שוקולד הרובי אפשר להמיר בשוקולד אחר או אפילו במחית פיסטוק, פרלינה, או לוטוס.

 

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

רות פברואר 16, 2023 at 5:53 pm

היי נראה טעים ממש. אפשר להחליף תבנית ולהישאר באותן מידות של מצרכים?

Reply
קרן אגם פברואר 17, 2023 at 7:08 pm

כן לתבנית עגולה 24

Reply
סמדר מרץ 30, 2023 at 11:46 pm

הי,
מתה על המתכונים שלך
אם מחליפים את השוקולד במחית פרלינה, כמו שכתבת, זה אותה כמות (125 גרם)?
תודה!

Reply
קרן אגם מרץ 31, 2023 at 9:33 am

כן

Reply

Leave a Comment