הרבה מאוד אנשים שואלים אותי ומבקשים ממני לכתוב את כל מה שצריך בבית כדי להפוך
אפייה לקלה ונגישה, ואני מתחילה כל סדנה ברשימה של מה כל אחד צריך שיהיה לו בבית.
אז מה צריך שיהיה בבית כדי שלא תתחילו לחפש פתרונות יצירתיים שיכולים ממש להרוס לכם מתכון או להניב תוצאה לא מספיק טובה.
המזווה כלים: אילו כלים חשוב שיהיו לכם בבית כדי להקל על כל פעולות המטבח באפייה
*מיקסר- מבחינתי המיקסר הוא חלק בלתי נפרד מהמטבח. שלכם אם אתם רוצים לאפות, מיקסר הופך את כל החוויה לקלה לאללה, אפשר ללוש בצק במיקסר וללכת בינתיים לתלות כביסה, ולא צריך לעייף את הידיים, הוא מדוייק והכי נח לשימוש. אני משתמשת בשל דאבו. בכל סדנה אני מדגימה באיזה דגמים אני משתמשת, ואני תמיד שמחה לדעת שכולם נהנים מההמלצות שלי. כותבת לכם במרוכז דגמים מדהימים של דאבו עם הנחות,מבצעים וקודי קופון שלי במיוחד בשבילכם!-
מיקסר מקצועי DAVO PRO 5740 – לחצו כאן
מיקסר מקצועי DAVO PRO 5750 – לחצו כאן
מיקסר מלוש מקצועי Ankarsrum AKM6230 אנקרסרום- לחצו כאן
מיקסר יד DHM 800- לחצו כאן
מעבד מזון NOVO NOV410 נובו לחצו כאן
*משקל מטבח, האח הקטן של המשקל באמבטיה של כולנו, שאי אפשר בלעדיו. הוא מדוייק וחוסך לעיתים המון כלים. אפשר להעמיד עליו קערה ולבצע שקילות, אחרי כל שקילה (קמח למשל) מאפסים וממשיכים לשקול חומרים אחרים.
שמה לכם כאן הנחה שלי למשקל מטבח של דאבו-
המשקל שאני עובדת איתו גם בסדנאות, גם במתכונים שלי, ובכל דבר שאני אופה בבית- משקל מטבח דיגיטלי MY WEIGH KD8000AM. לחצו כאן קוד הנחה של 79 ש״ח- keren380
כלי מטבח ואפייה:
*מערוך-יש המון סוגים, ההגיון אומר שככל שהמערוך כבד יותר הוא מפעיל לחץ על הבצק וקל יותר לרדד איתו ובכל זאת, אני אוהבת לעבוד עם מערוך קליל מעץ שמסתובב על ציר, יש מערוכים מסיליקון, ומתכת לא פחות טובים, כל אחד והעדפה שלו.
*פלטה או ספטולה מדורגת, מיישרת עוגות בחושות ובעזרתה ממלאים מלית לעוגות שמרים.
*מברשות– להבריש מאפים בביצה או במים, להברשה של סירופ, אני אישית לא אוהבת סיליקון אז אני קונה מברשות בכמה גדלים בחנויות כמו טמבור, וכשהמברשת מתחילה להוציא שערות אני זורקת וקונה חדשה, מברשת סטנדרטית תעלה לא יותר מ 15 שח.
*גלגלת פיצה– היא לא רק לפיצה, היא בקלות חותכת בצק שמרים ובצק פריך.
*סט כוסות מידה– יש סטנדרט אוניברסלי, והוא חשוב ביותר להצלחה של מתכון. הסט מגיע בארבעה חלקים של כוס, 1/2 כוס,1/3 כוס ו 1/4 כוס. יש גם כוס מידה גדולה שנראית כמו קנקן קטן, והיא מעולה כי יש לה בצד אחד מיליליטרים ובצד השני כוסות כך שהיא מאוד נוחה לשימוש גם של נוזלים. אל תוותרו על סט, הם זולים לאללה והם יהפכו הכל קל יותר, כוס מידה חד פעמי לשתיה קרה חמה או כוס נס קפה עם או בלי ידית אלו לא כוסות מידה.
