חגיםפאי וטארטשבועות

פיצה פאי-טארט עגבניות מבצק פריך

מאי 13, 2019 59 Comments

 

כבר כמה שנים שאני מכינה בסדנאות שלי את הפיצה פאי, ומעלה תמונות שלו במדיות החברתיות

וקיבלתי אין סוף בקשות שלכם למתכון.

והאמת שתיכננתי לפרסם אותו כבר מזמן אבל פשוט לא הצלחתי אף פעם לצלם אותו כמו שרציתי,

ומלא זמן חיכיתי לרגע הנכון, והנה הוא הגיע.

במסגרת יום צילום ל EatWith, שצולם במיוחד עבור קידום הסדנאות שלי, עם צלם מקצועי,

החלטתי להכין בין היתר גם את הפיצה פאי ולקוות שמישהו אחר יצליח לצלם  אותו יותר טוב ממני.

ליום הצילום הוזמן איגור, צלם מוכשר ברמות על, שהצליח להוציא את הפאי כל כך חתיך ולהעביר את הטעם

המדהים שלו דרך התמונות, שהחלטתי שהגיע הזמן לפנק אתכם במתכון.

בפעם הראשונה שהכנתי את הפאי, זה היה אחרי שראיתי אותו בבלוג המהמם של עידית

זה היה בתחילת הדרך שלי כאופה ביתית חובבת, וכל מי שטעם ממנו התאהב בו והוא חוסל בשניות.

מאז המשכתי להכין אותו עוד ועוד פעמים, ובכל פעם הוא גורף מחמאות מטורפות ומלא בקשות למתכון.

מקור המתכון מהספר Martha Stewart Baking Handbook של מרתה האגדית והוא לא פחות מגאוני.

אני מכינה אותו קצת שונה מהמקור, עם השנים השתכללתי איתו והוספתי לו יותר גבינה ויותר בצק,

ולרוב אני בכלל לא מצננת את הבצק הפריך אלא פשוט מסדרת אותו על

התבנית (כמו בסעיף 2 במתכון) ומיד אופה ועדיין בלי צינון הוא יוצא מושלם.

זו בעצם הכלאה בין טארט לפיצה, ואפילו ילדים מתים עליו.

השום מוסיף לו ארומה עדינה אבל הוא לא מורגש באופן בולט כך שאין מה להיבהל משימוש בראש שום שלם

ובשום אופן אל תוותרו עליו.

אוטוטו נחגוג שבועות, והוא מתאים מאוד לשולחן החג, ואני מבטיחה לכם שאם תכינו אותו יתעלפו עליכם.

ואם אתם רוצים להצטרף אליי לסדנת שבועות מהממת, בה נלמד להכין מאפים וקינוחים קלילים להכנה לחג

כנסו ללינק הזה לפרטים הורשמה.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

פיצה פאי/תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס״מ

מצרכים למתכון:

לממרח שום

ראש שום שלם משום בינוני

מעט שמן זית

נייר כסף

כף חמאה רכה

מעט עלי אורגנו (לא חובה)

לבצק:

1.5 כוסות  (210 גר') קמח לבן רגיל

120 גר' חמאה קרה מהמקרר חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח דק

2-3 כפות מי קרח ( מים קרים מאוד)

(אופציה לא חובה לתוספת לבצק: 20 גר׳ גבינת פרמז׳ן מגורדת)

4-5 עגבניות בינוניות חתוכות לפרוסות שלמות עגולות

10 עלי בזיליקום

150 גר' גבינת קשקבל מגורדת (אופציות לגבינות אחרות בסוף המתכון בהערות)

מלח גס

אופן ההכנה:

מתחילים עם השום:

מניחים על נייר כסף ראש שום שלם לא מקולף, מזלפים כמה טיפות שמן זית , עוטפים היטב בנייר כסף

ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 40 דקות, השום מוכן כאשר אתם מחדירים פנימה קיסם או סכין

חדה, ומרגישים שהוא רך כמו פירה. מוציאים ומצננים מעט.

מכינים את הבצק:

במעבד מזון עם להב פלדה (או בקערה עם הידיים)  מערבבים קמח ומלח (ואם יש לכם פרמז׳ן)

תוך כדי פעולה מוסיפים קוביות חמאה, ומערבבים בפולסים קצרים עד שנוצרים פירורי בצק

(זה אמור להיראות כמו קוסקוס), ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים את המים, קצת בכל פעם

עד שנוצר כדור בצק.אל תתפתו להוסיף את כל המים ונדרשת פה סבלנות, מוסיפים קצת מחכים

רגע לראות מה קורה, ואם יש צורך מוסיפים.

עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד או נייר אפייה  ומניחים לצינון במקרר.

מחממים תנור ל 200 מעלות.

מכינים פירה שום: מקלפים את שיני השום ומוציאים את התוכן שלהן לקערה קטנה,

הן אמורות ממש להחליק החוצה מהקליפה, מוסיפים חמאה ועלי אורגנו, ובעזרת כף מועכים לפירה.

מוציאים את הבצק מהמקרר ועכשיו יש לכם 2 אופציות:

  1. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה מקומחים, להסיר את הנייר העליון ולהפוך את הבצק עם הנייר התחתון על התבנית כך שעכשיו הנייר כלפי מעלה והבצק יושב בתוך התבנית. מסירים את הנייר ומהדקים את הבצק היטב לתבנית לבסיס ולדפנות.
  2. להניח את גוש הבצק על התבנית בלי לרדד, ולהתחיל למעוך עם הידיים ולהצמיד לדפנות ולתחתית.

מורחים את פירה השום על תחתית הבצק באופן אחיד, אני עושה את זה בעזרת פלטה ואפשר עם כף.

מניחים פרוסות עגבניה באופן חופף בצורת ספירלה

פיצה פאי טארט עגבניות מבצק פריך

מפזרים מעל העגבניות את הגבינה

 

פיצה פאי טארט עגבניות מבצק פריך

מעל הגבינה מפזרים את עלי הבזיליקום, מעט מלח גס, ומזלפים כמה טיפות שמן זית

פיצה פאי טארט עגבניות מבצק פריך

אופים בתנור בערך 40-45 דק' עד שהטארט מזהיב והגבינה שחומה.

מחלצים מהתבנית לצלחת הגשה וטורפים.

**את גבינת הקשקבל אתם יכולים להמיר במוצרלה, פרמזן, גבינת עיזים סטייל פרומעז או אפילו חתיכות ריקוטה

ניסיתי את כולם ובכל הוריאציות הטארט מושלם.

**אם לא חיסלתם אותו ברגע שיצא מהתנור, תוכלו לשמור אותו במקרר עטוף היטב ולחמם מעט לפני הגשה

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

59 Comments

טליה מאי 14, 2019 at 12:50 pm

נראה מדהיםם
האם אפשרי להחליף גם בגבינה צהובה רגילה?
תודה

Reply
קרן אגם מאי 15, 2019 at 11:16 am

כן אין בעיה

Reply
גיל מאי 23, 2019 at 12:45 pm

תודה!

Reply
אורטל מאי 28, 2020 at 1:55 pm

עד כמה ימין ניתן לשים את הבצק במקרר? לפני השלב של הכנת הפאי.

Reply
קרן אגם מאי 28, 2020 at 2:21 pm

24 שעות אולי קצת יותר

Reply
גיל מאי 26, 2019 at 9:49 am

קרן, יצא מוצלח ביותר. תודה על מתכון מצוין- כרגיל..
יש לך רעיון למילויים נוספים?
שבוע טוב

Reply
קרן אגם מאי 26, 2019 at 11:05 am

שמחה לשמוע גיל
אפשר לגוון כמובן ובמקום עגבניות להניח פרוסות של קישואים או חצילים צלויים בתנור, או להמיר בעגבניות שרי
אפשר לשחק עם סוגי הגבינות ולהמיר במוצרלה, גבינת עיזים או כל גבינה אחרת שרוצים

Reply
ענת מאי 27, 2019 at 8:29 am

היי קרן תודה! אפשר להכין ללא תבנית? כמו פיצה

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 8:51 am

זה בצק פריך אז בלי תבנית את יכולה להכין כמו גאלט
יש לך פה דוגמא לאיך לקפל את הבצק

https://kerenagam.co.il/גאלט-תפוחים/

Reply
ענת מאי 27, 2019 at 10:49 am

תודה רבה! מתמוגגת מהמתכונים שלך(:

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 11:14 am

תודה ענת!

