עוגות בחושותעוגות פרי

עוגת תפוחים מקורמלים מדהימה

דצמבר 7, 2020 84 Comments

את נופר הכרתי לפני בערך שלוש שנים כשהסדנאות שלי עוד היו יחסית בחיתולים והיא הגיעה אליי לסדנה.

קשה לי מאוד לזכור את כל מי שמגיע לסדנאות כי מדובר בכמות מטורפת של אנשים אבל היא הגיעה

עם מצלמה ושלחה לי את התמונות אחכ והן היו מושלמות, כך שעוד היינו קצת בקשר. גם בסדנה

אפשר היה להבחין שמדובר בבחורה מאוד מאוד יפה ואת זה כידוע לכם קשה תמיד לשכוח.

פה ושם היינו בקשר באינבטוש מדי פעם, ולפני כמה חדשים, נופר הביאה לי הביתה מתנה מארז

מהמם של אניס מהבר של בן זוגה פימפינלה, אם עוד לא הכרתם זה הזמן להזמין מארז שווווה!

כמו כל המסעדו הברים ועסקי המזון גם הם התחילו לייצר מארזים שווים בעקבות התקופה.

עברו להם כמה חדשים ופרסמתי מודעה שאני מחפשת עוזרת לסדנאות ולצילומים, ונופר פנתה אליי,

ומיד היה לי ברור שאני רוצה אותה בצוות שלי! אמנם היא אמא והיא נכנסה לא במשרה מלאה,

אבל במספר הפעמים שהיא היתה מאז שהתחלנו לעבוד יחד היא ממש עוזרת לי. היא קונדיטורית

במקצוע שלמדה ועבדה וניהלה קונדיטוריה משלה ואני מקבלת ממנה ים של טיפים כל הזמן.

ככה בלי שאשים לב יש מסביבי צוות של עובדים, שאני כל כך אוהבת. את רובם הכרתי כי הם היו אצלי

בסדנה והיה לנו חיבור, ואני גאה בעצמי על היכולת לזהות פוטנציאל אצל אנשים, ולדעת שחיבור טוב

מגיע ישירות מהאינסטינקט של הלב שלי. היום אני ונופר ביום צילום ארוך ותוך כדי עבודה הרגשתי

שאני חייבת עוד להספיק להעלות לכם מתכון לבלוג, ונופר הציעה שנכין גרסה לעוגה הזו, כפי שהיא מכינה

אותה בבית, עם תפוחים מקורמלים, וזה נשמע לי אחלה! ובול למזג האויר האפור שהשתלט על השמש היום.

אז הכנו אותה יחד, והנה היא לפניכם, רכה, מפנקת עם הקרמל וכל כך טעימה! תודה נופר

עוגת תפוחים מקורמלים מדהימה/תבנית עגולה בקוטר 20 ס״מ או תבנית אינגליש קייק גדולה

מצרכים למתכון:

3 ביצים גודל L

1/2 כוס+כף (110 גר')  סוכר לבן

מיכל ( 250 גר') שמנת מתוקה להקצפה 38%-32%

כוס ורבע (175 גר׳) קמח לבן

1.5 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כפית קינמון

לקרמל תפוחים:

2 תפוחים בינוניים קלופים נקיים מליבה וחתוכים לקוביות

1/2 כפית קינמון

1/2 כפית תמצית וניל

כפית ג׳ינגר טרי מגורד

100 גר׳ (חצי כוס )סוכר לבן

אופן ההכנה:

מכינים את קרמל התפוחים:

בסיר רחב על להבה גבוהה מניחים סוכר ונותנים לו להתקרמל ע״י נענוע של הסיר או המחבת מדי

30 שניות (לא לערבב עם כף כי אז הסוכר מתגבש לגוש לא חברותי)עד שהכל נמס.

מוסיפים פנימה קוביות תפוחים, קינמון, ג׳ינג׳ר טרי ווניל ובעזרת כף עץ מערבבים,

ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים, ומדי פעם מערבבים. לא להיבהל אם נוצרים גושי קרמל,

בערבוב מתמיד הם נמסים בחזרה.

נותנים לתפוחים להצטנן מעט, ומתחילים בהכנת העוגה.

מחממים תנור ל 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים היטב.

בקערת המיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר מספר דק'

כאשר הקצפת מתחילה להתייצב, מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף כ 2-3 דק'

נוספות במהירות גבוהה, עד לקבלת מרקם קצפת לבנה יציבה וחלקה.אם התערובת חוזרת

להיות מעט נוזלית זה בסדר, אל תבהלו. מוסיפים פנימה וניל וקינמון מערבבים.

מוסיפים לקערה קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את  הבלילה לתבנית אפייה ומיישרים, מניחים את התפוחים המקורמלים מעל הבלילה

ולא שוכחים לשפוך גם את הקרמל שנשאר.