*קלף– יש קלף מתכת שאפשר בעזרתו לחלק בצק שמרים, וקלף פלסטיק שתכלס השימוש שלו במטבח אצלי הוא לנקות את משטח העבודה משאריות קמח ולכלוך של אפייה, במקום להרוס סמרטוט:-)
*נפה -או מסננת-הקמח שלכם יאהב ממש אם תנפו אותו לפני שימוש, הוא עומד הרבה זמן סגור באריזת נייר וזה עושה לו ממש טוב פעולת האיוורור, לא חייבים להשקיע בנפה מסובכת או חשמלית, כל מסננת פשוטה תעשה את העבודה. כמובן שאין לנפות קמח שמרים.
*מרית– כי אי אפשר בלעדיה במטבח, כדי להעביר מלית של עוגה מהקערה לתבנית
*תבניות אפייה – לא חייבים מגוון מטורף אבל חשוב שיהיו בבית: תבנית אינגליש קייק סטנדרטית לא חד פעמית במידות 10*31, תבניות עגולות מתפרקות בקוטר 26, 24, 22 ס״מ, תבנית קוגלהוף או תבנית עם חור בקוטר 24 ס״מ, תבנית בראוניז מרובעת רצוי מתפרקת וגם תבנית פאי עגולה בקוטר 24 או 26 ס״מ.אני מחזיקה בבית תבניות קטנות ממש חד פעמיות מקרטון (להשיג למשל ברשת פעמית סטור) לשאריות של מלית לעוגה או לפאי כשהמלית שלי לפעמים מגיעה ליותר מ 3/4 גובה תבנית, ככה אני לא מתבאסת לזרוק.
*שק זילוף וצנתר– שקי זילוף אפשר לקנות חד פעמיים, צנתר כוכב וצנתר אחד חלק מספיקים
המזווה יבשים-מה כדאי שיהיה תמיד בבית כדי שתוכלו בכל רגע נתון להכין עוגה או מאפה ולא לרוץ למכולת לחפש.
*יבשים -אבקת אפייה, סוכר וניל, אבקת סודה לשתייה, קינמון, קקאו, שוקולד מריר, אבקת סוכר, אגוזים או שקדים, קמח לבן, קמח מלא (כל סוג), סולת, קוקוס, שומשום, פרג, שמרים יבשים, סוכר לבן וסוכר חום, דבש, סילאן, שמן קנולה, שמן זית ,שמן קוקוס אבקת פודינג וניל,תמצית או מחית וניל,ברנדי, חומץ רגיל.
*במקרר-יוגורט, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה להקצפה, ריקוטה, חלב וחמאה.
*במקפיא– חבילה של עלי פילו, בצק עלים או פילאס ושקית אחת של פירות יער קפואים.
קמחים קמחים קמחים!
בעקבות פניות שלכם ומתוך הניסיון שלי החלטתי ביחד עם הטחנות הגדולות של א"י לעשות לכם סדר ולשתף אתכם באילו קמחים אני משתמשת, למה ומה היתרונות שלהם.
יש לכם הנחה ממני באתר של הטחנות הגדולות לרכישה של קמחים מעולים, ומי שאופה הרבה וכל סופש אני לגמרי ממליצה לנסות מגוון של קמחים ולראות את ההבדלים בעצמכם. קוד הנחה – maafia5 (למינימום רכישה של 10 קילו, אפשר לערבב בין כמה סוגים. תאמינו לי זה נגמר מהר, או אם אתם ממש חוששים ״להיתקע״ עם כמות קמח גדולה, תמיד אפשר להזמין עם אחד החברים/משפחה/שכנים ולחלוק) לחצו כאן
לחצו כאן למדור שלי במאקו שמוקדש כולו לטיפים לעבודה עם שמרים