Reply
צביקה מאי 27, 2019 at 9:05 am

תודה, נראה נהדר. אני מציע לשים את הבזיליקום עם העגבניות ומתחת לגבינה וכך הוא פחות יישרף. זה אמנם נראה יפה יותר בצילום כך אבל בלתי אכיל בעצם

Reply
קרן אגם מאי 27, 2019 at 9:47 am

הי צביקה, תודה על הטיפ, הוא אכיל גם כך אבל אנסה פעם הבאה כמו שציינת

Reply
אלמוג יוני 2, 2019 at 6:41 pm

היי קרן, נראה מדהים!

האם אפשרי להכין מראש ולהקפיא?

Reply
קרן אגם יוני 2, 2019 at 7:11 pm

כן אין בעיה
לחמם ממש היטב לפני הגשה שיהיה חם, וכדי לרענן עדיף לפזר עלי בזיליקום טרי אחרי חימום בתנור

Reply
יעל אפריל 23, 2021 at 5:38 pm

היי קרן אם אני מכינה ערב לפני לארוחת בראנץ.. עדיין יהיה פריך? אחרי חימום הגבינה לא תישרף

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2021 at 8:44 am

יהיה פריך
הגבינה לא תישרף אם תתני חימום קל

Reply
משכית יוני 4, 2019 at 10:27 pm

היי,
האם ניתן לשמור את הבצק בקירור למשך הלילה?

Reply
קרן אגם יוני 4, 2019 at 11:09 pm

בהחלט

Reply
ליאת אוקטובר 30, 2019 at 2:38 pm

הי קרן, בא לי להכין הערב את הטארט:)שאלה: מה אפשר במקום השום(יש אלרגיה)אולי טפנאד? .תודה

Reply
קרן אגם אוקטובר 30, 2019 at 2:53 pm

טפנד או פסטו נטול שום יהיו מצויינים

Reply
שי-לי מרץ 2, 2020 at 12:21 pm

היי קרן, אפשר להשתמש בפאסטה במקום עגבניות?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2020 at 1:39 pm

פאסטה לא יכול להיות תחליף לעגבניות, את יכולה להמיר אותם בירק אחר

Reply
אור יגב בר-דוד אפריל 24, 2020 at 5:51 pm

וואו, פשוט אי אפשר להפסיק לאכול…
הפיצה הכי טובה שיכולה להיות!
שוב תודה על מתכונים נהדרים- זה הסבב טארט פיצה השני שלנו 😉

Reply
קרן אגם אפריל 24, 2020 at 6:35 pm

איזה כייף לכם! מכינה כזה מחר

Reply
שרון אפריל 25, 2020 at 12:21 pm

אפשר במקום עגבניות למרוח רוטב עגבניות?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 2:12 pm

כן אין בעיה

Reply
גלית אפריל 25, 2020 at 2:29 pm

היי קרן,נהנית לעקוב אחרי הסטוריז שלך
האם יש אופציה להחליף את החמאה בשומן בריא יותר כמו שמן קוקוס למשל?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 2:42 pm

תודה שמחה שאת עוקבת
אני לא הצלחתי עדיין להגיע למרקם שווה כמו עם החמאה לא משמן קוקוס ולא עם שמן זית קשה לי להמליץ. ממש ממליצה לנסות את הבצק כמו שהוא

Reply
לילי אפריל 25, 2020 at 9:59 pm

שלום קרן. נראה מושלם
האם ניתן להשתמש בבצק בקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם אפריל 25, 2020 at 10:18 pm

מניחה שכן לא ניסיתי. אם יש לך נסיום עם קמחים ללא גלוטן לכי על זה

Reply
הילה אפריל 26, 2020 at 2:12 am

אפשר להמיר את החמאה בחמאת קוקוס? ואם כן מה היחס?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2020 at 7:34 am

לא ניסיתי להמיר ספרי מלוח בשמן קוקוס
מידות ההמרה הן 100 גר שמן קוקוס

Reply
חן אפריל 28, 2020 at 10:47 am

הי קרן
האם הפאי מתאים לקמח מלא בלבד? אם כן אז פשוט להוסיף עוד נוזלים?
או שזה לא ייצא טעים ואכין מתכון אחר מותאם….
תודה. פשוט יש לי אורחת שלא יכולה לאכול קמח לבן

Reply
קרן אגם אפריל 28, 2020 at 11:09 am

האמת, שבדרך כלל אני מכינה אותו רק מכוסמין מלא, בלי לשנות כלום, יוצא פצצה!!!

