עוגות פריפאי וטארטשבועות

פאי קרם לימון קצפת ופירות יער

מאי 26, 2022 48 Comments

 

צילום: נופר צור

צילום: נופר צור

 

 

י אם אתם מאלו שעוקבים אחרי הרבה זמן , אולי אתם יודעים  שבמשך שנים נמנעתי מלאכול חמוץ באוכל שלי, וגם בקינוחים, ואני לגמרי לייט בלומרו

של טעם לימוני בקינוחים ועוגות ומאפים, ודווקא אולי בגלל שהתחלתי יחסית מאוחר יש לי חשק כל הזמן להכין עוד ועוד קינוחים

עם לימון.

מאז שלמדתי שלהכין קרם לימון זה קל, אני מחזיקה  קבוע בבית קרם לימון ומצרפת אותו למלא מאפים.

את הקרם עצמו מבשלים על האש, ואז מצננים, ושומרים במקרר.

אפשר להוסיף לו קצפת ולעדן אותו, ולהניח מעל עוגת גבינה, או בסיס פאי, או להכניס לכוסות ולפזר פירורי ביסקוויט ופירות מעל

ויש עוד המון דברים ורעיונות שאפשר להיכן איתו כי הוא כל כך כייפי וחמצמץ בפה, ומשדרג כל קינוח.

השבוע גם הנחתי אותו מעל עוגת פירות יער בחושה והיא יצאה משודרגת ממש.

אז קבלו מתכון קל, סופר טעים, מה סופר טעים? תתכוננו להתעלף מהעדינות של קרם הלימון, ולקבל מליון מחמאות.

צילום: נופר צור

 

פאי קרם לימון קצפת ופירות יער/תבנית פאי מתפרקת סקוטר 24 ס״מ

מצרכים למתכון:

לקרם לימון

1 ורבע כוסות (250 גר׳) סוכר לבן

2 כפות (20 גר׳) קורנפלור

3 ביצים גודל L

1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון 

50 גר׳ חמאת לורפאק למריחה

50 גר׳ שוקולד לבן 

1.5 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה

כף אבקת סוכר

לתחתית:

1.5 כוסות (210 גר׳) קמח לבן

150 גר׳ חמאת לורפאק למריחה

3 כפות אבקת סוכר

3 כפות אבקת שקדים

2-3 כפות מים קרים 

לעיטור:

פירות יער טריים

אופן ההכנה:

מתחיחים עם הקרם :

בסיר בינוני מערבבים על אש בינונית סוכר ביצים קורנפלור וטורפים לאיחוד החומרים

מוסיפים מיץ לימון ומאחדים שוב, הכי נח עם מטרפה

מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.

מוסיפים ממרח חמאה ושוקולד לבן ומערבבים היטב עד להמסה .

מעבירים לכלי אחר שהוא לא הסיר, ומצננים לחלוטין

אפשר גם להכניס למקרר לכמה ימים.

במעבד מזון מעבדים קמח אבקת סוכר, אבקת  שקדים וחמאה לפירורים, מוסיפים כף מים ומעבדים

לכדור, אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד מים.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר

למשך 40-60 דק׳ לפחות.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

על נייר אפייה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול גדול מקוטר התבנית, הופכים את הבצק עם נייר האפייה על הבתנית ומסירים את נייר האפייה.

מסדרים את הבצק :מהדקים אותו לתחתית התבנית ולדפנות ומסירים שוליים מיותרים.

מניחים שוב את נייר האפייה על הבצק וממלאים את כל מרכז הבצק על הנייר בשעועית יבשה, או כל קטניה יבשה אחרת שתשמש משקולת.

אופים את הבצק עם הנייר והמשקולת למשך 20 דקות, מסירים את המשקולת ואת הנייר וממשיכים לאפות את הבצק אפייה מלאה עד שמזהיב. היזהרו לא לאפות יותר מדי.זהייקח בערך 15 דקות נוספות.

