עוגות שמרים

שושני שמרים קינמון וממרח לוטוס

מרץ 21, 2022 24 Comments

צילום: נופר צור

בדיוק לפני יומיים חזרתי מקפריסין, נסעתי לחתונה משפחתית, וזו היתה חוויה מדהימה!

אמנם נסענו ללרנקה, עיר שאין הרבה מה לעשות בה, אבל המלון היה אמאלה,

והמפגש המשפחתי היה תענוג. מלא בני נוער (כל הבני דודים) אנחנו הגדולים אחי ואני ואמא שלי.

הילדים עפו על הביחד שלהם ולא הפסיקו להסתובב יחד במלון ובחוץ והיה תענוג לראות אותם.

טיילנו קצת בקפריסין, אפילו הספקנו לתפוס שלג, היה קרררררר, האוכל היה לא משהו, עד כדי כך שמצאנו

את עצמנו אפילו אוכלים במקדונלדס יום אחד, הכל היה אובר מטוגן ולא הכי טעים, אוכל קצת דומה ליוון אבל לא בדיוק,

ואת הארוחה הכי טובה אכלנו דווקא בבר של המלון.

אולי כי הגישו שם אוכל לא מקומי, ויש שם מישהו עם יד ממש טובה.

לפני הטיסה עשיתי לעצמי שיחות, כי אני מכירה את עצמי בחו״ל, אני אוכלת בלי רסן.

לפני הטיסה הכנתי לכולנו כריכים, ולי כריכים מקמח מלא, עם אבוקדו, שלא אתפתה לשטויות כבר בשדה.

כבר בארוחת הערב הראשונה שכחתי את השיחות שלי עם עצמי ואכלתי מלאאאאא מטוגן,

זה המשיך בארוחות בוקר במלון, צהריים עם הילדים, נשנושנים תוך כדי, וארוחות ערב כאילו לא אכלנו צהריים

שעתיים קודם.וכל זה למרות שהאוכל לא היה משהו, קיצר, מארוחה לארוחה, חזרתי עם מזוודה באותו גודל ומשקל

עודף על הגוף והבטחתי לעצמי שאני חוזרת לסדר ותזונה בגוף, ואז באו אלו, השושנים היפות האלו עם קינמון שזה

מילוי השמרים האהוב עליי, והרסו הכל! סתם… לא באמת הרסו, הם היו פיתוי לא קל בכלל, אבל עמדתי בגבורה

במילה שלי לעצמי ורק טעמתי פינה. והיה לה טעם גן עדן.

צילום: נופר צור

שושני שמרים קינמון וממרח לוטוס/12 שושנים

מצרכים למתכון:

לבצק שמרים :

500 גר׳ קמח לחם/חלה/מניטובה/ קמח לבן רגיל

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גר׳) סוכר לבן

1/2 כפית מלח דק

1/2 מיכל (100 גר׳) שמנת חמוצה

100 גר׳ חמאת לורפאק רכה

2 ביצים גודל L

3/4 כוס (180 מ״ל) מי ברז

למילוי:

150 גר׳ חמאת לורפאק רכה

150 גר׳ סוכר חום בהיר ( דמררה)

2 כפות אבקת קינמון

1/2 כוס ממרח לוטוס או כל ממרח אחר שאוהבים (חלבה, קרמל מלוח, שוקולד)

לציפוי:

ביצה טרופה

לסירופ סוכר:

1/2 כוס מים

1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים שמרים, קמח, מלח וסוכר לבן, מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה ומחצית

מכמות המים ולשים במהירות איטית בינונית. מוסיפים חמאה וממשיכים ללוש, מוסיפים את יתרת

המים לאט לאט עד שהבצק הופך לבצק אחיד, היזהרו לא לשפוך את כל המים בבת אחת ייתכן ולא תצטרכו

את כל הכמות. אם מזגתם את כל המים ועדין הבצק לא אחיד הוסיפו עוד כף בכל פעם, המטרה שלכם

להגיע לבצק רך גמיש מעט דביק בתחתית הקערה, אך נפרד מהדפנות

לשים למשך 10 דק׳ ומעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, ומכסים בניילון נצמד.

מניחים להתפחה כשעה וחצי שעתיים.

בקערה מערבבים חמאה רכה, סוכר חום וקינמון למחית חלקה. מצננים במקרר.

מעבירים את הלוטוס לשק זילוף, אפשר עם צנתר קטןף ואפשר בלי צנתר ורק לגזור את השקית לפני שימוש בקצה למטה.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

כשהבצק תפח מעבירים למשטח מקומח ומרדדים למלבן גדול ודק.

בעזרת פלטה מורחים את ממרח הקינמון על פני כל הבצק, ומקפלים את הבצק לשני חלקים שווים לאורך.

מרדדים שוב למלבן.