אופים כ 40 דק' עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

מצננים מעט, מקשטים אם רוצים באבקת סוכר ומגישים.

**את העוגה שומרים במקרר בגלל התפוחים

**שמנת מתוקה ניתן להמיר בקרם קוקוס (מקציפים ביצים ואז מוסיפים את הקרם) או בשמנת צמחית

**את התפוחים אפשר להמיר באגסים, שזיפים או כל פרי שאתם אוהבים

 

 

Print Friendly, PDF & Email

84 Comments

שחר דצמבר 7, 2020 at 4:47 pm

אפשרי לוותר על תמצית וניל?
תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 6:11 pm

אפשר כן אבל אם יש סוכר

Reply
מלי אסף הום סטיילינג ועיצוב הבית ינואר 8, 2021 at 3:41 pm

הכנתי את העוגה עם חצי קמח כוסמין מלא וחצי קמח לבן ויצאה מעולה

Reply
ניצן דצמבר 7, 2020 at 8:32 pm

הג'ינג'ר הכרחי או שאפשר בלי?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 10:36 pm

בוודאי שאפשר בלי

Reply
אופק דצמבר 8, 2020 at 12:05 pm

אפשר לפזר מעל שקדים?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 2:43 pm

בטח

Reply
איתי פברואר 19, 2021 at 5:24 pm

אישתי אמרה שיצא לי פגז…הלך עליי‍♂️

Reply
בתיה ארגמן דצמבר 7, 2020 at 6:54 pm

אפשר לאפות בתבנית 22 ?

Reply
קרן אגם דצמבר 7, 2020 at 7:42 pm

כן אין בעיה

Reply
הדס דצמבר 7, 2020 at 10:57 pm

מבקשת להמיר לקמח שיפון מלא. זה יצליח? להוסיף עוד נוזלים?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 7:31 am

לא ממליצה להמיר קמח שיפון בעוגה בחושה ועוד בכמות כזו, אפשר לשלב כרבע כוס ולא יותר

Reply
שרה ינואר 17, 2022 at 4:43 pm

מה אפשר במקום שמנת מתוקה, לפוורה?

Reply
קרן אגם ינואר 17, 2022 at 5:11 pm

קרם קוקוס או שמנת פרווה או מיץ תפוזים

Reply
אביה דצמבר 8, 2020 at 1:21 pm

נראת מדהים!
יש תחליף לביצים?

Reply
חני עזרא דצמבר 8, 2020 at 1:33 pm

אפשר להמיר לקמח כוסמין?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 2:38 pm

כן

Reply
נעה ספטמבר 14, 2023 at 5:01 pm

האם אפשר להוסיף עוד תפוחים ? (נגיד 3?)

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:36 am

זה מאוד יכביד על האפיה שלה והיא תצטרך אולי עוד זמן

Reply
אמיליה מרץ 1, 2024 at 2:49 pm

אפשר להחליף את השמנת מתוקה לשמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:43 am

יהיה צריך להוסיף בנוסף גם שמן כי השמנת לא תספיק מבחינת שומן

Reply
דפנה דצמבר 8, 2020 at 10:41 pm

עוגה מדהימה כמו כל המתכונים שלך! יש לי שאלה קטנה – עשיתי את העוגה בתבנית של 24 ומן הסתם היא יצאה קצת נמוכה. להבא פי כמה כדאי להכפיל כמויות? 1.5?

Reply
קרן אגם דצמבר 8, 2020 at 10:49 pm

כן בדיוק

Reply
ריי ינואר 10, 2022 at 9:34 pm

אשמח לדעת ספציפית למתכון הזה,איך מכפילה ב:1.5. הכוונה כמה מכל דבר.

Reply
Ronit דצמבר 9, 2020 at 8:10 am

איזה תחליף מומלץ במקום השמנת למי שרגיש לחלב? אם אני רוצה לאפות בתבנית עגולה גדולה 28 ס"מ, אז להכפיל כמויות?

Reply
קרן אגם דצמבר 9, 2020 at 9:04 pm

שמנת צמחית היא תחליף מעולה ויש צורך בהכפלה

Reply
וויני דצמבר 10, 2020 at 1:48 pm

עוגה מעולה!
והשילוב עם הג'ינ'ר הטרי – נהדר לטעמי.
בפעם הבאה אני אנסה גם עם אגסים

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:34 pm

זו מחמאההההההההה ממך וויני תודה

Reply
נעה ספטמבר 12, 2023 at 11:21 pm

האם אפשר להוסיף עוד תפוחים ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:05 am

אפשר , זה עלול להכביד על המלית ואז זמן האפייה מתארך

Reply
עלמה דצמבר 10, 2020 at 1:54 pm

אפשר קמח שקדים במקום, להפוך ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם דצמבר 10, 2020 at 3:34 pm

אפשר חצי חצי קמח שקדים וקמח ללא גלוטן או קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

Reply
Shir Marziano דצמבר 11, 2020 at 5:31 pm

היי קרן:)
הכנתי את העוגה והתפוחים צנחו לי למטה, איפה טעיתי?

