טירמיסו זה אחד הקינוחים האהובים עליי, ויש לו המון גרסאות אפילו אצלי באתר. עם ביצים, בלי, עם עוגיות בישקוטים או חיקוי טירמיסו עם עוגיות
אחרות, עם מסקרפונה או סתם קרם שמנת וכו… ולא משנה באיזו גרסה אוכל אותו הוא תמיד נורא טעים לי, והוא תמיד משתבח ממש במקרר.
ממש לאחרונה ביקרתי באיטליה ובאחת המסעדות הוגש לנו טירמיסו חלומי, והיה ברור לי שקרם השמנת שלו כולל ביצים חיות, אבל אני יודעת
שיש הרבה אנשים בארץ שנמנעים מאכילת ביצים חיות ולכן ברוב המקרים אני מכינה בבית טירמיסו ללא ביצים.
ההתאפקות עם הקינוח הנהדר הזה קשה לי, כי זה בדיוק מסוג העוגות שבא לי כבר כשאני מכינה אותן לחפור בהן עם כף,
אבל זה גם ברור לי שכלל שעוברים הימים העוגה הזו רק משתבחת.
הפעם גרסת הטירמיסו כוללת הכנת בסיס של עוגת ספוג, כלומר אין צורך להכין עוגיות של ממש ולאפות אותן,
ורק אז לטבול בקפה. פה יש לנו קיצור דרך, ואנחנו מכינים את בלילת העוגיות כתחתית של עוגה ואופים.
נכון, אפשר לקנות עוגיות בישקוטים מוכנות ולהכין, אבל יש משהו פה בספוג העוגתי הזה שגרם לי לרצות לאכול ממנו עוד ועוד,
וגם הייתי ממש גאה שהכנתי את כל העוגה מאפס. מעל העוגה יש שכבת קרם מסקרפונה, וקקאו איך לאֿ חותם על הכל.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
עוגת טירמיסו משגעת/תבנית מלבנית 30*25
מצרכים למתכון:
לתחתית העוגה
5 ביצים גודל L מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כוס (120 גר׳) אבקת סוכר
1 כוס (140 ,גר׳) קמח לבן רגיל
לסירופ קפה
1 כוס (240 מ״ל) קפה אספרסו או 2-3 כפות קפה נמס בכוס מים רותחים
1/2 כוס (100 גר׳) סוכר לבן
1-2 כפות ליקר אמרטו (לא חובה)
לקרם מסקרפונה:
מיכל ( 250 מ״ל) גבינת מסקרפונה
כפית מחית/תמצית וניל
2 מיכלים (500 מ״ל) שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
לעיטור:
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
העוגה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
במיקסר מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות אבקת הוסכר לקצף יציב. מעבירים לקערה נפרדת.
באותה קערת המיקסר (אין צורך לנקות) מקציפים חלמונים עם החצי הנותר של אבקת הוסכר עד לקבלת מרקם תפוח וצהבהב.
מאחדים בתנועות קיפול את 2 הבלילות ובעזרת מסננת מנפים פנימה קמח,ושוב בעדינות מקפלים עד לקבלת בלילה אחידה.
מפזרים אבקת סוכר על תחתית של תבנית, ומעבירים את בלילת העוגה מעל. בעזרת ספטולה מיישרים על כל התבנית.
מפזרים שוב מעל הבלילה אבקת סוכר.
אופים כ 15 דקות להתייצבות. מצננים.
לסירופ קפה:
מערבבים קפה חם וסוכר, אם יש לכם ליקר אמרטו תוסיפו גם אותו. מצננים.
לקרם מסקרפונה:
במיקסר מקציפים שמנת להקצפה עם אבקת סוכר ווניל לקצפת יציבה.
מוסיפים מסקרפונה וממשיכים להקציף עוד דקה לתערובת אחידה וחלקה.
מברישים את תחתית העוגה בסירופ קפה, אם הסירופ לא מספיק לכם תכינו עוד!
מעבירים את קרם המסקרפונה מעל העוגה ומיישרים. מצננים במקרר ל 4-6 שעות לפחות, ועדיף לילה קודם.
מקשטים באבקת קקאו עם מסננת ומגישים.
לסרטון עם שלבי הכנה לחצו כאן
**העוגה תישמר עד ארבעה ימים במקרר כשהיא עטופה היטב.
**אפשר להכין עם בישקוטים קנויים, לטבול אותם בקפה ולקשט במסקרפונה מעל.
57 Comments
אפשר להשתמש בקמח כרגיל
לצליאקים ?