מוציאים מהתנור ומצננים. כשהקרם לימון הצטנן לחלוטין, מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.

מעבירים 2/3 מכמות הקצפת לקרם לימון ומערבבים אותם לתערבות אחידה. מעבירים מעל הבצק של הפאי ובעזרת ספטולה מיישרים. מוסיפים כף אבקת סוכר לשארית הקצפת שנותרה בקערה,  ומפזרים מעל הקרם לימון.

מקשטים בפירות יער טריים. מגישים.

**הפרסום בשיתוף חמאת לורפאק

הפאי נשמר במקרר כשהוא עטוף היטב למשך חמישה ימים.

את פירות היער אפשר להמיר בפירורי עוגיות לוטוס, או ברוטב טופי קרמל, או שוקולד לבן מגורד מעל.

 

Print Friendly, PDF & Email

48 Comments

שרה כנפו מאי 26, 2022 at 10:37 am

היי במה אפשר להמיר את השוקולד לבן כדי שיהיה פרווה?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2022 at 12:04 pm

לדעתי יש ששוקולד לבן פרווה לקנות אבל אם לא אז אפשר לוותר או להוסיף קצת מחית פיסטוק אם יש לך

Reply
רעות מאי 26, 2022 at 11:32 am

אפשר חמאה לא למריחה? צריך להמיס אותה או שתהיה פשוט רכה?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2022 at 12:04 pm

אפשר כל חמאה ואפשר גם ישירות קרה מהמקרר

Reply
לימור בכור מאי 26, 2022 at 1:55 pm

נראה מדהים. איך אפשר להחליף את הביצים בקרם לימון?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2022 at 3:51 pm

מציעה לכתוב בגוגל קרם לימון ללא ביצים ולהכין משם את הקרם
כי לקרם הספיציפי הזה אני לא רואה תחליף

Reply
רחל מאי 28, 2022 at 9:36 am

ובמקום חמאה?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2022 at 12:57 pm

מחמאה או נטורינה

Reply
יעל מאי 26, 2022 at 12:34 pm

ראשית, נראה מעולה! איך אפשר להמיר את התחתית שתהיה לגמרי ללא גלוטן ?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2022 at 3:51 pm

קמח ללג במקום קמח לבן

Reply
אלה מאי 26, 2022 at 5:57 pm

אפשר לוותר על השקדים בתחתית ( לאלרגים)?

Reply
קרן אגם מאי 27, 2022 at 11:03 am

ברור

Reply
פזית מאי 27, 2022 at 1:13 pm

נראה מושלם, האם ניתן להשתמש בבצק פריך מתוק לתחתית. פשוט יש לי ומחפשת מה לעשות איתו 🙂

Reply
קרן אגם מאי 28, 2022 at 12:51 pm

בהחלט אפשר י

Reply
תהילה מאי 27, 2022 at 3:35 pm

אפשר להשתמש בפיקות יער קפואים?

Reply
קרן אגם מאי 28, 2022 at 12:52 pm

כן אבל לא במצב הקפוא שלהם
הייתי איפה מחממת אותם עם 1/2 כפית סוכר ו 1/2 כפית מים עד שמסמיך
מצננת, ואז שופכת מעל

Reply
uri מאי 28, 2022 at 12:47 pm

שלום קרן
מה ניתן לשים במקום שוקולד לבן. אני לא חסיד של שוקולד לבן. מעדיף מריר.

Reply
קרן אגם מאי 28, 2022 at 12:54 pm

מחית פיסטוק או לוותר על בתוספת

Reply
דורית מאי 28, 2022 at 4:28 pm

עוגה יפהפיה ומתכון פשוט וברור. תודה. יצא מעולה.

Reply
קרן אגם מאי 28, 2022 at 5:52 pm

תודה דורית

Reply
ים מאי 30, 2022 at 1:27 am

האם מעבד מזון נחוץ? חובה להשתמש בו?

