עוגות גבינהקינוחים

עוגת טירמיסו משגעת

ינואר 11, 2023 57 Comments

צילום: נופר צור

טירמיסו זה אחד הקינוחים האהובים עליי, ויש לו המון גרסאות אפילו אצלי באתר. עם ביצים, בלי, עם עוגיות בישקוטים או חיקוי טירמיסו עם עוגיות

אחרות, עם מסקרפונה או סתם קרם שמנת וכו… ולא משנה באיזו גרסה אוכל אותו הוא תמיד נורא טעים לי, והוא תמיד משתבח ממש במקרר.

ממש לאחרונה ביקרתי באיטליה ובאחת המסעדות הוגש לנו טירמיסו חלומי, והיה ברור לי שקרם השמנת שלו כולל ביצים חיות, אבל אני יודעת

שיש הרבה אנשים בארץ שנמנעים מאכילת ביצים חיות ולכן ברוב המקרים אני מכינה בבית טירמיסו ללא ביצים.

ההתאפקות עם הקינוח הנהדר הזה קשה לי, כי זה בדיוק מסוג העוגות שבא לי כבר כשאני מכינה אותן לחפור בהן עם כף,

אבל זה  גם ברור לי שכלל שעוברים הימים העוגה הזו רק משתבחת.

הפעם גרסת הטירמיסו כוללת הכנת בסיס של עוגת ספוג, כלומר אין צורך להכין עוגיות של ממש ולאפות אותן,

ורק אז לטבול בקפה. פה יש לנו קיצור דרך, ואנחנו מכינים את בלילת העוגיות כתחתית של עוגה ואופים.

נכון, אפשר לקנות עוגיות בישקוטים מוכנות ולהכין, אבל יש משהו פה בספוג העוגתי הזה שגרם לי לרצות לאכול ממנו עוד ועוד,

וגם הייתי ממש גאה שהכנתי את כל העוגה מאפס. מעל העוגה יש שכבת קרם מסקרפונה, וקקאו איך לאֿ חותם על הכל.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

צילום: נופר צור

עוגת טירמיסו משגעת/תבנית מלבנית 30*25

מצרכים למתכון:

לתחתית העוגה

5 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים

1 כוס (120 גר׳) אבקת סוכר

1 כוס (140 ,גר׳) קמח לבן רגיל

לסירופ קפה

1 כוס (240 מ״ל) קפה אספרסו או 2-3 כפות קפה נמס בכוס מים רותחים

1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן

1-2 כפות ליקר אמרטו (לא חובה)

לקרם מסקרפונה:

מיכל ( 250 מ״ל) גבינת מסקרפונה

כפית מחית/תמצית וניל

2 מיכלים  (500  מ״ל) שמנת להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

לעיטור:

אבקת קקאו

אופן ההכנה:

העוגה:

מחממים תנור ל 170 מעלות

במיקסר מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות אבקת הוסכר לקצף יציב. מעבירים לקערה נפרדת.

באותה קערת המיקסר (אין צורך לנקות) מקציפים חלמונים עם החצי הנותר של אבקת הוסכר עד לקבלת מרקם תפוח וצהבהב.

מאחדים בתנועות קיפול את 2 הבלילות ובעזרת מסננת מנפים פנימה קמח,ושוב בעדינות מקפלים עד לקבלת בלילה אחידה.

מפזרים אבקת סוכר על תחתית של תבנית, ומעבירים את בלילת העוגה מעל. בעזרת ספטולה מיישרים על כל התבנית.

מפזרים שוב מעל הבלילה אבקת סוכר.

אופים כ 15 דקות להתייצבות. מצננים.

לסירופ קפה:

מערבבים קפה חם וסוכר, אם יש לכם ליקר אמרטו תוסיפו גם אותו. מצננים.

לקרם מסקרפונה:

במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר ווניל לקצפת יציבה.

מוסיפים מסקרפונה וממשיכים להקציף עוד דקה לתערובת אחידה וחלקה.

מברישים את תחתית העוגה בסירופ קפה, אם הסירופ לא מספיק לכם תכינו עוד!

מעבירים את קרם המסקרפונה מעל העוגה ומיישרים. מצננים במקרר ל 4-6 שעות לפחות, ועדיף לילה קודם.

מקשטים באבקת קקאו עם מסננת ומגישים.

לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן

**העוגה תישמר עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב.

**אפשר להכין עם בישקוטים קנויים, לטבול אותם בקפה ולקשט במסקרפונה מעל.

 

 

 

 

57 Comments

בילי ליטני ינואר 11, 2023 at 5:33 pm

אפשר להשתמש בקמח כרגיל
לצליאקים ?

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2023 at 8:47 am

אפשר בטח

Reply
אתי ינואר 11, 2023 at 6:46 pm

היי קרן.2 כוסות שמנת מתוקה זה 500 מ"ל ולא 300 כפי שרשום

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2023 at 8:47 am

מיד מתקנת אתי תודה

Reply
אביגיל לוינסון ינואר 12, 2023 at 8:28 am

היי
אשמח לקבל עדכונים

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2023 at 8:44 am

הי אביגיל
יש באתר בדף הראשי מקום להירשם לרשימת התפוצה שלנו את צריכה להכניס שם את כתובת המייל

Reply
גלית אפריל 27, 2024 at 12:40 pm

הי, איפה המתכון של העוגה טירמיסו אמרטי? כתוב שם 2 שמנת להקצפה לא מתוקה. מה הכוונה?

Reply
מירב ינואר 12, 2023 at 9:37 am

אפשר לחדד את הסירופ קפה? אם אין מכונת קפה כמה כפיות קפה? וכמה מים

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2023 at 9:44 am

כן, מיד כותבת במתכון, 2-3 כפיות קפה נמס ב 1/2 כוס מים

Reply
Liron מרץ 10, 2023 at 12:02 pm

קרן זה לא תוקן ועשיתי עם 2-3 כפות וכוס מים

Reply
קרן אגם מרץ 10, 2023 at 5:52 pm

זה התיקון

Reply
סוזי אסרף ינואר 12, 2023 at 5:14 pm

חייבת לנסות! מחר!!!!

Reply
Nirit ינואר 12, 2023 at 1:27 pm

יש תחליף כבד פחות (עדיין חלבי) למסקרפונה? או לפחות לערבב אותה עם משו יותר קליל?

Reply
קרן אגם ינואר 12, 2023 at 4:02 pm

גבינות שמנת רזות

Reply
גלית ינואר 13, 2023 at 7:11 pm

עשיתי…עכשיו במקרר…נראה סוף…

Reply
גל ינואר 15, 2023 at 8:57 am

אפיתי את העוגה בסופש לפני התיקון במתכון. העוגה יצאה טעימה מאד. השתמשתי במיכל אחד של שמנת ובגבינת מסקרפונה אחת.

Reply
קרן אגם ינואר 15, 2023 at 1:49 pm

תודה רבה

Reply
דנה ינואר 13, 2024 at 2:07 pm

היי קרן,
רוצים לנסות.. לגבי הסירופ קפה כתוב שמורחים על התחתית. הכוונה אחרי האפייה הראשונית?

Reply
גל ינואר 18, 2023 at 10:04 pm

בתגובות כתבת 2-3 כפיות קפה נמס ב 1/2 כוס מים.
במתכון כתבת 2-3 כפות קפה נמס בכוס מים רותחים.
מה הנכון?

Reply
שיר יולי 5, 2024 at 2:15 pm

היי קרן,
את חושבת שאני יכולה להשתמש במתכון ולעשות שכבות בקערת טריפל?
תודה

Reply
קרן אגם יולי 13, 2024 at 8:58 am

בטח

Reply
חגית ינואר 27, 2023 at 7:24 pm

יצא מושלם..כבר הכנת פעמיים.
אלופה

Reply
חגית לוי ינואר 27, 2023 at 7:25 pm

יצא מושלם..כבר הכנת פעמיים.
אלופה

Reply
קרן אגם ינואר 28, 2023 at 5:48 pm

תודה חגית שמחה לשמוע

Reply
ליאור אפריל 10, 2023 at 8:28 pm

אתמול ברילס אמרת שאפשר לעשות את העוגה כשרה לפסח. להחליף את הקמח הלבן בקמח תפוחי אדמה?

Reply
דנה אפריל 11, 2023 at 1:26 pm

הי…
הסירופ קפה לפי הכמות..נראה שממש עומד להטביע את העוגה. היא צריכה לטבוע בקפה?

Reply
קרן אגם אפריל 11, 2023 at 5:41 pm

זה אמור להרטיב טוב את התחתית

Reply
חנה מאי 2, 2023 at 6:25 pm

אפשר להכין בתבנית עגולה מתפרקת 26?

