תותים אצלנו בבית, בעונה שלהם, זה מצרך חובה. זה אחד משני הפירות האהובים על הבנות שלי, ככה שאם כבר יש פרי
כזה (השני זה מנגו -)) אז אני דואגת שתמיד יהיו במקרר. לפעמים אני שוכחת לספר להן שיש תותים, ומרוב שהמקרר
מלא הן לא רואות את החבילה, וכמה ימים אחרי אני כבר לא יכולה להציע להם לאכול את התותים, אני רק יכולה
להכין מהם עוגה, או עוד עוגה , או שטרודל ,ולקנות להם חבילת תותים חדשה.
לפעמים קשה לי לעמוד בפיתוי ואני משתמשת בחבילה שקניתי להן להכין עוגת גבינה ותותים, או פאי תותים.
באופן כללי אני מצטערת שאין לנו תותים כל השנה (קפואים זה נחשב אבל רק למאפים מסוימים) ויש לי מלא כבוד
לעונה שלהם, למזלי היא עד פסח, אבל זה עובר מהר, וזה באמת אחד הפירות היפים והטעימים.
השבוע הכנתי טארט תותים וריקוטה, עם קלתית אפויה וקרם ללא אפייה, היא נכנסה למקרר,
ויצאה משם מאוד מהר, כשהחברות של המתבגרת הגיעו (שוב) לביקור ופשוט חיסלו את העוגה מתוך
התבנית, ולא השאירו פירור. למזלי הספקתי לטעום את הטארט קודם, ולהבין שמדובר באחד הדברים הטעימים,
שאני הולכת להכין החורף שוב ושוב.
טארט קרם ריקוטה ותותים/תבית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס״מ
מצרכים למתכון:
לבצק פריך:
1.5 כוסות (210 גר) קמח לבן
3 כפות אבקת סוכר
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות מים קרים
למשקולת לבצק:
קטניות יבשות מכל סוג (שעועית לבנה, חומוס יבש או אורז)
לקרם ריקוטה
1 מיכל (250 גר׳) גבינת ריקוטה פרסקה 5% של גד
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת להקצפה 32-38%
3/4 כוס (100 גר׳) אבקת סוכר
2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
כפית מחית/תמצית וניל
לעיטור:
כוס תותים שטופים נקיים וחצויים לרבעים
אם אתם רוצים סירופ:
1/2 כוס פירות יער קפואים
כף סוכר לבן
זיפ מיץ לימון
3-4 כפות מים.
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה מערבבים קמח אבקת סוכר וקוביות חמאה, מעבדים בפולסים קצרים
עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים מים קרים לאט לאט וממשיכים לעבד עד לקבלת כדור בצק.
מקמחים היטב נייר אפייה, מרדדים את הבצק על הנייר לעיגול והופכים אותו על תבנית האפייה.מסירים את הנייר.
מהדקים את הבצק לתחתית ודפנות התבנית, מחוררים מעט את התחתית עם מזלג, ומכניסים למקפיא לרבע שעה.
מחממים תנור ל 180 מעלות
מוציאים את הבצק מהמקפיא, מניחים עליו נייר אפייה, מפזרים על נייר האפייה משקולת של קטניות כגון שעועית לבנה יבשה,
חומוס או אורז. זה נועד כדי למנוע מהבצק להתנפח במהלך האפייה ללא מילוי.
את הקטניות תוכלו אחכ להחזיר לקופסא ולהשתמש בהם כרגיל. לא קורה להם כלום בתנור.
אופים כ 10 דקות עם המשקולת, מורידים את המשקולת וממשיכים לאפות עד להזהבה
עוד בערך 10 דק׳. מוציאים ומצננים לחלוטין.
במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת להקצפה, וניל, פודינג ואבקת סוכר לקצפת יציבה.
כשנוצרת קצפת מוסיפים ריקוטה פרסקה ומקציפים שוב עד למרקם חלק.
להכנת סירופ פירות יער:
בסיר קטן מבשלים את כל חומרי הסירופ למשך כמה דקות, מסננים את הנוזלים, ושומרים בצד.
מעבירים את הקרם מעל הקלתית האפויה. מפזרים תותים.משקים במעט סירופ, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
**אפשר לוותר על הסירופ הוא לא הכרחי הטארט טעים גם ללא, אבל זה בהחלט מוסיף.
19 Comments
Hey Keren, Thank you for this recipe it looks amazing (like all of them) and I'd like to prepare it today.
Just wanted to ask a quick question, can this be made in advance and kept in the fridge prior to serving? and if yes for how long?
Thanks in advance 🙂
Definitely! 3 days ahead
Thank you so much! It came out amazing ❤️ The recipe and quantities were spot at on
The strawberries won't wilt 3 days ahead?
הי אביב, אפשר להוסיך אותם לפני הגשה
הי..נראה מושלם. מה אפשר במקום ריקוטה?
טוב טעם
הי קרן.
האם אפשר להשתמש בריקוטה קלאסית?
כן אפשר
מתכון מהמם!!
יש אפשרות להחליף את המעבד מזון במיקסר? ואם כן עם איזה וו?
היי קרן! מתה על המתכונים שלך❤️
איך מגדילים את הכמות כדי שיתאים לתבנית מתפרקת של 26 סמ? יש לי רק אותה :/
לא הייתי מגדילה, יש מצב שהפאי ייצא נמוך יותר וממש טעים
הי קרן יקרה, האם נסירופ צריך להסמיך קצת?
שאלה , למה אנחנו מקפיאים את הקלתית לפני אפיה ?
לייצב אותה לפני המלית
הי קרן
הטארט נהדר,נזלל במהירות בפעמיים שהכנתי!
היתה רק בעיה קטנה ,שלא הצלחתי להעביר אותו "בחתיכה אחת" לצלחת,וכל פעם התחתית התפרקה לי .
מה עשיתי לא נכון?
תודה
נסי להבא לייצב את הבצק עם יותר נוזלים אולי הואמאוד יבש
אפשר להחליף את הריקוטה במסקרפונה?
כן