לא תכננתי להכין אזני המן מלוחות, בקושיא יש לי זמן השנה להכין אזני המן מתוקות אבל היתה לי סדנה והכנו בורקיטס, ופתאום קלטתי שאפשר להכין
בורקיטס שהתחפשו לאזני המן כי ממילא זה פורים אז יצאה גרסה ככ טעימה, שלא ידעתי להגיד למה, במשולש! זה יותר טעים.
מתכון מושלם בשיתוף משק צוריאל.
לסרטון עם שלבי הכנה בוידאו לחצו כאן
אזני המן בורקיטס עם פסטו ופטה/35 אזני המן
מצרכים למתכון:
לבצק:
2 כוסות (280 גר׳) קמח לבן רגיל
1/2 מיכל (125 מ״ל) שמנת חמוצה
200 גר׳ חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח דק
3 כפות גבינת גרנה פדנו מגורדת של משק צוריאל
חופן עלי זעתר טריים (או כל עשב תיבול אחר)
2-3 כפות מי קרח
למילוי:
ממרח פסטו לפי המתכון למטה
1 מיכל (200 גר׳) גבינת פטה 5% של משק צוריאל
להברשה:
ביצה טרופה
לעיטור:
מעט שומשום
לפסטו (יוצאת כמות גדולה יחסית אפםשר לחלק לשניים)
4 זרים של בזיליקום טרי (אלו שמוכרים בשווקים) או 6 אריזות של בזיליקום מהסופר
חופן צנוברים (לא קלויים)
חופן פיסטוקים (קלופים לא קלויים)
4-5 שיני שום
100 גר׳ גבינת פרמז׳ן או גרנה פדנו חתוכה לקוביות או מגורדת
1/2 כוס שמן זית
1 כפית שטוחה מלח דק
אופן הכנת הפסטו:
במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים את הבזליקום עם פרמז׳ן, שום, מלח, ומחצית משמן הזית
מוסיפים דרך הפתח של מעבד המזון עוד שמן זית תוך כדי פעולה עד שממרח הפסטו במרקם משחה, חשוב ששמן הזית יהיה בנדיבות
מעבירים לצנצנת ומוזגים שמן זית בין הפסטו למכסה, זה יישמור על טריות הפסטו לאורך זמן.
אופן הכנת הבצק:
במעבד מזון טוחנים את כל המצרכים עם להב פלדה מלבד המים, מוסיפים את המים בכל פעם כף עד שהבצק מתגבש לכדור.
מערבבים פסטו עם גבינת פטה לממרח. לא חייב להיות חלק, אפשר פשוט לפורר את הפטה פנימה ולערבב מעט.
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
מחממים תנור ל 180 מעלות
על משטח מקומח מרדדים את הבצק, קורצים ממנו עיגולים, ומניחים 3/4 כפית ממילוי הפסטו במרכז. סוגרים את כל העיגולים למשולש.
צובטים את הקצוות היטב. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק
אופים כ 20-22 דקות עד שהאזניים מעט זהובות.
מגישים חם, זה טעים ממש!
9 Comments
אפשר ללוש ידנית? ואם כן איך להוסיף את המים
לא לשים ת הבצק רק מערבבים בקערה עד שמתקבל כדור
כמה זמן זה מחזיק? והאם שומרים מחוץ למקרר?
אפשר לשמור במקרר שלושה ימים ולחמם כל פעם קצת או בטמפרטורת החדר יחזיק מעמד יומיים כשהם עטופים ממש טוב
אפשר להכין הכל יום קודם ולאפות בסמוך להגשה?
איזה עוד סוגי מילוי יכול להתאים?
כל מלית מלוחה שאוהיבם כמו רוטב פיצה וגבינה צהובה או רק גבינות או גבינה וירקות כמו פטריות או בטטה כמו בן אחרי בישול
הי קרן,
נהנית מאד מהמתכונים שלך!
האם אפשר להקפיא אחרי ההכנה?
תודה!
בטח!