קינוחיםשבועות

קינוח כוסות מסקרפונה וקרם לימון

פברואר 28, 2024 13 Comments

אני לא יודעת למה הרבה שנים הייתי אנטי קינוחי כוסות, ופתאום התאהבתי.

לאחרונה יצא לי להעביר כמה סדנאות אפייה לא בבית, במקום שהוא בכלל אולם תצוגה עם תנור קטן יחסית,

ובגלל שהסדנאות רבות משתתפים והתנור קטן החלטתי שבכל פעם שאגיע אכין איתם קינוח אחר בכוסות,שלא מצריך אפייה.

במקום היו כוסות הגשה מאוד יפות, ובפעם הראשונה הכנתי איתם קינוח טירמיסו בכוסות, ובפעם השניה קינוח מסקרפונה

וקרם לימון.

זה יצא ככ טעים שרציתי לזלול מזה עוד ועוד ובעיקר להכין כזה בבית, בכל הזדמנות!

פתאום קינוחי כוסות שפעם נראו לי משהו גימיקי כזה, הפכו להיו משהו ממש קל להכנה ויפה להגשה!

אולי זה הגיל, אולי החכמה שבאה איתו, אולי הפכתי להיות קלה יותר, אבל קינוחי כוסות זה שוס!

כי חוץ מהיופי שלהם בכוס שקופה שמגלה את כל השכבות, ממש קל לשמור אותם במקרר אפילו יום יומיים מראש,

ואין ספק שזה מרהיב וגורף מחמאות.

אז אני שמחה לשתף איתכם פה את הקינוח, אחד הטובים שהכנתי ! (אז מה אם אני אומרת את זה על הכל )

תתכוננו להתאהב!

היתרון הכי גדול במנה:

אפשר להכין את המרכיבים שלה מראש ורק לחבר, זה חוסך המון עבודה.

כמה הערות לפני שמתחילים:

תכינו קודם קארד לימון ותצננו אותו כמה שעות במקרר, אפשר להכין אותו גם ארבעה ימים מראש.

את פירורי הבצק אפשר להכין גם כן כמה ימים מראש ולשמור במקרר

כשאתם אופים אותם תדאגו שהם לא ישחימו מדי, זה ממש משפיע על הרכות שלהם אחכ בביס.

את קרם המסקפרונה תכינו ביום שבו אתם מרכיבים את המנה ורצוי ממש סמוך אליה.

לסרטון וידאו עם שלבי ההכנה לחצו כאן

קינוח כוסות מסקרפונה וקרם לימון/ 4 כוסות בינוניות

מצרכים למתכון:

לקראמבל:  

120 גר שקדים טחונים

80 גר׳ (8  כפות )קמח  לבן רגיל

60 גר (6 כפות)  סוכר לבן 

100 גר׳ קוביות חמאה

לקארד לימון:

1+1/4 כוסות (250 גר׳) סוכר לבן

2 כפות (20 גר׳) אבקת קורנפלור

3 ביצים גודל L

1/2 כוס (120 מ״ל) מיץ לימון

50 גר׳ חמאה

לקרם מסקרפונה: 

1.5 מיכלים (300 גר׳ )גבינת מסקרפונה/ או כל גבינת שמנת אחרת בעלת אחוזי שומן מ 25% ומעלה

1.5 מיכלים (375 מ״ל) שמנת להקצפה

3 כפות אבקת סוכר

כפית תמצית/מחית וניל

אופן ההכנה:

מתחילים בקארד לימון-  הוא צריך להצטנן היטב אז עדיף להתחיל איתו כמה שעות קודם ואפילו יום לפני

בסיר בינוני מערבבים על אש בינונית סוכר ביצים קורנפלור וטורפים בעזרת מטרפה לאיחוד החומרים

מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לטרוף,

מגבירים מעט את האש ותוך כדי טורפים עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.

מוסיפים חמאה ומערבבים היטב עד להמסה ועד שהמסה אחידה.

מעבירים לכלי אחר שהוא לא הסיר, לקופסא או קערה ומניחים ניילון נצמד על הקרם או שקית סנדויץ, זה יימנע את הקרום שלו.

מעבירים לצינון במקרר, הקרם יחזיק מעמד לכמה ימים .

לקראמבל:

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה

מערבבים את כל המצרכים בעזרת הידיים עד ליצירת פירורי בצק (אפשר גם במעבד מזון עם להב פלדה בפולסים קצרים)

מעבירים את הפירורים לתבנית מרופדת בניר אפייה עד שהפירורים משחימים אבל לא יותר מדי. מצננים לחלוטין לפני הרכבת הקינוח.

אחרי צינון פשוט מפוררים בחזרה עם הידיים לפירורים .

לקרם מסקרפונה :

במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה, מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים מסקרפונה

ומערבבים עד שהמסה אחידה וחלקה.

מעבירים לשקית זילוף את הקרם ואת הקארד לימון (לא חובה אפשר גם בלי)

הרכבת הקינוח : 

בכוסות אישיות מניחים פירורי קראמבל, מזלפים מעל קצת קרם לימון, ממלאים כמעט עד הסוף בקרם מסקרפונה , מזלפים עוד מעט קרם לימון

מפזרים עוד קצת קראמבל  מצננים 3-4 שעות לפני ההגשה לפחות, אם תצליחו להתאפק:-)

Print Friendly, PDF & Email

13 Comments

ניצה פברואר 29, 2024 at 5:01 pm

היי
אפשר להכין את הקארמבל רק מקמח שקדים?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:46 am

צריך קצת קמח אפשר לערבב עם קורנפלור או קמח ללג

Reply
מרב מרץ 1, 2024 at 3:48 pm

קצת חוששת משימוש בביצה חיה. גם היא עוברת בישול ( אין מדחום לבדוק טמפ' וכו').
איך אפשר לעשות אחרת את הקאר?

Reply
קרן אגם מרץ 2, 2024 at 6:42 am

נסי לחפש מתכונים לקארד לימון טבעוני ברשת

Reply
בל מרץ 6, 2024 at 11:31 am

היי, לכמה כוסות קטנים המתכון יספיק?

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2024 at 12:29 pm

8

Reply
Neriya Borovich מרץ 12, 2024 at 9:31 pm

קרן כמה צריך להכפיל את הכמות אם אני רוצה בתבנית מלבנית בינונית?? אז עשית גם
ואיך חתכת?? זה כאילו פחות לחתוך

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 7:01 am

זה לא קינוח שחותכים אלא מגישים עם כף גדולה לצלחות או צלוחיות
אפשר להכפיל כמויות

Reply
רחלי מרץ 14, 2024 at 4:34 pm

הי קרן
נראה לך שאפשר להכין מראש את הכוסות ולהקפיא? ואז להפשירלפני הגשה?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 6:58 am

אין בעיה להקפיא ייקח הרבה זמן להפשיר אז להניח במקרר אפילו יום מראש

Reply
מעיינו אפריל 15, 2024 at 4:25 pm

היי, במה אפשר להמיר את הקמח הלבן בפסח? ובאיזה כמות?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:50 pm

לקמח ללג או לוותר על הקראמבל

Reply
שלומית אפריל 24, 2024 at 9:14 pm

האם אפשר להשתמש בקמח תפוחא במקום הקורנפלור?

Reply

Leave a Comment