אף פעם לא הייתי טיפוס של שוק, ולא חלילה שאני לא אוהבת לקנות ירקות ופירות טריים,
אבל כיון שאין שוק קרוב ממש במרחק הליכה ממני, והשוק הכי קרוב אליי הוא שוק הכרמל,
שבמרחק אוירי הוא דקה ממני, ובנסיעה באוטו בפקקים מיפו הוא חצי שעה ממני,40 שח לחניה,
וכאב ראש אחד גדול, הוא לא חלק מהיום יום שלי.
אני המון שנים מסתפקת בירקנים המקומיים שלנו ביפו, ומשתדלת לקנות סחורה הכי טרייה שיש.
לכל אחד מהירקנים יש את המיוחדים שלו, את הדברים שאקנה רק אצלו, ואני פשוט מטיילת בין כולם.
(ממש בקרוב, יעלה פוסט שלי להמלצות על המקומות שאני קונה בהם ביפו)
אני הכי אוהבת לקנות בכמויות קטנות, ולא להעמיס, כל יום קצת.
ככה הכל תמיד נשמר טרי טרי.
הבוקר כשנכנסתי לירקנית בשכונה לקנות תפ״א לארוחת צהריים לילדים, ראיתי סלסלה עם אגסים יפיפיים,
ומייד עשיתי לעצמי חשק לעוגת אגסים.
את המתכון לבסיס העוגה לקחתי מהאתר היפה הזה, ועליו עשיתי שינויים ותוספות.
השמנת המתוקה היא מקור השומן בעוגה, אבל למטה בסוף הפוסט תמצאו לה חלופות אם תרצו.
עוגת אגסים פירורים/תבנית עגולה 22 ס״מ
מצרכים למתכון:
לעוגה :
1.5 כוסות (210 גר') קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כוס (35 גר') אבקת קורנפלור
1/4 כפית מלח
3/4 כוס (150 גר') סוכר לבן
3 ביצים גודל L
כוס (240 מ״ל) שמנת מתוקה 32%-38%
2 כפות שמן קנולה
3 אגסים קלופים, נקיים מליבה ופרוסים לפרוסות דקות
1/2 כפית תמצית/מחית/אבקת וניל
לפירורים:
3/4 כוס קמח לבן רגיל
1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
50 גר' קוביות חמאה
לעיטור:
2-3 כפות סוכר חום
לקישוט:
מעט אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 175 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
בקערה בינונית מערבבים קמח, קורנפלור, מלח ואבקת אפייה.
בקערת המיקסר מקציפים במהירות בינונית גבוהה סוכר לבן וביצים עד לקבלת תערובת מעט תפוחה,
מוסיפים את השמנת המתוקה והשמן וממשיכים להקציף.
מורידים מעט את מהירות המיקסר, מוסיפים תמצית וניל ואת תערובת הקמח
תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים לתערובת מחצית מכמות האגסים הפרוסים ומערבבים מעט, לא נורא אם הם מעט נשברים.
מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומישרים מעט.
מסדרים את פרוסות האגסים שנותרו, במרכז העוגה בצורת מניפה, ושומרים על רווח בין האגסים לשוליים
של כ 2 ס״מ, כך שיישארו שוליים נקיים מאגסים.
מפזרים מעל האגסים את הסוכר החום.
מכינים את הפירורים:
בקערה מערבבים את כל החומרים, ובעזרת הידיים מערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
מעבירים את הפירורים לאורך כל השוליים, כך שיקיפו את כל התבנית.
אופים את העוגה כ 40-45 דק' עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
מצננים מעט, מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
הערות למתכון:
**את האגסים אפשר להמיר בתפוחים, שזיפים, או כל פרי אחר שתרצו.
**את הקורנפלור אפשר להמיר באותה הכמות בקמח או בשקדים טחונים
**אפשר לוותר על הפירורים העוגה טעימה גם כך
**שמנת מתוקה אפשר להמיר ב 2/3 כוס שמן או 120 גר' חמאה רכה.
**כדי להתאים את העוגה לתבנית 24 ס״מ הגדילו ברבע את כמות המצרכים במתכון, אין צורך להגדיל את כמות הפירורים.
11 Comments
נראה מדהים, אבל לא מבינה איך משלבים את הפירורים בשוליים?
תודה לאה
כפי שהסברתי בפוסט, פורסים את האגסים בצורת מניפה ושומרים על שוליים של כ 2 ס״מ נקיים,
כלומר יוצרים עיגול ריק מסביב לעוגה ללא אגסים.תיקנתי גם במתכון שיהיה ברור יותר.
את הפירורים מפזרים אחרי כן, מסביב לכל השוליים.
מקוה שעכשיו ברור יותר.
אני כאן לכל שאלה נוספת 🙂
תודה רבה (משום מה חשבתי שהפירורים על דפנות העוגה, בתמונה הן זלגו אליה)
אנסה
אוי זה נראה מדהים וטעים ואגב ליסוע מיפו לכרמל זה ממש לא נורא ובחניון אחוזת החוף יש 75 אחוז הנחה .בדכ משלמת שם 6 שקלים והחניון על השוק.הכי נוח בעולם.
איזה מותק את שכתבת לי.
אני כל כך לא אוהבת לצאת מיפו, וזה ממש מחמיר עם השנים!
אולי אלך לראות רופא
אסל אשמע בעצתך ואנסה יום אחד לקפוץ לכרמל בקרוב.
כל כך אוהבת עוגת אגסים, נראה פשוט נפלא! ננסה בקרוב…
תודה, היא מעולה
הי האים היה צורך להפריד את הביציים כי לא צינת במתכון ובלילה ממש נפלה לי מה אני יכולה לעשות?
הי סימה אם לא צויין להפריד ביצים אין צורך, לא הבנתי מה הכוונה שנפלה הבלילה. לפני האפייה או אחרי ?
שלום,אם מגדילים את בכמויות ל תבנית 24-להישאר עם 3 ביצים?
תודה
כן