Reply
לירון מאי 6, 2020 at 10:30 pm

היי קרן, תודה על מתכונים מושלמים!!
האם לדעתך אפשר לשלב בין גבינת קשקבל ופרמזן?
תודה רבה שוב

Reply
קרן אגם מאי 6, 2020 at 11:19 pm

בטח!

Reply
שרון אוגוסט 5, 2020 at 8:38 pm

היי קרן 🙂 הכנתי היום לראשונה בעקבות המתכון הזה בצק פריך. מסיבה לא ידועה הבצק יצא לי לא כ״כ אפוי. יש לך רעיון מה גרם לזה כדי לשפר בפעם הבאה? תודה!

Reply
קרן אגם אוגוסט 5, 2020 at 9:31 pm

המלית אותה מלית? אולי להבא לסנן קודם את העגבניות שירטיבו פחות, ולאפות יותר זמן

Reply
יעל מאי 16, 2021 at 8:32 pm

היי
הכנתי עכשיו את הטארט, הבצק היה מצוין לעבודה. אבל הייתה לי שאלה, שמתי לב שכשהוצאתי מהתנור… החלק התחתון היה רטוב מהרגיל ונוזלי (בטח בגלל העגבניות), כיצד ניתן לסנן את העגבניות כך שיהיו פחות רטובות לעבודה עם הבצק. אולי בכלל יש לך איזה טיפ אחר מלבד לסנן כך, שלא תהיה עוד תוספת של עבודה

Reply
קרן אגם מאי 17, 2021 at 8:32 am

אולי באמת אצלך העגבניות היו מאוד רכות עם הרבה נוזלים אני משתדלת להשתמש בעגבניות יציבות. אפשר למלא בפסטו וחצילים במקום עגבניות, גם הולך מצויין

Reply
שירלי אוקטובר 20, 2020 at 1:08 pm

היי, יש לי רק שום קלוף בבית ולא ראש שום 🙂
האם אפשר לעשות את אותו התהליך איתם כמו עם הראש שום?

Reply
קרן אגם אוקטובר 20, 2020 at 10:03 pm

כן אין בעיה

Reply
רעות ינואר 23, 2021 at 5:14 pm

היי קרן, אפשר להמיר את בקמח לבן בקמח כומסין?

Reply
קרן אגם ינואר 23, 2021 at 8:03 pm

אני אוהבת ממש להמיר לכוסמין, ממליצה לשלב חצי חצי לבן ומלא

Reply
נעמה ינואר 23, 2021 at 10:26 pm

אפשר להכין ללא תבנית עגולה? מה החלופה?
אפשר על אבן שמוט?

Reply
קרן אגם ינואר 24, 2021 at 8:06 am

זה פאי מבצק פריך לא פיצה אמיתית מבצק שמרים לכן אבן שמוט לגמרי לא תעבוד פה. תוכלי להחליף את התבנית לכל תבנית שתרצי

Reply
דיקלה מאי 11, 2021 at 9:17 pm

היי קרן אהובה,
מפחדת שייצא טעם שום חזק מידיי אין מצב לעשות מיחוי של פיצה רגילה,
כלומר רוטב עגבניות גבינות ותוספות? או שזה יריב מידיי את הבצק? אולי לעשות לו חצי אפייה קודם?
סומכת עלייך מה שאת אומרת:)

Reply
קרן אגם מאי 13, 2021 at 12:23 pm

טעם הטארט מאוד עדין, אבל אפשר מה שרוצים

Reply
טלי מאי 16, 2021 at 12:36 pm

דחוף פליז!!!כמה מעלות אופים את הטארט?

Reply
קרן אגם מאי 16, 2021 at 12:48 pm

190

Reply
יעל אוגוסט 10, 2021 at 9:49 am

הי!
מתכון נפלא, הכנתי עשרות פעמים!
עכשו אין לי מיקסר.. אפשרי להכין את הבצק בבלנדר?

Reply
קרן אגם אוגוסט 10, 2021 at 5:39 pm

מיקסר עם וו גיטרה
מעבד מזון עם להב פלדה
או עם הידיים בקערה

Reply
גיל אוקטובר 10, 2022 at 8:16 pm

הכנתי – יצא טעים מאוד!!!
תודה קרן

Reply
קרן אגם אוקטובר 11, 2022 at 4:40 pm

תודה גיל

Reply
קרן פרדו עזרן מרץ 12, 2024 at 7:34 pm

היי, האם אפשר להמיר את הקמח לקמח ללא גלוטן?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:04 am

כן

Reply

Leave a Comment