Reply
קרן אגם דצמבר 11, 2020 at 8:48 pm

אולי הם היו כבדים מדי לבלילה זה תלוי במסה של התפוחים

Reply
אביתר דצמבר 11, 2020 at 11:08 pm

מתכון נדיר וטעים.
המון תשבוחות מהסובבים!
ובלי קשר נראה לי שבצער רב אצטרך להתחיל להכין עוד מתכונים מהאתר המעולה שלך.

לי אישית הרגיש חוסר בתפוחים אז בפעם הבאה אקרמל יותר תפוחים, אשים חצי בלילה, אוסיף חצי מהתפוחים, מעליהם את שאר הבלילה ואת יתרת התפוחים מעל.

Reply
קרן אגם דצמבר 12, 2020 at 6:26 am

הכי כייף שאהבת
קח בחשבון שכמות גדולה יותר של תפוחים עלולה להכביד על הבלילה ולשקוע למטה, שזה לא רע בעיניי

Reply
שרית גילת דצמבר 30, 2021 at 7:57 am

אכן עוגה מצוינת. אבל אצלי התפוחים משום מה שקעו לתחתית. עדיין טעים אבל פחות ייצוגי. אציין שהכנתי באנגליש קייק ולמרות שחתכתי את התפוחים קטן הם כנראה היו כבדים מהמסה המוקצפת ??!?? הצעות?

Reply
קרן אגם דצמבר 30, 2021 at 3:28 pm

יש מצב שבגלל שבאינגליש…

Reply
שרית גילת דצמבר 31, 2021 at 7:29 pm

או קיי. אנסה בעגולה בפעם הבאה. תודה

דנה דצמבר 24, 2020 at 5:02 pm

היי אפשר קמח תופח במקום קמח רגיל ואבקת אפייה ? ואם רוצים עוגה גדולה יותר צריך להכפיל הכל ? תודה

Reply
קרן אגם דצמבר 24, 2020 at 5:05 pm

אפשר קמח תופח אין בעיה, אם רוצים עוגה גדולה אז בהחלט יש להכפיל מצרכים

Reply
לילוש ינואר 1, 2021 at 12:54 pm

האם זה משנה איזה תפוחים?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2021 at 5:38 pm

ממש לא

Reply
קרולה ברנשטיין ינואר 1, 2021 at 4:28 pm

נראה מדהים, אצלי בבית מתיפוחים. באיזה תפוחים השתמשת.? גרנד סמיט?

Reply
קרן אגם ינואר 1, 2021 at 5:39 pm

כן אבל זה לא כסה קריטי הסוג שלהם

Reply
הדס אפריל 10, 2021 at 7:57 pm

הייי אין צורך בשמן?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2021 at 8:48 am

השומן מגיע מהשמנת המתוקה

Reply
Mac ינואר 1, 2021 at 7:06 pm

היי קרן..
המתכון מעולה!! עוגה טימה טעימה.. הכנתי אותה עם קמח קוסמין 70%..
שאלה– המסה של קרמל התפוחים שקעה כולה.. יש לך אולי מושג למה?
תודה(:

Reply
נעמה ינואר 6, 2021 at 9:30 pm

אפשר לעשות בתבנית מרובעת חד פעמית?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 9:58 pm

קטנה כן

Reply
Naama ינואר 6, 2021 at 9:31 pm

אפשר לעשות בתבנית מרובעת חד פעמית?

Reply
קרן אגם ינואר 6, 2021 at 9:58 pm

קטנה כן

Reply
מיכאלה ינואר 10, 2021 at 10:53 am

בן הזוג שלי נולד סקפטי לעוגות עם תפוחים.. אבל בכל זאת בחרתי בו כבן זוג לחיים
הכנתי לו את העוגה בשישי והוא אמר שהוא מרגיש שהוא אוכל עננים מתוקים
תודה קרן, את אישה מופלאה ומיוחדת! (וגם העוגה.. כמובן)

Reply
קרן אגם ינואר 10, 2021 at 1:56 pm

זה כל כך משמח ! תודה

Reply
Lior ינואר 19, 2021 at 10:50 pm

נראה לך שאפשר להוסיף אגוזי מלך למתכון ואם כן אז מתי? עם התפוחים המקורמלים או כשמוסיפים את הקמח לבלילה? תודה

Reply
קרן אגם ינואר 20, 2021 at 6:46 am

אפש ר להוסיף אגוזים לתוך התפוחים אחרי קירמול

Reply
נועה נובמבר 2, 2021 at 6:27 pm

אם יש לי ביצים מדיום אז לשים 4?