בעזרת גלגלת פיצה או סכין פורסים את המלבן לפסים בעובי 2 ס״מ לכל אורך הבצק.

מגלגלים כל רצועות בצק לשושנה, ומניחים בתבנית אפייה כשהצד הפתוח כלפי מעלה.

מזלפים ממרח לוטוס למרכז השושנה, ומניחים להתפחה חוזרת של 40 דקות.

מברישים את השושנים לאחר התפחה בביצה טרופה

מחחמים תנור ל 170 מעלות ואופים את השושנים כ 20-25 דק׳ עד להזהבה.

בזמן שהשושנים בתנור, ממיסים בסיר קטן על האש סוכר ומים ומביאים לרתיחה, מורידים את האש

לבינונית ומבשלים עוד 5-6 דק׳ עד להסמכה.

מסירים מהאש.

כשהשושנים יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ סוכר.

**הפרסום בשיתוף חמאת לורפאק

**לגרסת פרווה/נטולת חלב ממירים בבצק את השמנת החמוצה בעוד מים, ואת החמאה ב 1/3 כוס שמן קנולה

במלית אפשר להמיר לתחליפי חמאה או שמן קוקוס או שמן קנולה 1/2 כוס, לשהתמש במלית פרווה כמו שוקולד השחר .

 

 

Print Friendly, PDF & Email

24 Comments

רעות מרץ 22, 2022 at 10:48 am

נוטלה תופס במקום לוטוס?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2022 at 2:54 pm

בענק

Reply
ליאת מרץ 22, 2022 at 11:22 am

מה אפשר במקום שמנת חמוצה?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2022 at 2:54 pm

עוד מים או חלב

Reply
דניאלה מרץ 24, 2022 at 6:08 pm

כמה להוסיף מים במקום השמנת?

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2022 at 8:19 pm

5-6 כפות

Reply
איילה סמדגה מרץ 22, 2022 at 11:28 am

אפשר להתפיח במקרר ללילה??

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2022 at 2:54 pm

בוודאי

Reply
שחר פרי אוגוסט 18, 2022 at 8:57 am

האם אפשר להפוך את ההמתכון לטבעוני?

Reply
קרן אגם אוגוסט 18, 2022 at 9:05 pm

בהרבה המרות
בבצק מחמאה או נטוריננ או שמן קנולה
במקום ביצים רסק תפוחים
במלית לחפש מלית טבעונית שאוהבים

Reply
Lahan segal מרץ 22, 2022 at 2:27 pm

לילדה אלרגית לחלב, במה להחליף את החמאה?

Reply
קרן אגם מרץ 22, 2022 at 2:53 pm

הוספתי עכשיו בתחתית המתכון למטה

Reply
דניאלה מרץ 24, 2022 at 6:08 pm

כמה להוסיף מים במקום השמנת?

Reply
שרה מרץ 24, 2022 at 6:44 pm

המים לא אמורים להיות פושרים?

Reply
קרן אגם מרץ 24, 2022 at 8:20 pm

אפשר לא חובה

Reply
זמירה מרץ 25, 2022 at 8:05 am

כל מתכון שלך יוצא לי בול
אני יכולה להקפיא לפני אפיה או אחרי אפיה ?
תודה

Reply
קרן אגם מרץ 25, 2022 at 9:16 am

תודה זמירה
אפשר להקפיא לפני אפיייה ואפשר גם אחרי

Reply
Alice Polacsi Segev מרץ 26, 2022 at 9:53 am

מנסיוני האישי אין צורך כלל בתוספת המים וגם מהשוואה למתכונים אחרים של בצקי שמרים שלך קרן, אין תוספת מים כשיש במתכון שמנת או חלב. תודה

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2022 at 6:18 am

ניסית את הבצק הזה ספיציפית ?
בכמויות שכתבתי פה יהיה צורך בוודאות במים

Reply
רינת מרץ 26, 2022 at 7:17 pm

האם במקום קינמון ( למי שפחות אוהב) אפשר לשים שוקולד נוטלה?

Reply
קרן אגם מרץ 27, 2022 at 6:15 am

בוודאי

Reply
בלה אוסטרובסקי אפריל 17, 2022 at 2:35 pm

שלום אגם נראה לי פספסת בהוראות הכנה, את השלב של מריחת השושנים בביצה
מתכון נפלא והמון תודה!

Reply
קרן אגם אפריל 17, 2022 at 2:39 pm

תוקן! תודה

Reply
סיוון אוגוסט 27, 2022 at 9:55 pm

היי! תודה על מתכונים מושלמים!
איך אני משאירה פשוט טעם קינמוני טעים בלי תוספת ממרח נוטלה או לוטוס וכדומה?
רוצה רק מילוי קינמון אבל שמשהו ירטיב במקום הלוטוס.

Reply

Leave a Comment