אפשר בטח
היי קרן.2 כוסות שמנת מתוקה זה 500 מ"ל ולא 300 כפי שרשום
מיד מתקנת אתי תודה
היי
אשמח לקבל עדכונים
הי אביגיל
יש באתר בדף הראשי מקום להירשם לרשימת התפוצה שלנו את צריכה להכניס שם את כתובת המייל
הי, איפה המתכון של העוגה טירמיסו אמרטי? כתוב שם 2 שמנת להקצפה לא מתוקה. מה הכוונה?
אפשר לחדד את הסירופ קפה? אם אין מכונת קפה כמה כפיות קפה? וכמה מים
כן, מיד כותבת במתכון, 2-3 כפיות קפה נמס ב 1/2 כוס מים
קרן זה לא תוקן ועשיתי עם 2-3 כפות וכוס מים
זה התיקון
חייבת לנסות! מחר!!!!
יש תחליף כבד פחות (עדיין חלבי) למסקרפונה? או לפחות לערבב אותה עם משו יותר קליל?
גבינות שמנת רזות
עשיתי…עכשיו במקרר…נראה סוף…
אפיתי את העוגה בסופש לפני התיקון במתכון. העוגה יצאה טעימה מאד. השתמשתי במיכל אחד של שמנת ובגבינת מסקרפונה אחת.
תודה רבה
היי קרן,
רוצים לנסות.. לגבי הסירופ קפה כתוב שמורחים על התחתית. הכוונה אחרי האפייה הראשונית?
בתגובות כתבת 2-3 כפיות קפה נמס ב 1/2 כוס מים.
במתכון כתבת 2-3 כפות קפה נמס בכוס מים רותחים.
מה הנכון?
היי קרן,
את חושבת שאני יכולה להשתמש במתכון ולעשות שכבות בקערת טריפל?
תודה
בטח
יצא מושלם..כבר הכנת פעמיים.
אלופה
יצא מושלם..כבר הכנת פעמיים.
אלופה
תודה חגית שמחה לשמוע
אתמול ברילס אמרת שאפשר לעשות את העוגה כשרה לפסח. להחליף את הקמח הלבן בקמח תפוחי אדמה?
הי…
הסירופ קפה לפי הכמות..נראה שממש עומד להטביע את העוגה. היא צריכה לטבוע בקפה?
זה אמור להרטיב טוב את התחתית
אפשר להכין בתבנית עגולה מתפרקת 26?
בטח
היי אני אופה עוגה בערך 45 דק, זזה מספיק לאפות 15 דק?
זה טורט כמו לרולדה שנאפה מאוד מהר
צריך לבשל את הסירופ קפה שיצטמצם בחצי או משהו? כי שפכתי את כוס הקפה הזו על העוגה והיא כולה מוצפת.
תודה
לא לבשל, לרוב הוא נספג כולו בעוגה
על כמה מעלות אופים את התחתית?
כתוב: מחממים תנור ל 170 מעלות
היי קרן, אפשר סוכר במקום אבקת סוכר לתחתית?
כן בטח
כמה ביצים צריך לגודל ביצה m?
תוסיפי ביצה
יש לי מכונת נספרסו אבל לא יוצא כוס שלמה מלאה אלא ממש שליש כוס אס להכין כוס מלאה מכמה קפסולות?
אפשר להפעיל פעמיים ואת השאר מים
מתי שמים את הסירופ שהעוגה יוצאת מהתנור? או היא צריכה להצטנן ואז שמים את הסירופ?
כשיוצאת מהתנור
העוגה אחרי ששמתי את הסירופ הפכה לעיסה
לא משמנים את התבנית?
אין צורך
יצא לי "דליל" מידיי ולא התקשה במקרר…. מה יכולה להיות הבעייה- עבדתי ממש לפי המתכון ?
האם אפשר להוסיף אינסטנט פודינג ?
אפשר להוסיף אינסטנט
הוספתי את סירופ הקפה והתחתית הוצפה וממש התנתקה מהתבנית, זה בסדר או לשפוך קצת מהסירופ?
הסירופ אמור להיספג בעוגה
היי, במה אפשר להחליף את הקמח שיתאים לפסח?
אפשר להמיר לקמח ללג
היי קרן,
עוגה מעלפת שלא מאכזבת בכל פעם פעם שמיכנה אותה.
בגלל שעכשיו פסח איזה תחליפים אפשר לשים במקום כוס קמח?
היי קרן,
עוגה מעלפת שלא מאכזבת בכל פעם פעם שמיכנה אותה.
בגלל שעכשיו פסח איזה תחליפים אפשר לשים במקום כוס קמח?
קמח תפא או קורפלור
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
כן