Reply
קרן אגם מאי 3, 2023 at 7:24 am

בטח

Reply
יעל מאי 10, 2023 at 9:35 am

היי אני אופה עוגה בערך 45 דק, זזה מספיק לאפות 15 דק?

Reply
קרן אגם מאי 10, 2023 at 1:15 pm

זה טורט כמו לרולדה שנאפה מאוד מהר

Reply
עמית מאי 25, 2023 at 6:29 pm

צריך לבשל את הסירופ קפה שיצטמצם בחצי או משהו? כי שפכתי את כוס הקפה הזו על העוגה והיא כולה מוצפת.
תודה

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:33 pm

לא לבשל, לרוב הוא נספג כולו בעוגה

Reply
אוולין יוני 13, 2024 at 6:16 pm

על כמה מעלות אופים את התחתית?

Reply
קרן אגם יוני 16, 2024 at 8:04 am

כתוב: מחממים תנור ל 170 מעלות

Reply
דנה מאי 26, 2023 at 12:48 pm

היי קרן, אפשר סוכר במקום אבקת סוכר לתחתית?

Reply
קרן אגם מאי 26, 2023 at 1:31 pm

כן בטח

Reply
שני ספטמבר 13, 2023 at 12:33 am

כמה ביצים צריך לגודל ביצה m?

Reply
קרן אגם ספטמבר 13, 2023 at 8:00 am

תוסיפי ביצה

Reply
טל ספטמבר 28, 2023 at 8:05 am

יש לי מכונת נספרסו אבל לא יוצא כוס שלמה מלאה אלא ממש שליש כוס אס להכין כוס מלאה מכמה קפסולות?

Reply
קרן אגם ספטמבר 28, 2023 at 8:20 am

אפשר להפעיל פעמיים ואת השאר מים

Reply
רונית ספטמבר 14, 2023 at 12:17 pm

מתי שמים את הסירופ שהעוגה יוצאת מהתנור? או היא צריכה להצטנן ואז שמים את הסירופ?

Reply
קרן אגם ספטמבר 15, 2023 at 8:38 am

כשיוצאת מהתנור

Reply
נגה אוקטובר 23, 2023 at 12:14 pm

העוגה אחרי ששמתי את הסירופ הפכה לעיסה

Reply
אלינער פברואר 9, 2024 at 8:40 am

לא משמנים את התבנית?

Reply
קרן אגם פברואר 9, 2024 at 5:21 pm

אין צורך

Reply
שרית פברואר 15, 2024 at 10:49 am

יצא לי "דליל" מידיי ולא התקשה במקרר…. מה יכולה להיות הבעייה- עבדתי ממש לפי המתכון ?
האם אפשר להוסיף אינסטנט פודינג ?

Reply
קרן אגם פברואר 15, 2024 at 4:18 pm

אפשר להוסיף אינסטנט

Reply
עדי מרץ 14, 2024 at 5:41 pm

הוספתי את סירופ הקפה והתחתית הוצפה וממש התנתקה מהתבנית, זה בסדר או לשפוך קצת מהסירופ?

Reply
קרן אגם מרץ 16, 2024 at 6:58 am

הסירופ אמור להיספג בעוגה

Reply
I אפריל 16, 2024 at 2:28 pm

היי, במה אפשר להחליף את הקמח שיתאים לפסח?

Reply
קרן אגם אפריל 18, 2024 at 3:47 pm

אפשר להמיר לקמח ללג

Reply
סיון אפריל 25, 2024 at 5:34 pm

היי קרן,
עוגה מעלפת שלא מאכזבת בכל פעם פעם שמיכנה אותה.
בגלל שעכשיו פסח איזה תחליפים אפשר לשים במקום כוס קמח?

Reply
סיוני אפריל 25, 2024 at 5:34 pm

היי קרן,
עוגה מעלפת שלא מאכזבת בכל פעם פעם שמיכנה אותה.
בגלל שעכשיו פסח איזה תחליפים אפשר לשים במקום כוס קמח?

Reply
קרן אגם אפריל 26, 2024 at 12:41 pm

קמח תפא או קורפלור

Reply
רחלי יוני 5, 2024 at 11:16 am

האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?

Reply
קרן אגם יוני 12, 2024 at 7:31 pm

כן

Reply

Leave a Comment