Reply
קרן אגם נובמבר 3, 2021 at 7:59 pm

כן

Reply
ענת יולי 1, 2021 at 1:26 pm

נראית מדהימה. לתבנית 24 צריך להכפיל כמויות? תודה.

Reply
נעה יולי 3, 2021 at 3:29 am

בלי שאלות לתחליפים, בלי הצעות ייעול פשוט רוצה לומר תודה על מתכון מושלם!

Reply
קרן אגם יולי 3, 2021 at 9:08 am

תודה נעה

Reply
לורן אוגוסט 3, 2022 at 2:02 pm

תודה על המתכון,יצא טעים מאוד!!

Reply
קרן אגם אוגוסט 3, 2022 at 2:21 pm

תודה לורן

Reply
יפעת ספטמבר 5, 2021 at 10:59 am

הי קרן העוגה נראית מעולה, האם אפשרי להכין בתבנית קוגלהוף בשביל להתפנפן לחג(: ואם כן, מה ההבדל בכמויות ואיך אפשר להימנע ממצב שהתפוחים ישקעו בתחתית התבנית קוגלהוף תודה ושנה טובה

Reply
עילית ספטמבר 10, 2021 at 4:44 pm

העוגה יצאה די מתפרקת ולא יציבה כשחותכים. יש לך מושג למה?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2021 at 11:15 pm

היא עוגה קצת רטובה ואולי חתכת אותה בעודה חמה

Reply
נחמי ספטמבר 20, 2021 at 2:48 pm

ואוו תקשיבי עוגות תפוחים תמיד היה הפחד הכי גדול שלי ואך פעם לא העזתי להכין!!
הפעם החלטתי שחייב לנסות..והיה שווה כי העוגה יצא פשוט מושלמתת!
תודה רבה וחג שמח!!

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:13 am

שמחה לשמוע

Reply
יפעת בן שמחון ספטמבר 20, 2021 at 4:12 pm

עוגה מושלמת!!!!! אני מכינה אותה בלופים.
אליפות

Reply
קרן אגם ספטמבר 21, 2021 at 8:12 am

תודה יפעת

Reply
הילה תורג'מן ספטמבר 23, 2021 at 1:47 pm

אין שמן האם המתכון תקין ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 23, 2021 at 3:27 pm

השומן מגיע מהשמנת להקצפה

Reply
עדי גולדמן געש אוקטובר 23, 2021 at 4:44 pm

הי חייבת להודות לך על עוד מתכון מעולה ..הכנתי עם רסק תפוחים במקום ביצים וקרם קוקוס במקום שמנת מתוקה ערבבתי את התפוחים בתוך הבלילה והשקעתי חתיכות של מרציפן ויצא אש!!

Reply
קרן אגם אוקטובר 25, 2021 at 7:30 am

נשמע מעולה!

Reply
יפעת נובמבר 29, 2021 at 8:19 pm

היי קרן, את מדהימה והעוגות שלך מושלמות!!
❤ תודה רבה

Reply
קרן אגם נובמבר 30, 2021 at 1:31 am

תודה יפעת

Reply
ליה מאי 28, 2022 at 9:22 am

אפשר להמיר ג'ינג'ר בכמה טיפות לימון?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2022 at 12:51 pm

כן

Reply
חיים ספטמבר 24, 2022 at 11:02 am

היי קרן.
חג שמח.
בבקשה תני לי טיפים להכנת העוגה, ללא גלוטן. תודה ושנה טובה ומתוקה לכולנו.

Reply
קרן אגם ספטמבר 24, 2022 at 11:57 am

ממירים את הקמח לקמח ללא גלוטן או לתערובת של קמח תפוחי אדמה וקמח שקדים

Reply
אסנת ספטמבר 30, 2023 at 8:40 am

העוגה יצאה מעולה, תודה! שאלה קטנה- העוגה העלתה גובה יפה בתנור ואז כשיצאה מהתנור הגובה ירד משמעותית
מה יכולה להיות הסיבה לכך??

Reply
קרן אגם ספטמבר 30, 2023 at 1:58 pm

אולי הורדת בסור? אולי אפית בורבו < ואולי התבנית מראש נמוכה

Reply
Yair אפריל 12, 2024 at 11:09 am

הי
הוספתי את הביצים כולן לקצפת כמו שכתוב, המשכתי להקציף עוד כמה דקות וזה לא נהיה יציב.. זה נורא?
אולי היה צריך להוסיף את הביצים אחת אחת?

Reply
קרן אגם אפריל 14, 2024 at 10:01 am

מקוה שהיא יצאה סבבה , לא נראה לי שזו בעיה

Reply

Leave a Comment