עוגות שמריםראש השנה

שושני שמרים בקלאווה

יולי 15, 2019 14 Comments

 

התבנית באדיבות עדי ניסני

בלי קשר למגורים שלי ביפו, ולכך שיש ברחבי העיר כמה מקומות שבהם מוכרים בקלאווה וכנאפה

הרי כולנו גדלנו על הממתקים מהמטבח הערבי, ונדמה שכולנו מוכנים לנסוע ממש רחוק רק כדי לאכול

את הכנאפה או הבקלאווה שמישהו גילה לאחרונה אי שם בגליל, או בירושלים, באבו גוש או בשטחים.

אנחנו הכי אוהבים לספר לאחרים שגילינו מקום לממתקים האלו אי שם, ומרגישים כאילו גילינו את אמריקה

והכי אוהבים להשוויץ אחרי שאכלנו בקלאווה וכנאפה בחצי מחיר, כי הרי אנחנו לא פראיירים!

יש את אלו שלא אוהבים בקלאווה ויש את אלו שלא אוהבים כנאפה, אני מאלו שאוהב את שניהם,

ויכולה בקלות לרדת על מגש שלם לבד, ואם יש משהו שאני לא אוהבת, בדיוק כמו עם שווארמה ופלאפל:

אני שונאת לקנות בקלאווה ולהתאכזב.

מעולם לא הכנתי בבית בקלאווה אמיתית או כנאפה (אני חייבת!)

אבל השבוע, בזמן שאני מכינה עוגת שמרים, עלה בי געגוע לבקלאווה והחלטתי להכין מאפה שמרים

שיזכיר לי בטעם בקלאווה.

שפני הנסיונות שלי היו אנשים שהגיעו לסדנה, וכולנו התעלפנו מהטעם.

אז כמה כללים חשובים להצלחה

**אם אין לכם מי ורדים אל תכינו, אחרת אלו יהיו סתם (לא סתם ברור) שושני שמרים עם אגוזים וקינמון

**אם אין לכם מספיק אגוזים-אל תכינו, כי אחרת אלו יהיו סתם (סתםםםםםםם) שושני שמרים קינמון

**אם לא תעמיסו על השושנים את כל הסירופ סוכר, אלו יהיו סתם שושני שמרים!

בדיוק כמו שאתם אוכלים בקלאווה, עמוסה בסירופ סוכר, גם כאן זה הקטע.

אפשר להכין את השושנים בתבנית מרובעת מלבנית או עגולה,

ככה או ככה זו מנה היסטרית שאפשר להגיש למרכז השולחן כקינוח לכולם.

מוכנים להתחיל?

שושני שמרים בקלאווה/תבנית עגולה קוטר 26 ס״מ או תבנית מרובעת בינונית

(המרה לפרווה בסוף המתכון למטה)

מצרכים למתכון:

5 כוסות (700 גר') קמח לבן רגיל

1.5 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר לבן

2 ביצים גודל L

130 גר' חמאה רכה

1/2 כפית מלח

1 כוס (240 מ״ל) חלב

לציפוי:

ביצה טרופה עם 2 טיפות חלב

למילוי:

2.5 כוסות (250 גר') תערובת אגוזים (לא קלויים) טחונים במעבד מזון

1/3 כוס (65 גר') סוכר חום בהיר

כפית גדושה אבקת קינמון

120 גר' חמאה רכה

לסירופ סוכר:

3/4 כוס (180 מ״ל) מים

3/4 כוס  (150 גר') סוכר לבן

3-4 טיפות תמצית מי ורדים

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט

במהירות איטית מוסיפים סוכר,ביצים, חמאה מלח ולבסוף חלב.

לשים כ 8-10 דק' עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.

מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ובמגבת.

מניחים להתפחה לילה במקרר או כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.

מכינים את מלית הבקלאווה:

מערבבים היטב תערובת אגוזים טחונים עם סוכר חום וקינמון

לאחר שהבצק תפח, מוציאים אויר, ומעבירים למשטח מקומח.

מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי 1/2 ס״מ

בעזרת ספטולה מורחים את החמאה הרכה על פני הבצק

מפזרים מעל באופן אחיד ושווה את תערובת האגוזים

חותכים את הבצק לאורכו לרצועות שוות ברוחב כ 5 ס"מ

אם המלבן שלכם ממש גדול תחצו אותו לרוחב לשניים

מגלגלים כל רצועה לשבלול, ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפייה, שומרים על מרווחים קטנים

מניחים להתפחה כ 40 דק' נוספות, מכוסה במגבת.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מברישים את השושנים בביצה טרופה

אופים כ 30-35 דק' עד לקבלת מאפה שחום.

לסירופ סוכר:

בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים,

מורידים את האש לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל כ 10 דק' נוספות עד לקבלת סירופ

מוסיפים מי ורדים, מערבבים ומכבים את האש.

משקים היטב את השושנים  בסירופ סוכר עם המון נדיבות מיד כשיוצאים מהתנור.

**אתם בקלות יכולים להכין את העוגה בגרסת פרווה והיא תצא מעולה

המירו חמאה בבצק ב 1/2 כוס שמן קנולה, חלב במים, ועל הבצק תוכלו למרוח שמן או מחמאה.

**תערובת האגוזים יכולה לכלול כל אגוז שאתם אוהבים ואני ממליצה לכם לגוון ביניהם:

פקאן, אגוזי מלך, אגוזי לוז, ש'דים ופיסטוקים.

 

Print Friendly, PDF & Email

14 Comments

יפית יולי 17, 2019 at 10:42 am

אלופת האלופות

Reply
ניצה הוכמן יולי 17, 2019 at 12:15 pm

כל מה שיש לי לומר זה: וואי וואי וואי!
אין מילים !

Reply
קרן אגם יולי 17, 2019 at 8:06 pm

תודה ניצה !

Reply
Lois Gourley יולי 24, 2019 at 4:36 am

Do you have an English translation?

Reply
קרן אגם יולי 26, 2019 at 8:56 am

Only google translate for now

Reply
אירית יולי 7, 2020 at 11:39 am

היי
אם אני רוצה לאפות מספר ימים לפני מה אני עושה עם הסירופ?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 7, 2020 at 11:43 am

כיון שסירופ חייב על עוגה חמה את יכולה או להקפיא אחרי סירופ או להפזיר לחמם היטב ולשפוך סירופ מעל

Reply
תמר ספטמבר 10, 2020 at 10:00 pm

נראה וואו!! יש לי רק מי ורדים (ולא תמצית)… איך היית מכינה איתם את הסירופ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 10, 2020 at 10:47 pm

לא מכירה מי ורדים אבל מניחה שאפשר להוסיף מעט מהם למי הסוכר

Reply
רויטל דצמבר 30, 2020 at 6:26 pm

היי קרן
יש אפשרות להמיר קמח לבן הקמח מניטובה?

Reply
גלית בהר יולי 4, 2021 at 4:38 pm

וואוו וואאוו חייבת להכין

Reply
זמירה נובמבר 7, 2022 at 2:22 pm

תודה
ראיתי ביוטיוב אופה שמכינה מבצק שמרים שושנה שוקולד שהיא ערבבה את המילוי בבצק וכך היא לא היתה צריכה למרוח את המילוי מעל הבצק .מה דעתך? זה יצא טוב ? היא עשתה מתכון אחד שלושה טעמים חילקה את הבצק לשלוש ובכל חלק שמה טעם אחר , אחד בטעם שוקולד ואחד בטעם קפה (אם הייתי עושה הייתי עושה קינמון) ואחד בלי תוספת , לאחר רידוד כל חלק שמה חלק מעל חלק וכך יצא מתכון אחד שלושה טעמים, השאלה אם זה באמת יצא טוב .

Reply
צביה דצמבר 28, 2022 at 9:02 pm

קרן המוארת והמוכשרת ❤
שבלולי הבקלוואה מעולים וכל כך טעימים
פעם ראשונה שעשיתי בצק שמרים תמיד קניתי ויש הבדל עצום
בזכותך אני אופה
שאפו וישר כח
וכיף שיש אותך
תבורכי

Reply
קרן אגם דצמבר 28, 2022 at 9:39 pm

כמה כייף לשמוע צביה

Reply

Leave a Comment