Reply
קרן אגם מאי 30, 2022 at 8:59 pm

אפשר בידיים או במיקסר עם וו גיטרה

Reply
קרן אגם מאי 30, 2022 at 9:06 pm

אפשר עם הידיים או בוו גיטרה במיקסר

Reply
עדי מאי 31, 2022 at 1:48 am

היי, ידוע לך אפ הריוניות יכולות לאכול מהעוגה? כי הקרם לא עובר אפייה.. השאלה כמה זמן בישול

Reply
קרן אגם מאי 31, 2022 at 4:57 pm

לגמרי החלטה שלך

Reply
סיון מרץ 20, 2024 at 6:38 pm

למה זה יצא לי ממש נוזלי

Reply
קרן אגם מרץ 21, 2024 at 9:54 pm

קרם הלימון או הקצפת לא הבנתי

Reply
גל יוני 2, 2022 at 7:53 pm

כמה זמן מראש מומלץ להכין את העוגה? אפשר באותו היום או שמומלץ יום/יומיים מראש?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2022 at 10:15 pm

יום מראש אחלה

Reply
לין יוני 3, 2022 at 3:18 pm

הקצפת למעלה מספיק יציבה כדי לשרוד כמה שעות במקרר לפני הגשה?

Reply
קרן אגם יוני 3, 2022 at 5:48 pm

כן

Reply
אירינה יוני 11, 2022 at 9:45 pm

עשיתי, יצא טעים. תודה רבה

Reply
קרן אגם יוני 11, 2022 at 9:56 pm

תודה

Reply
נעם יוני 16, 2022 at 4:20 pm

היי אגם,
אני יכולה להכין את הפאי היום ולהגיש מחר?
לשמור במקרר?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2022 at 5:17 pm

כן בהחלט

Reply
Efrat יוני 29, 2022 at 12:27 am

כל מתכון שלך יוצא תמיד ואווו, אבל זה במיוחד! ממש טעים, קל להכנה וכמו של קונדיטוריה צרפתית

Reply
קרן אגם יוני 29, 2022 at 8:09 am

איזה משמח תודה

Reply
מוריה יולי 1, 2022 at 3:05 pm

וואו!!! הכנתי והעוגה קצה המון מחמאות!
העברתי הלאה:)

Reply
אוריאלה אוגוסט 21, 2022 at 11:07 am

מניחה שלא ובכל זאת שואלת – אפשר להקפיא את העוגה?

Reply
קרן אגם אוגוסט 21, 2022 at 3:05 pm

זה פחות עובר טוב הקפאה

Reply
מורג ספטמבר 7, 2022 at 11:21 am

תבנית בקוטר 26 גם תעבוד? להגדיל לכמות וחצי?

Reply
קרן אגם ספטמבר 7, 2022 at 2:57 pm

להגדיל ברבע

Reply
מיכל אוקטובר 16, 2022 at 7:19 pm

שלום
אם לקרם לימון יש טעם לוואי.. של ביצה,מה עשיתי לא נכון?

Reply
מיקה פברואר 24, 2023 at 10:55 am

היי קרן! אחרי שמוסיפים את הכף אבקת סוכר לקצפת מקציפים שוב במיקסר או עם מטרפה? והביצים על אש קטנה לא הופכות לחביתה?

Reply
הילה פברואר 6, 2024 at 3:52 am

היוש! אפשר לוותר על הקצפת+פירות יער ולשים למעלה מרנג במקום? או שיצא יותר מדי מתוק כל ההרכב הזה…(כמו בפאי מרנג לימון)

Reply
קרן אגם פברואר 6, 2024 at 8:00 am

אפשר

Reply
עינת פברואר 15, 2024 at 4:09 pm

אפשר להמיר את הקורנפלור בקסנטן גאם? ואם כן באיזה מינון?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:15 pm

לא יצא לי לעבוד איתו אף פעם אז לא ככ יודעת להגיד,, ממליצה לחפש קצת אינפורמציה בגוגל

Reply

Leave a Comment